Ev hanımları eşinizden harçlık alıyor musunuz?

Sizin kocalarınız medeniyet seviyesinde konu sahibinin kocasından daha da geride. Mevcut iradenizle evlenebiliyor ancak çalışamıyorsunuz niye kocanız izin vermiyor. Kocanız sizin veliniz vasiniz mi?
Telefonuma sürekli tanışmak için mesajlar geliyordu çünkü. İşim gereği telefonum birçok insanda oluyordu olmak zorundaydı ve her gün farklı farklı kişilerden çay içmek istiyorum evlenmek istiyorum tanışmak istiyorum mesajları geliyordu, iş ve ev arası 5 dakika yoktu devlet kurumundaydım ve eve kadar takip ediliyor ertesi gün arabamda çiçek börtü böcek çikolata vs oluyordu ve eşimle bunlardan dolayı çok bozuluyordu aramız. Ben de olsam rahatsız olurdum herhangi bir erkek olsa o da rahatsız olurdu ve böylelikle işi bıraktım. Şöyle örnek vereyim 155 ten polis çağırıyordum polisi aramak da benim görevimdi akşamında polisten “siz de çok yoruldunuz bugün bir çay içelin isterseniz” şeklinde msj geliyordu. Her gün Bunları yaşayıp da yine de işime devam etmeme razı olacak erkek Türkiyede yoktur herhalde. Vardıysa da bana hiç denk gelmedi. Ben de ilk görüşte aşık oldum ve işimi bıraktım çok şükür pişman da değilim ALLAH da pişman etmesin

Yok hiç para bırakmaz
Nasıl bırakmıyor anlamıyorum, siz eşiniz olmadan hiç mi dışarı çıkmazsiniz?

Çocuğunuz var en basitinden, hastalık olur kaza olur, bı taksiye binip hastaneye gitmeniz gerekir.

Canınız birşey ister çıkıp alırsınız, dışarıda birşey yersiniz.

Ne yapıyorsunuz böyle durumlarda?

6 yıldır nasıl razı geldiniz bu saçmalığa? Eşiniz suçlu ama sizde çok pasif geldiniz bana.

Yok hiç para bırakmaz
Para bırakmıyorsa siz de işe girin bundan sonra bakalım ev işlerine yardım etmek ne demekmiş öğrensin o övünen arkadaşınıza da güvenmeyin onun övünmesi gerçekten değerli olduğunu göstermez kendinizi onunla kıyaslamayın lütfen ilk önce siz kendinize değer verin sonra eşiniz zaten değer verir

Hiç bu kadar güzel ve aranan insanlar olmadığımız için sanırım empati kuramadık.
Ben arkadaş adına özür dilerim

Buna aynen katılıyorum çalışmıyorum çalışan arkadaşlarımdan daha rahat bir harcamaya sahibim bence bu eşle alakalı bir durum ya da eşlerin karşılıklı birbirlerine tutumu ile alakalı
Kesinlikle su dönem çalışmıyorum ve çalışan arkadaşım var evin giderleri resmen ortak kız çılgın gibi çalışıyor birde paşaya yemek begendiremiyor, çocuk var çabası. Ben onun gibilerin yanında prenses

Sizin kocalarınız medeniyet seviyesinde konu sahibinin kocasından daha da geride. Mevcut iradenizle evlenebiliyor ancak çalışamıyorsunuz niye kocanız izin vermiyor. Kocanız sizin veliniz vasiniz mi?
Ben de tam bunu diyecektim. Konu sahibinin eşi cimri olabilir ama çalışmaya izin vermemek de kadını yok saymaktır. Yani ikisinin birbirinden aşağı kalır yanı yok. Hatta çalışmasına izin vermemek daha beter. Bir de bunu matah bir şeymiş gibi anlatmak çok enteresan. Yetişkin bir birey kendi kararını veremiyorsa, karar konusu ne olursa olsun, o ilişkide sıkıntı vardır. İzin vermemek ne demek?

Gel de anlat

Bırakmıyor ama dışarıya çıkacağım zaman istersem veriyor ama bunun haricinde demiyor ki bak bu para sende kalsın sana her ay şu kadar vereyim dursun sende ihtiyacın olur demiyorrrr

Istemedigin icin böyle oldu iste.Bende istemezdim.Cocuklardan sonra calisamadim haliyle hayatimda ilk kez parasiz kalmistim.Adam eve her şeyi doldurur(Market pazar)onun harici ya lazim olur al 50 tl sende kalsin demezdi.Kardesim taaa nerden gizli gizli harclik yollardi.Sonra olaylar olaylar bunu da attim ortaya.Neyin eksik?dedi.Param dedim.Hic istemedin ki dedi.Dogruydu istemedim ama o da hic düşünmedi.Bence isine geldi.Haftalik ver madem dedim.Simdi 150 tl verir.Ben ise baslayincaya kadar böyle olacak.Istedigimi alıyorum artik.Hatta ben şunu veriom sende üstünü tamamla diyip emri vaki yapıom.Iste sende lazim de al kenara at.Bir sey uydur bitti de tekrar iste o alısıncaya kadar böyle böyle al

Ev hanımı olup da kocasının her imkanından faydalanan kadını hazdememek nedir bizim ülkemizde anlamıyorum. Ben inancıma göre yaşıyorum, sizi dertleyen bi konu yok yani şimdi kendi işinize bakabilirsiniz.
Çalışan bir kadınım, evde oturduğum dönemler de oldu. Şahsen tüm evliliği boyunca çalışmak istemeyenler hakkında hazmedemediğim bir şey yok. Karar ona aitse, geliri yeterliyse (eşi masraflara yetişemediği halde şikayet edip, üstüne konfor alanını bozmak istemeyen kadınlar konu dışı) otursun evinde.
Ama bunun kararını kadın ve erkek birlikte vermeli. "Eşim istemediği için çalışmıyorum ama tüm ihtiyaçlarımı karşıladığı için karşı çıkmadım" denen bir evlilikte söz hakkı erkeğindir. Sizin için sıkıntı yoksa kimse bir şey diyemez, eleştiremez de. Ama siz de doğru olanın "eşim izin vermedi" değil "birlikte karar verdik" olması gerektiği gerçeğini değiştiremezsiniz.

yani bu madde aslında eşitlikten bahsediyor erkek kadına bakmak zorunda gibi bir anlam çıkaramadım ben

Tam beni anlattın annem göndereyim para dedi ihtiyacını al onada anlattım ama bu para nereden geldi neyin eksik diyecek bana diye almadım istemedim eve her şeyi alır şimdi bir şey demiyorum ama çalışan bir insan olup sonrasında başkasının eline bakmak zor oldu

Matah bir şey ya da değil konu sahibi soru sormuş “herkesin” durumunu ben de konu sahibine cevap verdim bu sizi niye bu kadar gerdi ki. Ben halimden memnunum demek ki, eğer benim bununla ilgili bir sorunum olsa ben “ eşim izin vermiyor bla bla” diye konu açardım. Ama siz konu sahibinin derdini bırakıp benim olmayan derdimle dert sahibi ediyorsunuz kendinizi kızlar, yazıktır size yapmayın. Eşim geri kafalıymış ben birey değilmişim okey de benim bununla ilgili derdim yok ki, derdi olanlara derman olmaya bakın siz. Burası birbirini yerme yeri mi yoksa yaşanları tecrübeleri ya da sıkıntıları paylaşma yeri mi anlamadım

Bence iş bulup çalışın. Ben 4 aylık bebeğini bırakıp çalışmaya başlayacağım çünkü çalışmazsam ben de sizin gibi eşimden maddi olarak hiç destek göremem. Anca karnımızı doyurur o kadar. Bu da benim psikolojime hiç iyi gelmez. Bunun yerine çalışıp yardımcımı da temizlikçimş de tutup istediğim kıyafeti makyaj malzemesini kendim almayı tercih ediyorum. Evet ben de isterdim arkadaşınızın eşi gibi bir eş ama olmayınca olmuyor bacım yapacak bir şey yok hayat herkese adil değil. Herkesin kocası iyi anlayışlı ve zengin olmuyor

Seni cok anlıyorum ama dediğim gibi açıkca isteyeceksin.Zaten mecbur kendini öyle hissedene kadar burun kırın yapsa da takma al bizde evde yığınla iş yapıyoruz.Cocuklarimiz ortalikta olmasin diye çalışmıyoruz ne yapalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…