- 18 Aralık 2015
- 450
- 458
- 103
- Konu Sahibi Gizemlikadinnn
-
izinliydi zaten yardım edeceğim dedi ama yardım etmedi hep evin şu işi var bu işi var onu halledeceğim dedi ve çıkıp gitti iş yine bana kaldı artı kocam bana mutfak masrafı için para vermez ki kendi alır yada beraber gideriz çok nadir olarak ondaada inanın her istediğimi alamam zaten çekiniyrum hala hala elime alıp geri bıraktığım çok şey olmuştur ilk evlendiğimiz haftalardı hatırlıyorum çok üzülmüştüm markete çıktık ilk alış veriş ben çayı sevmem içine kokulu çay katınca hoşoma giditor koklu çay aldım geri bıraktırdı bana hiç unutmuyorumDüzeni değiştirmek istiyorsan konfor alanını bozacaksın.
Perdeleri yıkattırmıyorsa, sen yıkamayacaksın. "Bu tarz perdeler ev ortamında yıkanmıyor bozuluyor, o zaman yeni perde bakalım" deyip fiyat alacaksın. Kirli perdeleri takman bir erkeği genelde rahatsız etmez, takmayacaksın. Taşınıp camlar niye açık dediğinde "eskileri yıkatmadın yenisini de yaptırmadın çarşaf ger o zaman" diyeceksin. Camlar açık kalmayacağına göre bu ikisi arasında seçim sunacaksın. Eskileri temizletmek mi, yeni perde almak mı?
İnşaat pisliğini tek başına temizlemek yerine hafta sonuna denk getirip eşini de yanında götüreceksin. Gelmem diyorsa sen kadını bulup organize edeceksin. Gerekirse mutfak masrafı için verdiği parayı kadına ödeyip, tekrar para isteyeceksin. Vermezse yemek yapmayacaksın, çünkü evde yemek yapacak malzeme olmayacak. Yada her gün makarna yedireceksin. Dengeyi bozmadan yaptıklarının ne kadar önemli şeyler olduğunu gösteremezsin.
Siz eşinize problemi iletiyorsunuz, karşı çıktığında kabullenip kendiniz yapıyorsunuz. Adama demek ki para vermeden hallediliyormuş mesajını veriyorsunuz. Niye sizi dinlesin ki o zaman. Onun dediği yöntem doğruymuşu yaşatıyorsunuz zaten.
Millet gibi çeşit çeşit kıyafet ve makyaj malzemesi isteyen kısmındaki “millet” benim. Bacım kocam alıyor ben de istiyorum ne olmuş. Bizi boklar gibi konuşmuşsun da, ne gerek var.
Ben bu konuda çok rahat bir insanım eve temizlikçi de gelir cebimde kartımda vardır nakit para da verir eşim ben bunu nasıl sağladım onu söyleyim. Çalışıyordum çok iyi de para kazanıyordum kazandığımı da kendime harcıyordum. Eşimle tanıştım çalışmamı istemediğini söyledi defalarca bu konu yüzünden tartıştık, açık açık konuştum ben de. Bir çizmeye yeri geliyor 700 tl para veriyorum arabamın bakımları makyajım şuyum buyum karşılayabilecek misin ben çalışmasam dedim o da karşılayabileceğini söyledi ve daha nişanlıyken kredi kartı çıkarttı bana. Eğer maddi sıkıntınız varsa vermiyorsa eşiniz; bugün ben de maddi sıkıntıda olsam mecburi şeyler dışında bir şey almam harcama yapmam ama adam sırf keyiften vermiyorsa da gider çalışırım ne istiyorsam kendim alırım. Hem bir şey diyim mi eşiniz ne kadar da hesabını sormuyorsa harcanan paranın , kendi paranı kazanıp harcama gibisi yok.
Sizin kocalarınız medeniyet seviyesinde konu sahibinin kocasından daha da geride. Mevcut iradenizle evlenebiliyor ancak çalışamıyorsunuz niye kocanız izin vermiyor. Kocanız sizin veliniz vasiniz mi?Konuya okumadan başlığa cevabım, eşimden aylık alıyorumçalışmama izin vermediği için sigortamı da ödüyor sağolsun.
Konuyu okudum ve eşinize çok kızdım. Bu kadar maddiyatçı erkeklere gıcık oluyorum. Evlenirken dikkat etseydiniz keşke.
Bigün eşimin ailesiyle yapış yapış olduğumuz yıllarda bitki pazarından aloevera almak istedim. Yani 10 tl lik bitki. Kaynanamın evi de sera gibidir bu arada. Aman napıcan, çok pahalı bunun için ( 22 tane orkidesi olan kadın söylüyor bana bunu). Eşim de hiç yapmadığı şeyi anasının yanında yapar o mırın kırın edince almazdı istediğimi.
Tabi eve geldik ben çıldırmıştım artık her seferinde aynı şey olduğundan. Hem evde otur diyosun hem de ananın ağzıyla on liranın lafını yapıyosun. Ne kadar büro varsa evimize yakın asistan sekreter arayanları bulup görüşücem dedim. İlanları açtım bikaç numara not aldım. Ertesi gün aradım görüşmeye gitmek için. Baktı ki ciddiyim tamam ben sigortanı da ödüycem maaş da vericem dedi. Eee hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyor. İstemiyorsa çalışmamı taşın altına sokacak elini.
Gerçi yapı itibariyle cömerttir, sadece anasının yanında cinslik yapıyodu. O devir de böylelikle kapandı.
Kadın güçlü duracak ki erkek bana mecbur muhtaç diye görüp istediği gibi davranmasın kadına. Bunu bilir bunu söylerim.
Hatayı onun dediğini kabul edip bütün işi tek başınıza yapmakla yapmışsınız.. Perdeleri hiç ona demeden o evde yokken Yıkamacı yı tekrar çağırıp verecektiniz hepsi bu kadardı yani.. Onları getirdikleri zaman da parasını mecburen vermek zorunda bırakacaktınız eşinizi.. Evi de tek başınıza yetemediğiniz için eşinizin tatil gününü bekleyip onunla beraber temizleyecektiniz ki anlayacaktı bu işlerin öyle kolay olmadığını.. Ben olsam öyle yapardım.. Ayrıca bırakın bu cefakar kadın olma işini siz ödün verdikçe fazlasını isteyecek ve zaten yapıyor neden işini hafifleteyim ki kafasında olacak.. Bunu kendinize siz yapıyorsunuz maalesef.. Herşeyi kendinize görev bilmeyin.. İnanın herşey sizin göreviniz değil..insanın kendi ihtiyaçları olamaz mı?
Ev hanımı olmak sadece ev ihtiyaçları mı demek ?
param yok çalışamıyorum geçe gün perde yüzünde kavga ettim zebra perdelerim var annem aldı onları bana 2 senedir yıkanmadılar yeni eve geçince temiz olmadıkları için takamadım yıkattıralım dedim yıkamayı çağırdım çok para istediler diye kapıdan çevirdi kendim daracık banyoda yıkamaya çalıştım sırf sinirimden ben o perdeleri kullanmayacağım sırf sinirimden yıkamaya çalıştım yeni eve taşındık inşaat pisliği bir yardımcı abla istedim yanıma almadı tek başıma temizledim 2 gün boyunca bacaklarım morardı yorgunluk cabası kimse yok yardım edecek tek başıma yerleştim şimdi bana söyleyin arkadaşım arıyor bana diyor ki banyomu yaptırdım eşim sen temizlik yapma yorulursun hasta olursun dedi bana diyor bu kadın değerlide ben neden değersizim benim neyim eksik ne yapmam gerekiyor allah aşkına 3 gündür konuşmuyorum
kendim için ne istedim ben millet gibi çeşit çeşit kıyafet mi makyaj malzemesi mi ne istedim...
Bu sizin degersizliginizle ilgili değil elbette değerlisiniz bu eşinizin dusuncesizligiyle ilgili. Ekonomik şartlarınızı bilmiyorum ama en azından eşiniz size yardım edebilirdi. Ayrıca bir de her şeyi ben yaparimci kadinlardan olmayın. Yoruluyorsaniz çok bekleyin ikinizin de uygun olacağı vakit olacaktırinsanın kendi ihtiyaçları olamaz mı?
Ev hanımı olmak sadece ev ihtiyaçları mı demek ?
param yok çalışamıyorum geçe gün perde yüzünde kavga ettim zebra perdelerim var annem aldı onları bana 2 senedir yıkanmadılar yeni eve geçince temiz olmadıkları için takamadım yıkattıralım dedim yıkamayı çağırdım çok para istediler diye kapıdan çevirdi kendim daracık banyoda yıkamaya çalıştım sırf sinirimden ben o perdeleri kullanmayacağım sırf sinirimden yıkamaya çalıştım yeni eve taşındık inşaat pisliği bir yardımcı abla istedim yanıma almadı tek başıma temizledim 2 gün boyunca bacaklarım morardı yorgunluk cabası kimse yok yardım edecek tek başıma yerleştim şimdi bana söyleyin arkadaşım arıyor bana diyor ki banyomu yaptırdım eşim sen temizlik yapma yorulursun hasta olursun dedi bana diyor bu kadın değerlide ben neden değersizim benim neyim eksik ne yapmam gerekiyor allah aşkına 3 gündür konuşmuyorum
kendim için ne istedim ben millet gibi çeşit çeşit kıyafet mi makyaj malzemesi mi ne istedim...
anası gibi cimri oldu iyice hiç demedim para ver bana her ay diye evde oldugum için hiç bir seye ihtiyacım olacagını sanmıyor ama var istesem verir mi bilmiyormParayı yönetebiliyosa dursun onda idareyi o yapsın ama aylık bana şu kadar verceksin diyin çünkü birikimi kadın yapabilir altın yapar falan ne biliyim aylık kafanızda bi rakam belirleyin versin hakkınız o da ayılık etmesin
düşünmem miAslında bu yaşadığın da bir şiddet. Çalışmayı düşünmez misiniz
benim ihiyacım degil ev ihtiyaçlar zaten burada demek istediği değerim yok başka nasıl anlayım değeri mi evin içinde ev işleri yemek ve çocukla boğulmuşkenYaa ama lütfeen perdeyi yıkamaya vermek veya eve yardımcı olmak sizin özel ihtiyacınız değil. Evin ihtiyacı. Eve alınacak bir eksik olsa tencere , bardak, ütü vs. O da sizin değil ailenizin ihtiyacı. Kendinize mâl etmeyin. Bunlar zorunluluk zaten.
Kendi ihtiyaçlarınız kuaför, kıyafet, kozmetik, kitap vs. Bunları rahat karşılamak için çalışmalısınız. Paşanın keyfini beklemeyin.
izinliydi zaten yardım edeceğim dedi ama yardım etmedi hep evin şu işi var bu işi var onu halledeceğim dedi ve çıkıp gitti iş yine bana kaldı artı kocam bana mutfak masrafı için para vermez ki kendi alır yada beraber gideriz çok nadir olarak ondaada inanın her istediğimi alamam zaten çekiniyrum hala hala elime alıp geri bıraktığım çok şey olmuştur ilk evlendiğimiz haftalardı hatırlıyorum çok üzülmüştüm markete çıktık ilk alış veriş ben çayı sevmem içine kokulu çay katınca hoşoma giditor koklu çay aldım geri bıraktırdı bana hiç unutmuyorum
He he evet epey gerideler. Çünkü hem evde hem işte yorulmamı istemediği, çocuklarım anneleriyle büyüsün istediği için baya geride.Sizin kocalarınız medeniyet seviyesinde konu sahibinin kocasından daha da geride. Mevcut iradenizle evlenebiliyor ancak çalışamıyorsunuz niye kocanız izin vermiyor. Kocanız sizin veliniz vasiniz mi?
Abartmışsınız yerin dibi de değil bir tık geride demek istemiş işte.He he evet epey gerideler. Çünkü hem evde hem işte yorulmamı istemediği, çocuklarım anneleriyle büyüsün istediği için baya geride.
Kendi de çok yoğun çalışıp haftada çoğu zaman 2 3 defa eve geldiği halde ev işlerine yardım ettiğinden daha da gerilere düşmüş olmalı.
Napsın düşe düşe yerin dibini buldu zaar.
o metresidir.Ben storları bügün temizlemeye vereceğim tanesini 7 liraya yıkıyorlar bu mu pahalı geldi bu adama
O zaman is bulursunuz. Belli meslekler haric is bulunamiyor su anda o dogru ama siz sifirdan baslayacaginiz icin sanslisiniz yine. Bence mutlaka is bulup o evden kendinizi kurtarinöğretmenim atanmadğım için özelde çalışacağm büyük ihtimalle asgari ucretolacak
Bu bana bahane gibi geliyor. Çalısmayanlardan hep bunu duyuyorum.Korona da çalışmaya devam ediyor insanlar. İş bulabilirseniz çalışın çünkü korona hayatımızın gerçeği ve ne zaman bitecek belli degil. Ya da kabullenip eşinizin eline bakacaksınız.hastalık elimi kolumu bağladı corona yuzunden çalışamıyorum yoksa çalışacaktım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?