ev hanimi olmak insani degersizlestiren bir seymi .

Hayalperest5

Hayalperestim , bulutlardayım , uçuyorum
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
2.357
1.428
63
37
toplumda oyledir. ailem de oyle . okuduk iyi kotu calismiyotum su an zamaninsa calistim. ama eskiden soyledikleri vs su anda bile beni etkiliyo. nitekim cocuk bakiyorum ev deyim vs . ev hanumligi hiclikmidir. degersizmiyiz. calismak insani yuceltirmi degerlimi kilar.

hiç alakası yok. evde de insan kendini geliştirebilir, uretebilir, guzel bir cocuk yetiştirir.
sistemin dayattığı bi algı bu sizin düşündüğünüz. her çalışan malesef birseyler ureten degildir. o insanin kendisiyle alakalı bişey. ne adamlar var işi gücü var ama bomboş, mankafali bir hiç

hiç alakası yok. evde de insan kendini geliştirebilir, uretebilir, guzel bir cocuk yetiştirir.
sistemin dayattığı bi algı bu sizin düşündüğünüz. her çalışan malesef birseyler ureten degildir. o insanin kendisiyle alakalı bişey. ne adamlar var işi gücü var ama bomboş, mankafali bir hiç
dimi ama toplumun baskisi. Ben yabanci dil okudum mat iyiydi ama fixik kimya yapamiyordum yapamicmi dusundum bolum degistim o yuzden bile inanin uni bitene kadar laf isittim. mafettin kendini senden doktor muhendis olurdu . kendimi cok degrsiz hissettim. tabiki is olan bolum okunmali ama herkes doktor olamazki. simdi de ev hanimlgi sank8 kotu bir hiclikmis gibi. Allah saglik versin gene calisirim ki istiyorumda ins memur olamam belki ama belki turkiyeye dondugumde guzel bi isim olur

Cevrenizdekilere gore degisir bu hissettiginiz şey.
Kimi kadin calismasa, kocasi O nu insan yerine koymaz, evde soz sahibi olamaz, rahat para harcayamaz bu yuzden ki butun calismayan kadinlarin degersiz oldugunu dusunebilir. :)))
Bazilarininkiyse tamamen ego durumu...
Hos calisirkende degersiz durumda olanlar var. Dedigim gibi bu durum cevrenizdekilere ve esinize göre degisir.
Lakin ben suan calismiyorum, calisan biyandan yuksek lisans yapan arkadaslarim var gayet gorusuyoruz kimsenin hicbir sekilde beni kucuk gordugu yok, calismiyorum diye esim daha az sevmiyor, saygisizca davranmiyor.

dimi ama toplumun baskisi. Ben yabanci dil okudum mat iyiydi ama fixik kimya yapamiyordum yapamicmi dusundum bolum degistim o yuzden bile inanin uni bitene kadar laf isittim. mafettin kendini senden doktor muhendis olurdu . kendimi cok degrsiz hissettim. tabiki is olan bolum okunmali ama herkes doktor olamazki. simdi de ev hanimlgi sank8 kotu bir hiclikmis gibi. Allah saglik versin gene calisirim ki istiyorumda ins memur olamam belki ama belki turkiyeye dondugumde guzel bi isim olur

sevdiğiniz bölümü okuduktan sonra kendinizi gelistirip guzel seyler basarabilirsiniz. kimseyi de dinlemeyin.
ben de mimarım ama ev hanimi olarak takılıyorum şuan. :kahve: kimse de bişi diyemez. (ha şuna bak meslegi var ama calismiyo diye düşünmüyolar degil) herkesin hayat tercihi kendine

Bende ev hanımıyım ama hayallerim var inşallah her gün daha fazla yaklaşıyorum

Boş durmuyorum kitap okuyorum bildiklerimi paylaşıyorum yukarda arkadaşin dedigi dogru cevrene gore degisir bu durum kimse ev hanımıyım diye beni küçuk gormuyor bende kendimi oyle gormuyorum uc evlat yetistiriyorum onlara ayak uyduruyorum onlara her an guzel degerler katmak icin ugrasiyorum mesela yemek yerken bir kisa hikaye anlatıyorum buyuk insanlarin basardigi guzel islerden bahsediyorum birgun bir bakiyorum cocugum bunu bir arkadasiyla paylasiyor iste ozaman dunyalar benim oluyor

Anne herseyi nasil boyle biliyorsun diyorlar okuyorum arastiriyorum diyorum annem ilkokul mezunuydu babam lise ama ikiside cok kitap okurdu evimize gunluk gazete gelirdi annem ne sorsak bilirdi şaşırirdik ozmanlar ev hanimlari kapilarda oturup cekirdek citlerken annem yari goren gozuyle bardak dibi gozlukleriyle kitaplar bitirirdi kadinlar annemle dalga gecerdi ne yapacaksin okuyupta diye ;) Oysa neler yapardi her dersimizde yardimciydi

Bugun okumayı seviyorsam onlarin sayesinde yani calişmak yada ev hanimi olmak mesele degil mesele kendini geliştirmek

Bu konuya yazdigimi sanip baska konuya yazmisim. :KK53:

Hepimiz hiciz, hepimiz uzayda bir nokta bile degiliz, meslegimiz ne olursa olsun gidecegimiz yer yerin alti. Kimsenin kimseye ustunlugu yok, kimsenin kimseyi asagilamasi gereken bir hayati yok . Hayat her canliya deger vermek, kalp kirmamak uzerine kurulu. Bir de dunyaya verimli seyler birakabiliyorsak ne mutlu bize.

Bu konuya yazdigimi sanip baska konuya yazmisim. :KK53:

Hepimiz hiciz, hepimiz uzayda bir nokta bile degiliz, meslegimiz ne olursa olsun gidecegimiz yer yerin alti. Kimsenin kimseye ustunlugu yok, kimsenin kimseyi asagilamasi gereken bir hayati yok . Hayat her canliya deger vermek, kalp kirmamak uzerine kurulu. Bir de dunyaya verimli seyler birakabiliyorsak ne mutlu bize.
super yazi

Kardeşim yeni çalışmaya başladı. Ben de çalışıyorum. Yazın üç ay ücretsiz izindeydim, rüya gibiydi, çalışmayı hiç sevmiyorum, kız kardeşim de mobbing şu bu, bir ayda bıktı. Ev hanımları kocadan izne tabi sınırlı standart ve üretimden uzak bir hayat yaşıyorlar ama el kahrı çekmekten iyi sanki, çalışma hayatı çoook zor, devlet memuru değilsen özellikle.

Kardeşim yeni çalışmaya başladı. Ben de çalışıyorum. Yazın üç ay ücretsiz izindeydim, rüya gibiydi, çalışmayı hiç sevmiyorum, kız kardeşim de mobbing şu bu, bir ayda bıktı. Ev hanımları kocadan izne tabi sınırlı standart ve üretimden uzak bir hayat yaşıyorlar ama el kahrı çekmekten iyi sanki, çalışma hayatı çoook zor, devlet memuru değilsen özellikle.

Siz hangi sınırlari aşiyorsunuz mesela calisarak? Ne ürettiniz?
:KK70: Şu atomu parcaliyorum tavirlarinada bitiyorum. Amacim tartisma degil ama calismayinca kocadan izinle yaşaniliyormuş vs bunlari nereden cikariyorsunuz cidden merak ettim.

Siz hangi sınırlari aşiyorsunuz mesela calisarak? Ne ürettiniz?
:KK70: Şu atomu parcaliyorum tavirlarinada bitiyorum. Amacim tartisma degil ama calismayinca izin aliniyor vs bunlari nereden cikariyorsunuz cidden merak ettim.
Doğru söylüyorsun, her iş tam anlamıyla üretim değil. Ben çevirmenim, bir anlamda ismim yazılı eserler de çevirdim sayılır. İzin konusunu genellemek yanlış oldu, ben haber verir çıkar Atina'ya giderim, geçen yıl eşime telefon açıp aracı değiştirdim ama evhanımı olsam sanki bunları yapamazdım gibi geliyor, orta gelir düzeyinde hiç rastlamadım örneğine ki biz çok iyi bir gelire sahip değiliz.

Doğru söylüyorsun, her iş tam anlamıyla üretim değil. Ben çevirmenim, bir anlamda ismim yazılı eserler de çevirdim sayılır. İzin konusunu genellemek yanlış oldu, ben haber verir çıkar Atina'ya giderim, geçen yıl eşime telefon açıp aracı değiştirdim ama evhanımı olsam sanki bunları yapamazdım gibi geliyor, orta gelir düzeyinde hiç rastlamadım örneğine ki biz çok iyi bir gelire sahip değiliz.

Ev hanimi olsaydim maddi durumumuz yetersiz olurdu istedigim yere gidemezdim, istediklerimi alamazdim deseniz anlaşılır lakin maddi durum siz ev hanimiyken bile Atina ya gitmenize el veriyorsa yine haber verip gidebilirsiniz, araba degistirmeye el veriyorsa yine değiştirirsiniz.
Farkinda degilsiniz ama bunlar tamamen eşinizle ilgili aslinda.
Calistigi halde bunlari yapamayacak çok fazla kadın var. Her calisan birseyler uretmiyor, her 2 kisi calisanin maddi durumu yuksek olmuyor.
Ha ben calismayi seviyorum diyorsaniz o tabiki sizin tercihiniz lakin maddi durum varsa calismayan bir kadin da sizin yaptiginiz herseyi yapabilir, evde kapali durmak durumunda degiller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ev hanimi olsaydim maddi durumumuz yetersiz olurdu istedigim yere gidemezdim, istediklerimi alamazdim deseniz anlaşılır lakin. Maddi durum siz ev hanimiyken bile Atina ya gitmenize el veriyorsa yine haber verip gidebilirsiniz, araba degistirmeye el veriyorsa yine değiştirirsiniz.
Farkinda degilsiniz ama bunlar tamamen eşinizle ilgili aslinda.
Calistigi halde bunlari yapamayacak çok fazla kadın var.
Ha ben calismayi seviyorum diyorsaniz o tabiki sizin tercihiniz lakin maddi durum varsa calismayan bir kadin sizin yaptiginiz herseyi yapabilir, evde kapali durmak durumunda degiller.
Doğru söylüyorsun aslında ama gözlemlediğim çalışınca bu özgürlük alanının arttığı, kendi gözlemlerime göre yorum yaptım, çalışmaya bayılmıyorum ama işi bırakan arkadaşlarım oldu, eşleri değişmedi diyemem. Özellikle kuzenimin eşinin ailesi az da olsa farklı davranmaya başladı. Benim yorumum olması gereken, ideal olan gibi değil de daha çok gözlemlerime dayalı diyebiliriz ve tabi maaşlı çalışan orta gelirli aileler için geçerli yoksa eşimin patronunun hanımı kendi ailesi de çok zengin bir kadın ve her hafta bir ülkede, evdeki çalışanı sormadan çıkarabiliyor, yiyip içip geziyor, sosyal medyada bikinili fotoğraf paylaşabiliyor, hiç çalışma hayatı olmamış ve gayet özgür.

Hayır ama bazı çalışan kadınlar bunu ima ediyorlar bende karşılaşıyorum evde yan gelip yattığımızı düşünenler oluyor yataklarda vardır ama benim işim daha yeni bitti mesela geceleri bebeğim uyuyunca yapabiliyorum ev işlerini her şeyi dört dörtlük bekleyen eşim var. Bana bunu ima eden kadın hem kendi maaşını yiyen hem kocasına defalarca yüklü miktarda borç açan çocuğuyla eşiyle eviyle hiç ilgilenmemiş evinin pisliği her yerde konuşulmuş kadın bunların hiçbiri beni ilgilendirmez asla da ima da bulunmadım bu kişiye zaten 50 ye merdiven dayamış bi insan demekki hayattaki tek kazanımı memur olması.

Doğru söylüyorsun aslında ama gözlemlediğim çalışınca bu özgürlük alanının arttığı, kendi gözlemlerime göre yorum yaptım, çalışmaya bayılmıyorum ama işi bırakan arkadaşlarım oldu, eşleri değişmedi diyemem. Özellikle kuzenimin eşinin ailesi az da olsa farklı davranmaya başladı. Benim yorumum olması gereken, ideal olan gibi değil de daha çok gözlemlerime dayalı diyebiliriz ve tabi maaşlı çalışan orta gelirli aileler için geçerli yoksa eşimin patronunun hanımı kendi ailesi de çok zengin bir kadın ve her hafta bir ülkede, evdeki çalışanı sormadan çıkarabiliyor, yiyip içip geziyor, sosyal medyada bikinili fotoğraf paylaşabiliyor, hiç çalışma hayatı olmamış ve gayet özgür.

Gözlemlerinizde istesenizde objektif olmayabilirsiniz. Neyi gormek istersek en cok onu görürüz. Algıda seçicilik. Tabiki dediginiz durumlar yasaniyor ama bu sadece calismayan kadinlara özel birsey degil. Calisanlarin hepsi mukemmel sartlarda yasayip, aşırı değer, saygı gormuyorlar. En kotusude eve para getirmeyi kesince degisen eştir bence.
Şu durumda kendi cevrenizdeki bikac kisiye bakip, binlerce kadin üyenin oldugu biryerde calismayan butun kadinlarin evcil hayvan gibi yasadigini söylemek çok yersiz.

Cok ilginc bir yorum olmus ben dahil cevremdeki hicbir ev hanımı izne tabi değil üretken ve standartlarin dışında bende şunu mu demeliyim cevremdeki cogu calısan kadin sabah cıkıp aksam geliyor hic uretken degil vakitleri yok paralarıda olsa 1 gun yada 2 gunluk tatillerleriyle yapacakları sınırlı

tum bunlar yanlış artık kadınlar gelişiyor evde boş oturan yok kurslar var iş kurma imkanları var amacım gercekten tartısma polemik degil ilk kez birinin yorumu beni rahatsız etti bir kadının çalısmayan hem cinsini küçük görüyormuşcasina yorumu üzdü :(

bence bu parayla alakalı, paran yoksa hareket özgürlüğün yoktur, kendinde dahil çevrede bunu bilir

bir diğer sorunda toplumun etiket merakı, ev hanımı bir etiket sayılmadığı için...

yani insanlar, insana insani özellikleri üzerinden değil de ne giydiğinden hangi etiketlere sahip oldukların, kaç para kazandığından, sosyal gücünden vs vs puan veriyor yani değerlendiriyor

Çok yanlış bi düşünce. Eşiniz arada da olsa takdir etmiyo mu? Bi iki güzel şey duymak en kutsal görevi yaptığı hissini veriyo insana.

Geçenlerde oğlumun öğretmeniyle görüştüm. Çok saygılı terbiyeli ılımlı uyumlu bi çocuk. Harika bi evlat yetiştirmişsiniz teşekkür ediyorum size dedi.. eşim daha da duygulandırdı beni. Ben iş gereği nerdeyse hiç yokum.. bunlar hep senin emeğin. Bi başına evladımızı yetiştiriyosun bana bakıyosun evimize bakıyosun. Her şeye yetişiyosun gibi şeyler söyledi. Gözlerim doluyo hala.. kendimi inanılmaz değerli kıymetli hissettim. Her zaman olmasa da arada bir duymak iyi geliyo insana..

bilemiyorum nasıl karşılanır düşüncem ama bu konuda eş seçimi çooook önemli eşin sana yokluk sıkıntı hissi vermiyorsa seni maddi anlamda hor görmüyorsa bence evde oturup çocuk yetiştirmek etkinliklere katılmak verimli bir zaman geçirmek çok güzel birşey. benim annemde öyle okudun ettin çalış mutlaka el oğlunun eline bakma biz evine gelidğimizde rahat rahat kızımız çalışıyo evde onun da katkısı var diye yiyelim oturalım vs gibi telkinler veriyo tabiki çok yanlış ama biz çektik sen çekme kafası var herkeste. benim tavsiyem etrafanıın elalemin lafına bakma eşin seni kimseye muhtaç etmiyorsa mutluysan daha ne . Rabbim herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın

toplumda oyledir. ailem de oyle . okuduk iyi kotu calismiyotum su an zamaninsa calistim. ama eskiden soyledikleri vs su anda bile beni etkiliyo. nitekim cocuk bakiyorum ev deyim vs . ev hanumligi hiclikmidir. degersizmiyiz. calismak insani yuceltirmi degerlimi kilar.

Son cümlenize istinaden çalışmak kadını yüceltir ve değerli kılar Bu benim düşüncem Ben öğretmenim ve çalıştığım okullarda temizlik göreviyle çalışan kadınları çok takdir ediyorum
Ama ev hanımları değersiz demiyorum tabi Kendi annem de ev hanımı sonuçta

Back
X