Ev Görmesi

Ev zaten 1+1.Banyoyu gezdirmek istemeseniz bile tuvaleti kullanmak, elini yıkamak için banyoya girecekler. Namaz, çocuk uyutmak vs için de yatak odası dışında başka bir odanız olsaydı yatak odanızın kapısını kapayın derdim. Duruma göre yatak odasının kapısını hiç açmasanız da olur tabi ki.

Ben boyle bir meraj sezdigimde tedbir almam gerektiğini farketmistim. Buyrun evi gostereykm diye bir teklifte asla bulunmam zaten. Ama evi bi gorelim derlerse diye peşin pesin misafir gelmeden önce yatak odami kilitledim. Buyrun istediginiz gibi bakabilirsiniz diyip cekildim sonra. Odaya bakamadilar tabi. Ağızlarını da acmadilar

Yo neden ayıp olsun? Kim olursa olsun böyle saçmalık olamaz. Onlar Terbiyesizlik yaparken ayıp değil de siz kabul etmeyince mi ayıp?
Buna küsüp bir sürü akrabayı etkilerler. Herkese anlatırlar bire bin katarlar yine biz kötü oluruz. Çok zor bir aile.

Dorğu bir de böyle bir durum var. Çocuk uyutmak isteyene vs ne diyebilirim sizce? Büyük L koltuğum var ne istiyorlarsa burda yapsınlar

ben de evleniyorum evimin inşaatı bitti. bitene kadar herhalde herkesi gezdirmişizdir. en son sevgilimin annesinin kuzeni gelmişti bu şehre. onu da alıp götürdük. şimdi temizliği bitti yine bir iki tur gezdiler. merak ediyorlar işte

Yatak odasında striptiz direği mi var ki gostermem diye değişik bir hal alıyor bu insanlar, nedir yani anlamadım ?
valla onu ben de anlamıyorum
yatak odasını bu kadar mahrem bir yer saymak bi bizim kültürde var sanırım
ay alt tarafı bir karyola bir gardrop yahu ve koyuyorsunuz bu ytak odalarına leennnnn! eşyayı fazla anlamlandırma bizde var işte bu gezme bakma olayı da aynı kültürün parçası bence. aynı madalyonun 2 yüzü.

evet 30 sene önce öyleydi oda oda gezilirdi çoğu yerde vardı
ona kalırsa ben karadenizde okudum mesela nişan alışverişinde kıza ne alınmış iç çamaşırından topuklu ayakkabısına hepsini kızın eşyası gitmeden önce tek tek gösterirlerdi -bunu yapan kaldı mı?
illa adet diye yapılması gerekmiyor
bazı adetler geçmişte kalabilir

bu yatak odasına kozmik oda muaelesi yapma adeti de eskide kalabilir bence mesela.

şimdi pek yok o bohça muhabbeti. ben nişanlanırken bana getirdi kaynanam ben de annemin zoruyla nişanlıma hazırlamıştım. nişandan sonra herkes bizim eve geldi açıp baktılar alınanlara ama yakın akrabalar tabii. aynen öyle kaynanam bana makyaj seti ayakkabı çanta kıyafet parfüm vs almış. ben de o kadar detaylı hazırlık yapmamıştım. arkadaşım evlendiğinde de çeyiz serdik mesela bunu bilmiyordum. gittik evine eşyalarını yerlestirdik. sonra herkes incik cincik neler var diye baktı. tuhaf adetler. annemler evlendiğinde o bohça herkese yapılıyormuş bir de. anne baba kardeş teyze hala..........

Bnm çevremde de yeni ev alıp taşınmışsa birisi ona hediye alarak ev görmesine gidilir, bütün odalar gezdirilir ama erkekler gezmez sadece kadınlar gezer evi. Bende yeni ev alıp taşındım mesela akrabaları bırak aynı apartmanda oturan komşular bile gelip evimin heryerini gezdi ayrıca gelen komşular farklı şehirlerden buraya gelen memur tayfa yani bence bu ev görme olayı her şehirde var

Yani benim bildiğim geziyorlar

Sorun ev gezmesinden çıktı zaten burda 1+1 de ev gezmesi yapılacaksa yatakodası ve banyoyu görmek istiyorlar demek ki bu durum mantıklı mı diye merak ettim

Sorun bence burada dıdısının dıdısının dedikodu malzemesi araması. Mesela görümcem veya kardeşim olsa hiç gocunmam gezdiririm. Ama gelecek olan insanları tanıyorum arasında dedikodu yapıp kusur aramak için gelenler de olacak. Bu insanlara mahmerimimi malzeme olarak vermek istemem.

Görümcemin ve kardeşimin bunu dedikodu malzemesi yapmayacağına tutup saçma sapan ayrıntılarla başka yerde anlatmayacağına ve iyi niyetli olduğuna eminim çünkü olay bu

tatlım incitmek için söylemiyorum da
dedikodu yapacak olan her türlü yapar ki? 1+1 evde oturuyor olman bile yeterince malzeme değil mi? kötü niyetl ifesat insan der onu zaten. yeni gelin tıklım tıkış mutfakla koltuk iç içe vs vs. yani şimdi bi yatak odanı görmediler diye eksik mi kalacaklar sence dedikoddan?

ha yani sen göstermek istemiyorum diyorsan göstermezsin olur biter -bence hiç atla deve bir mevzu değil bu ama dediğim gibi diğer yandan da görseler ne olacak? benim kafa yapım böyle yani. alt taraf bi yatak bi dolap yavvv görseler neee görmeseler ne?

bu arada ben de yeni ev taşıdım
etrafımdaki tanıdık herkes de ayrıntılı gezdi epey de muhabetini ettik şurası şu kadar alan var, burasına şöyle çözüm buldum gibi
benim de 2+1 amerikan mutfak ve minnacık mutfağı. stand aldım mutfak eşyası sığsın diye vs vs. (eşyam çok)
ama
bulunduğum yerde ev çoooook büyük sorun
herkes ev arıyor
ev yok.
olan aşırı pahalı
hep gündem yani ev burada.
o yüzden eve gelen internetçi çocuklar bile abla burası kaç m2 kaça tuttun filan diyip şöyle bir bakıyorlar yani

hani eksik aramak dedikodu yapmak için ev gezmem ama yakınım kişiyse fikrim olsun diye bakarım bunda bir tuhaflık da görmüyorum

adet olarak öteden beri var -rahatsız etmeden -adetler yapılabilir
rahatsız ediyorsa da yapmazsın oldu bitti
--benim kafa pırıl pırıl biliyorum--

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…