- 14 Mart 2022
- 8
- 11
- 8
- 30
Gelin evi programı sanki mübarekAy ne göreceklerse sanki televizyon programı çekiyonuz.
Heh adi aklıma gelmemistiGelin evi programı sanki mübarek
Buna küsüp bir sürü akrabayı etkilerler. Herkese anlatırlar bire bin katarlar yine biz kötü oluruz. Çok zor bir aile.Yo neden ayıp olsun? Kim olursa olsun böyle saçmalık olamaz. Onlar Terbiyesizlik yaparken ayıp değil de siz kabul etmeyince mi ayıp?
Dorğu bir de böyle bir durum var. Çocuk uyutmak isteyene vs ne diyebilirim sizce? Büyük L koltuğum var ne istiyorlarsa burda yapsınlarEv zaten 1+1.Banyoyu gezdirmek istemeseniz bile tuvaleti kullanmak, elini yıkamak için banyoya girecekler. Namaz, çocuk uyutmak vs için de yatak odası dışında başka bir odanız olsaydı yatak odanızın kapısını kapayın derdim. Duruma göre yatak odasının kapısını hiç açmasanız da olur tabi ki.
valla onu ben de anlamıyorumYatak odasında striptiz direği mi var ki gostermem diye değişik bir hal alıyor bu insanlar, nedir yani anlamadım ?
İçinde para geçen adet olunca para kimden çıkacaksa onun için tarih oluyor. Yani, bi süreliğine.bazı adetler geçmişte kalabilir
Hoşgelmiş.Gız anamKudrAlobar gelmiş ya laaaaaa
şimdi pek yok o bohça muhabbeti. ben nişanlanırken bana getirdi kaynanam ben de annemin zoruyla nişanlıma hazırlamıştım. nişandan sonra herkes bizim eve geldi açıp baktılar alınanlara ama yakın akrabalar tabii. aynen öyle kaynanam bana makyaj seti ayakkabı çanta kıyafet parfüm vs almış. ben de o kadar detaylı hazırlık yapmamıştım. arkadaşım evlendiğinde de çeyiz serdik mesela bunu bilmiyordum. gittik evine eşyalarını yerlestirdik. sonra herkes incik cincik neler var diye baktı. tuhaf adetler. annemler evlendiğinde o bohça herkese yapılıyormuş bir de. anne baba kardeş teyze hala..........valla onu ben de anlamıyorum
yatak odasını bu kadar mahrem bir yer saymak bi bizim kültürde var sanırım
ay alt tarafı bir karyola bir gardrop yahu ve koyuyorsunuz bu ytak odalarına leennnnn! eşyayı fazla anlamlandırma bizde var işte bu gezme bakma olayı da aynı kültürün parçası bence. aynı madalyonun 2 yüzü.
evet 30 sene önce öyleydi oda oda gezilirdi çoğu yerde vardı
ona kalırsa ben karadenizde okudum mesela nişan alışverişinde kıza ne alınmış iç çamaşırından topuklu ayakkabısına hepsini kızın eşyası gitmeden önce tek tek gösterirlerdi -bunu yapan kaldı mı?
illa adet diye yapılması gerekmiyor
bazı adetler geçmişte kalabilir
bu yatak odasına kozmik oda muaelesi yapma adeti de eskide kalabilir bence mesela.
Yani benim bildiğim geziyorlarMerhaba hanımlar. Yeni evliyim. Evlendikten sonra taşındık. Eşimin bazı akrabaları bulunduğumuz yerde yaşıyor. Evimiz 1+1 küçücük bir ev. Eşim bana bize ev görmeye gelen herkes evi gezmek ister dedi. Ben de nasıl gezecekler ki zaten salonda oturacaklar mutfakla beraber e yatakodası dışında bir yer yok dedim. Banyoyu bile merak ederler dedi. Sizce gezdirmeli miyim? Yatakodası vs gezdirmem normal mi? Değilse gezmek isteyenlere nasıl bir cevap uygun olur?
Sorun ev gezmesinden çıktı zaten burda 1+1 de ev gezmesi yapılacaksa yatakodası ve banyoyu görmek istiyorlar demek ki bu durum mantıklı mı diye merak ettimBnm çevremde de yeni ev alıp taşınmışsa birisi ona hediye alarak ev görmesine gidilir, bütün odalar gezdirilir ama erkekler gezmez sadece kadınlar gezer evi. Bende yeni ev alıp taşındım mesela akrabaları bırak aynı apartmanda oturan komşular bile gelip evimin heryerini gezdi ayrıca gelen komşular farklı şehirlerden buraya gelen memur tayfa yani bence bu ev görme olayı her şehirde var
Sorun bence burada dıdısının dıdısının dedikodu malzemesi araması. Mesela görümcem veya kardeşim olsa hiç gocunmam gezdiririm. Ama gelecek olan insanları tanıyorum arasında dedikodu yapıp kusur aramak için gelenler de olacak. Bu insanlara mahmerimimi malzeme olarak vermek istemem.valla onu ben de anlamıyorum
yatak odasını bu kadar mahrem bir yer saymak bi bizim kültürde var sanırım
ay alt tarafı bir karyola bir gardrop yahu ve koyuyorsunuz bu ytak odalarına leennnnn! eşyayı fazla anlamlandırma bizde var işte bu gezme bakma olayı da aynı kültürün parçası bence. aynı madalyonun 2 yüzü.
evet 30 sene önce öyleydi oda oda gezilirdi çoğu yerde vardı
ona kalırsa ben karadenizde okudum mesela nişan alışverişinde kıza ne alınmış iç çamaşırından topuklu ayakkabısına hepsini kızın eşyası gitmeden önce tek tek gösterirlerdi -bunu yapan kaldı mı?
illa adet diye yapılması gerekmiyor
bazı adetler geçmişte kalabilir
bu yatak odasına kozmik oda muaelesi yapma adeti de eskide kalabilir bence mesela.
Görümcemin ve kardeşimin bunu dedikodu malzemesi yapmayacağına tutup saçma sapan ayrıntılarla başka yerde anlatmayacağına ve iyi niyetli olduğuna eminim çünkü olay buSorun bence burada dıdısının dıdısının dedikodu malzemesi araması. Mesela görümcem veya kardeşim olsa hiç gocunmam gezdiririm. Ama gelecek olan insanları tanıyorum arasında dedikodu yapıp kusur aramak için gelenler de olacak. Bu insanlara mahmerimimi malzeme olarak vermek istemem.
tatlım incitmek için söylemiyorum daSorun bence burada dıdısının dıdısının dedikodu malzemesi araması. Mesela görümcem veya kardeşim olsa hiç gocunmam gezdiririm. Ama gelecek olan insanları tanıyorum arasında dedikodu yapıp kusur aramak için gelenler de olacak. Bu insanlara mahmerimimi malzeme olarak vermek istemem.
Fazla önemsiyorsunuz. Önceliği kendinize vermeyin öğrenin yoksa çok üzülürsünüz sadece bu konu özelinde değilBuna küsüp bir sürü akrabayı etkilerler. Herkese anlatırlar bire bin katarlar yine biz kötü oluruz. Çok zor bir aile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?