Ev hanımları eşinizden harçlık alıyor musunuz?

izinliydi zaten yardım edeceğim dedi ama yardım etmedi hep evin şu işi var bu işi var onu halledeceğim dedi ve çıkıp gitti iş yine bana kaldı artı kocam bana mutfak masrafı için para vermez ki kendi alır yada beraber gideriz çok nadir olarak ondaada inanın her istediğimi alamam zaten çekiniyrum hala hala elime alıp geri bıraktığım çok şey olmuştur ilk evlendiğimiz haftalardı hatırlıyorum çok üzülmüştüm markete çıktık ilk alış veriş ben çayı sevmem içine kokulu çay katınca hoşoma giditor koklu çay aldım geri bıraktırdı bana hiç unutmuyorum

Sizin kocalarınız medeniyet seviyesinde konu sahibinin kocasından daha da geride. Mevcut iradenizle evlenebiliyor ancak çalışamıyorsunuz niye kocanız izin vermiyor. Kocanız sizin veliniz vasiniz mi?

Hatayı onun dediğini kabul edip bütün işi tek başınıza yapmakla yapmışsınız.. Perdeleri hiç ona demeden o evde yokken Yıkamacı yı tekrar çağırıp verecektiniz hepsi bu kadardı yani.. Onları getirdikleri zaman da parasını mecburen vermek zorunda bırakacaktınız eşinizi.. Evi de tek başınıza yetemediğiniz için eşinizin tatil gününü bekleyip onunla beraber temizleyecektiniz ki anlayacaktı bu işlerin öyle kolay olmadığını.. Ben olsam öyle yapardım.. Ayrıca bırakın bu cefakar kadın olma işini siz ödün verdikçe fazlasını isteyecek ve zaten yapıyor neden işini hafifleteyim ki kafasında olacak.. Bunu kendinize siz yapıyorsunuz maalesef.. Herşeyi kendinize görev bilmeyin.. İnanın herşey sizin göreviniz değil..

Çalışmıyor olmanızdan kaynaklı aslında bu..bir kadının çalışması ne kadar önemli aslında buradan da görebiliyoruz.. Ama neyse konumuz o değil.. Tabi ki size para vermek zorunda.. O evde yokken sizin ihtiyaçlarınız olacak muhakkak.. Ayriyetten hesabınızda küçük miktar da olsa biraz para olmalı keşke en baştan bunu yapsaydınız diyorum ya maalesef siz alıştırmışsınız eşinizi böyle.. Hesabınızda paranız olsaydı mesela perde yıkama parası halı yıkama parası gibi şeyleri eşinizden istemezdiniz.. Ya da sizin kıyafet, kozmetik, gezme tozma gibi ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılardınız.. Ev hanımı olmak hizmetçilik yapmak, her işi koşulsuz şartsız üstlenmek değildir.. Ev işi öyle kolay iş değil ona da yaptırın ki anlasın.. Mesela dip köşe ince temizliği onun tatil gününe bırakın.. Ya çok uzun oldu ama çok sinir oluyorum ben böyle kafalara o yüzden yazdım da yazdım.. Sizde bırakın kendinizi paralamayı artık lütfen..

Bu sizin degersizliginizle ilgili değil elbette değerlisiniz bu eşinizin dusuncesizligiyle ilgili. Ekonomik şartlarınızı bilmiyorum ama en azından eşiniz size yardım edebilirdi. Ayrıca bir de her şeyi ben yaparimci kadinlardan olmayın. Yoruluyorsaniz çok bekleyin ikinizin de uygun olacağı vakit olacaktır

anası gibi cimri oldu iyice hiç demedim para ver bana her ay diye evde oldugum için hiç bir seye ihtiyacım olacagını sanmıyor ama var istesem verir mi bilmiyorm

Yaa ama lütfeen perdeyi yıkamaya vermek veya eve yardımcı olmak sizin özel ihtiyacınız değil. Evin ihtiyacı. Eve alınacak bir eksik olsa tencere , bardak, ütü vs. O da sizin değil ailenizin ihtiyacı. Kendinize mâl etmeyin. Bunlar zorunluluk zaten.
Kendi ihtiyaçlarınız kuaför, kıyafet, kozmetik, kitap vs. Bunları rahat karşılamak için çalışmalısınız. Paşanın keyfini beklemeyin.

benim ihiyacım degil ev ihtiyaçlar zaten burada demek istediği değerim yok başka nasıl anlayım değeri mi evin içinde ev işleri yemek ve çocukla boğulmuşken

Eşinize evlenince calismayacaginizi soylediniz mi?
Evlenmeden once calisiyorken evlenir evlenmez işi birakmissiniz, belki adam calisacaginizi dusunuyordu?
Sonuçta size "çalismayacaksin" baskisi yapiyor degil anladigim kadariyla, korona daha bu sene cikti sizin durum evliliginizin başinda belliymiş illa evde oturmussunuz.

Maddi durumunuz nasıl para vermen mi bu modda eşiniz?Bazı aileler ucu ucuna geçiniyor çünkü eğer sizde bu durumdaysanız eşiniz sıkışmamak için yapıyor olabilir

Acaba gerçekten parasi mi yok adamın ?Borç varsa bende disardan temizlik hizmeti almam ,store nasıl yıkanır bilmiyorum yıkanabilir birşeyse yıkarım .Kısıtlı bir para ile ev döndürmeye calisiyorsa bunları reddetmesi normal .Tabi tutumu çok yanlış bunları açıklaması lazım .
Ayrica eşiniz ailesinde kadınlara bakış nasıl ?Bence evlenmeden önce her genç kadın buna bakmalı .Çalışmıyor diye köle değilsiniz sonuçta sizin de zevkleriniz ,ihtiyaçlarınız var bana sorarsanız kuaför elzem bir ihtiyaçtır .Ama dediğim gbi maddi durumla alakası var . Biz evimizle ilgili seyleri kendimiz yapmayı seviyoruz .Evlenirken evi de beraber boyadık .Tadilat ,temizlik vs kimin vakti varsa o yaptı .Eğer adamın kadın herşeyi yapar bakış açısı olsa idi elimi surmezdim. Esiniz böyle dusunuyorsa sizde sürmeyin .

Sizin kocalarınız medeniyet seviyesinde konu sahibinin kocasından daha da geride. Mevcut iradenizle evlenebiliyor ancak çalışamıyorsunuz niye kocanız izin vermiyor. Kocanız sizin veliniz vasiniz mi?
He he evet epey gerideler. Çünkü hem evde hem işte yorulmamı istemediği, çocuklarım anneleriyle büyüsün istediği için baya geride.

Kendi de çok yoğun çalışıp haftada çoğu zaman 2 3 defa eve geldiği halde ev işlerine yardım ettiğinden daha da gerilere düşmüş olmalı.

Napsın düşe düşe yerin dibini buldu zaar.

Abartmışsınız yerin dibi de değil bir tık geride demek istemiş işte.

öğretmenim atanmadğım için özelde çalışacağm büyük ihtimalle asgari ucretolacak
O zaman is bulursunuz. Belli meslekler haric is bulunamiyor su anda o dogru ama siz sifirdan baslayacaginiz icin sanslisiniz yine. Bence mutlaka is bulup o evden kendinizi kurtarin

hastalık elimi kolumu bağladı corona yuzunden çalışamıyorum yoksa çalışacaktım
Bu bana bahane gibi geliyor. Çalısmayanlardan hep bunu duyuyorum.Korona da çalışmaya devam ediyor insanlar. İş bulabilirseniz çalışın çünkü korona hayatımızın gerçeği ve ne zaman bitecek belli degil. Ya da kabullenip eşinizin eline bakacaksınız.

evlı oldugunuz kısıyle alakalı sorun yasıyorsunuz
sız para kazanan bırı olsaydınız emın olun maas kartınız kesın esınızde olurdu o el koyardı kocanız oyle bır adam
evde calısan calısmayana ıstemesıne gerek yok para vermelı
sızın ıcın ek kart cıkartır cebınızde durur veya evden cıkarken antreye mutfak masa ustune neyse para bırakır ya da aylık duzenlı para verır evın alısverısını yapın kendı ıhtıyacınızı da alın dıye bu ısler boyle olur tabı bır ınsanla evlı olsaydınız olurdu bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…