ev hanımıı olmakmı yoksa çalışan bayan olmakmı isterdiniz

ben çalışmak istiyorum bi an evvel.. inşallah

şu kpss den iyi bir puan alıp,atanıp çalışmak istiyorumm....:122::122:

aynen canım bende sua evdeyim oğlumla ilgileniyorum kpssye girecem ve inş olur bu sefer oğlum ozaman 3 3.5 yaşlaında olcak bende çalışmayı kendim için istiyorum evde skılıyorum kendimi robot gibi hissediyorum üstelik maddi açıdan da rahat olamıyorum bulunduğum yer dağ başı burda ki kadınlar can sıkıntısında çocuk bakıyor zaman geçsin die yada kpss açıköğretim sınavları gibi seylere çalışıyor herkesin fikri aynı iş güç sahibi olmak

ev hanımı olmak istiyorum oku oku oku bitmedi gitti üniversite bi bitsin yatıp evimde dinlenicem evlenincede çalışmıycam

Son düzenleme:
bende bir ev hanımı olarak kesinlikle çalışmak diyorum.çünkü hayat hiç bir zaman umduğumuz gibi devam etmeyebilir dünyanın binbir türlü hali var insan kendi parasını kazanmalı umarım artık atanırım bende:)))

kesinlikle calisan olmak isterim..bize dayatilan ev islerinin tamamen kadinlara yuklenilmesine karsiyim, kadin camasir yikar yemek yapar cocuk bakar temizlik yapar evde cocuklarin in esinin arkasini toplar...bir kadin avukat/doktor/isci/ ogretmen olabilir ama yine de birinci sarti iyi bir ev hanimi olmaktir . kariyerinde cok yuksek olabilirsin ama yemek yapmayi bilmiyorsan tirnaklarinla tirmandigin o kariyer koca bir hic olur..bu gorevi verirken bize sordularmi hic :)

benim evimde ev işlerini yapan biri ve çocuklarımın bakıcısı olsun ben bayıla bayıla çalışırım valla

Bazı hanımları geçekten anlayamıyorum çamasırı ütü bulasıgı bilmem ne neden bu kadar eziklik olarak görüyorlar ... siz kendinizi öyle görmedikten sonra birileri size bu anlamı yüklemiş yüklememiş ne anlamı var ... ki kaldı ki bunların hepsini erkekler mi yapıcak ister inanın ister inanmayın bi düzen vardır hersey ona göre işler ...
erkek calısıyorda kadın calısmıyorsa bu işlerin hepsini yapmak zorunda, kendi yapmasa hizmetçi tutucak hizmetçilerde bayan mesela ... hep aynı kapıya cıkıor ... kölelik olarak değil elbette ki her iki tarafta fedakarlık yapıyor .. biri calısrsa öteki evi idare eder ...
her ikiside calısıyorsa elbette ki hayat müşterektir kelimesi giriyor ortaya, ama kadınlar calısınca bi pohpoh havasına girip bütün işleri erkeklerden bekliyor kendileri yaparsa bunu kölelik olarak algılıyorlar ...

Çok ilginç çok gerçekten kadın milletini anlamak çok zor ...

Evlendiğim ilk zamanlar calısmayı düşünmüyorum baska sehre gideceğimden bi adaptasyon sorunu yasıcam ve bi süre ev hanımı olucam bu benim tercihim kimsenin baskısı ya da fikri değil .. Bu süreçte evimin camasır ütü bulasık yemeginide yaparım, kaldı ki bununla gurur duyarım... Bunlar bi zorunlulukta değil ki aslında yasamak için bunları yapmak gerek ...

Yaseminim harfi harfine katılıyorum sana.
Hiç unutmam lisedeyken avukatın biri bir seminer düzenlemişti, hazırladığı sunumda kadınların hep ev işi yaptıklarından, köle olduklarından fln bahsediyordu. Kadında inanılmaz bir feminist havası vardı bize sürekli ev işi yapmayın bırakın kocalarınız yapsın deyip durmuştu ve karşı çıkan bir ben vardım
Çalışmam gerekirse çalışırım, gerekmezse evimin hanımı olurum. Kocamın ütüsünü, çocuklarımın yemeğini evciğzimin temizliğini yapmaktan hiç mi hiç gocunmam. Erkeğinle kadının yaptığı iş bir değil ki evi kadın çekip çevirir. Kendi evinde nasıl köle olabilir ki insan.. Eşim işten geldiğinde misss gibi temizlik kokan eve gelmiyorsa, sıcacık yemekler pişmiyorsa napayım ben o evi
Dediğin gibi çalışan kadınlar biraz pohpohlanıyor eminim arkalarını babaları toplamıyordu :26:

Kuzum vallahi sende öyle çok güzel yazmışsın tebrik ediyorum ayakta alkışlıyorum seni
O zihniyeti gerçekten anlayamıyorum
Ve böylelikle bu kadınlar ne istiyor sözü ciddi ciddi devreye giriyor Bazen erkeklere hak vermiyor değilim
Bu hayatta bence erkeklerin işi çok çok daha zor .. Kadın diyebiliyor ki istersem çalışmam adamlar öylemi onlar hep calısmak zorundalar ... Kadınlar ütüden camasırdan bulasıktan şikayet edip duruyorlar bide, ya sen istediğin vakitte kalkıyorsun istersen bugün çamasır yıkama ya da ütü yapma saatler senin keyfine göre işliyor .. Çalışmayıpta şikayet edenine hiç tahammül edemiyorum ...
Çalışmak kolay mı öyle, adam 6 da 7 de kalkıyor kimisinin sadece pazar ı oluyor ... Olur bide tencere kaynatsın ütü yapsın ...
Eve yorgun argın geliyor ...
Ha çalışan kadınlar var evet bari şikayet eder gibi konuşmasalar yaaa bunları bile bile evlendiler değil mi ?

Son düzenleme:
Ben çalışan bir kadın olmak istiyorum. Ki bunun için de ders çalışıyorum zaten önce üniversite sonra da iş hayırlısıyla. Kimseye muhtaç kalmadan dimdik durmak istiyorum hayatta.

bana göre çalışıp anlının akıyla paranı kazanıp erkek eline bakmamak lazım..düşünün ben doktor olduğum halde bu konuda manevi şiddet gördüm.uzmanlık sınavları için bir süredir evdeyim.ve eşimin eline mecburen bakıyorum.bu hiçte hoş bir durum değil..erkek hemen ezmeye çalışıyor..siz saçınızı isterseniz süpürge edin güçlü olan elinde para olandır..varsın sadece tek çocuk yapın ona da bakıcı baksın varsın yemekleriniz aparatif olsun..ama bir kadın olarak iki şeyden uzak durun işsizlik ve kilo...evliyseniz her an bavulunuzu alıp çıktığınızda vah vah demeyecek kadar dik ve ayakta olun,bir ömürlük hesaplar yapıp kendinizi yıpratmayın..

eğer anlayışlı yaptıklarınızın değerini bilen bir kocası varsa insanın hele de çocukları varsa hiç kendisini yıpratıp da çalışmasına gerek yok. aslına bakarsanız tam tersi durumda da kadının çalışmaması gerek bizim oralarda meşhur bir söz vardır kocanı işine komşunu aşına alıştırma derler

Çalışan bayanım ve allah izin verdiği sürece de çalışacağım inş. Zor olsa da insanın kendi ayakları üzerinde durabilmesi mükemmel bir şey.

Çalışan bayan olmak güzel bişey kendi ayakları üzerinde durmak kendi paranı kazanmak istediğini alabilmek ev işleri yemekte eşe bağlı eşiniz anlayışlı ise gayet güzel yüretebiliyorsunuz hem çalışıp hemde ev hanımlığını

kesinlikle çalışan olmak isterdim ama olmadı hala içimde kalmıştır çalışanda zaten ev hanımlığını bırakmıyor ikisi bir arada gidiyor çalışmak çok güzel bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…