ev hanımı olmanın püf noktaları

Kendinize günlük yada haftalık çizelge oluşturun.
Yani saat 11 ile 1 arası bulaşıklar yıkanacak yemek yapılacak.
2 ile 4 arası yatak odası ve salon temizlenecek gibi.
Yani kendiniz hep disiplinli planlı çalışmışsınız ya böyle hareket ederseniz daha rahat olur gibi.
Yeni yemekler tatlılar deneyin, kendinizi işe yaramaz hissetmeyin siz olmasanız o yemekleri kim yapacak çamaşırları kim yıkayacak. :)
Zamanla alışırsınız ev düzenine. Çok sıkılıyorsanız bir diziye sarın. :)

Çizelge güzel fikir ,
tv izlemiyorum hatta evde yok :)

Hep evde olmak ne büyük nimet insan istediği her şeyi yapabilir diye düşünürdüm ama fazla aylaklık bünyeye zararmış :)

Sabah kalk hemen ortaligi toparla mutfaga geç yemeğini yap
İki kisiyseniz haftada detayli temizlik yaparsin bulasigida yemekten hemen sonra makineye at zaten cok bulasigin olmaz tahminim boyle boyle kendi düzenini oturtursun zaten bi sekilde

bence yakındaki halk eğitim merkezlerini araştırın, ilgi alanınıza giren kurslara kayıt olun.
böylece evde geçireceğiniz zaman azalacaktır, siz de bu zamanı disiplinli şekilde değerlendirebilirsiniz.

tüm gün evde olunca, insan geç kalkıyor, ay sonra yaparım diyerek de erteliyor, akşama doğru da tutuşuyor.

Evet bunu da düşünüyorum, teşekkürler.

Çalışma hayatından sonra ev hanımlığı biraz bocalatır ama kendine bir düzen oluşturursan zorlanmazsın
Mesela akşamları çok geç yatma, sabah erken kalk ki günün verimli geçebilsin
Öğlene kadar işlerini bitir, yemeğini yap sonra bir yürüyüşe çık ya da hafif bir egzersiz programın olsun
Mesleğin nedir bilemiyorum ama evdesin diye tecrubeni köreltme, mesleğinle ilgili yayınları takip et, eski iş arkadaşlarınla görüş. Evde vakit geçirmek için bir hobi edinebilirsin ; el işi yapmak, süs eşyaları ya da takı yapmak gibi. Haftada bir gün misafir ağırla mesela, eş dost davet et, yeni yemekler keşfet. Evin dağılmasına pek çözüm yok, nankördür ev işi =) ama tertipli olmak sorunu bir nebze çözecektir yani mesela meyve yediniz, tabakların çöplerini hemen dök ve kirli tabağı makinaya tık, duşa girdiğinde banyoya bir göz at, kirli havlu vss.. hemen kirli sepetine at, evin içinde dolaşırken elin sürekli toplasın derdi annem, cidden bir şey kalmıyor ortalıkta öyle yapınca. İki kişisiniz haftada bir gününü derin temizliğe ayırsan yeter bence. Aslında ev hanımlığı da çalışmak gibi, bir program lazım sadece.

Kelin ilacı olsa kendi başına sürer
Ben çalışıyorum ama 6 ay doğum izninde de öyle bal dök yala modunda olmadım mesela
Bence bazı şeyler biraz huy rahatsan rahatsındır ve her ev her an bal dök yala olmak zorunda değil
Müze gibi evler de bana soğuk gelir, elinde bezle dolanan kadınlar da
En ideali ortası ben hem iş hem çocukla ortasını bile bulamıyorum ne yalan söyleyeyim

Ben sabah kalkiyorum. Kahvalti hazirliyorum. Cay demlenirken oturma odasini topluyorum. Esimi kaldiriyorum. Ise gonderiyorum. Hoop saat 8.

Kahvalti masasini topluyorum. Mutfakta tava falan varsa hooop makineye. Makineyi calistiriyorum. Kendime bi kahve yapip biraz internete bakiyorum.

Saat 10.00 falan gibi camasir katlamaya basliyorum. (Her gun makine aciliyor bende bizde iki kisiyiz ama...)

Camasirlari katlayinca yatak odasina goturuyorum. O arada yatagi topluyorum. Esim ortaya kiyafet biraktiysa ona sovuyorum

Yatak odasini da toplayinca biraz daha internete takiliyorum. (Isim bu kisim)

Oglen saat 14.00 gibi sil süpür toz al yapiyorum. 2+1 ev zaten yarim saat falan suruyor.

Daha sonra banyoyu bosaltiyorum. Camasirlari makineye atiyorum. Banyoyu yikiyorum. Ordan balkona geciyorum. O arada makine bitiyor. Camasirlar asiliyor.

Daha sonra mutfaga giriyorum. Yemegi yapiyorum. Saat 15.00 gibi oglen yemegimi yiyip kendime cay demliyorum.
O arada sabah calistirdigim makineyi bosaltiyorum.

16.30a kadar yine internetteyim.

Daha sonra izdivac programlarina abaniyorum.

O bitince de masayi hazirlayip dusa giriyorum, cikinca yemekleri isitiyorum.

Esim geldiginde her sey hazir oluyor.

Yemek sonrasi tek mutfak derdi masadaki tabaklari makineye koymak oluyor. Esim yapiyor onu genelde.

Haftasonlari da beraber buyuk temizlik yapıyoruz.

Ek olarak, canim istemezse de hicbir sey yapmiyorum.

Pire gibisiniz herşey şıppadanak
Benimde evim 2+1 ama ben hiç verimli kullanamam zamanı
Çünkü zaten evdeysem 8 de uyanmam

Ev hanimi da olsaniz isleri paylasmak beraber vakit gecirmenin bir parcasi
Beraber masayi toplayip bulasiklari dizersiniz, 5 dakika surer inanin bi vakit kaybi degil.
Ama mesela benim esim elini hayatta surmez diyorsaniz, o zaman yapacak birsey yok. Annesine boyle tembel yetistirdigi icin sovebilirsiniz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…