ev hanımıı olmakmı yoksa çalışan bayan olmakmı isterdiniz

ev hanımıyım... çalışmak isterdim ev hanımlarının daha erken yaşlandığını farkediyorum. kim ne derse desin evdeki kadın daha çok yıpranıyor.
gençler girip de görürseniz yazımı çalışın kesinlikle çalışın.

hem çalışan oldum hemde ev hanımı..ikiside şikayete açık bir meslek..

ben bekarken evlendiğimde hamileyken kızım doğduktan sonra bir buçuk seneye kadar çalıştım
son 8-9 aydırda evdeyim
ohhh dedim önce onu söyliyim
çalışmak çoook güzel özgüveni artıyor insanın ama şu var
işinizin belirli bir saati varsa
hafta sonunuz size kalıyorsa
maaşınız yeterliyse eve en az haftada bir gündelikçi alabiliyorsanız
çalışmak süper
malesef benim işim çok yoğun bazen pazar günü bile çalıştığım olurdu
akşam 22:00 de evde olurdum kızım uyumuş olurdu
bütün bunlara rağmen maaşım 1000 lirayı bulmazdı
evde size ihtiyacı olan küçük bir çocuk
evinizle eşinizle ilginiz alakanız kalmamış
yok ben böyle bir yaşam istemiyorum evim kızım eşim dedim ve işten ayrıldım
doğruyu yaptığıma inanıyorum

başka bir şehre gelin gideceğimden bi süre çalışmayı düşünmüyorum ...
tamamen birşeye odaklı olmak istiyorum ... evime, eşime, şehre ... başta adaptasyon sorunu elbet yasarım ... (şehir)
sonrasında çalısmayı istiyorum eşim olacak insanla birlikte iş planlarımız var .. onun zaten kendi işi..

evde anlayışı erkek olunca,çalışmak iyi fakat eve gelince yorgun yorgun mutfağa gir...yatana kadar hizmet..erkekse gelir gelmez hemen oturur yemeği bekler....birde çoçuk varsa daha kötü oluyor...ben sırf bu yüzden işi bıraktım...ama erkeğe bağı yardım ederse yürüyor işler...hep kadına hep kadına yükleniliyor...

Aynen katılıyorum söylenenlere. Annem çalışıyor, akşam yorgun argın geliyor. Yemekti çaydı duştu azıcık da tv derken saat oluyor 12. Sabah altıda kalkıyor. Çalıştığım dönemlerde ben de aynen böyleydim. Bir pazarımız boştu, onda da temizlik hemen hemen bütün günü alıyordu. Şimdi ben çalışmıyorum, ev işleri ve dışarıdaki işleri (faturalar, alışveriş vs.) yapmak yormuyor. Günlük yapınca da birikmiyor. Evlenince çalışmayı düşünmüyorum açıkçası. Denildiği gibi, işten eve gel bîtap bir halde, yemek yap, ortalığı toparla, eşinle ilgilen, bir de çocuk olunca... Bir hafta sonun oluyor onda da temizlik mi yapacaksın, alışveriş mi yapacaksın, yoksa kendine mi zaman ayıracaksın... Yapabilenlere helal olsun diyorum.

O kadar haklısınız ki... Tavsiyenize uyucam çok teşekkürler

kesinlikle çalışmak istiyorum. üniversite son sınıftayım, ailemin üstümde çok emeği var. evlenince çalışmayıp evde oturursam onların emeklerini boşa çıkarmış gibi hissederim.

Saatten de anlaşılacağı üzere çalışmıyorum Evlenmeden önce ve evliliğimin ilk 3 ayında, toplamda 3,5 yıl çalıştım. Bekarken çalışmak güzel, eve gelince annem yemeğimi önüme koyardı, yiyip televizyonun karşısına kurulurdum. Ne temizlik, ne bulaşık, ne çamaşır, ne ütü hiçbiriyle ilgilenmediğim için rahattım tabi. Ama evlenince işin rengi değişti. Bütün sorumluluk üzerime kalınca, tabi bir de işyerimde çok fazlasıyla problemler yaşıyordum, bıraktım gitti Meğer en doğru kararı vermişim kendi adıma, şimdi de çocuk istiyoruz, inşallah en kısa zamanda o da olur Şahsen fikrimi söylemem gerekirse, hem çalışıp hem de bütün evin işini kendi yapan, bir de üstüne çocuğu olan kadınlara gerçekten acıyorum... Ekonomik özgürlük uğruna hayatları kısır bir dögünün içinde kaybolup gidiyor bana göre. Sonuçta nasıl ki evde yapılan işler hergün aynıysa, işyerinde de aynı. Görülen insanlar da aynı, değişen hiçbirşey yok ki. Tabi ki ev hanımı olmak da kolay değil ama, bence ev hanımları çalışan kadınlar kadar yıpranmıyorlar, bunu bir ev hanımı olarak söylüyorum. Çünkü ev hanımı hasta ya da yorgun olduğu zaman işlerini erteleyebilir, ama çalışan kadının böyle bir lüksü yok, patron asla beklemez, hele ki özel sektörde!!!! Ev işlerini de bir gün bile aksatsa bütün düzen altüst olur, toparlamak zaman alabiliyor çoğu zaman. Ekonomik sıkıntıdan dolayı çalışan kadınları ayrı tutuyorum, onların gerçekten Allah yardımcısı olsun. Ama ekonomik sıkıntısı olmadığı halde çalışan kadınlar... Minicik yaşlarından itibaren kreşler ya da anneanne&babaanne ve evleri arasında mekik dokuyan çocuklar... Bana pek doğru gelmiyor açıkçası...

Bende çalışmıyorum.
gayet huzurlu ve mutluyum açıkçası.
benim annem çalışıyordu. maddi durum için gerekliymiş o zamanlar.
ama ne oldu? ben kreşlerde büyüdüm. anne baba yüzü çok görmedim.
ilkokuldan itibaren kapıyı açıp girip otururdum.evde annesi bekleyen çocuklara özenirdim. sıcak kek kokusu off çok özenirdim.
kardeşim de olamadı doğal olarak.
annem sağolsun onların sayesinde şuan rahat bir hayatım var çok şükür.
ben genede herşeye rağmen diyerek üniversitemi bitirip, yüksek lisansımı yaptım.
hayat dedim, bellimi olur diplomalarım yine de elimde olsun.
çalışmasamda en azından çocuğuma faydalı bir anne olmaya çalışırım.

Çok güzel yazmışsınız gönülden katılıyorum. Çalışmasa bile bi kadının elinde en azından diploması olmalı , kendini geliştirmeli tıpkı sizin gibi , gerektiğinde kendi ayakları üzerinde durabilmeli. Bir bayan çalışır veya çalışmaz bu onun tercihidir ama bence de hayat karşısında daha sağlam durmak adına da en azından diploması olmalı ki gerektiği zaman çalışabilsin.

ben de çalışmıyorum ve ünv. mezunuyum.
okurken de çalışıcam şöyle yapıcam filan demezdim. okulum biter bitmez evlendim.
edebiyat öğretmeniyim. geçen yıl kpss için çalıştım 81 aldım. devlete atanamadım ama özel sektörlerden teklif aldım. özel okul ve dersanelerde de istesem çalışabilirdim. ama çok şükür eşimin maddi durumu geçinebilecek düzeyde. şimdi bebek bekliyorum, çalışmayı da hiç düşünmüyorum artık. bebeğimi güzelce yetiştirebilmek tek isteğim.
bu konudaki fikrime gelirsek; bence her bayan okumalı. bir ünv. bitirmeli. o öğrenciliğin tadını çıkarmalı ve hayatı öğrenmeli. çalışığ çalışmamak kişinin kendisine kalmış. kimi insan vardır kariyer önemli olur, kimi insan vardır, çalışmayı sevmez,. kimse bişeyler için zorlanamaz. ama hem evlatlarımız hem eşlerimiz için, hem de her şeyden önce kendimiz için, hayata sağlam bir şekilde bakabilmek için okumak şart.

Çalışan bir bayan olarak kesinlikle ev hanımı olmak istiyorum.. Stres istemiyorum hayatımda, işler yetişti mi, herşey doğru yapıldı mı, duruşma saati mi kaçtı, zamanaşımı mı geçti, müdür gene ne dedi, bişey unutuldu mu vs.. Bütün bunların üstüne bir de evin işlerini düşünmek lazım tabii, yemek, bulaşık, temizlik, çamaşır, ütü, alışveriş.. Hiç durmadan plan program yapıp durmaktan, birşeyleri yetiştirmeye çalışmaktan yorgun düştüm artık, hiçbişey düşünmek istemiyorum uzuuuuuuuuuunca bi süre :)) Bi de anne olsam o zaman noolurdu acaba ?? Allah kolaylık versin çalışan bayanlara, hayat gerçekten çok çok zor ..

Valla benden ev hanımı filan olmaz
Ne kadar temiz titiz biriysem bir o kadarda dağınık biriyim , birde tembellimdir
Çalışan bayan olmakta çok zor , bekar olduğum halde çok zorluk çekiyorum
Tek yaptığımda kendi kıyafetlerimi ütülemek
Birde ev temizliği , yemek , çamaşır olsa sanırım kendimi bir yerden aşağı atardım
En iyisi çalışan bekar bayan olmak :26:

ben ev hanımıyım ama çalışan bir annenin çocuğuyum.annem işe gidince onun kokusunu özleyip giydiği kıyafetleri koklayıp ağlardım hep
çalışmak istiyormuyum evet istiyorum şimdi çocuğum yok ama olunca fikrim değişirmi bilmiyorum.

çalışmak kadar güzel bişey varmı ya.evlenene kadar çalıştım aslında kendimibildim bileli çalıştım evlenince küçük bi yerde yaşamak zorunda kaldım burda maalesef yapabileceğim tarzda işler hiç yok desem yeridir.ben çalıştığımda hem fiziksel hemde ruhsal çok çok daha iyi hissederim kendimi şu okul bitsede kpss ye girsem

bazen dıyorum acaba bende calıssamıydım dıye bazende yok yok evınde otur calısmak zor sen evının kadını cocuklarının anası kocanın bıtanesı ol dıyorum be

teşekkür ederim. :)

ben çalışmak istiyorum bi an evvel.. inşallah

şu kpss den iyi bir puan alıp,atanıp çalışmak istiyorumm....:122::122:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…