ev hanımı olmanın püf noktaları

Aslında toplama kolay da mesela ben hiç şöyle mutfakta hamarat hatunlardan olamadım
Hamur işim güzelmiş öven çok oldu da yemek türlerini sevmediğimden yapmıyorum sanırım yapmayınca da çok kıvam tutturamıyorum
Bir ablam var senin mi ablan dersiniz
Domates sos, buzluğa her türlü sebze atar, turşu kurar , sarma , baklava o biçim
Bana da yapar ama ben istemem yine de o ayırır
Mikemmel hatundur kendisi dantel oya filanda bilir, onları bilmek istemem sevmem

ooo slim sen baya iyisin yahu
Ben de her gun bunlari dusunuyorum ama yapamiyorum agir vasitayim heralde

Konu sahibesi bunu örnek alabilir
Yalniz bi sıkıntı var ben sabahin 7 sinde asla uyanamam bu nedenle günün yarisi gidiyor her seyi yarina ertelemek zorunda kalıyorum
Uyanma saatim en erken 10.30 genelde 11.30

ben çalıştığım için ütülerimi pazar akşamını bırakıyordum kocam bundan çok şikayet ederdi
eşim benden önce çıktığı için ütüleri sabah yapmaya başladım hiç de sevmem yapmayı
mutfakta en önemlisi bulaşıklar tezgahta olmasın hemen makineye koymalısın
sonrası 5 dk. toplanır
yatak odasında önce yatağını topla eşin işe gidince hergün kıyafetini topla pijama hırka çorap vs kirlilere kirli günlük
geri kalan kolay olur derli topludur

Bu işi becerebilenlerden çıkardığım sonuç şu her işin bir zamanı var , bunlar düzene girince hobi ve kendimi rahatlatacak aktivitelere otomatik olarak zaman kalıyor.
Yakın zamanda bir çizelge yapıp sizinle paylaşmayı düşünüyorum.

Benim hobilerim ve bunla ilgili malzemlerim var, yapıyorum da evdeysem
Ama ev göçerken hobiyle uğraşana ne denir bilmem

Bir arkadaşım da çocuğun onu düzene soktuğundan bahsetmişti kalkma yatma saatine göre işlerini halletmiş abartmış kitap bile yazmış :)

Ya biz gibiler pıstığımız yerden çıkıp isyan etsek dernek kursak nasıl olur ki doğru olan bizim yaptığımız siz çoğunlukta olduğunuzdan şeee ediyorsunuz diye baskı yapıyorsunuz üstümüzde diye:)
İki günlük bulaşıkları lavaboda biriktiren ben hiç yazmayayım bu konuda
Temizlik işine öğlen 3 ten sonra başladığımı hiç söylemeyeyim bile

Bir arkadaşım da çocuğun onu düzene soktuğundan bahsetmişti kalkma yatma saatine göre işlerini halletmiş abartmış kitap bile yazmış :)
Kitap yazacak vakti nerden bulmuş
Ben kızım ağlamasın diye wc ye zor giderdim şimdi işe geri döndüm iznim bitince, rahatça kahve içer oldum dinleniyo gibiyim
Annem bakıyor sağ olsun o yüzden gözümde arkada değil

Ne bileyim bana da acayip gelmişti belki de gözümü çocuktan korkutmamak içindir :)
Sana hak veriyorum yani Allah yardımcınız olsun çalışan annelerin.

Ya biz gibiler pıstığımız yerden çıkıp isyan etsek dernek kursak nasıl olur ki doğru olan bizim yaptığımız siz çoğunlukta olduğunuzdan şeee ediyorsunuz diye

Ben rahatsız değilim ama kendimden.

Mükemmel bir ev hanımı olmam gerekmiyor.
Çalışıyorum ve yorgunluktan mahvoluyorum zaten.
Yemek yemeye üşendiğim zamanlar oluyor.

Ama hani evime sık misafir gelen biri olsam, yakınımda ailem ya da eşimin ailesi
olsaydı rezillik olurdu. Millet neler der neler yani

Dün temizlik yaparım her taraf mis olur.
Ertesi gün mutfak tezgahı baştan sona tabak çanak dolu olur

Ufff ya çok dağınığım.

Anneme her temizlik sonrası diyorum ki ' Keşke bir kere yapsak bir daha hiç kirlenmese'

Ne bileyim bana da acayip gelmişti belki de gözümü çocuktan korkutmamak içindir :)
Sana hak veriyorum yani Allah yardımcınız olsun çalışan annelerin.
Sağ ol
Ama çocuk yokken de ben böyleydim onu bahane etmeyeyim

ASlında öncelikle çalışmalısın diye düşünüyorum. Kendine yapacağın en büyük yatırım bu.
Madem çalışmayı düşünmüyorsun eşin nereden baksan 10 saat yoktur evde. 10saatte ben evi dip köşe yaparım valla. Bir de düzenli rutine bindiğini düşün. Her gün biraz yapınca birikmez ki.
Günlük yapmıyor musun sen?

Bi konu buldum hepsini okumadım ama arkadaş aktivitelerinde gördüm
İşine yarar belki ( ben buna bile üşenirim )

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kullerden-dogmak-vol-2.853679/

Ay işkence gibi şeyler yazıyo buzluk baharatlık temizlemek gibi :)

Yani aslında temizlikle düzenle ilgili sorunum yok yaptım mı yapıyorum ama istikrar yok.evlendiğimden beri sürekli dolap içi raf , kutu, sepet, çekmece düzenleyicisi hatta bardak askısı bile aldım, alıyorum ev çok ufak daha rahat düzene girmek için hep düzenli depolamaya mecburum.
Sorun disiplin, uyku saati, temizlik saatinde istikrar gibi şeyler evdeyken zaman kavramı kayboluyor günler aynılaşıyor. Sorumluluklarım artmadan bir harekete geçirici düzene sokucu bir şeye ihtiyacım vardı yazılanlar iyi geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…