Ev hanımları eşinizden harçlık alıyor musunuz?

çok istiyorum coronadan çok korkuyorum küçük bir kızım var bu seneyi bekledim tam kızım büyüdü çalışacağım dedim ama olmadı yine
milyonlarca insan var çocuğu olduğu halde bu dönemde çalışan.. kronik rahatsızlığı olup bile çalışan..
ayrıca eşiniz de çalışmasa corona var diye ne olacak ?
erkeğin ki mecburiyet kadının ki tercih olmamalı..

ona göre hiç bir şey yok bu durumda
aılesınde gormemıs kı ogretmemısler
bır kadın magdur edılmemelı evde karın tokluguna yasamamalı
karsılıklı emek verılmelı sız tum evın ısını ustlenıyorsunuz o da para kazanıp getırıyor kım ıcın kazanıyor tabıkı evde bırlıkte yasadıgı kısıler ıcın sonucta sızde o evı kendısı ıcınde cekıp cevırıyorsunuz

tek basına yasasa dısarda yemek ıcın harcayacagı para
temızlık ıcın yardımcı hanıma verecegı para
utucuye kuru temızlemecıye verecegı para

bulmus mis gıbı kadın evlenmıs kendısını adam yerıne koyan bır kadın var yaptıgı seye bak
aıle ıcınde saygı sevgı bırlık gormemıs bılmıyor kı okuz

Bende çalışmıyorum atanamamis bi ogretmenm ama para yonunden eşimden aylık alırım.Çok üç harcamaların olmadıkça bu konuda tartışma hiç yaşamadık. Eşimde bazı seylere para vermeyi gereksiz hep bulur ama ben onu dinlemiyorum para kısıtlamaz.Zaten para almak ağrıma gider iş bulamadım malesef gücüme gidiyor benmde

Maddi durumunuz nasıl para vermen mi bu modda eşiniz?Bazı aileler ucu ucuna geçiniyor çünkü eğer sizde bu durumdaysanız eşiniz sıkışmamak için yapıyor olabilir
Bende aynı sordumda 100 tlyle batmazmış. Keske bize verdiği cevapları esinede verebilse. Konu sahibi sanırım herseyi yapıp sonra mizmizlananlardan

yasal dayanağı nedir ?
ıhtıyaclarını karsılamamak sıddete gırıyor
hukuktada ekonomık sıddet olarak gecıyor
esıne harclık vermek zorunda
vermemesı dırekt bosanma sebebı dedı yargıtay

İzin almayı kendisine yediren kadının hakkını da ben savunamam. Ne haliniz varsa görün.

Merhametsizlik bu
Bir erkege en cok yakisan sey merhamet
Su an cozum olarak sunabilecegim tek sey yapin ama yapmayin beceremeyin yardima mecbur kalsin.
Bu konu uzerine soylenecek cok sey var ama size cozum olmaz

Benim kira gelirim var..ama yetmeyince alirim..siz karisisiniz tabii sizin isteklerinizi karsilamali..maalesef bazi erkekler cok duyarsiz ilgisiz..maasi nedir bilemem ama ya gunluk ya aylik belli bir miktar size vermelidir

++++
Eşşek değil ya bu adam, kadının çalışmadığını görüyor tabi ki eve bırakacak

Ev içinde senin paran benim param olmaz zaten evlilik hayat yoldaşlığı

Tam boşamalık bu adam öküz teknesi

Tam da bu yüzden calısıorum.
Esime hep gereksiz geliyor benim aldıklarım.
Hatta bayagı calısmak icin caba sarfediyorm.
Allah yardımcınız olsun

Ben calisiyorum esim pandemiye kadar cok iyi kazaniyordu calisirken bile harclik alirdim aslinda sen ben yoktu parayi duzgu sekilde degerlendirir o an ne gerekiyorsa yapardik sadece para yer degistiriyordu hic bir zaman agzindan birsey duymadim iyi kazanmasini kullanmadim dengesiz harcamalar yapmadim evlenmeden once gucum bu bunlari yapmak istiyorum dedi ben benim icin onemli olanlari soyledim nasil baslarsa oyle gider bu adam hic mi belli etmedi kendini?

yasal dayanağı nedir ?

Türk Medeni Kanunu

II. Konutun seçimi, birliğin yönetimi ve giderlere katılma

Madde 186- Eşler oturacakları konutu birlikte seçerler.
Birliği eşler beraberce yönetirler.
Eşler birliğin giderlerine güçleri oranında emek ve malvarlıkları ile katılırlar.

Hükmün amacında para ya da emek olarak katkının sağlanacağı ve bu şekilde evlilik birliği içerisinde edinilen tüm malvarlıklarının da eşit olacağı vurgulanır

Adam gayet cimri çay bile almıyor
Bence iş bulun sonra da bu evliliği sürdürmeyin

Şimdi size hiç usenmeden bişey anlatmicam.. bende 9 senedir evliyim 2 çocuğum var eski evimden sikayetciydim evim çok küçük ve en alt katta rutubet alan bir evdi ve yaklaşık 6 sene oturdum eşyalarım ordan burdan gelen yardımlarla alındı ve kötüydü evet birde çocuklarımın yatağı yoktu ben eşime söylemez sikayet etmezdim çünkü çalışmıyordu ve alma şansı yoktu tek yok ailesinden yardım alamkti ama onuda ben gurur yapıyordum birgün çok doldum artık yeter ya dedim ne bu ev arkadaş cagiramiyorum hepsini geçtim çocuklarım değersiz mi ben kıymetsiz miyim hasta oluyoruz dedim ben boşanmak istiyorum yeter bu hayatı yaşadığım dedim ve ne yaptı ne etti taşıdı evimizi şimdi 3+1 dairede yeni eşyalarla çaba veriyoruz :) çünkü o ayrılma konusundan sonra çok yiprandik ben düzelmez dedim ama yinede ısrarla tasinalim dedi yani daha detaylı konular var ama uzun olmasın kısacası ben 6 sene sustum sukredeyim aman para yok dedim ve inanın bosanmaknistedigim de nankör değer bilmeyen bir insanoldum keşke 6 sene kendimi curutmeseydim çünkü neye yaradı hiccc koca bir hiccc ( sadece anlatmak istedim )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…