ev hanimi olmaktan nefret ediyorum

Yaaa aynennn bende biktim oturmayi unuttim resmen hele kis geldi mi tamam o isler hic bitmiyor.ben ne misafir cagiririm nede giderim sende oyle yap zaten kizim 20 aylik cok hareketli gece uyanir uyumaz nobetteyim tabi gunduz her firsatta uyuyorum sersem gibiyim coookkk zor kadin olmak anne olmak.yanliz deyilsin cogu kadin calisirken de bunlari yapiyor vallahi zeyna olmak lazim.birgun bile yan gelip yatmsk yok cicuk varsa gece uykuda yoöokkkk.Allah bize sabir gic versin yinede sukur olsin yavrularimiz saglikli esimiz le yuvamizdayiz nspalimm hayaatttt

Hepsini okumadim ama calisinca da degisen bir sey yok. Calissan da calismasan da ayni. Ama sizin durumunuzda her seyi sizin yuklenmis olmaniz sikinti... 3.5 yillik evliyim ben de biktim ev islerinden. Ama cok sukur esim elinden geldigince yardim eder. O yuzden o bikkinlik ara ara oluyor.

Sorun eşiniz. Çok anlayışsızmış.
Bi tane küçük termos al, eşinin çayını ona koy. İçsin dursun bütün akşam on kere çay koymaya kalkma. Bulaşıkları biriktir makinaya doldur günde bi sefer yıka. Evde simit poğaça bir şeyler yap buzluğa at, kahvaltı istediğinde üç poğaça bi çay koy, her gün her şeye uzun uzun uğraşma. Bir de kalk şunu yap demelerine bu kadar ılımlı olma, sen de insansın günün 24 saati hizmet etmek zorunda değilsin. Uzan keyfine bak.

Kv ye yada baska bır yere mısafırlıge gıttıgımızde " Aa Allah razı olsun , misafırlıge geldı ama hıc oturmadı, yardım etti sagolsun" dıyip takdir ediyorlar mı bizi acaba ?

erkegin anlayıslı olması lazım bazen yemek yapmıyım bugun canım istemiyor dısardan birseyler soyleyelim deyince ne gerek var diyorsa otur ozaman kendin yap derim hazırlamam da ev kadınlarına tatil yok oyuzden ara sıra keyfi olarak yapmak istemez veya aksam caymı icilecek daima kadın yapar diye bir olaymı var ya suyunu almaya aciz adamlar var dur oglum ben getiririm ayy o yemek hazırlayamaz ben yoksam diye cok buyuk bir haltmıs gibi anlatan anneler varya cogunlugu oyuzden boyle

Ben misafirliğe gidince ruh halime göre o gün iyiysem yardim ederim ama iyi değilsem yardim etmem.
Eve gelenlerden de bişey beklemem kendileri yapmak isteseler bile ben yaparım sağolun derim zaten sana yardim etmek isteyen biri ise sozune bakmaz yardimci olur
Ama ah sunun gelini ne hamarat desinler diye bişey yapmıyorum
Bizim evde çamaşır hiç bitmiyor oğlu usuttu altına kaçiriyor bıktım artık çamasirdan ama yapacak bişey yok.
Haftanin bir gününü kendime ayırıyorum
Sadece evi toplayıp yemek yapıyorum dinlenmek bizimde hakkımız
Sizde öyle yapın kendinize izin verin ev hanımıyız diye yedi yirmi dört toz bezi ile gezecek halimiz yok ya!

ev hanimlarina cok saygi duyuyorum tabiki kutluyorum mesleklerin en zorlarindan birisi....ama ben bu isi bu zorunlulugu yapmaktan biktim artik
..evlendigimden beri hayatim yemek yap bulasik yika evi temizle , degisikluk olsun diye misafirlige gitsem yine servise yardim.et bulasiga yardim..bu nasil bi hayat ya ..erkekler yiyor iciyor kalkiyor birde "çayyy" diye sesleniyor..yemin ederim nefret geldi bana cay servisinden..o kadinlar yemekleri yapiyor bacagimiza kucagimiza yapisik cocuklarla sofrayi.kuruyor sonra sofrayi topluyor bulasik yikiyor bunlari yaparkende cay demliyor ve onu servis ediyor hoop tekrar bulasik ..yemin ederim.aglicam simdi sinirden..kaynanamlara gidincede ayni seyler e gelinsin yan gelip oturamiyorsun ki herzaman yan gelip oturmaktan yana degilim elbette bi isin ucundan tutmaliyiz ama bazen ara verilmeli bazi seylere yaa nefret ettirilmemeli ki isteyerek severek yapsin o kadin servisi yemegi...zorla ellerim.titreyerek yapiuorum ölü gibibir yüz ifadesiyle..cunku nefret ettim artik..yemek yapmayi berkarken cok severdim ama.evlenince bukadar nefret ettirilecegimi bilemezdim...cok sinirim.bozuk ya ölene dek dinlenemeyecegim.hep yemek yapip cay yapip servis edip bulasik yikamak zorundayiz kadinlar olarak...heleki calisan hanimlar..altininizda opuyorum isten gelip misafir agirliyorsunuz birde helal ya...ama calisan kadinlara saygi duyuluyor bu bir gercek...orengin: kaynanamlara gittigimizde gorumcem ayy oluyom.yorgunluktan geberiyom anneee diye sizlandiginda benim orda oturmam goze battirtilirtiyor kaynsnsm ve digerleri tatafindan.....ay sen otur yawrum aksama kadar calisiyorsun zaten cayi corbayi ellleme bizler xaten hep evdeyiz deyip gozler benim uzerime cevriliyor kalk gibisinden..yapiyoruk ediyorum mutlaka ama bikiyorum anliyormusunuz BIKIyorum....elbetteki her ortamda hunharca iş yapmiyorum ama olmuyor iste bir ortamda bir kadin sadece oturuyorsa o an cani o isii yapmamak gibi bir.luksu yok kimse anlayisli degil...simdide esim bagriyor kalk biselr hazirla diyor halbuki annrmlerden yeni geldim bir suru kalabalik ve hizmetten yeni kurtuldum...soyle saatlerce hic bise yapmadan yatma kafa dinleme sansim yokkk..disarda 3 tl lik bir durum yesrk bugunde diyorum amann ne masraf yapiyoruz birsuru sey var evde yapalim.yiyelim diyor e mutlaka birsuru is cikiyor....kendimi bulasik makinesi firin ocak tan baska birsey hissetmiuorum....dun teyzeme gittik bi degisiklik olur diye gittim ama nerdee pasta borek servisi cay servisi topla kaldir bulasigi yika hopp arabaya bin eve git cocuhu doyur mutfa topla yat sabahin korunde kahvalti ver ese hasta da olsan ..bugunde simit ye nolur desen masraf yapamam diyen bir es...aksama yedir icir yine sora misafir gelsin yine servis yine bulasik..allahim cildiricam yeter yaaaa...aglayarak yemek yaptigim.bile oldu...kadinlik ne zor :KK43:

Bence sorununuz ev hanımlığı değil, düşüncesiz insanlar
Bekarkende evde yapılacak bir sürü iş oluyor, evimiz sonuçta
Ama ben eşinizi anlayışsız gördüm sanki anlattıklarınızdan
Çalışan bir kadınım, hem ev hem iş yorucu oluyor ama eşim yardımcı olmasa da anlayışlı davranıyor o yüzden kötü hissetmiyorum. Cuma günü yatılı misafirim vardı, C.tesi gittiler, eşim onları götürdü bende eve giriştim yatak yorgan her şey elden geçecek tabi, birsaat sonra geldiğinde çamaşırı makinaya atıp mutfağa girişmiştim bile, çık oradan dedi, yüzün gözün bir tuhaf olmuş, yorulmuşsun sen, doğru yatağa bir iki saat uyu dedi o bile bana çok iyi hissettirdi. Eşim çok anlamaz ev işlerinden, yapmaya kalksa bile ben beğenmem pek ama yorgun olduğumda falan anlayışlı davranır. Sizde açıkça konuşsanız eşinizle, arada bir değişikliğe ihtiyacınız olduğunu, bunaldığınızı anlatsanız anlamazmı ki ? Biraz da kafa dağıtacak uğraşlar bulsanız yani akraba gezmesi değil de kurs, resim, kitap gibi bir şeyler hangisini severseniz

Uf benim ki arada yemek yaptığı yardım ettiği halde sevmiyorum.

Her akşam yorgun gelip yemekle uğraşmaktan,evi süpürmekten bile nefret ediyorum. Haftasonları da ütüyle geçiyor.

Annemin evini özledim cidden.

Bende nefret ettiğimden sana hak veriyorum ondandır 1 tane çocuk doğurdum , o çay servislerinden bende nefret ederim zaten çayıda sevmem , ve ev arkadaşı edinmeme gayret ediyorum en güzeli yürüyüş arkadaşı evden ve ev işlerimnden gına geldi şu borçlar hafiflesin eşimle Türkiye turuna çıkma hayalleri yapıyoruz çok çocuk doğursam bu hayalim asla olmayacaktı , iyiki bulaşık makinesi var ve diğer makineler bunlarda olmasaydı vay halimize

Bende gelen misafiri iş yaptırmam yaptırmayı sevmem ama bende ona misafirliğe gidince adı üstünde misafir gibi otururum misafirliğin manasıda bu bence yani şımartılmak dinlenmek
Ben misafirliğe gidince ruh halime göre o gün iyiysem yardim ederim ama iyi değilsem yardim etmem.
Eve gelenlerden de bişey beklemem kendileri yapmak isteseler bile ben yaparım sağolun derim zaten sana yardim etmek isteyen biri ise sozune bakmaz yardimci olur
Bizim evde çamaşır hiç bitmiyor oğlu usuttu altına kaçiriyor bıktım artık çamasirdan ama yapacak bişey yok.
Sizde öyle yapın kendinize izin verin ev hanımıyız diye yedi yirmi dört toz bezi ile gezecek halimiz yok ya!

Bende gelen misafiri iş yaptırmam yaptırmayı sevmem ama bende ona misafirliğe gidince adı üstünde misafir gibi otururum misafirliğin manasıda bu bence yani şımartılmak dinlenmek

Ooo seninkinin maşallahı varmış, bizimki daha 7 :)

7-8 genc geliyor bana artik :) ki 5 yasindayken bile yaslaniyor korkusu baslamisti ama simdi bakinca cocukmus daha diyorum. Eskiden de cok hareketli oyuncu bir kedi degildi ama son 1 yildir iyice miskinlesti yiyip icip yatiyor, her yaşı ayri guzel bunlarin...

Sen de ipleri vermissin ama. Bu ev hanımlığı degilki kölelik resmen. Misafirlige gitmek ve misafir agirlamak olayina da sınır getir. Az gelsinler, az git sen de.

Kocani da yontman gerek. Kalkip biseye yardim etmiyorsa "çayy" diye bagiramaz. Oldu olacak yanina bi tane zil koy, onu çalsın, seslenerek kendini yormasın! Sen hizmetçilik edersen o da seni hizmetçi görür tabi. Her zaman yapma kendine tatil ver. Isterse küssün.

Bi de şey yapabilirsin, bir gün mutfağa gir, yemeklerini iki üç güne yetecek kadar bi kaç çeşit yap. Mesela kuru fasulye, pilav, yanına degisik bi yemek daha. Çok olsun biraz. Saklama kabiyla dolaba kaldirirsin ertesi güne de sonrakine de yeter. Böylece bi kaç gün yemek derdinden kurtulursun.

Sadece ev hanımlarına özel değil ki ev işi . Hem çalışıp işten gelip yorgun argın yemek temizlik yapan kadınlarımız var . Ki bence bu daha zor .
Çalışan arkadaşlar nasıl yaptıkları konusunda fikir verirlerse sevinirim :KK37:

Birde butün gun dısarda çalışıp evde de aynı isleri yetistirmeye calıstiğınizi duşünün .
Teyzenize yardim etmeniz yada annenizde yorulmaniz evdekilerin suçu degil.
Gorumceniz calismiyor olsaydi da o kendisi istemedikten sonra bişey yapmazdı zaten.Kişilik meselesi.

Bence sizin sıkıntınız ev işi ev hanimligi değil eşinizin destek olmamasi. Benim hem gelen gidenim oluyo hem 2 çocuk (biri daha kirkli) her gün 2 makina çamaşır ev işi yemek üstüne bi de sınavlar yok anneme yok kayinvalideme gitmeler. Gittiğim yerde illaki yardım ediyorum. Ama benim en büyük şansım eşim. Evet bulasiga camasira ev işine karışmaz ama ben onları yapacaksam o çocuklara bakar. Yada yemek yapılacaksa bunaldiysam ya yardım eder ya o yapar ya dışarıdan yiyelim der (sağlıksız olduğu için ben karşı çıkarım. )Çoğu zaman uykunu bölme ben bi simit alır yerim der kahvaltı hazırlamam. Vereceği para ne kadar ki. Çayı çok sever ama haftada bir anca demlerim. Hiç şikayet etmez. Ya bitki çayı yada türk kahvesi içeriz. Cay faslı çok uzuyo çünkü.

Yani belki aman aman bisey yapmiyo ama arada rahatlatiyo beni nefes alıyorum bunalmiyorum o yüzden yaptığım herşeyi hoşuma giderek yapıyorum. Sen de hoşuna gitmeden yaptığın için olduğundan daha fazla itici geliyo hersey gözüne. Eşinin en azından ufak tefek şeylerde yardımcı olması lazim. Anlat ona ne kadar bunaldigini. İnsan kendini mecbur hissetti mi keyif veren şeyler bile işkence gibi oluyo

Ilk olarak sürekli misafir cagirma ve gitme. O sirada evinde dinlenebilirsin.
Ondan sonra hergün yemek pisirme öyle corba yap iki günlük bid emakarna felan iki gün yeter. Bende nerdeyse her gün toz aliyorum ve yerleri silip wc yi temizliyorum ama cokda fazla uzun sürmüyor. Zaten elini cekmedigin sürece hergün de temizlemene gerek yokki. Bide en önemlisi senin esin. Esin sana hic mi yardim etmiyor? Onunla bir gün belirle o günü evde sen is yapmayacaksin cocuklan esin ilgilenecek evin yemegi ve temizligi ile de öyle birsey yapmazmi esin? Yada en azindan yükünü hafifletmek icin sana yardimci olsun süpürge yapsin camasiri toplasin birseyi yapsin yani onu ikna et. Yoksa senin durumun zor

Back
X