Ev hanımları eşinizden harçlık alıyor musunuz?

Esiniz ev giderlerinde genel olarak nasil tutumlu mu ? Bunu gerek görmediği için mi ya da tutum huyu olmasından dolayı mi yapıyor anlamak için soruyorum .

Evinizin hizmetçisi değil, hanımısınız, buna göre davranın.
Yemek pişiriyorsanız bu bir lütuf, ortalığı toparlayıp temizliyorsanız bu bir hediye. Ve kıymeti bilinmeli.
Ben böyle düşünürüm.

Esasen olması gereken evde kim yaşıyorsa herkes totosunu, pisliğini toplar evi çekip çevirir böyle olmalı.
Misal, kocam kirlilerini kirli sepetine atmayı bilmiyor diye, ben onun çorabını gömleğini oradan buradan toplayacak anası ya da hizmetçisi değilim, eşsem ve ben nasıl ki kirlilerimi götürüp sepete atabiliyorsam, o da atabilir gerizekalı değilse.
Yemek yapıp masayı hazırladıysam, toplayabilir, çünkü neden toplamasın, tabağını neden masadan kaldırıp sudan az geçirip makineye koyamasın felçli mi?

Önceden çalışıyordum, çocuk oldu ayrıldım, çalışmıyorum ancak kendi işimi kurma planlarım var (Pandemiden aksadı biraz); dışarıda çalışmıyorum diye köle miyim? Evde vaktim oluyor diye yemekler, basit toparlama-temizlik bende ama büyük temizliğe tek başıma girmem; ya bir hanım çağırırım ya eşimle beraber yaparız. Canımı yolda bulmadım. Ana-Baba evindeyken 2 kap yemek pişirmişliğim yok (Keşke o zamanlar öğrenip pişirseymişim annem yaptırmazdı kendini hırpalardı kadın), gelmişim kendi evimizde öğenmiş etmişim, ne büyük kıymet. Bir evde ocağın kaynaması bile ne paha biçilmez bir şey bakarsanız, bir de üzerine tam zamanlı hizmetçilik ha... Oldu.

Çalışsanız da muhtemelen eve dönünce yine ev işleri sizin üzerinizde olacak, sadece para kazanmaya ekstra yorulduğunuzla kalacaksınız ve kazandığınız paradan yardımcı tutarsanız tutacaksınız, eşinize dokunan olmayacak. Bilmiyorum da yerinizde olsam ciddi konuşur, ekonomik özgürlüğümü de kazanır, pinti öküze tekmeyi basardım.

Normalde sizinle alakali degil
Esinizin kendi terbiyesizliği
Ama herzaman dediğim gibi bir kadin erkegin insafına kalmamali.
Esine değer veren vermesi gereken dolu insan var.ama kiyas yapıp kendinizi uzmeyin.
Tavsiyem çalışın esiniz dahil olsa kimseden para talebiniz olmasin.

Öyle canim valla şuan ben eşimin hakkını yiyemem maaşı elimde. Ona İnanki harçlık bırakıyorum. Eşimde öyle savurmayi sevmez ama herşey bende döner. Ama bu nasıl oldu biliyormusun sabırla dualarla. Benim cebimde beş kuruş olmazdı. Hiç vermezdi eşim. Ne varsa annesine babasına verirdi bir oturuyorduk. Bı kere harçlık olarak 70 TL vermişti. Aradı ertesi gün 50 lirayı anneme ver demişti. Vermemiştim. Tartismistik. Ben okadar çok şeye sabrettim ki. Sonra baktım bu bana beş kuruş para vermiyor. Gidip cebinden alıyordum. Sonrada diyordum aldım diye. O da tamam diyordu. Anladım ki adam vermeyi akıl edemiyor. Öyle böyle aldım cebinden hep bir kere sormadı ne yapcaksin diye. Sonra kendime kart çıkarttım harçlığını direk telefonundan yolluyorum. Herşey sabırla oluyor ben çok sabrettim adamı düzelten kadar canım cikti

Bu kafadaki adamlara muhtac olmamak icin calismak sart ki zaten. Cocuk kucuk mucuk demeyin,verin ozel krese,siz calisin. Elinize 100 lira da kalsa calisin bari sigortaniz olsun. Yarin bu adam sizi kapinin onune koyarsa hic degilse emekliliginiz olur
hastalık elimi kolumu bağladı corona yuzunden çalışamıyorum yoksa çalışacaktım

Susmayın, haddini bilsin. Çalışmıyorum eşim maaştan ödenecekleri öder gerisini gelir ortaya koyar istediğim zaman istediğim kadar alırım. Hizmetçi konumuna sokmayın kendinizi siz o evin hanımısınız

hayır karışmaz kesinlikle parayıda almaz beni en çok üze şey değer vermemsi ben evlenene kadar çalışan bir kadın olduğum içn paramı kazandım hep şimdi gücüme gidiyor
Haklısın canım ama şimdi şöyle dusunelim bu konuda evet hiyarlik yapmış eşin peki iyi taraflarını da tartıya koyalım. Mesela nesi çok iyidir. Bazen dengesizlikleri tutuyor eşlerin. Annem kaç yıllık evli daha babanın bilmedigim huyları çıkar der. Yani adamlari anlamak çok zor

eve para getiriyorlar ya paraya sadece kendileri hukmedebilir saniyorlar heralde

Millet gibi çeşit çeşit kıyafet ve makyaj malzemesi isteyen kısmındaki “millet” benim. Bacım kocam alıyor ben de istiyorum ne olmuş. Bizi boklar gibi konuşmuşsun da, ne gerek var.

Ben bu konuda çok rahat bir insanım eve temizlikçi de gelir cebimde kartımda vardır nakit para da verir eşim ben bunu nasıl sağladım onu söyleyim. Çalışıyordum çok iyi de para kazanıyordum kazandığımı da kendime harcıyordum. Eşimle tanıştım çalışmamı istemediğini söyledi defalarca bu konu yüzünden tartıştık, açık açık konuştum ben de. Bir çizmeye yeri geliyor 700 tl para veriyorum arabamın bakımları makyajım şuyum buyum karşılayabilecek misin ben çalışmasam dedim o da karşılayabileceğini söyledi ve daha nişanlıyken kredi kartı çıkarttı bana. Eğer maddi sıkıntınız varsa vermiyorsa eşiniz; bugün ben de maddi sıkıntıda olsam mecburi şeyler dışında bir şey almam harcama yapmam ama adam sırf keyiften vermiyorsa da gider çalışırım ne istiyorsam kendim alırım. Hem bir şey diyim mi eşiniz ne kadar da hesabını sormuyorsa harcanan paranın , kendi paranı kazanıp harcama gibisi yok.

Konuya okumadan başlığa cevabım, eşimden aylık alıyorum çalışmama izin vermediği için sigortamı da ödüyor sağolsun.

Konuyu okudum ve eşinize çok kızdım. Bu kadar maddiyatçı erkeklere gıcık oluyorum. Evlenirken dikkat etseydiniz keşke.

Bigün eşimin ailesiyle yapış yapış olduğumuz yıllarda bitki pazarından aloevera almak istedim. Yani 10 tl lik bitki. Kaynanamın evi de sera gibidir bu arada. Aman napıcan, çok pahalı bunun için ( 22 tane orkidesi olan kadın söylüyor bana bunu). Eşim de hiç yapmadığı şeyi anasının yanında yapar o mırın kırın edince almazdı istediğimi.

Tabi eve geldik ben çıldırmıştım artık her seferinde aynı şey olduğundan. Hem evde otur diyosun hem de ananın ağzıyla on liranın lafını yapıyosun. Ne kadar büro varsa evimize yakın asistan sekreter arayanları bulup görüşücem dedim. İlanları açtım bikaç numara not aldım. Ertesi gün aradım görüşmeye gitmek için. Baktı ki ciddiyim tamam ben sigortanı da ödüycem maaş da vericem dedi. Eee hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyor. İstemiyorsa çalışmamı taşın altına sokacak elini.

Gerçi yapı itibariyle cömerttir, sadece anasının yanında cinslik yapıyodu. O devir de böylelikle kapandı.

Kadın güçlü duracak ki erkek bana mecbur muhtaç diye görüp istediği gibi davranmasın kadına. Bunu bilir bunu söylerim.

Kesinlikle
Bu kadın çalışıp bu hayatı yasayabilecekse niye evli ki?

öğretmenim atanmadğım için özelde çalışacağm büyük ihtimalle asgari ucretolacak
Olsun canım zaten evde canlı derse girceksin. Hem işlerini yemegini yaparsın hemde paranı kazanırsın . İstediğini alır yersin. Bide değer konusuyla düşünme sakın. Değer vermek çok farklı biseydir. Öyle para vermedi vs diye ölçülmez canım benim.

iyi tarafları var tabi yok diyemem ama evdeyim yıllardır 6 sene oldu kafayı yiyecem annem yanımda yok destek olsun arkadaşım şu an hiç yok hep oradan oraya tayin olduk hep yeni ev yeni şehir yeniden alış herşeye yoruldum psikolojim bzouldu zaten biraz destek istiyorum ondan tek istedğim bu

Reactions: Z P
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…