Çizelge güzel fikir ,Kendinize günlük yada haftalık çizelge oluşturun.
Yani saat 11 ile 1 arası bulaşıklar yıkanacak yemek yapılacak.
2 ile 4 arası yatak odası ve salon temizlenecek gibi.
Yani kendiniz hep disiplinli planlı çalışmışsınız ya böyle hareket ederseniz daha rahat olur gibi.
Yeni yemekler tatlılar deneyin, kendinizi işe yaramaz hissetmeyin siz olmasanız o yemekleri kim yapacak çamaşırları kim yıkayacak. :)
Zamanla alışırsınız ev düzenine. Çok sıkılıyorsanız bir diziye sarın. :)
Her an kaynanan kapıyı çalacakmış gibi düşün
bence yakındaki halk eğitim merkezlerini araştırın, ilgi alanınıza giren kurslara kayıt olun.
böylece evde geçireceğiniz zaman azalacaktır, siz de bu zamanı disiplinli şekilde değerlendirebilirsiniz.
tüm gün evde olunca, insan geç kalkıyor, ay sonra yaparım diyerek de erteliyor, akşama doğru da tutuşuyor.
Evet karşınıza bunu anlatan gıcık bir galeri çıkmadı :)
ama şuan benim, sizin tüyolarınıza ihtiyacım var şöyleki ; üniversiteden önce ve okurken de çalıştım. Çalışarak zamanı boşa geçirmemeyi, bir şeyler ortaya koymayı faydalı olabilmeyi hep çok sevdim.
Daha sonra iş ortamındaki bazı durumlar kafama çok uymadığı için soğudum nişanlım da çalışmamamı destekledi ve kendi isteğimle işi bıraktım.
Suan evliyim ve evdeyim kendimi hiç bir işe yaramıyor hissinden kurtaramıyorum bu zamana kadar çalıştığım için aktif yaşamdan pasife geçmek zorluyor sanki.
Öncelikli sorunum zamanı iyi kullanamamak zaten vakit var diye ertelemek (okul veya iş saatleri beni disipline ediyordu)
İkincisi akşamlar :) eşim işten gelince sadece birbirimizle vakit geçiriyoruz bu yüzden mutfağı ve ortalığı toplayamıyorum evim de küçük olduğu için sabahları çok dağılmış oluyor.
Yani sorularım bir etken olmadan zamanı kullanma disiplinini nasıl sağlıyorsunuz ve
kocama ayırdığım zamanı kısmadan nasıl sürekli düzen elde edilebilir ?
( bu arada hala çalışmayı ve uzun süre de çocuğu düşünmüyorum)
Her an kaynanan kapıyı çalacakmış gibi düşün
Pire gibisiniz herşey şıppadanakBen sabah kalkiyorum. Kahvalti hazirliyorum. Cay demlenirken oturma odasini topluyorum. Esimi kaldiriyorum. Ise gonderiyorum. Hoop saat 8.
Kahvalti masasini topluyorum. Mutfakta tava falan varsa hooop makineye. Makineyi calistiriyorum. Kendime bi kahve yapip biraz internete bakiyorum.
Saat 10.00 falan gibi camasir katlamaya basliyorum. (Her gun makine aciliyor bende bizde iki kisiyiz ama...)
Camasirlari katlayinca yatak odasina goturuyorum. O arada yatagi topluyorum. Esim ortaya kiyafet biraktiysa ona sovuyorum
Yatak odasini da toplayinca biraz daha internete takiliyorum. (Isim bu kisim)
Oglen saat 14.00 gibi sil süpür toz al yapiyorum. 2+1 ev zaten yarim saat falan suruyor.
Daha sonra banyoyu bosaltiyorum. Camasirlari makineye atiyorum. Banyoyu yikiyorum. Ordan balkona geciyorum. O arada makine bitiyor. Camasirlar asiliyor.
Daha sonra mutfaga giriyorum. Yemegi yapiyorum. Saat 15.00 gibi oglen yemegimi yiyip kendime cay demliyorum.
O arada sabah calistirdigim makineyi bosaltiyorum.
16.30a kadar yine internetteyim.
Daha sonra izdivac programlarina abaniyorum.
O bitince de masayi hazirlayip dusa giriyorum, cikinca yemekleri isitiyorum.
Esim geldiginde her sey hazir oluyor.
Yemek sonrasi tek mutfak derdi masadaki tabaklari makineye koymak oluyor. Esim yapiyor onu genelde.
Haftasonlari da beraber buyuk temizlik yapıyoruz.
Ek olarak, canim istemezse de hicbir sey yapmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?