ev hanimi olmaktan nefret ediyorum

Yaşıyorsun , Hayattasın ve en önemlisi bir İnsansın. Bekarda olsa bunları yapmak ZORUNDASIN . Eşinle veya evlilikle hiçbir ilgisi yook ! Ekmeği ağzımıza atıyoruz,Haydi çiğnemeden yut bakalım, Yapabilior musun ? Hayatın her noktası böyledir. Bir mucadele,bir telaş,bir yorgunluk vs.. Benim Rahmetli anneannem hep derdi ' İnsanlar anca ölünce mezarda dnlenir. Orda ne iş var ne bir sey var ''...

Bence sorun eşinizde bende ev hanımıyım ama hiçde bıkmadım valla çalışan kadınların işi daha zor hem dışarda hem evde çalışıyorlar...eşin biraz daha anlayışla yaklaşmalı sana bide kv de nin yanında iş yapacaksın diye bişi yok herkes kendi işini yapsın hiç sevmem benim mutfağıma biri girsin evimde hizmet etsin aynı şekilde başkasının mutfağına da girmek istemem elinizi eteğinizi işden guçten çekin herşeyi yapmak zorunda değilsin git iş başvurusunda bulun sıkıldıysan hem maddi anlamda eşine destek olursun birde her ev işini yapmak zorunda olmadığını herkese gosterirsin

Yaaa niye başkasının evinde kalkip is yapıyorsunuz ben teyzemde en fazla yedigin tabağı mutfaga koyarim....kaynanamda en fazla tabak masaya koyarim tek basimla girismem isime...gerci simdi konusmuyorum daha rahatim...

Bende ayniyim
Kusme den önce; yemekten sonra elime bi tabak alır mutfağa gider bulasiga girisirdim kv sofrayi sağı solu toplardi :) yetmezmi yani

Konu sahibine +100 katılıyorum
Üstelik bu yapılan işler goze de gözükmüyor ne var çay bardağı eline mi yapışır diye düşünüyorlar daha da sinirleniyorum
Hele bir de misafirliğe gidilen evde gözünün içine bakiyorlar ya cay kahve servisi yap diye daha cok sinirleniyorum

Güzel diyorsun da Mune abla,yapmayacağım deme gibi bir şansımız yok ki.
Konu sahibini bilmiyorum ama ben yaşım gereği gittiğim her yerde ''hizmet etmesi gereken kız''ım.''Çay doldur,bulaşıkları makinaya diz,sofrayı bir topla,şunu getir,bunu götür...'' her misafir geldiğinde veya biz misafir olarak gittiğimizde duyduğum şey.Yok getirmiyorum desem kavga çıkar.
Evde yaşıtım erkek varsa kimse ona bir şey demiyor mesela.Onlar oturuyor hatta onlara ben hizmet ediyorum misafir olduğum halde.
Midem bulanıyor artık gerçekten.
Ben bir defa yaptim
Arkamdan kırk tane laf söylemişlerdir ama umrumda değil
Amcam lar bir defa yeğenim bir cay koysan dedi ben niye amca kızın orda oturuyor oglun yanında niye bana soruyorsun dedim
Ama bunu surekli yapmalarından sıkılmıştim
Yok oğlan zaten yapmaz yok kızım isten geldi yoruldu
Bir daha benden destursuz bir şey istemiyorlar kendim istersem yapıyorum istemezsem parmağımi kimildatmiyorum

ev hanimlarina cok saygi duyuyorum tabiki kutluyorum mesleklerin en zorlarindan birisi....ama ben bu isi bu zorunlulugu yapmaktan biktim artik
..evlendigimden beri hayatim yemek yap bulasik yika evi temizle , degisikluk olsun diye misafirlige gitsem yine servise yardim.et bulasiga yardim..bu nasil bi hayat ya ..erkekler yiyor iciyor kalkiyor birde "çayyy" diye sesleniyor..yemin ederim nefret geldi bana cay servisinden..o kadinlar yemekleri yapiyor bacagimiza kucagimiza yapisik cocuklarla sofrayi.kuruyor sonra sofrayi topluyor bulasik yikiyor bunlari yaparkende cay demliyor ve onu servis ediyor hoop tekrar bulasik ..yemin ederim.aglicam simdi sinirden..kaynanamlara gidincede ayni seyler e gelinsin yan gelip oturamiyorsun ki herzaman yan gelip oturmaktan yana degilim elbette bi isin ucundan tutmaliyiz ama bazen ara verilmeli bazi seylere yaa nefret ettirilmemeli ki isteyerek severek yapsin o kadin servisi yemegi...zorla ellerim.titreyerek yapiuorum ölü gibibir yüz ifadesiyle..cunku nefret ettim artik..yemek yapmayi berkarken cok severdim ama.evlenince bukadar nefret ettirilecegimi bilemezdim...cok sinirim.bozuk ya ölene dek dinlenemeyecegim.hep yemek yapip cay yapip servis edip bulasik yikamak zorundayiz kadinlar olarak...heleki calisan hanimlar..altininizda opuyorum isten gelip misafir agirliyorsunuz birde helal ya...ama calisan kadinlara saygi duyuluyor bu bir gercek...orengin: kaynanamlara gittigimizde gorumcem ayy oluyom.yorgunluktan geberiyom anneee diye sizlandiginda benim orda oturmam goze battirtilirtiyor kaynsnsm ve digerleri tatafindan.....ay sen otur yawrum aksama kadar calisiyorsun zaten cayi corbayi ellleme bizler xaten hep evdeyiz deyip gozler benim uzerime cevriliyor kalk gibisinden..yapiyoruk ediyorum mutlaka ama bikiyorum anliyormusunuz BIKIyorum....elbetteki her ortamda hunharca iş yapmiyorum ama olmuyor iste bir ortamda bir kadin sadece oturuyorsa o an cani o isii yapmamak gibi bir.luksu yok kimse anlayisli degil...simdide esim bagriyor kalk biselr hazirla diyor halbuki annrmlerden yeni geldim bir suru kalabalik ve hizmetten yeni kurtuldum...soyle saatlerce hic bise yapmadan yatma kafa dinleme sansim yokkk..disarda 3 tl lik bir durum yesrk bugunde diyorum amann ne masraf yapiyoruz birsuru sey var evde yapalim.yiyelim diyor e mutlaka birsuru is cikiyor....kendimi bulasik makinesi firin ocak tan baska birsey hissetmiuorum....dun teyzeme gittik bi degisiklik olur diye gittim ama nerdee pasta borek servisi cay servisi topla kaldir bulasigi yika hopp arabaya bin eve git cocuhu doyur mutfa topla yat sabahin korunde kahvalti ver ese hasta da olsan ..bugunde simit ye nolur desen masraf yapamam diyen bir es...aksama yedir icir yine sora misafir gelsin yine servis yine bulasik..allahim cildiricam yeter yaaaa...aglayarak yemek yaptigim.bile oldu...kadinlik ne zor :KK43:
Eşiniz ve aılesı tarafından bu kadar yorulmanıza ragmen takdır gorulmemek mesela ellerıne saglık,yoruldun canım gel otur dınlen denmemesı mesele sızın ıcın yoksa ısler degıl anladıgım kadarıyla eşinizle konusun derım anlatın derdıınızı ınsan evde yedıgı kadar arada bır dısarıda cıkmak ıster bunu anlatmalısınız

Sizde kendimi gördüm o yüzden patlattım kahkahayı, az evvel yemek yiyorduk, eşim ellerine sağlık çok güzel olmuş, nereden buluyorsun böyle lezzetli pratik şeyleri deyince Hayatım tembel kadınların pratik çözümleri olur bilmiyor musun dedim gülüştük:KK70::KK70:

2 hafta evvel kayınpederi bir haftalığına misafir ettik, Allah için kayınvalidem yemek konusunda çok beceriklidir, bilmediği şey yok ama kayınpeder benim pratik 2 dakikada uydurulan yemeklerime tav oldu, nezaketen değil gerçekten :KK70:tariflerini aldı giderken :KK70:

Hayatta bazen rahat olmak lazım, tüm gün iş yapacağım ortalık toplayacağım, toz alayım, çamaşır asayım diye kendini yıpratmamalı insan, 2 sil otur bir çay keyfi yap, bugün canın iş yapmak istemediyse çık dolaş.

Benim babaannem, anneannem hatta anneannemin annesi aşırı titiz kadınlarmış, annem desen mutfak profesörü eli çok lezzetli ve marifetli bir kadındır, kardeşim acayip titiz, büyük anneannem aşırı titizliği yüzünden senelerce bir sürü hastalıkla uğraşıp durdu, tam gezip dolaşacağı rahat edeceği zamanlarda evde bir divan tepesinde biri yemek getirse de yesem diye bekledi, ağzını derisi soyulana kadar sildirecek kadar titizdi siz düşünün ama ne oldu yıprandığınla kaldı:KK43:

Şu tarifleri bize de versen Mune :KK200:
Ne pişireceğim derdinden kırılıyorum yeminle

Bence konu sahibinin asıl sıkıntısı takdir görememek diye düşünüyorum

ya es nereye kadar yardim edebilirki evin icinde ufak teefek yardimlari oluyor bazen cay getirir bana ama.yetermi bunlar bir kadinin yukunu azaltmaya sence?
Dunyada olmadik yok da duyulmadik cok.. evin yemegini,utusunu,bulasigini,temizligini yapan bi suru erkek var. fazla detaya girmeyeyim ama esine kaynana evinde de is yaptirmayi birakin,kizim cayini doldur esinin diyen kaynanaya ithafen;yok cayimi ben alirim sen otur canim deyip kalkan kocalar var. nadir midir? cevreye gore oldugunu dusunuyorm ben bu durumun. anam babam misali kisilerin cogunda dediginiz gibi bi duruma sahit oldum ama yasitlarimin cogunda yukarda bahsettigim durumu gordum,yasiyorm..
yilmamak elde degil,hep soyluyorm;mutlu kadin= mutlu es+mutlu cocuklar=mutlu aile. keske erkekler de bu durumu ogrenseler

Bütün sorun eşinden kaynaklanıyor yoksa emin ol hiçbirimiz severek yapmıyoruzki bu kadar işi. En azından yükünü hafifletmesi lazım. Simit poğaça kaç para Allah aşkına en azından haftada bir iki gün sabah kahvaltısını hazırlatmasa sen kalkma dese 2 saat fazla uyusan mutlu uyanırsın.

telefonun sarjı bitince nasıl sarja takarsın bence senın de şarjın bitiyor..yanı motıve edılmek destek gormen lazım..aslında sorunun temelınde eşinle aranızdakı iletişim eksikliği oldugunu dusunuyorum..yanlıs da dusunuyor olabılırım:D eşin sana destek olsa sana ıltıfatlar etse çaaay demeyıp sana da cay katıp getirse gaza gelirsin bence..

çayyy ne ya töbe estafurallah ...
ama şöle düşün çalışan kadına göre işin daha kolay ..onlar hem işte hemde evde çalışıyor iki kat yükleri fazla ... sen en azından gün içinde dinlenebilirsin biraz kestirebilirsin . ev hanımlığı bana kolay geliyor evde olunca ben dinleniyorum açıkcası ...
eskiden zordu ama şimdi bulaşık makinası çamaşır makinası ....bence bulaşık makinası aldır eşine ....

AYNEN KATILIYORUM ÇALIŞIN DENEYİN EV HANIMLIĞIMI ZOR YOKSA HEM ÇALIŞIP HEMDE EV HANIMI OLMAKMI ZOR ?KONU SAHİBİ NERDESİNİZ ???

hem bu saydıkalrını yapıp hem de çalışmak ne demek peki...... valla ben de bu hayatı ısterım :)

bu yaptıklarınızı çalışanlarda yapıyor sadece ev hanımları değil ki hem çalışanların ki daha zor 12 saat elin ağız kokusunu çek ondan sonra eve gel yemek yap kaldır ortalığı topla bir pazar günü var gelmek isteyen gelmiyorsun diyen valla bazen gün gün gezenlere imreniyorum hiç komşum yok beni görmezler ben onları göremem zaten iş yoğunluğundan. birde ev hanımları çalışanların işinin daha kolay olduğunu söylerler ama bilmezler ki kaç parçaya bölünüyoruz iş yerinde yıpranmakta cabası tek güzel yanının para kazanmak olduğunu düşünüyorlar ama inan değil hele mecburi çalışıyorsan aldığın para gidenlere yetmiyorsa daha dayanılmaz... ama ne diyoruz buna da şükür sende şükret... ama eşinin acil yontulmaya ihtiyacı var kusura bakma...

valla saat 10 da kalkıp müge anlı eşliğinde kahvaltı yapmak vardı şimdi..sonra 1 gibi bitince öğlen yemegını hazırlamak...sonra evı toplamak..sonra duş alıp dısarı cıkıp 2 tur atıp güzel bi yerde bir fincan kahve içmek..markete cıkıp sebze almak sonra gelıp akşam yemegı hazırlamak.valla koca parası yemek istiyorum artık yiteeeeeeeeeeeeeer !!

3 vesait yol cekmek nedir biliyo musun konu sahibesi?.bel boyun fıtığına rağmen 4 kişilik bir hanenin temızlığı utusu sana bakıyor olması? bunların ikisinin ikiz olması.kış mevsımı ile sürekli hasyalıklar ile uğraşması?..ertesı gunun yemegını hazırlaması?.aayyy uzar gider.bence konu sahibi hafif nankör olabilir misin?..yada hiç ev ile iş hayatını aynı anda idame ettirememiş !!!!
neden celallendiniz?
ben konuyu acarken calisan kadinlarin alnindan optugumu yazmistim!
hem ev hanimligi yapip hem calistiklari icin..acele okumayin lutfen

Şunu da anlamadım. Konu sahibine resmen sen sukret sus otur yerinde kıymet bil bakk hem disarda çalışıp hem evde calisanlar var senin ne haddine laf etmek demeeye getirenler olmus.

Arkadasim sen kerizsen enayisen semer vuranin cok olur kimse kusura bakmasin.
Sen caninin kiymetini bilmezsen kimse bilmez.
Toplumda erkek çalışmis kadin hizmet etmis felan bir kere bana gecicekler o lafları.
Hic lafimi esirgemem. Evli degilim Evimize gelen misafiri en iyi sekilde agirlariz. Anneme yardimimi ederim. Ama kimsenin evinde kalkip is yapmam. Ya dusundumde ben misafirlige felan gitmiyorum zaten hiç.
Ortak gunler olur bayram felan. Hadi cay koy kalk dendigi an erkek için o koyamiyor mu derim. Goster bakalım elini ooo elleri varmis ne guzel tam cay koymalik derim. Yoksa sakat misin sen tövbe tövbe millet seni sakat saniyor cay koyamamiyor saniyor baksana xx ayip goster onlara cay koyabildigini derim. Daha neler neler. Yerin dibine sokar cikaririm ikisinide.
Erkek çalışıyor vs diye konuya girene de hani bakalım bize bugun ne avladin derim. Geyik mi avladin esek mi avladin diye dalga gecerim. Pişirde gel ne avlandin yiyelim derim.
Ama hayatta kılımi bile kaldirmam. Kesseler istemedigim surece kalkmam. Bunu beni taniyan herkes bilir.
Banane derim arkadasim. Banane. Milletin yemeği çayı bulaşıgi beni mi gerdi. Ac olan yer pisligini temizler. Babam bile bana cay koy demez.
Cok uzattım ama bu is toplum felansa tek suçlusu kadinlar. Hepiniz benim gibi olun bak ortada sorun kalıyor mu ?
Bastan alistirmak lazım ama.

Eşiniz hiç bir konuda yardımcı değil anlaşılan bunalmissiniz.gerci kadın dışarda çalışmıyorsa eşten de çok şey beklememek lazım diye dusunuyorum ben.o dışarda çalışıyor siz evde.inanin dışarda çalışmak da zor.ben işten eve geldiğimde yorgunluğu gec kafam bile dopdolu oluyor.bir de yemekle ev işiyle uğraşmak daha beter.esim de yardım eder ama etmek zorunda zaten ikimiz de dışarda yoruluyoruz.ama yine de işin çoğu kadında bu büyük haksızlık tabi.bir de eşi yardım etmeyen çalışan kadınlar var onlar ne yapsın.siz yine evdesiniz.cumartesi pazarları ev işi yapsam da hafta içi kadar yorulmuyorum çok rahat oluyor hersey

Şunu da anlamadım. Konu sahibine resmen sen sukret sus otur yerinde kıymet bil bakk hem disarda çalışıp hem evde calisanlar var senin ne haddine laf etmek demeeye getirenler olmus.

Arkadasim sen kerizsen enayisen semer vuranin cok olur kimse kusura bakmasin.
Sen caninin kiymetini bilmezsen kimse bilmez.
Toplumda erkek çalışmis kadin hizmet etmis felan bir kere bana gecicekler o lafları.
Hic lafimi esirgemem. Evli degilim Evimize gelen misafiri en iyi sekilde agirlariz. Anneme yardimimi ederim. Ama kimsenin evinde kalkip is yapmam. Ya dusundumde ben misafirlige felan gitmiyorum zaten hiç.
Ortak gunler olur bayram felan. Hadi cay koy kalk dendigi an erkek için o koyamiyor mu derim. Goster bakalım elini ooo elleri varmis ne guzel tam cay koymalik derim. Yoksa sakat misin sen tövbe tövbe millet seni sakat saniyor cay koyamamiyor saniyor baksana xx ayip goster onlara cay koyabildigini derim. Daha neler neler. Yerin dibine sokar cikaririm ikisinide.
Erkek çalışıyor vs diye konuya girene de hani bakalım bize bugun ne avladin derim. Geyik mi avladin esek mi avladin diye dalga gecerim. Pişirde gel ne avlandin yiyelim derim.
Ama hayatta kılımi bile kaldirmam. Kesseler istemedigim surece kalkmam. Bunu beni taniyan herkes bilir.
Banane derim arkadasim. Banane. Milletin yemeği çayı bulaşıgi beni mi gerdi. Ac olan yer pisligini temizler. Babam bile bana cay koy demez.
Cok uzattım ama bu is toplum felansa tek suçlusu kadinlar. Hepiniz benim gibi olun bak ortada sorun kalıyor mu ?
Bastan alistirmak lazım ama.
canim.haklisin
valla su yorumlari okuyorumda misafirlige gidince tabagimi mutfaga goturur geri otururum diyorlar...ve kendi yaptiklarim gozumun onunden gecti film seridi gibi...en son gorumcemin kizinin inanilmaz kalabalik dogum.gunu partisindeki proselen tabaklari catal kasik hesey iste tek tek akittigim.geldi aklima ...ama arkadasida dizdi makineye..gorumcem.zaten heryere kosturuuordu...iste ben orda hic bise yapmadan otursam olmiyor ...baskici bakislar falan...ama kimse yapmiyor olsaydi herkez yan gelip.oturup ben is yapsaydim.bu kendime eziyet olurdu..birde dusundum de gorumcem de bize yemege falan gelince mutlaka her isin ucundan tutar..boyle seylerin hatirini gozetmek.lazim.bazen....bilemiyorum kafam.karisik

Eşiniz hiç bir konuda yardımcı değil anlaşılan bunalmissiniz.gerci kadın dışarda çalışmıyorsa eşten de çok şey beklememek lazım diye dusunuyorum ben.o dışarda çalışıyor siz evde.inanin dışarda çalışmak da zor.ben işten eve geldiğimde yorgunluğu gec kafam bile dopdolu oluyor.bir de yemekle ev işiyle uğraşmak daha beter.esim de yardım eder ama etmek zorunda zaten ikimiz de dışarda yoruluyoruz.ama yine de işin çoğu kadında bu büyük haksızlık tabi.bir de eşi yardım etmeyen çalışan kadınlar var onlar ne yapsın.siz yine evdesiniz.cumartesi pazarları ev işi yapsam da hafta içi kadar yorulmuyorum çok rahat oluyor hersey
iste bu esitligi saglayabilmek icin calisan kadin olmak daha iyi tabiki...sonucta esim.calisiyor ben evdeyim..e adam kendini yorgun argin yataga atiyor bende sikildim.bunaldim ev isinden kalk sen yap diyemiyorum herzaman ..desem.bile yapmak.zorundayim...ama yinede bazen cay demliyor getiriyor cocukla ilgileniyor bu konuda hakkini yiyemem

Vay efendim vay benim halime.... Benim esimde sagolsun mutfaga gelir ayagiyla hemde, benden ilac ve su ister salona gecer bende arkasindan getiririm.:sinirli:

Back
X