- Konu Sahibi Gizemlikadinnn
-
Telefonuma sürekli tanışmak için mesajlar geliyordu çünkü. İşim gereği telefonum birçok insanda oluyordu olmak zorundaydı ve her gün farklı farklı kişilerden çay içmek istiyorum evlenmek istiyorum tanışmak istiyorum mesajları geliyordu, iş ve ev arası 5 dakika yoktu devlet kurumundaydım ve eve kadar takip ediliyor ertesi gün arabamda çiçek börtü böcek çikolata vs oluyordu ve eşimle bunlardan dolayı çok bozuluyordu aramız. Ben de olsam rahatsız olurdum herhangi bir erkek olsa o da rahatsız olurdu ve böylelikle işi bıraktım. Şöyle örnek vereyim 155 ten polis çağırıyordum polisi aramak da benim görevimdi akşamında polisten “siz de çok yoruldunuz bugün bir çay içelin isterseniz” şeklinde msj geliyordu. Her gün Bunları yaşayıp da yine de işime devam etmeme razı olacak erkek Türkiyede yoktur herhalde. Vardıysa da bana hiç denk gelmedi. Ben de ilk görüşte aşık oldum ve işimi bıraktım çok şükür pişman da değilim ALLAH da pişman etmesinSizin kocalarınız medeniyet seviyesinde konu sahibinin kocasından daha da geride. Mevcut iradenizle evlenebiliyor ancak çalışamıyorsunuz niye kocanız izin vermiyor. Kocanız sizin veliniz vasiniz mi?
Bana yalan yada abarti geliyorŞöyle övünenlere sinir oluyorum cidden
Nasıl bırakmıyor anlamıyorum, siz eşiniz olmadan hiç mi dışarı çıkmazsiniz?Yok hiç para bırakmaz
Para bırakmıyorsa siz de işe girin bundan sonra bakalım ev işlerine yardım etmek ne demekmiş öğrensin o övünen arkadaşınıza da güvenmeyin onun övünmesi gerçekten değerli olduğunu göstermez kendinizi onunla kıyaslamayın lütfen ilk önce siz kendinize değer verin sonra eşiniz zaten değer verirYok hiç para bırakmaz
Hiç bu kadar güzel ve aranan insanlar olmadığımız için sanırım empati kuramadık.Telefonuma sürekli tanışmak için mesajlar geliyordu çünkü. İşim gereği telefonum birçok insanda oluyordu olmak zorundaydı ve her gün farklı farklı kişilerden çay içmek istiyorum evlenmek istiyorum tanışmak istiyorum mesajları geliyordu, iş ve ev arası 5 dakika yoktu devlet kurumundaydım ve eve kadar takip ediliyor ertesi gün arabamda çiçek börtü böcek çikolata vs oluyordu ve eşimle bunlardan dolayı çok bozuluyordu aramız. Ben de olsam rahatsız olurdum herhangi bir erkek olsa o da rahatsız olurdu ve böylelikle işi bıraktım. Şöyle örnek vereyim 155 ten polis çağırıyordum polisi aramak da benim görevimdi akşamında polisten “siz de çok yoruldunuz bugün bir çay içelin isterseniz” şeklinde msj geliyordu. Her gün Bunları yaşayıp da yine de işime devam etmeme razı olacak erkek Türkiyede yoktur herhalde. Vardıysa da bana hiç denk gelmedi. Ben de ilk görüşte aşık oldum ve işimi bıraktım çok şükür pişman da değilim ALLAH da pişman etmesin
Kesinlikle su dönem çalışmıyorum ve çalışan arkadaşım var evin giderleri resmen ortak kız çılgın gibi çalışıyor birde paşaya yemek begendiremiyor, çocuk var çabası. Ben onun gibilerin yanında prensesBuna aynen katılıyorum çalışmıyorum çalışan arkadaşlarımdan daha rahat bir harcamaya sahibim bence bu eşle alakalı bir durum ya da eşlerin karşılıklı birbirlerine tutumu ile alakalı
Hiç bu kadar güzel ve aranan insanlar olmadığımız için sanırım empati kuramadık.
Ben arkadaş adına özür dilerim
Eşlerin birbirlerine davranış ve tutumları ile alakalı sanırımKesinlikle su dönem çalışmıyorum ve çalışan arkadaşım var evin giderleri resmen ortak kız çılgın gibi çalışıyor birde paşaya yemek begendiremiyor, çocuk var çabası. Ben onun gibilerin yanında prenses
Allah ne kadınlar yaratıyor yarebbim.Hiç bu kadar güzel ve aranan insanlar olmadığımız için sanırım empati kuramadık.
Ben arkadaş adına özür dilerim
Ben de tam bunu diyecektim. Konu sahibinin eşi cimri olabilir ama çalışmaya izin vermemek de kadını yok saymaktır. Yani ikisinin birbirinden aşağı kalır yanı yok. Hatta çalışmasına izin vermemek daha beter. Bir de bunu matah bir şeymiş gibi anlatmak çok enteresan. Yetişkin bir birey kendi kararını veremiyorsa, karar konusu ne olursa olsun, o ilişkide sıkıntı vardır. İzin vermemek ne demek?Sizin kocalarınız medeniyet seviyesinde konu sahibinin kocasından daha da geride. Mevcut iradenizle evlenebiliyor ancak çalışamıyorsunuz niye kocanız izin vermiyor. Kocanız sizin veliniz vasiniz mi?
Gel de anlatBen de tam bunu diyecektim. Konu sahibinin eşi cimri olabilir ama çalışmaya izin vermemek de kadını yok saymaktır. Yani ikisinin birbirinden aşağı kalır yanı yok. Hatta çalışmasına izin vermemek daha beter. Bir de bunu matah bir şeymiş gibi anlatmak çok enteresan. Yetişkin bir birey kendi kararını veremiyorsa, karar konusu ne olursa olsun, o ilişkide sıkıntı vardır. İzin vermemek ne demek?
Bırakmıyor ama dışarıya çıkacağım zaman istersem veriyor ama bunun haricinde demiyor ki bak bu para sende kalsın sana her ay şu kadar vereyim dursun sende ihtiyacın olur demiyorrrrNasıl bırakmıyor anlamıyorum, siz eşiniz olmadan hiç mi dışarı çıkmazsiniz?
Çocuğunuz var en basitinden, hastalık olur kaza olur, bı taksiye binip hastaneye gitmeniz gerekir.
Canınız birşey ister çıkıp alırsınız, dışarıda birşey yersiniz.
Ne yapıyorsunuz böyle durumlarda?
6 yıldır nasıl razı geldiniz bu saçmalığa? Eşiniz suçlu ama sizde çok pasif geldiniz bana.
Istemedigin icin böyle oldu iste.Bende istemezdim.Cocuklardan sonra calisamadim haliyle hayatimda ilk kez parasiz kalmistim.Adam eve her şeyi doldurur(Market pazar)onun harici ya lazim olur al 50 tl sende kalsin demezdi.Kardesim taaa nerden gizli gizli harclik yollardi.Sonra olaylar olaylar bunu da attim ortaya.Neyin eksik?dedi.Param dedim.Hic istemedin ki dedi.Dogruydu istemedim ama o da hic düşünmedi.Bence isine geldi.Haftalik ver madem dedim.Simdi 150 tl verir.Ben ise baslayincaya kadar böyle olacak.Istedigimi alıyorum artik.Hatta ben şunu veriom sende üstünü tamamla diyip emri vaki yapıom.Iste sende lazim de al kenara at.Bir sey uydur bitti de tekrar iste o alısıncaya kadar böyle böyle alinsanın kendi ihtiyaçları olamaz mı?
Ev hanımı olmak sadece ev ihtiyaçları mı demek ?
param yok çalışamıyorum geçe gün perde yüzünde kavga ettim zebra perdelerim var annem aldı onları bana 2 senedir yıkanmadılar yeni eve geçince temiz olmadıkları için takamadım yıkattıralım dedim yıkamayı çağırdım çok para istediler diye kapıdan çevirdi kendim daracık banyoda yıkamaya çalıştım sırf sinirimden ben o perdeleri kullanmayacağım sırf sinirimden yıkamaya çalıştım yeni eve taşındık inşaat pisliği bir yardımcı abla istedim yanıma almadı tek başıma temizledim 2 gün boyunca bacaklarım morardı yorgunluk cabası kimse yok yardım edecek tek başıma yerleştim şimdi bana söyleyin arkadaşım arıyor bana diyor ki banyomu yaptırdım eşim sen temizlik yapma yorulursun hasta olursun dedi bana diyor bu kadın değerlide ben neden değersizim benim neyim eksik ne yapmam gerekiyor allah aşkına 3 gündür konuşmuyorum
kendim için ne istedim ben millet gibi çeşit çeşit kıyafet mi makyaj malzemesi mi ne istedim...
Çalışan bir kadınım, evde oturduğum dönemler de oldu. Şahsen tüm evliliği boyunca çalışmak istemeyenler hakkında hazmedemediğim bir şey yok. Karar ona aitse, geliri yeterliyse (eşi masraflara yetişemediği halde şikayet edip, üstüne konfor alanını bozmak istemeyen kadınlar konu dışı) otursun evinde.Ev hanımı olup da kocasının her imkanından faydalanan kadını hazdememek nedir bizim ülkemizde anlamıyorum. Ben inancıma göre yaşıyorum, sizi dertleyen bi konu yok yani şimdi kendi işinize bakabilirsiniz.
Aynen öyle canım hani şu kocişim bana şunu aldı kocişim bana bunu aldıgillerdenBana yalan yada abarti geliyor
yani bu madde aslında eşitlikten bahsediyor erkek kadına bakmak zorunda gibi bir anlam çıkaramadım benTürk Medeni Kanunu
II. Konutun seçimi, birliğin yönetimi ve giderlere katılma
Madde 186- Eşler oturacakları konutu birlikte seçerler.
Birliği eşler beraberce yönetirler.
Eşler birliğin giderlerine güçleri oranında emek ve malvarlıkları ile katılırlar.
Hükmün amacında para ya da emek olarak katkının sağlanacağı ve bu şekilde evlilik birliği içerisinde edinilen tüm malvarlıklarının da eşit olacağı vurgulanır
Tam beni anlattın annem göndereyim para dedi ihtiyacını al onada anlattım ama bu para nereden geldi neyin eksik diyecek bana diye almadım istemedim eve her şeyi alır şimdi bir şey demiyorum ama çalışan bir insan olup sonrasında başkasının eline bakmak zor olduIstemedigin icin böyle oldu iste.Bende istemezdim.Cocuklardan sonra calisamadim haliyle hayatimda ilk kez parasiz kalmistim.Adam eve her şeyi doldurur(Market pazar)onun harici ya lazim olur al 50 tl sende kalsin demezdi.Kardesim taaa nerden gizli gizli harclik yollardi.Sonra olaylar olaylar bunu da attim ortaya.Neyin eksik?dedi.Param dedim.Hic istemedin ki dedi.Dogruydu istemedim ama o da hic düşünmedi.Bence isine geldi.Haftalik ver madem dedim.Simdi 150 tl verir.Ben ise baslayincaya kadar böyle olacak.Istedigimi alıyorum artik.Hatta ben şunu veriom sende üstünü tamamla diyip emri vaki yapıom.Iste sende lazim de al kenara at.Bir sey uydur bitti de tekrar iste o alısıncaya kadar böyle böyle al
Gel de anlat
Ben de tam bunu diyecektim. Konu sahibinin eşi cimri olabilir ama çalışmaya izin vermemek de kadını yok saymaktır. Yani ikisinin birbirinden aşağı kalır yanı yok. Hatta çalışmasına izin vermemek daha beter. Bir de bunu matah bir şeymiş gibi anlatmak çok enteresan. Yetişkin bir birey kendi kararını veremiyorsa, karar konusu ne olursa olsun, o ilişkide sıkıntı vardır. İzin vermemek ne demek?
Seni cok anlıyorum ama dediğim gibi açıkca isteyeceksin.Zaten mecbur kendini öyle hissedene kadar burun kırın yapsa da takma al bizde evde yığınla iş yapıyoruz.Cocuklarimiz ortalikta olmasin diye çalışmıyoruz ne yapalımTam beni anlattın annem göndereyim para dedi ihtiyacını al onada anlattım ama bu para nereden geldi neyin eksik diyecek bana diye almadım istemedim eve her şeyi alır şimdi bir şey demiyorum ama çalışan bir insan olup sonrasında başkasının eline bakmak zor oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?