- 25 Şubat 2018
- 13.063
- 75.479
- 548
- Konu Sahibi Gizemlikadinnn
-
Bütün suç stor perdede zaten bende sevmemEv hanımının eve temizlikçi kadını eve çağırmasını hep yadırgamışım iş yerinde kimse gelip senin işini yapmıyor yani kaytaramıyoruz o stor perdeyi almasaydım bu zamanda zaten işler kötü kazanç düşük
Eşin haklı , stor perdeden hep nefret etmişliğim var
İftira ediyorsunuz hiçbir zaman öyle bir şey demedim demem de.Hayir ben yeni geldim konuya, siz çalisan tüm kadınlar tacize uğruyor, kocaları da göz yumuyor minvalinde yazınca dikkatimi çekti sadece...16 yaşımdan beri çalışıyorum , türlü türlu meslekte hem çalışıp hem okudum, 20 yıldır da uzmanlik alanımda çalışıyorum, iş yaşamında da okulda da sokakta da tacize meyleden olur elbette, burası ortadoğu nihayetinde ama beni elleyecekler korkusuyla da hayata karışan kadınlara çamur atılmamali...ha benim 26 yıllik iş hayatı deneyimlerime dair kişisel görüşüm özellikle işyerinde kadının duruşu, hali, tavrı netse, dünya güzeli de olsa kolay kolay kimse rahatsız edemiyor onu da belirteyim...
Yapmasaydınız keşke. İnşaat pisliği dursaydı, taşınmanız gecikseydi. Birini tutması gerektiğini anlardı. Erkekler anlamıyor işlerin ne kadar büyük ve yorucu olduğunu. İnşallah korona sonrası ekonomik özgürlüğünüze kavuşursunuzinsanın kendi ihtiyaçları olamaz mı?
Ev hanımı olmak sadece ev ihtiyaçları mı demek ?
param yok çalışamıyorum geçe gün perde yüzünde kavga ettim zebra perdelerim var annem aldı onları bana 2 senedir yıkanmadılar yeni eve geçince temiz olmadıkları için takamadım yıkattıralım dedim yıkamayı çağırdım çok para istediler diye kapıdan çevirdi kendim daracık banyoda yıkamaya çalıştım sırf sinirimden ben o perdeleri kullanmayacağım sırf sinirimden yıkamaya çalıştım yeni eve taşındık inşaat pisliği bir yardımcı abla istedim yanıma almadı tek başıma temizledim 2 gün boyunca bacaklarım morardı yorgunluk cabası kimse yok yardım edecek tek başıma yerleştim şimdi bana söyleyin arkadaşım arıyor bana diyor ki banyomu yaptırdım eşim sen temizlik yapma yorulursun hasta olursun dedi bana diyor bu kadın değerlide ben neden değersizim benim neyim eksik ne yapmam gerekiyor allah aşkına 3 gündür konuşmuyorum
kendim için ne istedim ben millet gibi çeşit çeşit kıyafet mi makyaj malzemesi mi ne istedim...
sokakta çarşida pazarda da tacize uğrayabilirsiniz, bu durumda eşiniz sizi sevip kiskandığı için sokağa da çıkmamalısıniź, doğru mu anladım?İftira ediyorsunuz hiçbir zaman öyle bir şey demedim demem de.
Ayrıca ayıp ediyorsunuz benim duruşum bozuk muydu da bunlara maruz kaldım?? Bu kadar keskin yargılı olmayın da hesabının altında kalırsınız. Benim kadar sert ve dik duruşlu yoktu benim bulunduğum ortamlarda. Müdürüm bile çekinirdi benden. Ama karşınızdaki haysiyetsizse yapacak bi şey yok.
Yani kadın oynaksa erkek iş atar kafasında olduğunuza inanamıyorum. Siz bu ülkede yaşamıyor musunuz? Yaşlı kadınlara çocuklara bebeklere yapılan tacizden tecavüzden haberiniz yok mu? Kapkaça da uğradım, gasp da edildim tacize de uğradım, hakkımı alamadığım yerlerde oldu, sigortamı ödemeyenlerde. Ben nefret ettim iş hayatından da dışardan da, eşim de yaşadığım bazı şeylere tanık olduğu için rıza göstermedi bende saygı duydum. Eve bağlamadı yani beni. Fakat sonuç itibariyle tatsız bi durum yaşarız endişesiyle çalışmamı istemiyor, haliyle çalışıyormuşum gibi mağdur etmiyor. Yani bi insan kocasını dinliyor diye bu kadar abartılır mı ya? Nasıl bi zamandayız biz?? Kadın zorla erkeğe bi şey yaptırdığında alkış kıyamet kopuyor ama.. ben anlamıycam bu tek taraflı bakış açısını.
Benim istemediğim şeyi eşim nasıl yapmıyorsa bende ona saygı duyup yapmıyorum bu kadar basit.
Yalnız çıkmaktan kendim hoşlanmıyorum anlatamadım galiba, gasp ve kapkaçtan sonra korku kaldı bende nefret ettim dışardan diyorum.sokakta çarşida pazarda da tacize uğrayabilirsiniz, bu durumda eşiniz sizi sevip kiskandığı için sokağa da çıkmamalısıniź, doğru mu anladım?
bi önceki alıntıladığım mesajınızda o kapasiteyi göremedim üzgünüm.Burda gördüğüm konulara dayanarak yazdım. Ayrıca siz bana dertlenmeyin, başıma bi şey gelirse ayaklarımın üstünde duracak kapasitede bi insanım çok şükür. Ben evde çocuklarımı büyütüyorum, sürekli okuyorum, ayrıca evi çekip çeviriyorum ben mi üretken değilim?? Kendniz gibi düşünmeyeni taşlamaya ne meraklısınız, egonto tatmini yapıyorsunuz topluca zaar.
pekiYalnız çıkmaktan kendim hoşlanmıyorum anlatamadım galiba, gasp ve kapkaçtan sonra korku kaldı bende nefret ettim dışardan diyorum.
Hem evimde mis gibi rahatım hem de çalışan gibi maaşım sigortam mis gibi işliyor. Ama burdakilerin çoğuna anlatamazsın işte. Bi rahatlar bi genişler anlatamamPardon çalışan kadınlara ne demişim ben?? Çalışanlara lafım yok, aksine kendileri gibi çalışmıyor diye sırfaynı doğrultuda düşünmüyoruz diye onlar bi sürü laf yaptı. Ben bu tek taraflı saygı beklentisine kızdığım için yazdım o yorumları. Sizde anlamamışsınız okuduklarınızı.
Yargı dağıtmaya ne kadar meraklısınız.
Ayrıca her evlilikte sorunlar yaşanır ben hiçbir zaman kusursuz evliliğim varmış gibi palavra sıkmadım burda. İlk yıllar eşimin ailesinden dolayı sıkıntılar yaşadık evet ama eşim gereken tavrı koyalı yıllar oldu. Her insan değişir, o da beni tanıdıkça değişti.
Hem konu evlilikteki aileden kaynaklanan sorunlar mı burda? Sizin yaptığınıza bel altından vurmak denir. Hiç beklemezdim sizden.
Yüzyüze gelsek bu kadar rahat kusacak mısınız acaba??
Psikolojik sorunlu hasta sizsiniz. İş hayatında şerefsizlerle karşılaşıp taciz edilmek mahkemelik olmak problem değil eşimşn kıskanması mı ruhsal problem?? Hepiniz kafayı yemişsiniz.
Siz karar merciisiniz çünkü, o kapasiteyi görmediyseniz tamamdırbi önceki alıntıladığım mesajınızda o kapasiteyi göremedim üzgünüm.
ben sizi taşlamadım gayette düzgün bir mesaj yazdım, işinize geldiği gibi anlıyorsunuz.
burada gördüğünüz konulara göre yine de çok kötü bir genelleme yaptığınızı düşünüyorum.
evet genelde de hiç yanılmam, insanın bazen tek bir kelimesi yeter kendini tanıtmayaSiz karar merciisiniz çünkü, o kapasiteyi görmediyseniz tamamdır
Onun öncesi neden yok peki?? Mevzu işteki sarkıntılıklar ve tacizdi onun üzerine yazdım bunları. Çünkü başka bir dünyada yaşıyormuş gibi taciz olayları pek bir acayibinize gitti.Hem evimde mis gibi rahatım hem de çalışan gibi maaşım sigortam mis gibi işliyor. Ama burdakilerin çoğuna anlatamazsın işte. Bi rahatlar bi genişler anlatamam
bu mesajlar size ait hatırlatırım.
Tıpkı sizin ukalalığınızı ve hadsizliğinizi gayet iyi tanıttığınız gibievet genelde de hiç yanılmam, insanın bazen tek bir kelimesi yeter kendini tanıtmaya
Sizde hadsizliğiniz için yardım alın olur mu? O burnunuzu her yere soka soka yazık yoksa..Yazdığım mesajın tam olarak neresinden iş hayatında şerefiszlerle karşılaşıp taciz edilmek mahkemelik olmak problem değil sonucunu çıkarttınız? İş hayatında sorun yaşayan herkes işi bıraksın o zaman dünyada üretimi durduralım mı böylece? Size de öfke kontrolünüz için psikolojik yardım öneririm. Karı-koca ihmal etmeden gidin.
hanımefendi sizin algılama probleminiz mi var acaba? burda kaç kişi size aynı şeyi yazdı hala taciz de taciz.Onun öncesi neden yok peki?? Mevzu işteki sarkıntılıklar ve tacizdi onun üzerine yazdım bunları. Çünkü başka bir dünyada yaşıyormuş gibi taciz olayları pek bir acayibinize gitti.
kelimelerimden bu anlamları çıkartıyorsanız okuduğunuz kitapları bir daha baştan okuyun, sanırım boşuna okudunuz. Keza okuduğunuzu anlamakta probleminiz olduğunu düşünüyorum.Tıpkı sizin ukalalığınızı ve hadsizliğinizi gayet iyi tanıttığınız gibi
Benim çalışmadığım neden burdakilere dert oldu peki? Burda bana sataşmadan önce kendi yorumumu belirtip çekildim. Amaaa yookk hepiniz çok bilmişsiniz tek doğru da sizinki ya karşıt fikirde olanı topa tutarsınız. Bildiğiniz en iyi şey bu çünkü.hanımefendi sizin algılama probleminiz mi var acaba? burda kaç kişi size aynı şeyi yazdı hala taciz de taciz.
zamanında çalıştığım bir sektörde çok rahatsız olduğum şeyler oldu bir daha da o sektörde zorunda kalmadıkça çalışmam
ama orada çalışan insanlara da 'geniş' demem.
Anlatabildim mi, sizin eleştiri aldığınız nokta neden çalışmadığınız değil.
Tıpkı sizin gibi demek ki, gerçi algılamada zorluk konusunda siz beni sollarsınız.kelimelerimden bu anlamları çıkartıyorsanız okuduğunuz kitapları bir daha baştan okuyun, sanırım boşuna okudunuz. Keza okuduğunuzu anlamakta probleminiz olduğunu düşünüyorum.
bakın buna da karar verdim
bakın gene anlamadınız neden eleştiri aldığınızı daha da bir yöntem bilmiyorum nasıl açıklayabilirm :)Benim çalışmadığım neden burdakilere dert oldu peki? Burda bana sataşmadan önce kendi yorumumu belirtip çekildim. Amaaa yookk hepiniz çok bilmişsiniz tek doğru da sizinki ya karşıt fikirde olanı topa tutarsınız. Bildiğiniz en iyi şey bu çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?