ben çalışmak istiyorum bi an evvel.. inşallah
şu kpss den iyi bir puan alıp,atanıp çalışmak istiyorumm....:122::122:
Bazı hanımları geçekten anlayamıyorum çamasırı ütü bulasıgı bilmem ne neden bu kadar eziklik olarak görüyorlar ... siz kendinizi öyle görmedikten sonra birileri size bu anlamı yüklemiş yüklememiş ne anlamı var ... ki kaldı ki bunların hepsini erkekler mi yapıcak ister inanın ister inanmayın bi düzen vardır hersey ona göre işler ...
erkek calısıyorda kadın calısmıyorsa bu işlerin hepsini yapmak zorunda, kendi yapmasa hizmetçi tutucak hizmetçilerde bayan mesela ... hep aynı kapıya cıkıor ... kölelik olarak değil elbette ki her iki tarafta fedakarlık yapıyor .. biri calısrsa öteki evi idare eder ...
her ikiside calısıyorsa elbette ki hayat müşterektir kelimesi giriyor ortaya, ama kadınlar calısınca bi pohpoh havasına girip bütün işleri erkeklerden bekliyor kendileri yaparsa bunu kölelik olarak algılıyorlar ...
Çok ilginç çokgerçekten kadın milletini anlamak çok zor ...
Evlendiğim ilk zamanlar calısmayı düşünmüyorum baska sehre gideceğimden bi adaptasyon sorunu yasıcam ve bi süre ev hanımı olucam bu benim tercihim kimsenin baskısı ya da fikri değil .. Bu süreçte evimin camasır ütü bulasık yemeginide yaparım, kaldı ki bununla gurur duyarım... Bunlar bi zorunlulukta değil ki aslında yasamak için bunları yapmak gerek ...
Yaseminim harfi harfine katılıyorum sana.
Hiç unutmam lisedeyken avukatın biri bir seminer düzenlemişti, hazırladığı sunumda kadınların hep ev işi yaptıklarından, köle olduklarından fln bahsediyordu. Kadında inanılmaz bir feminist havası vardı bize sürekli ev işi yapmayın bırakın kocalarınız yapsın deyip durmuştu ve karşı çıkan bir ben vardım
Çalışmam gerekirse çalışırım, gerekmezse evimin hanımı olurum. Kocamın ütüsünü, çocuklarımın yemeğini evciğzimin temizliğini yapmaktan hiç mi hiç gocunmam.Erkeğinle kadının yaptığı iş bir değil ki evi kadın çekip çevirir. Kendi evinde nasıl köle olabilir ki insan.. Eşim işten geldiğinde misss gibi temizlik kokan eve gelmiyorsa, sıcacık yemekler pişmiyorsa napayım ben o evi
Dediğin gibi çalışan kadınlar biraz pohpohlanıyoreminim arkalarını babaları toplamıyordu :26:
kadin istedigin zaman kalkiyorsun istediin zaman evinin isini yapiyorsun ozgurluk gibi gorulebilir ama aslinda degildir cunku elin bi baskasina mahkumdur. izledigim ve begendigim bir videoyu paylasmak istiyorum
Kadın Erkek Eşitliği - Prof. Dr. Üstün Dökmen - Video Dailymotion
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?