Ev Görmesi

Kendi oturdukları evler de maksimum 2+1 çocuklu vs olmalarına rağmen yaşadığım yerde evler hemen hemen öyle o yüzden buna söyleyebilecekleri bir şey yok. Bizim de idareten tuttuğumuz bir ev. Yatakodamı görmediler diye dedikodu yapmayacaklar değil ama banyoma kadar baktıklarında konuşabilecekleri daha çok şey olacak tabii ki. Ki bu insanlar benim kayınpederimin kuzeni kayınvalidemin teyzesi vs. Kendi arkadaşım değil ki rahatça gösterebileyim

10 senelik evliyim. Asla gezdirmedim gezdirmemde. Heleki yatak odasını. Bi erkeğin böyle birşey söylemeside aşırı saçma. Böyle şeylere erkekler burnunu sokmaz.

10 senelik evliyim. Asla gezdirmedim gezdirmemde. Heleki yatak odasını. Bi erkeğin böyle birşey söylemeside aşırı saçma. Böyle şeylere erkekler burnunu sokmaz.
Misafirlerden illaki bunu söyleyecek olanlar var. Ben de böyle düşünmüştüm. Sizce ne demeliyim gezelim derlerse?

Yaşadık bunları gece 22.00 kaynanam ev gezmesine getirdi akrabasını hala unutmam ama elti olunca gündüz vakti icin onlar müsait değildir banyo yaparlar belki derdi..bizimkini leylekler getirdi

Misafirlerden illaki bunu söyleyecek olanlar var. Ben de böyle düşünmüştüm. Sizce ne demeliyim gezelim derlerse?
Bana aşırı saçma geldi. Belki sizin adetler farklıdır.
Ama bizde ev görmeye gelen kadınlar mesela mutfağı görür oda genelde hani birşeyler getirip götürürken eşlik ettikleri için birde oturulan odayı görürler. Diğer kapısı kapalı odaları görelim diyen henüz çıkmadı.
Sadece bir sefer gelen bir hanımefendi aa burada yatak odası heralde diye yeltenince aynen yani mahrem girmezsen sevinirim diyerek girmemesi gerektiğini söyledim.
Senin yerinde olsam öyle söylerim.
Biri birinin yatak odasını ne münasebet görmek ister çok saçma ve ayıp bence.

Hayırlı olsun bir artı bir evde tahminim bir tane banyo vardır ebeveyn banyosu yoktur diye düşünüyorum. Görmek istedikleri banyoyu zaten el yıkamak için girdiklerinde zaten görürler. Mutfak amerikanmis onuda salonda otururlarken görürler. yatak odasınin kapısıni da yarı açık bırakırsınız hani ne cok merak uyandırir ne çok ortada durur hafif görünür :)

Ayy o millette adet olmuş gezmeseler görmeseler çatlarlar laf etmesinler derseniz bırakın gezsinler . Ama sonuçta insanın özeli yani ne gerek var görmeye derseniz gezdirmeyin .

Çekmece filan karıştıracak halleri yok, kapıdan bakıp çıkarlar. Bunu dert etmeye, eşinizle konuşmanıza bile gerek yok.
Kayınvalidem, görümcem filan bize geldiklerinde TV izleyebilmek için eşimle salona taşınıp yatak odasını onlara bırakıyordum.
Bence yatak odası kutsal filan değil, ayrıca alakası yok ama küsen çiftlerin mutlaka aynı yatakta uyuması fikri de çok saçma.
Yatak işine neden bu kadar çok anlam yükleniyor anlamıyorum.

Herkes garipsemiş. Biz göçmeniz. Bizim akrabalar mutlaka yeni evlinin evini gezer. Ben evlendiğimde kimseyi evime kabul etmedim tabi. Annemde ağırladım misafirleri
Hoşlanmasam da garip gelmiyor.
Sizin de zaten 1+1 se yatak odasını da açıverin bir şey olmaz yahu.

Benim eşimin ailesi de girmek isterdi. Biz de evi gezdirmistik bir kaç gelene ama sizin ev zaten meydandaymis neyi gezecekler daha. Banyoda elini yıkar çok merak eden yatak odasını da görmeyi versinler. Gelin evi gezelim demedikce kalkıp gezmezler bence ya.

Valla ev görmesi diye bir şey var ne kadar inkar etsekte. Maalesef saçma sapan yerlere bakıyorlar. Biz ev alıp evlendik bir süre de misafir Kaul edemedik yaklaşık 6 sonra insanları yemeğe davet etmeye başladık eşimin hiç haz etmediğim dayısı duşakabini açtı ebeveyn banyosundaki. Birazda rahatsız oldum davranışlarından azıcık azarladım mesela ben jkdkdk ama var ev görmesi her yeri saçma sapa inceliyorlar

Etrafımda duydum böyle şeyleri farklı farklı şehirlerdeki arkadaşlarımda da olduğunu biliyorum. Ancak özel olarak ev görmesi değil de evliliğe hayırlı olsun diye gelenler isterse ev gezdirilir ama yatak odası genelde es geçilir ailenin hassasiyetine göre.

Bu adetlerle eşimle evlenirken tanıştım. Bohça yapıldı, serildi incelendi. Çeyiz, eşya alındı, serildi incelendi. Sonra ev aldık her köşesi didiklendi. En son çocuk oldu onun da beşiğinden her şeyine incelendi. Kısaca çocuğun yapım aşamasında giyilen gecelikten yatılan oda ve yatağa en son da ortaya çıkan bebeğe kadar herkes gördü. Bu adetlerin amacı özel hayatı dididklemekten başka bir şey değil. En son yatak odasının kapısını kilitledim evde eşimin tarafından 40 kişi, hepsi girip baktılar değişiklik var mı diye. Sürekli bir bahaneyle evlilerin özel hayatının içinde olmaktan büyük keyif alıyorlar. Bildiğin hayatsızlık işte.
Göstermeyin dicem de girecekler kesin. Kolaylıklar diliyorum.
Ha bu arada en az beş çeşit yapın. Tıkınırken başkalarının dedikodusunu yapmak en sevdikleri şeylerden biridir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…