Ev hanımları eşinizden harçlık alıyor musunuz?

Canım uzuldum inan.kendin yapmışsın hep alistirmişsin yapma yapamıyorum de bunu görsün yapamadigini ofla pofla söylen ayy ağır belim kırıldı gibi cümleler kur yüzünü eksit kendini kendine bile ezdirme kimse senden daha değerli değil.harcliga gelince sana para vermek zorunda evin bütün yükü sende çünkü kendine de alışveriş yapma hakkin var eşlerden çalışan calismayan eşi mağdur etmemeli.ve bunun içinde sana bı kart vermeli

Adam gayet cimri çay bile almıyor
Bence iş bulun sonra da bu evliliği sürdürmeyin
kesınlıkle gormek ıstedıgım yorum
iş bulun ve ayrılın
bu adam gıbıler ıcın kadının calısması adama bır ödül
pancar motoru takılmıs gıbı hem ev ısı, hem cocuk buyut sonra da calıs ustune para ver oldu baska beyımız altından yapılmıs sankı
bu adam yuzde yuz emınım karısının parasına el koyacak tıynıyetde adam cunku

anası gibi cimri oldu iyice hiç demedim para ver bana her ay diye evde oldugum için hiç bir seye ihtiyacım olacagını sanmıyor ama var istesem verir mi bilmiyorm
Siz Birşey istemeye istemeye böyle alışmış. İstediğiniz an garipsiyor bu nedenden dolayı. Eve hiç mi para bırakmıyor. Eşiniz evde olmadığı bir an hastalık olsa ya da herhangi birşey yanınızda para olmalı.

Eşimin maaş kartının yedeği bende, para isteme olayım hiç olmadı bu yüzden. Böyle birşey talep edebilirsiniz.

şair burada susup oturma kendını yıpratmana degmez bır cınnet herseyı cozer dıyor :)

bu arada dılerım sorunlarınız bır an evvel cozulur ben kadınların mutlu olmasını ıstıyorum en cok mutlulugu bız hakedıyoruz dunya genel olarak kadını daha cok yıpratmak daha cok yormaktan yana cunku

Oraya eklemeyi unuttum ( evi taşırken eşya toplamadan yerleştirmeye ve yeni evin temizliğine kadar kendim yaptım 1 hafta sürdü ve iş bitince hasta oldum tabiki ona rağmen kahvaltı iş güç devam ayakta iyilestim ) anne yok arkadas yok Allah'ın kulu yardıma gelmedi ve bu konuda eşime tek kelime etmedim. Zaten kopmusuz kopacagimiz kadar diye

ya işte ben bunu nasıl yapıyorlar çok merak ediyorum
ozellıkle yaptıkları bırsey yok sadece okuzle evlenmıyorlar :)
nısanlılıkta bellı olur boyle seyler bu adam emınım sınyallerı vermıstır kadının deger olarak gerıde oldugu dusuncesıne sahıp erkeklerın buram buram davranısları kokuyor cunku sozlerde saklı hep
ama sızler evlenırken ıyı olur duzelır dıye evlenıyorsunuz

İzin almayı kendisine yediren kadının hakkını da ben savunamam. Ne haliniz varsa görün.
Hakkımı savunmanızı isteyen mi oldu? Ben haklarımı gayet iyi bilip savunuyorum zaten kimseye ihtiyacım yok evelAllah.

Ev hanımı olup da kocasının her imkanından faydalanan kadını hazdememek nedir bizim ülkemizde anlamıyorum. Ben inancıma göre yaşıyorum, sizi dertleyen bi konu yok yani şimdi kendi işinize bakabilirsiniz.

O çayı geri bırakarak bu günleri siz hazırlamışsınız. Talep etmeyen kadın olduğunuz sürece değerli olmayacaksınız. Her türlü ilişki de bu böyledir. Çayı geri bıraktığında ne oldu, alnından öpüp madalya mı taktı yada kırıldığını fark edip gönlünü mü aldı? Kendi içinde yaşadın, üstünü örttün dimi? Talep et, iste ve al. O almasın ama sen vazgeçme, düzen bir yerde değişecektir.

Eski ben aynı senin gibi o çayı almaz geri bırakırdım belki. Ama şimdi ki ben mırın kırın ederse onun traş köpüğünü reyona bırakır kendi istediğim çayı alırım. Bunun için tartışırsa "alda başına çal, bir daha almayacağım" diye gereksiz minnet etmeyen kadın rollerine girmem, o çayı demler karşısında keyifle içerim.

Tekrar söylüyorum dengeyi boz o peşinden gelecek. Birebir psikologdan alınmış tavsiyedir bu.
Gerekirse tartış, bir süre küs ama içine atıp "buda olmayıversin" deme. O olmayanlar için yaptığın fedakarlık gözükmeyecek. Kendi ilişkin içine yerleştir bu yazılanları.
Kuaför parası mı vermiyor? Bacaklarını kendin alma bir yere gideceğin zaman "bu halde o elbiseyi giyemem, gidemeyiz" de mesela. Arıza çıkarsa "ver kartını 1 saate gider gelirim" de. İkinciye daha az zorlayacaktır.

Ben anlam veremiyorum bu tarz durumlarda nasıl ağzınızı açıp eşimize cevap veremediğinizi gerçekten erkeklerin çocuğuna ev ile gerekli olan şeyler gereksiz gelir ilk başta onu bılmadan anlatmak gerekiyor bazen. Bazen bende çok deli temizlik yapıyorum yıpratıyorım kendimi ne gerek var bunladar yapmana diyor eşim ben buna bile bağırıp gel sen yap yada temizlikçi tut o yapsın diyorum. Veya yemekmi yapmadım yemek yokmu diye soruyor birini tutta o yapsın annen değilim ben senin hergün yemek mi yapacağım diye bağırıyorum. Siz sessiz kalıp her işi kendiniz yapmaya devam ederseniz eşinizde nasılsa benim karım her işi yapıyor boşuna para vermem ben der. Bi gün her yerim ağrıo temizlik yaptım akşama yemek yok diyin bakalım ne oluo ? Siz hizmetçimisiniz? Ayrıca storu kendiniz banyoda yıkamışsınız ben sizin yerinizde olsam o adamın gözünün önünde yırtar çnüne atardım o perdeyi. Sinir oluyorum böyle erkeklere ya düşüncesiz cimriler. Sizde biraz kendinize güvenin cevap verin adama konuşmamakla olmaz kırın parçalayın bağırın. Ne kadar çok susarsanız o kadar üstünüze çıkar bu adam

Ben anlam veremiyorum bu tarz durumlarda nasıl ağzınızı açıp eşimize cevap veremediğinizi gerçekten erkeklerin çocuğuna ev ile gerekli olan şeyler gereksiz gelir ilk başta onu bılmadan anlatmak gerekiyor bazen. Bazen bende çok deli temizlik yapıyorum yıpratıyorım kendimi ne gerek var bunladar yapmana diyor eşim ben buna bile bağırıp gel sen yap yada temizlikçi tut o yapsın diyorum. Veya yemekmi yapmadım yemek yokmu diye soruyor birini tutta o yapsın annen değilim ben senin hergün yemek mi yapacağım diye bağırıyorum. Siz sessiz kalıp her işi kendiniz yapmaya devam ederseniz eşinizde nasılsa benim karım her işi yapıyor boşuna para vermem ben der. Bi gün her yerim ağrıo temizlik yaptım akşama yemek yok diyin bakalım ne oluo ? Siz hizmetçimisiniz? Ayrıca storu kendiniz banyoda yıkamışsınız ben sizin yerinizde olsam o adamın gözünün önünde yırtar çnüne atardım o perdeyi. Sinir oluyorum böyle erkeklere ya düşüncesiz cimriler. Sizde biraz kendinize güvenin cevap verin adama konuşmamakla olmaz kırın parçalayın bağırın. Ne kadar çok susarsanız o kadar üstünüze çıkar bu adam

Bunun çalışmakla ilgisi yok. Adamın ailesini, eşini gözetmeme sorunu var. Bir ihtiyaç varsa imkan dahilinde yapılır. Sizi görmezden gelmesi onun ayıbı.
Ben de çalışmıyorum.
Ama "harçlık" demeyelim de ona, param eksik olmuyor cüzdanımda, ek kart da var.
Evlendim, farklı şehir, küçük çocuklu olmak,şimdi de korona derken yalnız bir yere gittiğim, para harcadığım yok zaten. Ama yine de parasız durmam,dünya hali bu.
Çoğu ihtiyacımızı eşim hallediyor,ben söylüyorum sadece.

2 ay önce biz de ev taşıdık. Küçük bebekli olmama rağmen evi annemle beraber ben temizledim.
Bundan önce taşıdığımda eve hiç gitmedim, iki yardımcı kadın tuttuk, onlar halletti.
Bu da tamamen benim kararım.
Yani çalışmakla değil insaniyetle ilgili şeyler.
Siz çalışmıyorsunuz madem şuan maddi konulardan o sorumlu. İhtiyaç gözetmek durumunda.
Sizin söylediklerinizi neden önemsemiyor mesela? Perdenin yıkanması gerektiğini düşünüyorsanız buna ne hakla karışıyor?
Bunları konuşmayı denediniz mi?
Neden sizin istekleriniz ona göre gereksiz?
Babası da böyle miydi acaba?
Masaya yumruğunuzu vurun bence.

Bende bunu cok merak ediyorum
Evine temizlige onem vermeyen adam nisanda cicegi nasil aldi kac tane cikolata aldi ne bileyim davetiyeyi nasil secti
Hic hediye almadimi
Koklayarak anlasilmazki benim aklim almiyor ya

Kesinlikle haklısınız.kendimden bı örnek verim bende.(ogretmenim maasim var )bı gün eşim arkadaşları mla denize gidecem dedi bende gelecem dedim erkekler hep rahat edemezsin dedi. Hiç konuşmadım tavır aldım. gelip evden aldılar arkadaslari. bana kartını ver dedim bende dışarı çıkacam dedim verdi tabi sıkıysa vermesin daha iki saat olmadan görüntülü ariyo nerdesin hiç eglenemiyorum diyip koştur koştur geri geldi.yok su soğuktu yok ruzgar vardi baheneleri bitmedi.bende tam sparis vermis kafede keyif yapiyodum yani istemedin mi susarsan hep o yönde beklentileri oluyor malesef.bu her yer de öyle herkesle aynı.susma hakkını yedirme zorla da olsa Söke Söke al

Kesinlikle ya gerekirse haklıysa adam bile konuşucan sert yapacaksın erkekler başka dilden anlamıyorlar valla ben hep sinirleniyorum anneni çağır o yapsın o zaman diyorum evde yardım falan etmeyince artık kendi kafasından bulup yapıyor. Eğitmek lazım işte bu erkekleri eğitmezsen olmuyor

Harçlık istemeyi kötü bulmak ama temizlik için para istemek çok acayipsiniz. Sizin evinizde bütün muhabbetler para üstüne dönüyor gibi geliyor bana.
Esim baska bir iste calisiyorsa bende evde calisiyorum .
Son cumlenizi yanlis bir tarafa cekmeden kahkaha atarak gidiyorum
Bildiginize gore sizin evde hersey para ustune
Harçlık almam temizlik parası mi alırım diyorsunuz yani
Sonucta ter dokuyorum emegimin karsiligi
Devlete karsi ev kadinlari maas almali emekli olmali diye dusunuyoruz ama esimizden isteyince mi tuhaf oluyor
Vaktinde annesi babasi yanindayken gık sesi cikmiyorsa verdigi paraya simdi de pasa pasa raconumu keser alirim elindekini avcundakini

Yok hiç para bırakmaz

Buna aynen katılıyorum çalışmıyorum çalışan arkadaşlarımdan daha rahat bir harcamaya sahibim bence bu eşle alakalı bir durum ya da eşlerin karşılıklı birbirlerine tutumu ile alakalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…