Ev hanımı olmak mı çalışmak mı daha iyi ?

mersa liz evet canım önceliğim bebiişim maddiyat demeyide isterdim ama ben para tutamıayan bi insanım yanlış anlaşılmasın deli gibi alışveriş yapıyorum adam çalışıyo kiraydı marketti oydu bydu yetiyoo benm ytmiyoo zaten her ay diyorum yok artık duracam ama duramıyorum emnm evde olsam eşimden para alıp rahat alışverş vs yapamam ben daha baba parası yediğimi bilmem kzıma şuan anlamasada kitap okuyorum bakıcya diyorum konuş özl cdler aldım dinlesin diye eve geliyorum naptınz dinledik ettik kadın yaptım diyo ama daha cd yi takmayı bugün öğrettm :))) oda ilgnç bu durumlar gözümü arkada bırakıyoo ya ymek yemediğinde yedi diyosa samimmi gelmedii

Valla canım geri dönüş şansın yoksa bence bırakma.Annemin bir öğretmen arkadaşı istifa etmiş işinden.Eşiyle de boşanınca çok zorlandı bir de üç çocuk... Kadının babası filan yardım ediyormuş çok zor durumdaydı..

Son düzenleme:

Öyle bir durum varsa eve gizli kamera koyabilirsin.. Halamlar yapmıştı kaç bakıcı değiştirdiler kameradan sonra...

benim 2 kızım var... bakıcı tecrübem o kadar fazla ki..onları anlatmaya bu sayfa yetmez.

şimdi iyi bakıcısı olanlar ya da kendisi bakıcı olanlar kızacak ama ben hiç birine güvenmiyorum.

en iyisi dediğin bile televizyonu açıp oturtuyor çocuğu.. sonra da keyiflerine bakıyorlar. hiç tv açmıyorum diyen bile günde en az 2 saat açıyordur emin ol.
bahanesi de hazır..çocuk sadece bu şekilde yemek yiyor, sadece bu şekilde sakinleşiyor.

ben küçük kızımda bir farettim ki çocuk resmen süt ve tv bağımlısı olmuş. çünkü bakıcısı sütü biberona doldurup koltuğa yatırıp tv açıyormuş. onu tv'den de günde içtiği 3 litre (evet yanlış okumadın 3 litre) sütten de kurtarmak aylarımı aldı. üstelik benim küçük kızım üstün zekalı. bunu bakıcı da biliyordu, bu yüzden eğitimli birini seçmiştim. ama çocuğu bildiğin moron'a çevirmiş 8 ayda... baktım artık olacak gibi değil.. üniversite mezunu dil bilen bakıcı bile (yaşı 35 civarıydı, şimdi tam hatırlamıyorum) bunu yapıyorsa ben daha naapiym diyip işi bıraktım.

zaten en iyi bakıcı bile olsa senden daha iyi bakamaz. şimdi çok şükür evde çalışıyorum. çocuklarla müthiş vakit geçiriyoruz:) birlikte kek yapıyoruz, peynir adamlar yapıyoruz.. parti veriyoruz...

ben aslında anaç biri değilimdir. ama çocuklarımla vakit geçirmekten, onların o pozitif enerjilerinden büyük keyif alıyorum.

şiddetle tavsiye ederim:))))))

alışkanlık demeyelimde ister istemez yapılıyoo evde dursam ne saç derdim ne giym derdi otur evnde gy eşofmanı arada çık dışarı süslen püslen ya yoruldum galiba anlayamıyorum bazan kendmı

Herkesin derdi farkli:) cok onceden calismis suan calismayan evhanimi bir arkadasimda hergun coluk cocuk ev isi vs hayata bagliligimi canliligimi yitirdim diye uzuluyor. Evde guzel giyinmenin anlami yok, suslenmek, hazirlanip ise gitmek istiyorum. Hayatimda saatleri organize olarak yasamak istiorum her gunum ayni gibi. Ustelik kendi parami kazanmak istiyorum diyor. Sizin tam tersiniz.

Calisan bir bayan olarak calismayi seviyorum. Aktif olmayi her saatimi her animi dolu dolu gecirmeyi seviyorum. Calismak beni mutlu ediyor. Cok sukur herseyede yetiyorum. Hem eve hem ise

Ben krese giden cocuklara uzulmelerinede karsiyim. Calisan bir anne babanin cocuguyum. Bakicimiz oldu, kresede gittik kardeslerimle. Bilakis sorumluluklarimizi bilen, sosyal cocuklardik kardeslerimle ben.

Calisip calismama kisiye bagli bir sey. Herkesin farkli bir yasam cizgisi var. Hersey gonlunuzce olsun

canım çocukların kaç yaşında tam bağımlı olmuş üzüldüm işte bende bunları istiyorum çocuğumla beraber büyümek onunla akşama kadar eğlenmek çünkü hafta sonları onunla ilgilendğimde akşam nasıl oluyo anlamıyorum birazdaha büyüdğnde oyunlarda oynamaya başlayacak parti olayı güselmiş :))seninle çok şeyde kafa yapmz aynı gidiyoo :))

bende doğum izininden sonra işime dönemedim... bakıcıya bırakamadım yavrumu.. pişman değilim ama dört gözle 2 yaşına gelsede anaokuluna verip işe başlamayı bekliyorum... maddi açıdan inanın hiçbir fark olmuyor yaşam standartınız aynı devam ediyor bende anlamış değilim nasıl olduğunu... ama sosyal açıdan çok yıprandım çok yalnız kaldım eğer çevrenizde vakit geçirebileceğiniz eşiniz dostunuz varsa işinize ara verebilirsiniz...

kreşe ben de karşı değilim.. hatta çocuğa büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. kas gelişimleri, sosyal gelişimleri kreşe gitmeyen çocuklara göre çok daha önde oluyor. ilkokulda bile kreşe giden ve gitmeyen çocuk arasında fark oluyor. düşünün ki kreşe giden çocuk 3 yaşında makas tutmaya başlıyor. hergün kesiyor biçiyor, boyuyor... evde olunca bu kadar aktivite içinde olamıyor çocuk.

ama konu sahibinin bebeği daha 8 aylık. en erken 2-2.5 yaşında gidebilir kreşe..üstelik bu da her çocuğa göre değişir. ben büyük kızımı 2,5 yaşında kreşe verdim. ama küçük kızımı 4,5 yaşında verdim. çocuğun durumu ve gelişimi ile de alakalı yani...

kızım tam 3 yaşındaydı o iyi(!) bakıcıyı aldığımda... o kadar yoğun çalışıyordum ki ilk zaman fark edemedim. sonra bakıcı ile konuştum, bir de eğitimli ve hakikaten kültürlü filan diye güvendim. ama sonuçta kendi çocuğu değil işte... hala düşününce içim acıyor.

hatta işten ayrılırsan 2.çocuğu da hiç ara vermeden düşün derim:) benim çocukların arasında 1 yaş var. şimdi kızlar çetesi gibiyiz evde:)))

kreş olayı tabikidde çok farklı kaçkişinin sorumluluğu var orada ama bakıcı olayı düşünün ya evde yalnız çocuk ve bakıcı var her bakıcı kötü değil kesinlikle benm bakıcımda çok şükr gözümle gördüm kadaryla iyi ama insan cevreden duyduklarında ya benmde aynı olursa korusuyla yaşıyorum can emant ediyoruz nitekimde gecen sene bzm karşı sitede yabancı uyruklu genç bı bakıcı ve çirkin öle güzel falanda değil kdın işteyken tüm site görevlilerini ayrı ayrı eve atmış :)) çocuk 2 yaşında ve kız ya o çocuk çok afedsin uygunsz o insanları görse nekadar kötü daha duyulmayan neler var...

bende arasnda çok yaş farkı olmasını istemiyorum ablamla 1 yaş var aramzda tam arkadaş gibyz öyle olsun isitiyorum tabi erkek olursa bilemem ( hayılısı inşallh

Canım bence kendi yavrunu anne şevkatiyle anne sevgisiyle büyüt şimdi diyeceksinki ben anne sevgisini veriyorum aslında kendimizi kandırıyoruz bize en çok ihtiyaçları olduğu anda , kokumuzu , kucağımızı istedikleri anda nerdeyiz? En iyi bakıcı dahi annenin yerini asla tutamaz. Günümüzde bakıcılar hakkında neler duyuyoruz.sana tavsiyem böyle bir imkanın varsa çocuğunu kendin büyüt.

Öyle bir durum varsa eve gizli kamera koyabilirsin.. Halamlar yapmıştı kaç bakıcı değiştirdiler kameradan sonra...

eve kamera koyduğum için bakıcı tecrübem çok fazla ya zaten... sonuncusuna koymamıştım, kadın çok eğitimli ve referansları da iyiydi... ama benim kızım üstün zekalı. özel olarak ilgilenilmesi gerekiyor. çok çabuk öğrendiği için yeni şeyler bulman gerekiyor, çok yaratıcı olman lazım. herhalde zor geldi ilgilenmek... böyle bir çocuğu nasıl tv bağımlısı haline getirdi, hala aklım almıyor açıkçası. çok yavaş yavaş oldu herhalde, yoksa kızım, saatlerce birşey yapmadan yatmaya tepki gösterirdi diye düşünüyorum...

bakıcıyı işten çıkardığımda fark ettim durumun vahimliğini.. benim o hayat dolu, ışıl ışıl, her şeyi öğrenmek isteyen, canavar kızım gitmiş.. yerine bir moron gelmiş.
bu tecrübemden dolayı da zekanın geliştirilebilir ya da geriletilebilir birşey olduğuna inanıyorum. çocuğu eski haline getirmem yemin ederim en az 3 ayımı aldı. zaten biraz da bu yüzden çocuklara anneleri bakmalı diye her yerde söylüyorum.

çok şükür şimdi kızım eskisi gibi...tabii eğitimiyle ilgili çok zorluklar yaşıyoruz. ama şimdi o konuya hiç girmeyelim...bu ülkede çocuğunun zekasının ilerisi olması da geri olması da aynı şekilde problem.
eğitim sisteminin çarpıklığından dolayı çok zekasını kullanamıyor.. eğer anne-baba özel olarak ilgilenip özel eğitim aldırmazsa çocuk sıradanlaşmaya başlayabiliyor.offf...bu ara bu konuda biraz dertliyim arkadaşlar. kusuruma bakmayın. çok uzattım.

Çalışmak gibisi var mı hiç? Bakıcından memnunsan hiç bırakma işini derim. Hoş, her evin şartları ayrıdır ama ben kendi annemi düşünüyorum da çalışmasaydı, baba zaten kopuk, ben ne üniversiteye gidebilirdim ne de evimizde herşeyimiz olurdu. Anacım hem çalışıp hem bize baktı. Yalnız ben okula başlayana kadar annemin çalıştığı fabrikada kreşe gittim. Okuldan sonra da kardeşimle kendi kendimize baktık zaten, mahallede, diğer çocuklarla, teyzelerle fln. Maddi sorunum yok diyosan tabiki bi bebeğe annesinin bakması en iyi şey ama çalışıp maddi özgürlüğünün elinde olması, emekliliğini beklemek, yavruna kendi paranla bişiler alabilmek, koca eline bakmamak çok çok önemli. Ben evlenmeden önce günde 13 saat çalışırdım ama hiç bişi beni şimdi evde boş boş oturduğum kadar yormuyor. Bi süre sonra aynı şeyleri yapmak her şeyi sorguamana, kafana takmana, hayatın gerisinde kalmana neden oluyor. Ev hanımlığını zaten kendimden ayrı tutuyorum, ben gerçekten yemek, iş yapmayı sevmeyen biriyim. Tembelin tekiyim yani ev işleri konusunda. Ama beni at bi sınıfa sabahtan akşama süper ders anlatırım. O yüzden ev hanımları alınmasın. Çalışmak en iyisi.

maddi durum iyiyse. eşinizde çalışsanızda çalışmasanız da size destekse evde oturun çocuğunuzun en güzel zamanlarına tanık olun. kendiniz büyütün.
ben şimdi 8+3 hamileyim. bu hafta işimi bırakıcam. karnımda bebeğimle koşturmak yorulmak istemiyorum. istediğim zaman yatıp istediğim zaman kalkarım. bu benim için daha önmli. ve bebeğim olunca da 3-4 yaşına getirmeden işe başlamak istemiyorum. maddi bir zorluk yoksa hep çalış çalış nereye kadar.. hayat uzun çalışır dururum ben daha

Herkese iyigeceler

Tesadufen buldum bu topiigi bnde calisan bir kadindim kizima yirmi haftalik hamile iken sozlesmeli olarak sigorta ajansimi bes yilligina devrettim isine tekrar geri donme gibi sansin varsa yap derim calisan bir bayanin evde kalmasi ilk zamnlar bunalim veriyor ama sonradan adapte oluoyrsun ilk zamnlar bakmiyorsun kendine falan filan sonra basda esin olmk uzere bu degisimi fark ediyorlar gucume gitmisti sonra ddim bn neyapiyorum anladigim kadariyla guzel maasli bir isin var isi bir tur lisansin var sanirim maddi yonden sikinti cekmeyeceksen biliyorsundur evlada basda sevgi sonrada iyi bir gelecek lazim kaldiki bu devirde okutmak nasil birde evladinin doneminde universte masraflari

bende su anda 12 +2 günlük hamileyim ve calısıyrm 7 ayım doldugunda işimden ayrılacagım ve kendim buyutecegim bebegimi blelli bi yasa geldikten sonra istersem dönüş yaparım die düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…