ev hanimi olmaktan nefret ediyorum

Depiedra

Hedef 60...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mart 2016
1.871
1.148
48
35
ev hanimlarina cok saygi duyuyorum tabiki kutluyorum mesleklerin en zorlarindan birisi....ama ben bu isi bu zorunlulugu yapmaktan biktim artik
..evlendigimden beri hayatim yemek yap bulasik yika evi temizle , degisikluk olsun diye misafirlige gitsem yine servise yardim.et bulasiga yardim..bu nasil bi hayat ya ..erkekler yiyor iciyor kalkiyor birde "çayyy" diye sesleniyor..yemin ederim nefret geldi bana cay servisinden..o kadinlar yemekleri yapiyor bacagimiza kucagimiza yapisik cocuklarla sofrayi.kuruyor sonra sofrayi topluyor bulasik yikiyor bunlari yaparkende cay demliyor ve onu servis ediyor hoop tekrar bulasik ..yemin ederim.aglicam simdi sinirden..kaynanamlara gidincede ayni seyler e gelinsin yan gelip oturamiyorsun ki herzaman yan gelip oturmaktan yana degilim elbette bi isin ucundan tutmaliyiz ama bazen ara verilmeli bazi seylere yaa nefret ettirilmemeli ki isteyerek severek yapsin o kadin servisi yemegi...zorla ellerim.titreyerek yapiuorum ölü gibibir yüz ifadesiyle..cunku nefret ettim artik..yemek yapmayi berkarken cok severdim ama.evlenince bukadar nefret ettirilecegimi bilemezdim...cok sinirim.bozuk ya ölene dek dinlenemeyecegim.hep yemek yapip cay yapip servis edip bulasik yikamak zorundayiz kadinlar olarak...heleki calisan hanimlar..altininizda opuyorum isten gelip misafir agirliyorsunuz birde helal ya...ama calisan kadinlara saygi duyuluyor bu bir gercek...orengin: kaynanamlara gittigimizde gorumcem ayy oluyom.yorgunluktan geberiyom anneee diye sizlandiginda benim orda oturmam goze battirtilirtiyor kaynsnsm ve digerleri tatafindan.....ay sen otur yawrum aksama kadar calisiyorsun zaten cayi corbayi ellleme bizler xaten hep evdeyiz deyip gozler benim uzerime cevriliyor kalk gibisinden..yapiyoruk ediyorum mutlaka ama bikiyorum anliyormusunuz BIKIyorum....elbetteki her ortamda hunharca iş yapmiyorum ama olmuyor iste bir ortamda bir kadin sadece oturuyorsa o an cani o isii yapmamak gibi bir.luksu yok kimse anlayisli degil...simdide esim bagriyor kalk biselr hazirla diyor halbuki annrmlerden yeni geldim bir suru kalabalik ve hizmetten yeni kurtuldum...soyle saatlerce hic bise yapmadan yatma kafa dinleme sansim yokkk..disarda 3 tl lik bir durum yesrk bugunde diyorum amann ne masraf yapiyoruz birsuru sey var evde yapalim.yiyelim diyor e mutlaka birsuru is cikiyor....kendimi bulasik makinesi firin ocak tan baska birsey hissetmiuorum....dun teyzeme gittik bi degisiklik olur diye gittim ama nerdee pasta borek servisi cay servisi topla kaldir bulasigi yika hopp arabaya bin eve git cocuhu doyur mutfa topla yat sabahin korunde kahvalti ver ese hasta da olsan ..bugunde simit ye nolur desen masraf yapamam diyen bir es...aksama yedir icir yine sora misafir gelsin yine servis yine bulasik..allahim cildiricam yeter yaaaa...aglayarak yemek yaptigim.bile oldu...kadinlik ne zor :(

ev hanimlarina cok saygi duyuyorum tabiki kutluyorum mesleklerin en zorlarindan birisi....ama ben bu isi bu zorunlulugu yapmaktan biktim artik
..evlendigimden beri hayatim yemek yap bulasik yika evi temizle , degisikluk olsun diye misafirlige gitsem yine servise yardim.et bulasiga yardim..bu nasil bi hayat ya ..erkekler yiyor iciyor kalkiyor birde "çayyy" diye sesleniyor..yemin ederim nefret geldi bana cay servisinden..o kadinlar yemekleri yapiyor bacagimiza kucagimiza yapisik cocuklarla sofrayi.kuruyor sonra sofrayi topluyor bulasik yikiyor bunlari yaparkende cay demliyor ve onu servis ediyor hoop tekrar bulasik ..yemin ederim.aglicam simdi sinirden..kaynanamlara gidincede ayni seyler e gelinsin yan gelip oturamiyorsun ki herzaman yan gelip oturmaktan yana degilim elbette bi isin ucundan tutmaliyiz ama bazen ara verilmeli bazi seylere yaa nefret ettirilmemeli ki isteyerek severek yapsin o kadin servisi yemegi...zorla ellerim.titreyerek yapiuorum ölü gibibir yüz ifadesiyle..cunku nefret ettim artik..yemek yapmayi berkarken cok severdim ama.evlenince bukadar nefret ettirilecegimi bilemezdim...cok sinirim.bozuk ya ölene dek dinlenemeyecegim.hep yemek yapip cay yapip servis edip bulasik yikamak zorundayiz kadinlar olarak...heleki calisan hanimlar..altininizda opuyorum isten gelip misafir agirliyorsunuz birde helal ya...ama calisan kadinlara saygi duyuluyor bu bir gercek...orengin: kaynanamlara gittigimizde gorumcem ayy oluyom.yorgunluktan geberiyom anneee diye sizlandiginda benim orda oturmam goze battirtilirtiyor kaynsnsm ve digerleri tatafindan.....ay sen otur yawrum aksama kadar calisiyorsun zaten cayi corbayi ellleme bizler xaten hep evdeyiz deyip gozler benim uzerime cevriliyor kalk gibisinden..yapiyoruk ediyorum mutlaka ama bikiyorum anliyormusunuz BIKIyorum....elbetteki her ortamda hunharca iş yapmiyorum ama olmuyor iste bir ortamda bir kadin sadece oturuyorsa o an cani o isii yapmamak gibi bir.luksu yok kimse anlayisli degil...simdide esim bagriyor kalk biselr hazirla diyor halbuki annrmlerden yeni geldim bir suru kalabalik ve hizmetten yeni kurtuldum...soyle saatlerce hic bise yapmadan yatma kafa dinleme sansim yokkk..disarda 3 tl lik bir durum yesrk bugunde diyorum amann ne masraf yapiyoruz birsuru sey var evde yapalim.yiyelim diyor e mutlaka birsuru is cikiyor....kendimi bulasik makinesi firin ocak tan baska birsey hissetmiuorum....dun teyzeme gittik bi degisiklik olur diye gittim ama nerdee pasta borek servisi cay servisi topla kaldir bulasigi yika hopp arabaya bin eve git cocuhu doyur mutfa topla yat sabahin korunde kahvalti ver ese hasta da olsan ..bugunde simit ye nolur desen masraf yapamam diyen bir es...aksama yedir icir yine sora misafir gelsin yine servis yine bulasik..allahim cildiricam yeter yaaaa...aglayarak yemek yaptigim.bile oldu...kadinlik ne zor :KK43:
Ev işi hiç bana göre de değil. Tek sevdiğim bebek utusu idi, onlar da koca zöber oldular, ütüleri keyif vermiyor :KK14:

Anlıyorum ya bu nefret bende de var ama bir artim var gelenim gidenim yok neredeyse ve eşimin ailesi baska ülkede. Bir ihtimal günlük yardımcı tutma şansım var seneye ama ayni sizin gibi bana ginag geliyor ev işi yapmaktan her gün yapmamama rağmen. Hiç benlik değil benim hayatım is hayati olmalı ev degil :bicak::63:

sizin sıkıntınız arada dışarı çıkmamanız. eşiniz arada dışarı da kahvaltı yapmak dışarı da yemek yemek gibi tekliflerde bulunsa hiç sıkıntı olmaz. gerçi gün içinde kendinizde çocuğunuzu alıp çıkabilirsiniz.

O görümce olayı çalışmasa da aynı olur cogu zaman merak etme. Kendi kızları pek kıymetlidir, hemen yorulur, hastalanır. Biz elin kızıyız ya demirdeniz, yorulma lüksümüz yok.
Türkiye'de kadınlara biçilen rol bu.
Erkekler o yuzden misafirliği, misafir gelmesini severler. Önlerine yemek gelir, çay gelir, tatlı gelir. Bir süre sonra meyve yok muydu meyve de ikram et derler bir de.
Ya buldugun koca yukarıda bahsettiğim türlerden olmayacak, ya bastan hiçbir işe elini sürmeyeceksin öyle alışacaklar ya da yavas yavas göze batmadan azaltacaksın yaptıgın işleri.
Arkandan konusurlarsa da konussunlar.

Sizin nefret ettiğiniz şey ev hanımı olmak değil
eşinizin size yardım etmemesi yani direk köle olmak...
ya es nereye kadar yardim edebilirki evin icinde ufak teefek yardimlari oluyor bazen cay getirir bana ama.yetermi bunlar bir kadinin yukunu azaltmaya sence?

ya es nereye kadar yardim edebilirki evin icinde ufak teefek yardimlari oluyor bazen cay getirir bana ama.yetermi bunlar bir kadinin yukunu azaltmaya sence?
Yanlış toplumda doğmuşuz zaten
Ben de sevmem misafirliğe gidince hizmet etmeyi aynı insanlara bize gelince de hizmet ediyorum ben ne anladım bu işten?
Bizim toplumdan bir şey olmaz kadınların sesi çıkmış mı ki zamanında ben çıkıntılık yapınca herkes şaşırıyor peh!

Anlıyorum ya bu nefret bende de var ama bir artim var gelenim gidenim yok neredeyse ve eşimin ailesi baska ülkede. Bir ihtimal günlük yardımcı tutma şansım var seneye ama ayni sizin gibi bana ginag geliyor ev işi yapmaktan her gün yapmamama rağmen. Hiç benlik değil benim hayatım is hayati olmalı ev degil :bicak::63:
aynenn oylee is hayati olmali...calisip kafa yorup gelip evimde yatmaliyim.parami kazanmaliyim ama evliysen cocuk varsa bu imkansiz..sen uzakmis herkeze ben herkezle ayni sehirdeyim her daim toplu tutmak zorundayim balkonlar bile her daim temiz olmali ani birii gelir diye cok bunaliyorum

Haklisin.

Bende bazen bunaliyorum oturuyorum dusunuyorum. ot tan bir fakrimiz yok. robot gibi. sabah kalk kahvalti hazirla topla kaldir. aksam yemegi yap pesine cay (ALLAHtan esim cay duskunu degilde hergun yapmiyorum)
Yat kalk tekrar hoppaaa ayni...
Bazen insan gercektende bunalima giriyor.
Bugun pisirecek bise bulamadim dedimmi esim anliyor ki dışardan birseyler istiyorum. bazen kirmiyor bazende kiriyor.

Bunalim gercektende.ama sizin yazdiginizi okuyunca dahada bir bunalima giriyor insan :)
Bosver amannnn...

Cik haklisjn sen ama esinde biraz yardimci olsa iyi olurdu ama oda diyodur simdi butun gun evde isi ne diye? Ben cok severim ev isini yemegi ama gel gorki bende bazen bunalitim ama bi ogle yemegindegider disarda yerim veya aksam kendine bazen boyle iyilikler yap kurtul bence yani git bi oglenide aksamida disarda ye butcene gore fazlada kendini yorma her gittigin yerdee ne bileyim cocuguna bakacak biri varsa annen fln ise gir en azjndan senden beklentileri olmasin

..evlendigimden beri hayatim yemek yap bulasik yika evi temizle , degisikluk olsun diye misafirlige gitsem yine servise yardim.et bulasiga yardim..bu nasil bi hayat ya ..erkekler yiyor iciyor kalkiyor birde "çayyy" diye sesleniyor..yemin ederim nefret geldi bana cay servisinden..o kadinlar yemekleri yapiyor bacagimiza kucagimiza yapisik cocuklarla sofrayi.kuruyor sonra sofrayi topluyor bulasik yikiyor bunlari yaparkende cay demliyor ve onu servis ediyor hoop tekrar bulasik ..yemin ederim.aglicam simdi sinirden..kaynanamlara gidincede ayni seyler e gelinsin yan gelip oturamiyorsun ki herzaman yan gelip oturmaktan yana degilim elbette bi isin ucundan tutmaliyiz ama bazen ara verilmeli bazi seylere yaa nefret ettirilmemeli ki isteyerek severek yapsin o kadin servisi yemegi...zorla ellerim.titreyerek yapiuorum ölü gibibir yüz ifadesiyle..cunku nefret ettim artik..yemek yapmayi berkarken cok severdim ama.evlenince bukadar nefret ettirilecegimi bilemezdim...cok sinirim.bozuk ya ölene dek dinlenemeyecegim.hep yemek yapip cay yapip servis edip bulasik yikamak zorundayiz kadinlar olarak...heleki calisan hanimlar..altininizda opuyorum isten gelip misafir agirliyorsunuz birde helal ya...ama calisan kadinlara saygi duyuluyor bu bir gercek...orengin: kaynanamlara gittigimizde gorumcem ayy oluyom.yorgunluktan geberiyom anneee diye sizlandiginda benim orda oturmam goze battirtilirtiyor kaynsnsm ve digerleri tatafindan.....ay sen otur yawrum aksama kadar calisiyorsun zaten cayi corbayi ellleme bizler xaten hep evdeyiz deyip gozler benim uzerime cevriliyor kalk gibisinden..yapiyoruk ediyorum mutlaka ama bikiyorum anliyormusunuz BIKIyorum....elbetteki her ortamda hunharca iş yapmiyorum ama olmuyor iste bir ortamda bir kadin sadece oturuyorsa o an cani o isii yapmamak gibi bir.luksu yok kimse anlayisli degil...simdide esim bagriyor kalk biselr hazirla diyor halbuki annrmlerden yeni geldim bir suru kalabalik ve hizmetten yeni kurtuldum...soyle saatlerce hic bise yapmadan yatma kafa dinleme sansim yokkk..disarda 3 tl lik bir durum yesrk bugunde diyorum amann ne masraf yapiyoruz birsuru sey var evde yapalim.yiyelim diyor e mutlaka birsuru is cikiyor....kendimi bulasik makinesi firin ocak tan baska birsey hissetmiuorum....dun teyzeme gittik bi degisiklik olur diye gittim ama nerdee pasta borek servisi cay servisi topla kaldir bulasigi yika hopp arabaya bin eve git cocuhu doyur mutfa topla yat sabahin korunde kahvalti ver ese hasta da olsan ..bugunde simit ye nolur desen masraf yapamam diyen bir es...aksama yedir icir yine sora misafir gelsin yine servis yine bulasik..allahim cildiricam yeter yaaaa...aglayarak yemek yaptigim.bile oldu...kadinlik ne zor :KK43:
kendimi gördüm bir an bir de kalabalıklar sırf eşimin ailesi toplandığında 34 kişi oluyorlar çokluk çocuk ve haftada bir toplanılıyor.

Back
X