ev hanimi olmaktan nefret ediyorum

iste bu esitligi saglayabilmek icin calisan kadin olmak daha iyi tabiki...sonucta esim.calisiyor ben evdeyim..e adam kendini yorgun argin yataga atiyor bende sikildim.bunaldim ev isinden kalk sen yap diyemiyorum herzaman ..desem.bile yapmak.zorundayim...ama yinede bazen cay demliyor getiriyor cocukla ilgileniyor bu konuda hakkini yiyemem
Aslında senin yapacağın ne biliyor musun,bazi günler ev işini falan bırakıp çıkmak.evde sikilmissin.cik dışarı gez dolaş.surekli ev işi yapmak zorunda değilsin ki

Kelimesi kelimesine katiliyorum. Ben usengec biri degilimdir ama is yapmaktan aynen sizin gibi bikiyorum. Misafirlige gittiysem oturup iki kelam konusmak istiyorum ben de. Ama dedigin gibi biz kadinlar yine mutfaktan cikmiyoruz, once sofra hazirla, sonra bulasiklari topla, yika, sonra cayi demle ve onlari servis et, sonra milletin biten caylarini tazele. Hayir yani bana ortamda bir de soruyorlardi ee rosalone okul ne oldu, sinav ne oldu diye, tam iki kelam soran kisiye anlatirken annem ordan bagirir rosalone x amcanin cayi bitti diye, konu orada pat diye kesilir bir daha acilmaz. Annem bir de herkesin icinde rezil de ederdi milletin cayi bitiyor sen cene derdindesin diye.
Hele de ramazan ayinda. Upuzun oruc tutmusum zaten, tum gun hazirlik ile yorulmusum daha orucumu bile acmadan milletin corbalari yetisir, sonra yemekleri, sonra sofra toplamasi, sonra tabi sofra toplanir, millet namaz kilar ben hicbir sey yememis halimle sofra toplarim. Guya herkes dindardir ama sofra, evisi varken namaz kilmak luxtur o gun, isten kacmak gibi bakarlar tobe hasa.
Gorumce olayina gelince o zaten calissa da calismasa da bir tanedir, kiymetlidir, yerinden kalkmayandir. En azindan benimki oyle. Ilkokul cocugu gibi muamele gorur, hicbir is yapmaz, kv de yaptirmaz zaten. Allah var kv bana da is yaptirmaz ama ben vicdanen dayanamiyorum, koskoca kadin hic oturmuyor, yardim etmek icin ayaktayim hep ama gorumce nasil kalkmiyor, annesine nasil acimiyor anlamiyorum. Oyle oturur hicbir ise, caya dokunmaz her isi kv yapar.
Misafirlikte de durum bu. Kimse bana kalk is yap demez ama ben dayanamam ev sahibi ordan oraya kosarken ben de kalkar iki isin ucundan tutarim.
Calissan da calismasan da durum ayni arkadasim. Biz burda kac tane doktora ogrencisiyiz kimsenin kocasi ev isine kosmuyor, hep biz ayaktayiz. Ama benim esim disarda yemek noktasinda rahattir, hatta ona kalsa hep disarda yesek, hep pizza soylesek oh ondan iyisi yoktur. Kahvalti-aksam hic farketmez disarda yer. O acidan rahatim. Bir de ev isinden de zor olani cocuk ile ilgilenmek. Esim ev isine ilgilenmez ama cocuk bakar ya o bana yetiyor.
Kim bizim toplumu boyle alistirmis boyle yetistirmis bilmiyorum. Ne islamda var boyle bir anlayis, ne de bati ulkelerinde. Peygamber Efendimiz her isini kendisi gorurmus, hem de o kadar yogun hayatina ragmen. Ben ABD de yasiyorum burda soyle bir deger siralamasi vardir: 1. Kadinlar 2. Cocuklar 3. Hayvanlar 4. Erkekler :) Ayrica ev isi yapmak, yemek yapmak, cocuk bakmak kadin isi degildir burada. Erkek de yemek yapar, ev isi yapar, cocuk bakar. Parklara gidin yari yariya hem anne hem baba gorursunuz cocuklarina bakan. Birine misafirlige gidin erkek yemek hazirlar, servis yapar ve bu ilginc bir durum degildir, kilibiklik degildir. 2 aydir kv bizde esim surekli emrediyor annesine ve bana, suyunu bile almiyor artik, cunku oyle yetismis anne tarafindan ve annesine de erkekligi ispatlama gibi garip bir cabaya girdi.
Gercekten bu cok onemli bir konu. En ust tabakasindan en alta kadar erkek egemen bir yasanti icindeyiz.

valla saat 10 da kalkıp müge anlı eşliğinde kahvaltı yapmak vardı şimdi..sonra 1 gibi bitince öğlen yemegını hazırlamak...sonra evı toplamak..sonra duş alıp dısarı cıkıp 2 tur atıp güzel bi yerde bir fincan kahve içmek..markete cıkıp sebze almak sonra gelıp akşam yemegı hazırlamak.valla koca parası yemek istiyorum artık yiteeeeeeeeeeeeeer !!

3 vesait yol cekmek nedir biliyo musun konu sahibesi?.bel boyun fıtığına rağmen 4 kişilik bir hanenin temızlığı utusu sana bakıyor olması? bunların ikisinin ikiz olması.kış mevsımı ile sürekli hasyalıklar ile uğraşması?..ertesı gunun yemegını hazırlaması?.aayyy uzar gider.bence konu sahibi hafif nankör olabilir misin?..yada hiç ev ile iş hayatını aynı anda idame ettirememiş !!!!
+1

ev hanimlarina cok saygi duyuyorum tabiki kutluyorum mesleklerin en zorlarindan birisi....ama ben bu isi bu zorunlulugu yapmaktan biktim artik
..evlendigimden beri hayatim yemek yap bulasik yika evi temizle , degisikluk olsun diye misafirlige gitsem yine servise yardim.et bulasiga yardim..bu nasil bi hayat ya ..erkekler yiyor iciyor kalkiyor birde "çayyy" diye sesleniyor..yemin ederim nefret geldi bana cay servisinden..o kadinlar yemekleri yapiyor bacagimiza kucagimiza yapisik cocuklarla sofrayi.kuruyor sonra sofrayi topluyor bulasik yikiyor bunlari yaparkende cay demliyor ve onu servis ediyor hoop tekrar bulasik ..yemin ederim.aglicam simdi sinirden..kaynanamlara gidincede ayni seyler e gelinsin yan gelip oturamiyorsun ki herzaman yan gelip oturmaktan yana degilim elbette bi isin ucundan tutmaliyiz ama bazen ara verilmeli bazi seylere yaa nefret ettirilmemeli ki isteyerek severek yapsin o kadin servisi yemegi...zorla ellerim.titreyerek yapiuorum ölü gibibir yüz ifadesiyle..cunku nefret ettim artik..yemek yapmayi berkarken cok severdim ama.evlenince bukadar nefret ettirilecegimi bilemezdim...cok sinirim.bozuk ya ölene dek dinlenemeyecegim.hep yemek yapip cay yapip servis edip bulasik yikamak zorundayiz kadinlar olarak...heleki calisan hanimlar..altininizda opuyorum isten gelip misafir agirliyorsunuz birde helal ya...ama calisan kadinlara saygi duyuluyor bu bir gercek...orengin: kaynanamlara gittigimizde gorumcem ayy oluyom.yorgunluktan geberiyom anneee diye sizlandiginda benim orda oturmam goze battirtilirtiyor kaynsnsm ve digerleri tatafindan.....ay sen otur yawrum aksama kadar calisiyorsun zaten cayi corbayi ellleme bizler xaten hep evdeyiz deyip gozler benim uzerime cevriliyor kalk gibisinden..yapiyoruk ediyorum mutlaka ama bikiyorum anliyormusunuz BIKIyorum....elbetteki her ortamda hunharca iş yapmiyorum ama olmuyor iste bir ortamda bir kadin sadece oturuyorsa o an cani o isii yapmamak gibi bir.luksu yok kimse anlayisli degil...simdide esim bagriyor kalk biselr hazirla diyor halbuki annrmlerden yeni geldim bir suru kalabalik ve hizmetten yeni kurtuldum...soyle saatlerce hic bise yapmadan yatma kafa dinleme sansim yokkk..disarda 3 tl lik bir durum yesrk bugunde diyorum amann ne masraf yapiyoruz birsuru sey var evde yapalim.yiyelim diyor e mutlaka birsuru is cikiyor....kendimi bulasik makinesi firin ocak tan baska birsey hissetmiuorum....dun teyzeme gittik bi degisiklik olur diye gittim ama nerdee pasta borek servisi cay servisi topla kaldir bulasigi yika hopp arabaya bin eve git cocuhu doyur mutfa topla yat sabahin korunde kahvalti ver ese hasta da olsan ..bugunde simit ye nolur desen masraf yapamam diyen bir es...aksama yedir icir yine sora misafir gelsin yine servis yine bulasik..allahim cildiricam yeter yaaaa...aglayarak yemek yaptigim.bile oldu...kadinlik ne zor :KK43:
eşini bosa

misafirliğe gitmeyiverin. Hergün birine gitmek zorunda mısınız? Çıkın dışarı gezin, arkadaşlarınızla buluşun. Dışar da bir kahve için.

Ben çalışan ve ikiz annesi olan biri olarak yazayım evet ev hanımlığı çok zor hele sürekli birilerine hizmet etmek daha zor.Ben izin günlerimde misafir ağırlıyorum canım çıkıyor hiç dinlenme yok ikizler 3,5 yaşında en hareketli dönemleri sabahın köründe ev işlerini yapıp sonr aişe geliyorum .Geceleri de sipariş örgü örüyorum çok yoğunum ama mutluyum.Sana tavsiyem İstanbuldaysan halkeğitim yada ismek kurslarına yazıl eğer kursa yazılmazsan daha çooook kullanılırsın.Çocuk olmadan kendini geliştirmeye bak,millete yaranamazsın bunu bil okuyabilirsen aöf den bölüm oku canım.

ev hanimlarina cok saygi duyuyorum tabiki kutluyorum mesleklerin en zorlarindan birisi....ama ben bu isi bu zorunlulugu yapmaktan biktim artik
..evlendigimden beri hayatim yemek yap bulasik yika evi temizle , degisikluk olsun diye misafirlige gitsem yine servise yardim.et bulasiga yardim..bu nasil bi hayat ya ..erkekler yiyor iciyor kalkiyor birde "çayyy" diye sesleniyor..yemin ederim nefret geldi bana cay servisinden..o kadinlar yemekleri yapiyor bacagimiza kucagimiza yapisik cocuklarla sofrayi.kuruyor sonra sofrayi topluyor bulasik yikiyor bunlari yaparkende cay demliyor ve onu servis ediyor hoop tekrar bulasik ..yemin ederim.aglicam simdi sinirden..kaynanamlara gidincede ayni seyler e gelinsin yan gelip oturamiyorsun ki herzaman yan gelip oturmaktan yana degilim elbette bi isin ucundan tutmaliyiz ama bazen ara verilmeli bazi seylere yaa nefret ettirilmemeli ki isteyerek severek yapsin o kadin servisi yemegi...zorla ellerim.titreyerek yapiuorum ölü gibibir yüz ifadesiyle..cunku nefret ettim artik..yemek yapmayi berkarken cok severdim ama.evlenince bukadar nefret ettirilecegimi bilemezdim...cok sinirim.bozuk ya ölene dek dinlenemeyecegim.hep yemek yapip cay yapip servis edip bulasik yikamak zorundayiz kadinlar olarak...heleki calisan hanimlar..altininizda opuyorum isten gelip misafir agirliyorsunuz birde helal ya...ama calisan kadinlara saygi duyuluyor bu bir gercek...orengin: kaynanamlara gittigimizde gorumcem ayy oluyom.yorgunluktan geberiyom anneee diye sizlandiginda benim orda oturmam goze battirtilirtiyor kaynsnsm ve digerleri tatafindan.....ay sen otur yawrum aksama kadar calisiyorsun zaten cayi corbayi ellleme bizler xaten hep evdeyiz deyip gozler benim uzerime cevriliyor kalk gibisinden..yapiyoruk ediyorum mutlaka ama bikiyorum anliyormusunuz BIKIyorum....elbetteki her ortamda hunharca iş yapmiyorum ama olmuyor iste bir ortamda bir kadin sadece oturuyorsa o an cani o isii yapmamak gibi bir.luksu yok kimse anlayisli degil...simdide esim bagriyor kalk biselr hazirla diyor halbuki annrmlerden yeni geldim bir suru kalabalik ve hizmetten yeni kurtuldum...soyle saatlerce hic bise yapmadan yatma kafa dinleme sansim yokkk..disarda 3 tl lik bir durum yesrk bugunde diyorum amann ne masraf yapiyoruz birsuru sey var evde yapalim.yiyelim diyor e mutlaka birsuru is cikiyor....kendimi bulasik makinesi firin ocak tan baska birsey hissetmiuorum....dun teyzeme gittik bi degisiklik olur diye gittim ama nerdee pasta borek servisi cay servisi topla kaldir bulasigi yika hopp arabaya bin eve git cocuhu doyur mutfa topla yat sabahin korunde kahvalti ver ese hasta da olsan ..bugunde simit ye nolur desen masraf yapamam diyen bir es...aksama yedir icir yine sora misafir gelsin yine servis yine bulasik..allahim cildiricam yeter yaaaa...aglayarak yemek yaptigim.bile oldu...kadinlik ne zor :KK43:

iş yerinde tek kadınım diye her temızlık ısını ben yapmalıymısım gıbı muamele edıyorlar
evde her işi ben yparım
bide kv bekler onun evınde ıs yapaym ( asla yapmam :D )
kadın hep kendını parcalasın
erkek sade calıssın
ohhh kebaaappp

calısmayıp evde olsanda ev ısı bıtmıyor kardesımm
calıssanda her ıkısıde bıtmıyor
napalım gelın hanımı beklıyıp ona eziyet mı edelım
yoo hayır
gelecektekı gelınıme seslenıyorum
fıstıgımmm ben senı yormam
kocaman mujck muck muck

Ben çalışan ve ikiz annesi olan biri olarak yazayım evet ev hanımlığı çok zor hele sürekli birilerine hizmet etmek daha zor.Ben izin günlerimde misafir ağırlıyorum canım çıkıyor hiç dinlenme yok ikizler 3,5 yaşında en hareketli dönemleri sabahın köründe ev işlerini yapıp sonr aişe geliyorum .Geceleri de sipariş örgü örüyorum çok yoğunum ama mutluyum.Sana tavsiyem İstanbuldaysan halkeğitim yada ismek kurslarına yazıl eğer kursa yazılmazsan daha çooook kullanılırsın.Çocuk olmadan kendini geliştirmeye bak,millete yaranamazsın bunu bil okuyabilirsen aöf den bölüm oku canım.
canim.cocuk olmasaydi evde ne isim.vardi:( yoksa gece gunduz calisirdim cok seviyorum calismmayi...calissaydim toplumda bu hizmet meselelerinde daha saygi gorurdum bilemiyorum hep bunu gozlemliyorum

misafirliğe gitmeyiverin. Hergün birine gitmek zorunda mısınız? Çıkın dışarı gezin, arkadaşlarınızla buluşun. Dışar da bir kahve için.
hergun tabiki gitmiyorum.ve misafirim de slk gelmez ben sadece genel anlamda sikildim gidip geziyorum kizimla ama eve gelince yine yemege bulasiga giris falan cok bunaldim bunlarsan disarda nezaman yedimi hatirlamiyorum

Calissan da calistigin gorulmez merak etme. Yine bir de ustune ayni isleri yaparsin ve o gorumceler her zaman yorgundur. Kiymetlidir onlar. Kiyamazlar. Calisip gelip bir de ustune calisip gelmis gorumceye hizmet edersin.

Sıkıntınız gerçektende eşinizin size anlayış göstermemesi. Ve size yardımcı olmamasıdır. Erkeklere göre evde olan kadın amaaan bi işi yok akşama kadar evde oturuyo gibisine düşünüyo. Çok yanlış zihniyet. Kadının yani annenin bütün yük omuzunda işte bu yüzden cennet anne ayaklarının altında. . .

Az insan cok huzur madem öyle çeşitli bahanelerle gidip gelmeyeceksiniz insanlara... misafirde kabul etmeyin....
Ha bide bu düşüncelerinizi eşinize aktardinizmi oturup konustunuzmu belkide farkinda değil malum erkeklerin anlaması icin teferruatlı konusmak anlatmak gerek çoğu zaman...

Senin yerinde olmak isteyen nice hemcinslerin vardır , anlayamazsın ev hanımı olmak yada olmamak değil senin sorunun, aslında evlilik sana göre değil yazmış olduklarından bunu çıkarttım

hergun tabiki gitmiyorum.ve misafirim de slk gelmez ben sadece genel anlamda sikildim gidip geziyorum kizimla ama eve gelince yine yemege bulasiga giris falan cok bunaldim bunlarsan disarda nezaman yedimi hatirlamiyorum
Eşinizle konuşun haftada 1-2 gün yardımcı gelsin,temizliği ütü gibi işleri yapsın siz sadece yemek yapıp kızınızla ilgilenirsiniz.

Eşinizle konuşun haftada 1-2 gün yardımcı gelsin,temizliği ütü gibi işleri yapsın siz sadece yemek yapıp kızınızla ilgilenirsiniz.

Adam disarida yemek yiyelim teklifine 10 liralik dürüme bana masraf yaptirma diyor,bir de yardimciya mi para vericek ?

Ev isleri konusunda katiliyorum.Ben tek yasiyorum.Beni bile bogdugu zaman oluyor ki kafama gore ister disarida yiyorum ya da bu hafta supurmeyeyim diyorum ama bunlar sizin yerinizde olsam koymaz;esimin benden esirgedigi yemek kadar.

Valla evlilik iyi hoş ama evde oturmayacaksin ben bunu anladım. hiç bitmiyor ne ütü ne yemek ne bulaşık temizlik yapmaya doğmuşum gibi. birde sen evdesin diye hakli olarak habire birseyler istiyorlar. Ben iş aramaya başladım valla ufak ufak. dayanılacak gibi değil çalışırken bu kadar eziyetli olmuyor. birde üzerine hem para verip hem emekli yapiyorlar birde mesai saatin belli izin günün var :lülülü:

bende bazen iş yapmak için gelmiş olduğumu düşünüyorum dünyaya eve gelene ayrı yap misafirikte ayrı yap hele düğün ve diğer toplulukta ayrı yap gerçekten bazen bunalıyor insan.şanslıyımki eşim evde olsun gittiğim yerde olsun yardım eder ama çoğu yine biz bayanlara kalıyor.en son kardeşimin nişanında uzaktan gelenlere yemek hazırla bulaşık ki makine olmasına rağmen yine elede kalıyor çay bilmem ne zor giyinip yetiştim o yorgunlukla ölü gibi dolandım ki o kadar kişi yardım etmesine rağmen insan gerçekten bunalıyor.

Siz her gün bir ordunun mu karnını doyurup, bulaşıgını yıkadınız bu ne nefrettir.. Çalışsan daha kötü hem dışarda hem evde çalışacaksın. Merak etme o zaman da yardım eden olmayacak hem daha cok yorulacaksın dinlenmene fırsat olmayacak... Bence işlerini biraz kolaylaştırırsan rahatlarsın. Örneğin birkaç günlük yemeklerinin malzemelerini kolayla buzluğa at. Mesela bir gününü bunun için ayır. fasulye mi yapıcaksın malzemeleri doğra buzluğa at. Yapacagın vakıtte cıkart pişir.. 1 haftalık yemeğininin ccogunu bu sekılde hazır edersen diğer gunler en azından daha rahatlarsın

Back
X