• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev hanımıı olmakmı yoksa çalışan bayan olmakmı isterdiniz

Maddi sıkıntılar olmadığı sürece ne bileyim eşinizden ayrısınızdır çocuklarınız vardır başkasının eline baktansa çalışmak en iyisidir. Yada eşiniz çok az kazanıyordur yetmiyordur
uygun bir işi olursa çalışılmalı

Eşinizin eline değil bir başkasının eline bakmak zorunuza gitmiyorsa.
Evinizin işini değil gönül rızalığınzla değil, bir başkasının emriyle başkasının işini yapmayı özgürlük görüyorsanız
çalışınca daha sosyal olduğunuzu/olacağıunızı düşünüyorsanız
Daha kültürlü olacağınızı düşünüyorsanız

YANILIYORSUNUZ

BUnu hem çalışma hayatını hemde ev hayatını gören biri olarak söylüyorum.

Para kazanmak hiçte zannedildiği kadar kolay bir iş değildir. Vaktinizi malınızı canınızı sağlığınızı tüm hayatınızı ortaya koymanız gerekiyor.
Herkes öğretmen-mühendis-doktor olarak çalışmıyo bugün bayanların birçoğu marketlerde, mağazalarda, fabrikalarda işverenin eline bakıyorlar.
Askeri ücret diye gösterlip askeri ücretin altında alıp ev hanımlarına moderniz diye geçinen insanlar var.
Ev hanımları çalışan hanımlardan daha modern daha kültürlü daha sosyal; Kendini yetiştirmeyi bilen bir insansa eğer.
EŞİNİZE KENDİNİZİ EZDİRMEMEK İÇİN ÇALIŞIRSINIZ AMA İŞVERENİNİZE EZİLİRSİNİZ. BU DEVLET OLUR ŞİRKET OLUR OKUL OLUR.
Çalıştığınız zamanlarda dik durmak zorundasınız buda sizde sürekli bir stres ve yorgunluğa sebebiyet veriyor. Kendinizi ezdirmemeniz gerekiyor. Daha fazla çalışıp işvereninize yalakalıp yapıp sizi daha çok çalıştırması için terfii ettirmesini beklersiniz.
KİTAP OKUMAK MI?
Yapmayın Allah aşkına işten dönüşünüzde işe giderken otobüste vs. herhangi bir yerde o yorgunlukla okuduğunuz kitabın kaç sayfası hatta kaç kelimesi aklınızda kalıyor.

EŞİNİZ, ÇOCUKLARINIZ VARSA İŞİNİZ DAHA ZOR

EV HANIMLIĞINDAN HİÇBİR ZAMAN KURTULAMAZSINIZ.ne KADAR OKURSANIZ OKUYUN PROFESÖR BİLE OLSANIZ BU BÖYLE
Eşiniz ve çocuklarınızın gönlünde sizin yaptığınız yemeğin çok ayrı bir önemi vardır.
Sizin yaptığınız ütü eşiniz için çok önemlidir.
HAftada bir gün iki gün kadın tutabilirsiniz ama günlük rutin işler yine sizin üzerinizedir. Pisilk içinde yaşayamayacağınıza göre

BİR PAZAR GÜNÜNÜ EVDE ZOR GEÇİREN BAYANLAR VAR NASIL ZİHNİYETLERİ VARSA
çocuğuyla eşiyle geçirdiğiniz her pazar günü sizin için en kötü gündür, Yapılacak işler, ilgi bekleyen eş, çocukların sorunları okul problemleri

Kreşte çalışıyordum bekarken
Çalışan annelerin çocukları annelerinden görmediği sevgiyi, sıcağı başka şeylerde arıyorlardı hep .Bir öğrencim 2,5 yaşında eski bir battaniyesi var onsuz uyumaz uyandıktan sonrada onu bir kaç saat bırakmazdı.
Diğer öğrencim 3 yaşında bir kız çocuğu annesi eline bir poşet verse kreşe getirmesi için akşama kadar onu elinden alamazdık onu koynuna basar bütün oyunlarını onunla oynardı
Ve bu çocukların ileriki yaşlarını düşünün battaniyesi olmayan çocuk neye bağlanacak sizce? a. Bir kıza b. Sigaraya c. Uyuşturucuya d. Çok küçük bir ihtimal olsada hiçbirine

Çok uzattım biliyorum ama KİMSE KUSURA BAKMASIN BUNLAR HAYATIN GERÇEKLERİ

EV HAYATINI HAPİSHANEYE BENZETİRSENİZ SİZİN İÇİN HAPİS OLUR AMA BEN EV HAYATINI BİR DÜNYAYA BENZETİYORUM VE BENİM İÇİN DÜNYA OLUYOR.
bOL BOL KİTAP OKUYORUM EŞİMİ HUZURLA İŞE GÖNDERİYORUM, KURSLARA KATILIYORUM, PLANLI YAŞIYORUM
BUNLAR HİÇE SAYILACAK ŞEYLER DEĞİL

Son düzenleme:
Çalışmak :) ama öyle anlar geliyorki off yaa evde oturmak vardı şimdi yayılıp gibii. hiç bir zaman tam anlamıyla ev hanımı olmayı istemedim. ünv.den mezun olduğumda istediğim işi bulana kadar 4 ayım geçti o 4 ay çıldırmak üzereydim boş boş oturmaktan hergün bir önceki günün aynısı olmaktan ve akşama kadar temizlik yemek bilemem ney ile doldurmaya çalışmak offf Allahım ölüm gibiydi :) (o dönem annemin dükkanı vardı e bende evdeyim nasılsa her işi ben yapıordum )..

şu an kendi ofisim var ve iş mesaimi kendim ayarlıyorum çok uykum varsa 1 saat geç gdiyorum. misafirim gelecekse yada temizlik yapacaksam erken çıkıyorum işten...böylesi çok daha güzel. hem evime hem kendime (işime) zaman ayırıyorum... kendimi böyle çok daha iyi hissediyorum Allahım hep böyle devam etsin isyan ettirmesin bizi kimseyi

Çalışmak :) ama öyle anlar geliyorki off yaa evde oturmak vardı şimdi yayılıp gibii. hiç bir zaman tam anlamıyla ev hanımı olmayı istemedim. ünv.den mezun olduğumda istediğim işi bulana kadar 4 ayım geçti o 4 ay çıldırmak üzereydim boş boş oturmaktan hergün bir önceki günün aynısı olmaktan ve akşama kadar temizlik yemek bilemem ney ile doldurmaya çalışmak offf Allahım ölüm gibiydi :) (o dönem annemin dükkanı vardı e bende evdeyim nasılsa her işi ben yapıordum )..

şu an kendi ofisim var ve iş mesaimi kendim ayarlıyorum çok uykum varsa 1 saat geç gdiyorum. misafirim gelecekse yada temizlik yapacaksam erken çıkıyorum işten...böylesi çok daha güzel. hem evime hem kendime (işime) zaman ayırıyorum... kendimi böyle çok daha iyi hissediyorum Allahım hep böyle devam etsin isyan ettirmesin bizi kimseyi
gerçekten size çok imrendim inşallah benim de çok mutluyum dediğim bir iş yerim olur attığım adımlardan mutlu ve tatmin olurum..

Hayatimi yemekle/temizlikle geciremem, calisdikca daha zinde ve hayatin icinde hissediyorum kendimi.
Geriye kalan zamanda haliyle cok degerli oluyor onuda degerli seylerle dolduruyorum.Herkese tavsiye ederim, Allah bana bu sagligi verdikce 90 yasima kadar calismak istiyorum, Insallah!!!:52:

en güzeli çalışan bayan olmak bence.
her konuda kendine güveni artıyo insanın.kendine daha iyi bakıyo giyim kuşam her yönden.
para harcarken bile daha rahat harcıyorum mesela.
hayatımdan çoook memnunum çalışmadan evde yapamazdım heralde...

ben de doğum iznindeym acaba çalışmasam mı diyorum ama bu fikir çok kısa sürüyor :D çalışınca daha iyi hissediyorum hergün aynı şeyleri yaşamıyorsun sonuçta

Sabah 9 akşam 6.30 (Eve gelene kadar 8 oluyor) Bir işim olması yerine sabah 9 akşam 4 dedim mi çıkabileceğim bir iş isterdim. Yani imkanım el verdiğince çalışmak...
Ev kadınlığı bana göre değil...

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne sansli kadinlarsiniz siz yahu :52: Demek ikisinden birini secebiliyorsunuz yani hem calisan kadin oluyor hem de ev kadini olmuyorsunuz. Nedense ben ikisiyim de. Isterdim sizin kadar sansli olayim da calisiyorsam ev hanimligindan istifa edeyim, hayatimi temizlik yemek yaparak geciremem diyeyim.

Calisiyorum 1 saat yolum var günümün 2 saati yolda geciyor. Eve gelip en az 2 cesit yemekle üzerine tatlisini yaparim, kahvesini hazir ederim. Yemek biter bulasiklari yikarim ki geldigimde de zaten yeterince bulasik cikmis oluyor yemek yapmadan bir postada onlari yikiyorum. Hic yardimcim olmadi, ütülerimi de kendim yaptim, temizligimi de yemegimi de. Ama cocugum olurda maddi sorunlarim olmazsa calismayi düsünmüyorum.

Isterdim ki yine maddi sorunlarim olmasa da ya haftanin 5 günü yarim zamanli calissam yada haftanin 2-3 günü tam zamanli calissam.

Calisan kadin ayni zamanda ev kadinidir da ama bu erkek icin gecerli degildir, erkek sadece calisir.

Ben evlenirsem çalışmak isterim.
Çalışkan bir insan da değilimdir aslında...
Ama insanın oturdukça oturası geliyor vallahi en azından bana öyle geliyor :9:
Saldıkça salıyorsunuz yani...
Benim okul ya da başka bir uğraşımın olmadığı zamanlarda evde iki seçeneğim oluyordu:
Ya ev işlerinden kafamı kaldıramamak ya da akşama kadar boş boş zaman geçirmek.
İkisi de insanı bir yerden sonra bunaltıyor.
Psikolojiyi de çok etkiliyor ilgi alanının sadece ev olması.
Olmadık şeyler düşünüyorsun kuruyorsun kafanda.
Ama hem çalışan hem de ev hanımı olan bayanın bir şeyler düşünmeye zamanı kalmıyor bile.
Ben bunu tercih ederim.
:1:

şaun nişanlıyım nişanlım evledıgımızde kesınlıkle calısmamı ıstemıyor onlarda kesınlıkle calısan gelın yokmus adetlerıne tersmıs ancak kendı dukkanımızı acalım o zaman ıstedıgın kadar calıs dedı :D ben calısmak mı evde olmak mı ıkısınede tam cevap veremem calısan ınsanın ozguvenı daha yuksek oluyor sosyal statusu ve kendı parası oluyor bu guzel ezıklık hısstemıyorsun bu acılardan cok harıka bır durum bu yasıma kadar hep calıstım sıkıldım aslında bende calısmaktan ama guzel bır sey calısmak ev kadını olmakta cok guzl esıne kendıne cocuguna saglıklı bır sekılde zaman ayırabılıyorsun calıstıgın zaman hersey hep sıkıs tıkıs oluyor yetmek zor oluyor ıkısını ıdare edenler yokmu ıllakı var ama cevremde goruyorum bazen takdır edıyorum bakımlı hos kadınlar dıyorum lakın bazende uzuluyorum cunku herseylerı hep kısıtlı haftalık ızınde neyı nereye sıgdıracak kı

ben de çalışıyorum, öğretmenim. ben yazın çalışmak, kışın evde oturmak istiyorum. kışın erken kalkmak çok zor geliyor bana ya:(

öğretmenim yarım gün çalışıyorum işlerimi de rahat rahat yapıyorum kendime vaktimde kalıyor ama yinede evimin hanımı olmak isterdim.günde 5 saatte olsa oğlumu birine bırakmak beni çok rahatsız ediyor.birde ben hiç evde kalmadım 7 yaşımdan 28 yaşıma kadar her sabah 7 de kalkıp tatil harici evimde kalamadım yani yani oğlumun doğumunda bile 1 aylıkken işe başladım tabi ozaman özel sektördeydim..yani hiç 3 ay üst üste evimde kalamadım.o yüzden isterdim..yinede tüm gün çalışmaktan çok iyi şartlarım şükürler olsun.Allah herkese gönlündekini versin...

22 yaşından beri calısan bır bayan olarak .
Sevdıklerıne daha fazla zaman ayırmak ıcın.EV HANIMLIGINI HERZAMAN TERCIH EDERIM.

Öğretmen olmak farklı bişey yaz tatilinde öğrencilerimi özlüyorum. ama başka bi işim olsaydı hangisini seçerdim bilmiyorum.

oohh çalışmak tabi ki de
kendi paranı çatır çatır yemek gibisi var mı yaaaa
:1::1:

İkisininde avantajları ve dezavantajları var.
Ben çalışmaktan yanayım.
İnsanın istediği zaman parasının olması çok güzel bişey
kendi parasını harcaması daha da güzeldir.

Ben hep zengin koca bulup evimin hanımı olacam derdim
Hayattan yediğim tokattan sonra asla ama asla ev hanımı olmam
Bir erkeğin eline bakmak , her aldığın şeyi sorgulaması
Yok ben gelemem o tür şeylere
Kendi paramı kazanırım , çatır çatırda yerim , kimseyede hesap vermem , erkeğin elinede bakmam..

şuan çalışmıyorum..
çalışmak istiyomuyum bunuda bilmiyorum..
maddi problemim yok
bazen çalışsam kendi param olur günlerim dolu dolu geçer diyorum bazende yorucu 1. sınıfa giden bi oğlum var onla kendim ilgilenmeliyim diyorum..

evdede zaman nasıl geçiyor pek anlamıyorum ama sıkılmaya vaktim olmuyor beniim hep bi koşturmaca bi actıon..

Son düzenleme:
çalışıyorum nişanlımda çalışmamdan çok memnun, çatır çatır kendi paramı yiyorum haftasonuda tatil, evlendikten sonrada bi dolu şeyden bunalabilirim ama keşke çalışmasaydım demem, erkeklerin böyle bi lüksü var mı, yok, neden ömrü billah bana bakmasını bekliyim ki, hayat zor

Back
X