Ev hanımları eşinizden harçlık alıyor musunuz?

bu tam olarak benim sesim ama buna iki çocuk eklenmiş halini düşün...daha çaresiz olanı...şuan hayatta tek istediğim şey var , sırf bu konu daki yaşanılanlar için ,, çocuklarım emin ellerde olsun güzel bir kreş mesela , bende çalışayım..sadece çalışayım ...yaşlanana kadar son nefesime kadar çalışayım .. hata yaptım kariyer yapmadan çocuk yaptım ..şimdi ise beş parasız bu tarz bir kocaya mahkum...

Sizde hadsizliğiniz için yardım alın olur mu? O burnunuzu her yere soka soka yazık yoksa..

Eleştiri kaldıramıyorsanız forum sitesinde ne işiniz var? Övüne övüne kocam çok kıskanç, biri sana yan bakarsa dalarım diyor o yüzden çalışmıyorum yazarken eleştirilmeyi de göze almış olmanız lazım. Gerçi şu yorumlarınız ve üslubunuz beni hiç şaşırtmadı, tebrik ederim tam kendinize yakışan bir insanla evlenmişsiniz.

Ne desem bilemedim gercekren

sırriniz nedir ..benimkisi bileziklerimle araba aldı geziyor , hiç altinim yok dediğimde araba aldım aşkım işte diyor ama ben ehliyetim var arabasizliktan evde hapis hayatı yaşıyorum veya dolmuşa biniyorum

Bu konu biraz da erkeğin babasından ne gördüğü ile alakalı bence benim eşimde yontulmamış grupta bu konuda . Benim babam eve günlük para bırakırdı ise giderken ben böyle gördüm bunu her eşin yaptığını düşünürdüm evlenene kadar ama öyle değilmiş. K.valide daha geçen gün sohbet arasında beni çok parasız bıraktı şimdi ona ihtiyacım kalmadı dedi (kira geliri kaldı annesinden öyle kurtuldu)ama halen bu konuda kırgın ve eşine kin duyuyor haklı olarak.kadinlarin evde yaptıkları, emekleri görülmüyor gün sonunda bi hiç olarak kalıyor ve ertesi gün yine o hiç olarak görülen şeyleri yapmaya başlıyoruz maalesef.temizlikçi tutma,hali yikatma konularını eşim zorla aştı çalıştığım zaman kendim cagirdim sonra normal gelmeye başladı dediğim gibi ailesinde olmamış böyle durumlar k.v yaşlanınca gelmeye başladı kadın falan o da yine çağırmaz yılda bir yada iki yılda bir çağırabilir yani yontmak zor oluyor. Para isteme durumu cidden gıcık bi durum ben de hiç hoşlanmıyorum ama istemedikçe rahatliyirlar bence o yüzden kendini hatırlayacaksın zorlada olsa alıştıracaksın yoksa bisey değişmez ben zorlaya zorlaya alıştırdım maalesef .kadınların çalışması şart arkadaşım hepimizin yapabileceği işler var evde kendimizi koreltmememiz lazım....

hanımefendi eşiniz evin ihtiyacını alıyor mu almıyor mu ona bir karar verin. markette eksikleri alır da diyorsunuz, ilk hafta kokulu çay aldım geri bıraktırdı da diyorsunuz. kendine göre ihtiyaç olanları alıyor herhalde? geri bırakmanızı istediği an ‘benden mi esirgiyorsun’ demeliydiniz.

perde yıkatma, inşaat temizliği için yardımcı alma kişisel ihtiyaç değil, ev ihtiyacıdır ortak giderdir.. makyaj malzemesi, kıyafet, ayakkabı, ped, sosyalleşmek, hobileriniz için harcama yapmak kişisel ihtiyaçtır. bunları ayırın.

eşiniz alışmış her durumda o perdenin yıkanıp, evin temizlenmesine size bunlar için tabiki para vermez, yapılacak şey perdeyi çöpe atmaktı akşam ışığı açtığınızda ‘sürpriz perde yok’ diyecektiniz ertesi gün diktirmeye gidecekti sizinle paşa paşa. kendi akıl etsin istiyorsunuz fakat çok zor, işine gelmez zira.

çalışsanız da şartlarınız eşitlenmeyecek aldığınız paradan yardımcı kadına ödemeyi siz yapacaksınız çünkü ama yine de çalışın kendi ihtiyaçlarınızı kendiniz alın.

Valla ben oğluma herseyi öğretiyorum. İlerde eşinede yardim etsin memnun olurum. Sonuçta hepimiz birilerine göre el kızı değilmiyiz.
Konu yanlis anlasilmasin benim esimde yeri geldigi zaman kahvalti hazirlar evi supurur ben disarida iken kizimi lavaboya goturur ama bu bir ust level calismiyorsun ve camasir sermeden utu yapmaya bulasiklari makine dizmeye kadar esinr yaptiriyorsun oda aryik yikamaz yikamazmis kardesim bir kasikla diger kasigin icini temizlermis anneme de sikayet edermis oglun kasiklarimin icini cizdi diye
Simdi ne dusunursun
Tamam erkekte evin bir parcasi yapmali ama zorunlu yapipta sikayeti hak etmis mi kardesim
Uni de boyle ogrenmis boyle yapar
sırriniz nedir ..benimkisi bileziklerimle araba aldı geziyor , hiç altinim yok dediğimde araba aldım aşkım işte diyor ama ben ehliyetim var arabasizliktan evde hapis hayatı yaşıyorum veya dolmuşa biniyorum
Bizde ev aldik sonrasinda ama esim odeyecegim diyor bakalim
Sir deil de esin yapici olabilir
Kkeske araba alacaginiza bos arsa alsaydiniz 3 yilda 35 bin tl lik arsalar trilyonluk oluyor
Bos durdugu yerde fiyat katliyor araba ise senden cok yiyordur
Ilk firsatta hangi sehirde oldugu onemli deil arsa alip yatirim yap toprak her zaman degerli

Bu eş ne kadar kazanıyor? Geliriniz nedir? Borcunuz filan mı var adam cimri mi bunlardan bahsetmemişsiniz.

Yoo baya kocaman storu 7 ye yıkadılar tertemiz de olmuş artık rengi sarıya dönmüştü
Ilginc bir hesaplama yontemiymis. Bu tarz isler metre kare hesabı ,metre hesabi olur. Halida da metre hesabi olma sebebi bu dur. Bence hazir bulmussunuz adamlar akillanmadan ayda 1 verinn.
Ilk mesajda yeni vereceksiniz gbi yazmistiniz bu arada çabucak sonuc almaniza sevindim ve tekrar sasirdim
Burda en az 1 hafta sürüyor teslimat yasadiginiz yer hayal gibi

Edit: Evet baktim bugun 11 de verecegim demissiniz. Simdi aldim dediniz. En azindan getiri goturu 1-2gun oynar. Acikcasi bana pek inandirici gelmedi ya valla bu aksam verip almaniz falan üstüne parası neresiymis soyleyin belki subesi vardir bizde verelim

Son düzenleme:
Baklava hamuru açmak ev hanımlığının nirvanasıdır. 1.5 kadın onlar
Açabilene helal olsun, poğaçadır, kektir tamam ama baklava ya da böreklik yufka açamam, geometrik şekillere bir yenisini eklememek için denemedim hiç
Evde ekmek de denemedim, zaten ev işlerini sevmiyorum, ev kadınıyım diye zorlayamam kendimi

Eşimden harçlık istememe gerek yok her şey ortak, evdeki eşi para istemek zorunda bırakmaları ne kadar ayıp.

Bence küserek zıtlaşmayın. Konuşarak halletmeye çalışın. Bende ev kadınıyım ve asla para isteyemem. ((Çalışmaya fırsatım olmadı evlendim hamile kaldım, şimdide çocuğum daha yeni 3 yaşına girdi, iş bakıyorum ama koronadan dolayı iş yok.)) Bunu başta söyledim. Evde bir kutum var, onu koydum ortaya onda ne zaman para biterse beni istetme sen koy dedim. Başından beri öyle gidiyor çok şükür

Büyük hamaratlık yufka açma işi ama ben sevmiyorum el açması böreği de ev baklavasını da. Çok ağır geliyor. Annem de açmazdı muhtemelen o yüzden damak tadım alışmadı. Hamurişi, kek, poğaça da sevmem pek. O yüzden evde yapılmaz, eşim de yemez. Birinden gelse falan günlerce sürünür en son kuşlara gider. Bi ekmek yapılır bizde iki günde bir. Bi de beyim çok yalvarırsa simit

Öyle olmalı zaten mune, ev ortaksa işler de ortak olur. İlla eşit olması gerekmiyor, biri daha az yapar biri daha çok yeter ki o çabayı görsün insan.

Bizim eve nakit para pek girmez. Cebinde parası olan da girişte bir kavanozumuz var oraya koyar ihtiyacı olan alır harcar.

Selammm munecim
Ellerimle bir baklava yapip gondereyim sana ama diyetteyim hala hamurisine girersem mezun olamam sonraaa

Bende ev hanımıyım istememe gerek kalmadan verir evin ihtüyaçları için ayrıca kart verir
İstediğim de oluyo ama ne yapcan çok bu falan demez
Çalışmayı çok istiyorum ama 3 çocukla zor zaten bakıcı tutsam daha fazla masraf olur dersleriyle falan kendim ilgileniyorum

Eşin hep mi böyleydi acaba

Birde o bunu dedi ye bakma kimi insan dışarıya öyle anlatıyo çok var çevremde
Geçen evlilik yıl dönümünü unutmaz romantik kocam diye yüzük paylaştı neymiş süprizmiş haberi yokmuş yarım saat öncesi kuyumcunun önünde karşılaştık kendisi aldırdı gördüm

Evet eşinin bu huyundan vazgeçmesi lazım ama başkasıylada kıyaslama geç karşısına söyle bu davranışın beni kırıyo de

Son düzenleme:
Allahım bir perde yüzünden yalancı çıkacağım resmen ilk defa verdim ben de güneşlik olduğu için mecburen ikisini gün içinde teslim istedim kapalı olduğum için ve evde güneşliksiz dolaşamayacığım için günlerdir konuşuyorum insanlarla bugün aldılar bugün geldi perdeler hatta evin halılarını da verdim onlar da yıkanmış fakat kuruma aşamasında ne istiyorsunuz ben anlamadım ay bir de niye açıklama yaptıysam deliler gibi, inanmayıverin siz de amaaan

Calismamaniz kimseye dert olmadı ben de çalışmıyorum. bence sıraladığımız sebepler arkadaşlara abes geldi ki bana göre de abes.ayrica koşullar ne olursa olsun çalışmamak övünülecek bisey değil az da olsa kendi kazandığımız para bizi özgür ve daha özgüvenli kılıyor

Perde yikama tanesi 7 olunca ,ayni gun teslim olunca (ogleden sonra verildigi halde ) inanin inanilasi gelmiyor.
Bu yorumu bugune kadar kimseye yapmadim absurt konular harici ama Allahı bildigini kuldan mi saklayayim
Teşekkürler aciklama için sizin için guzel bir deneyim olmus.

Ben balkona serip fircayla yikiyorum simdi 7 tl deyince de komik geldi bana bizim ilcede bile o fiyata yikamazlar yani gelip almazlar bile tenezzul etmezler gaz parasi cikmaz

Konu sahibi hangi sehirde yasiyorsun atamalarda yazayim belki gelir

Bence çalışmalısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…