• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev hanımı olmak

Şu aralar tek temennim ev hanımı olmak, ev hanımlığında kariyer yapmak.İkisi birden olmuyor.

biz ölek bario_O evde tadilat yapıyoruz diye herşeyi saldım üstünden de temizlesem pek kar etmiyor sonuç eve ancak yatmaya gidiyoruz. evde aynı erkek öğrenci evi gibi.her köşeden bir şey çıkıyor.

ben de çalışan bir bayanım, öğretmenim
şu anda ücretsiz izindeyim, 2.dönem görevime döneceğim

bebek yokken ve çalışırken, evim çok düzenliydi
iki kişinin ne kadar işi olabilir ki?
cumartesi günleri dip köşe temizlik yapardım, çamaşır yıkardım
hafta içinde de iki kere evi süpürürdüm
bir kere de silerdim
banyo ve wc her akşam temizlenirdi
pazar günü çarşamba günü de dahil, bazen perşembe günü de yetecek kadar yemek yapar, dolaba koyardım
diğer günler de okuldan gelir boş zamanlarda hazırlayıp buzluğa atılan börek, mantı vs pişerdi

pazartesi akşamları bir yandan eşimle sohbet eder, bir yandan haftalık ütümü yapardım
ayda bir kere de yardımcı bir ablamız var, o gelirdi
detaylı temizlik olurdu

şimdi evdeyim ve her işim yine sıkıntı olmadan yetişiyor
çünkü kafam boş, vücudum çok yorgun değil
ayda bir yine yardımcı ablamız geliyor

ama okula geri dönünce nasıl olacak bilmiyorum
düzenli olunca, işleri ertelemeyince, zamanı iyi kullanınca, eş gerektiğinde yardımcı olunca, hiç olmadı aldığı şeyi yerine koyunca ve çocuk varsa yeterince ilgilenince sanki olur gibi?
eğer zorlanırsam, yardımcı ablayı 15 günde alırım diye düşünüyorum
benim hayatımda hastalık vs gibi çok önemli bir konu olmadıkça "SONRA YAPARIM" diye bir şey yok
ocak mı kirlendi, yemekler pişsin sonra silerim demiyorum mesela
hemen dökükler yanmadan, siliveriyorum
iki fincan, iki tabak da olsa, tezgahta bırakmıyorum ve hemen yıkayıp, kurulayıp kaldırıyorum
bulaşık makinesi işini bitirir bitirmez, soğuyunca hemen boşaltıyorum
ya da bu hafta çok az ütü var, aman haftaya kalsın demiyorum
yine ütü gününde yapıyorum gibi gibi

ama yine de bebek, ev, okul nasıl olacak çok kafama takılıyor
bu konuyu takip edicem canım
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...dertte-olan-hanimlar-buyurun-topigime.532179/

bir de şöyle bir topik var, ben hemen her gün takılıyorum ve sanki daha iyi oluyor
istersen sen de arada uğra, motive olursun, fikir sahibi olursun:anneadayı:

yokken cıkkısssss varken nöğrecez:KK53:
ama sen sevmiyosun panpa. sorun yok sende.
sevipte pis olanlarınki vahim.
2gündür evi süpürüm diyorum. başka şeyleri yapmaktan fırsat kalmıo.
ama bugün akşam süpürmek şart. akşama misafirim var cünkü :KK59:

ama sen sevmiyosun panpa. sorun yok sende.
sevipte pis olanlarınki vahim.
2gündür evi süpürüm diyorum. başka şeyleri yapmaktan fırsat kalmıo.
ama bugün akşam süpürmek şart. akşama misafirim var cünkü :KK59:
ben sevmiyom ama ev toplu bea:cool:

evi dagıtıcak bebe yok ya ondan :KK59:
sende ikizler durmuyodu haklısın
untitled.webp
:KK70:

bende 1 buçukyıldır evliyim.elimden geldğince düzenli olmaya çalşıyorum.akşam yatmadan önce heryeri toplarım ve sabahta evden çıkarken aynı şekilde böylece işten geldğimde evle uğraşmam.cuma akşamları temizlik yaparım. evim 105 m2 2 buçuk saate bitiyor işlerim.haftasonum bana kalsın rahat edeyim diye.bunuda yeni keşfettim iyi oluyor.önceden cumartesi yapardım.banyomu 2 günde bir çamaşır suyu silerim.salı günü çamaşır günüm.yemeklerimide 2 günlük yaparım.birgünde kahvaltı ederiz.öyle işte. :)

bide bende halı silme takıntısı var gözüme çarpıyor aspirin suyuyla siliyorum lekeleri ama inanılmaz etkli tavsiye ederim.

ya ben en çok banyo wc temizlerken zorlanıyorum beceremiyorum sanırım :KK43: onun dışında evim kirlenmez aslında ama halılarım yeni olduğu için hep tüyleri dökülüyor :KK43:

3 çocuk var bende topla topla aynı. düzeni temizliği seviyorum 2 günde bir silip süpürüyorum ama ertesi gün yine aynı maalesef

3 çocuk var bende topla topla aynı. düzeni temizliği seviyorum 2 günde bir silip süpürüyorum ama ertesi gün yine aynı maalesef
canım çocuklu ev dağınık olur
kendi adıma çocuk dağınıklığına dağınıklık demiyorum
yeter ki temiz olsun, varsın etraf çocuk oyuncaklarıyla dağılsın
onların canları sağ olsun:KK46::KK46::nazar:

Valla ben de bu işten çok muzdaribim 2.çocuktan sonra ipler tamamen koptu :KK12::KK46:
birde evim kucuk lojmandayız eşya cok hersey üst üste dağınıklık bıtmıyor maalesef
Calısıyorum bırazda tembelım sanırım usenmeyıp ıse gırısırsem bıseyler yapıyorum yoksa hersey kalıyo bırıkıyo da bırıkıyo ıcınden cıkılmıyo
benım ıstedıgım hem uykumdan feragat etmeyım hem dinlenmekten azcık keyıf yapmaktan gerı kalmayım ama hepsı bır arada olmuyor ıste:KK53:

Ben çalışmaya başiladığımdan bu yana mutlaka bir yardımcım vardır.Çünkü titizim.
Evlendikden sonrada devam etti bu durum.
Oğlumda var.
Hergün gelen bir yardımcım var ve ayda bir gelen bir temizlikcim var.
Anca başediyoruz.
Evimizden misafir eksik olmadığı gibi,eşimde bende çalışıyoruz.Oğlumuzda anaokuluna gidiyor.Birbirimize vakit ayırmak için ev işlerinden sıyrıldım.

Back
X