- 3 Aralık 2011
- 10.447
- 12.567
- 298
- Konu Sahibi Gizemlikadinnn
-
milyonlarca insan var çocuğu olduğu halde bu dönemde çalışan.. kronik rahatsızlığı olup bile çalışan..çok istiyorum coronadan çok korkuyorum küçük bir kızım var bu seneyi bekledim tam kızım büyüdü çalışacağım dedim ama olmadı yine
aılesınde gormemıs kı ogretmemıslerona göre hiç bir şey yok bu durumda
yasal dayanağı nedir ?Elbette kadın es çalışmıyorsa, erkek onun ihtiyaçlarını gidermek zorunda.
Dinen de yasal olarak da bu böyle.
Bende aynı sordumda 100 tlyle batmazmış. Keske bize verdiği cevapları esinede verebilse. Konu sahibi sanırım herseyi yapıp sonra mizmizlananlardanMaddi durumunuz nasıl para vermen mi bu modda eşiniz?Bazı aileler ucu ucuna geçiniyor çünkü eğer sizde bu durumdaysanız eşiniz sıkışmamak için yapıyor olabilir
ıhtıyaclarını karsılamamak sıddete gırıyoryasal dayanağı nedir ?
İzin almayı kendisine yediren kadının hakkını da ben savunamam. Ne haliniz varsa görün.He he evet epey gerideler. Çünkü hem evde hem işte yorulmamı istemediği, çocuklarım anneleriyle büyüsün istediği için baya geride.
Kendi de çok yoğun çalışıp haftada çoğu zaman 2 3 defa eve geldiği halde ev işlerine yardım ettiğinden daha da gerilere düşmüş olmalı.
Napsın düşe düşe yerin dibini buldu zaar.
yargıtay kararı iletebilir misiniz okumak isterim merak ettimıhtıyaclarını karsılamamak sıddete gırıyor
hukuktada ekonomık sıddet olarak gecıyor
esıne harclık vermek zorunda
vermemesı dırekt bosanma sebebı dedı yargıtay
Bana da nedense öyle geldiHayatım paraya ihtiyacım var bir miktar fazla verir misin demek ayrı bişey evi temizledim temizlikçiye vereceğini bana ver demek ayrı bişey. Bilmiyorum, bana çok çirkin geldi.
sız kendınız yazarsanız karsınıza cıkar zaten epey uzunyargıtay kararı iletebilir misiniz okumak isterim merak ettim
Çalışmayacağınızı bilerek sizinle evlendiyse tabii ki para vermek zorunda. Kişisel ihtiyaçlarınız olacağı belli bir şey hangi parayla karşılayacaksınız? Siz de evdeki yemeği kendinize göre yapın sadece kendi çamaşırınızı yıkayın o zaman. Kendi yaptığı iş sizinki değil
Tam da bu yüzden calısıorum.çalışabilsem tam bu sene çocuk büyüdü çalışacağım dedim corona çıktı vazgeçtim yapmasam ne olacak değişmiyor canım o pedeleri yıkmasam yıkamasam ona ne ki hiç benim isteklerim saçma ve geresiz geliyor
yasal dayanağı nedir ?
izinliydi zaten yardım edeceğim dedi ama yardım etmedi hep evin şu işi var bu işi var onu halledeceğim dedi ve çıkıp gitti iş yine bana kaldı artı kocam bana mutfak masrafı için para vermez ki kendi alır yada beraber gideriz çok nadir olarak ondaada inanın her istediğimi alamam zaten çekiniyrum hala hala elime alıp geri bıraktığım çok şey olmuştur ilk evlendiğimiz haftalardı hatırlıyorum çok üzülmüştüm markete çıktık ilk alış veriş ben çayı sevmem içine kokulu çay katınca hoşoma giditor koklu çay aldım geri bıraktırdı bana hiç unutmuyorum
Şimdi size hiç usenmeden bişey anlatmicam.. bende 9 senedir evliyim 2 çocuğum var eski evimden sikayetciydim evim çok küçük ve en alt katta rutubet alan bir evdi ve yaklaşık 6 sene oturdum eşyalarım ordan burdan gelen yardımlarla alındı ve kötüydü evet birde çocuklarımın yatağı yoktu ben eşime söylemez sikayet etmezdim çünkü çalışmıyordu ve alma şansı yoktu tek yok ailesinden yardım alamkti ama onuda ben gurur yapıyordum birgün çok doldum artık yeter ya dedim ne bu ev arkadaş cagiramiyorum hepsini geçtim çocuklarım değersiz mi ben kıymetsiz miyim hasta oluyoruz dedim ben boşanmak istiyorum yeter bu hayatı yaşadığım dedim ve ne yaptı ne etti taşıdı evimizi şimdi 3+1 dairede yeni eşyalarla çaba veriyoruz :) çünkü o ayrılma konusundan sonra çok yiprandik ben düzelmez dedim ama yinede ısrarla tasinalim dedi yani daha detaylı konular var ama uzun olmasın kısacası ben 6 sene sustum sukredeyim aman para yok dedim ve inanın bosanmaknistedigim de nankör değer bilmeyen bir insanoldum keşke 6 sene kendimi curutmeseydim çünkü neye yaradı hiccc koca bir hiccc ( sadece anlatmak istedim )insanın kendi ihtiyaçları olamaz mı?
Ev hanımı olmak sadece ev ihtiyaçları mı demek ?
param yok çalışamıyorum geçe gün perde yüzünde kavga ettim zebra perdelerim var annem aldı onları bana 2 senedir yıkanmadılar yeni eve geçince temiz olmadıkları için takamadım yıkattıralım dedim yıkamayı çağırdım çok para istediler diye kapıdan çevirdi kendim daracık banyoda yıkamaya çalıştım sırf sinirimden ben o perdeleri kullanmayacağım sırf sinirimden yıkamaya çalıştım yeni eve taşındık inşaat pisliği bir yardımcı abla istedim yanıma almadı tek başıma temizledim 2 gün boyunca bacaklarım morardı yorgunluk cabası kimse yok yardım edecek tek başıma yerleştim şimdi bana söyleyin arkadaşım arıyor bana diyor ki banyomu yaptırdım eşim sen temizlik yapma yorulursun hasta olursun dedi bana diyor bu kadın değerlide ben neden değersizim benim neyim eksik ne yapmam gerekiyor allah aşkına 3 gündür konuşmuyorum
kendim için ne istedim ben millet gibi çeşit çeşit kıyafet mi makyaj malzemesi mi ne istedim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?