Ev hanımları tü kakamı yahu!

Merhabalar ben üniversiye ve 6 yıllık kariyerden sonra ev hanımı olup çocuklarıma bakmayı tercih edenlerdenim. Elbetteki tercihimi çalışmaktan yana kullanabilirdim ama çocuklarımı kimseye teslim etmek istemedim. Varsın bir oyuncakları olsun ama anneleriyle oynasınlar. Varsın bir alışverişte et almayalım fakat yorgun bir anne ile olmasınlar. Hep ilk eğitimi benden alsınlar istedim. Şuan büyük 3,5 küçük 2,5 yaşında. Bende vakit değerlendirmek ve daha çok ilim için 2. üniversite tercihimi kullanıyorum. Belki oğullarımı okula gönderince çalışabilirim, bu benim tercihim. Eşim asla ve asla karışmaz bu konuya. Asıl konuya dönecek olursak; ben toplumumuzdaki ev hanımına bakış açısını anlayamıyorum. Çalışan hanım güçlü ve ayakta ama! ev hanımı yatıyor modundalar. Niyetim karşılaştırma yapmak değil, bana göre çalışanda, ev hanımıda değerlidir. Çünkü en önemlisi bizim, hepimizin güçlü bireyler olmamızdır. Eşim bana bakmak zorunda, çünkü ben onun hayat arkadaşıyım, çoucklarımda biricik evlatlarıdır. Toplumumuzdaki bu eş eline bakma meselesi yüzünden ara sıra eşime karşı hatalarım olmuştur. Ama sağolsun hep 'ben parayı kendim için değil, sizin için kazanıyorum' der. Yani biz yoksak hayatını bir şekilde zaten idame ettirir, onca yıl okuyup emek vermesine gerek yokki. Yapmayın hanımlar! Ev hanımlarını sadece dedikodu yapıp, totosunu devirip yatan hanımlar olarak görmeyin. Çalışma hayatınıda ev hanımlığınıda tatmış biri olarak, toplumumuzdaki çifte standartı kınıyorum.

Ev hanımlarına göre hiicc zamanları yok canım. Hicbir seye vakit bulamiyorlar. Hem çalışıphem ev hhanımlıgı yapan kadın nasıl yapıyor diyosun mırın kırın. Böyle kadinlar oolduğu sürece böyle cahil üsengec umursamaz evlatlar yetişiyor

Niye oglumla etkinlik yapiyorum. Karton kutulardan oyuncak yapiyoruz. Sayilmiyo mu o :KK70:
Sut uretiyorum mesela memislerimle.

Çalışan anneler de yapıyor bunu :D
En azından benim annem yapıyordu.
Bana İngilizce Matematik öğretiyordu mesela akşamları iş çıkışı :D
Memişlerin çalışma sensörü mü var?
Çalışan annelerin ki üretmiyor mu :D

Toplumda yeterince asalak var. Iyi bir meslegi egitimi olan insanlarin calismamasi cok kötü. Ev hanimlari eşleri eve geldiginde onlarla ne konusuyorlar cok merak ediyorum. Evin içinde uçan sinegi mi anlatiosunuz. Giderek eşinden farkli bir statüde oluyorsun ve erkek dengi birini aramaya başlıyor. Evde onu hazırda bekleyen bir vajina cazip olmamaya basliyor. Ulkeyi gectim ikili iliskiyi tamamen bitiren birsey bir tarafin asalak olmasi.
:KK57:

Toplumda yeterince asalak var. Iyi bir meslegi egitimi olan insanlarin calismamasi cok kötü. Ev hanimlari eşleri eve geldiginde onlarla ne konusuyorlar cok merak ediyorum. Evin içinde uçan sinegi mi anlatiosunuz. Giderek eşinden farkli bir statüde oluyorsun ve erkek dengi birini aramaya başlıyor. Evde onu hazırda bekleyen bir vajina cazip olmamaya basliyor. Ulkeyi gectim ikili iliskiyi tamamen bitiren birsey bir tarafin asalak olmasi.

çalışmayan bayanları hem asalak hem de sadece vajinadan ibaret mi görüyorsunuz bu genelleme ağır değil mi
çalışmıyorsak hiçbir konuda fikrimiz yokmu sadece yemek yapıp yer silip ütü mü yapıyoruz..

samantha .!.:

Çalışıpta sadece pc başında lak lak yapmayımı, yoksa evinde bol bol kitap okuyum eğitim almakmı asalaklıktır sizce? Eşim veteriner hekim ve inanın bazen hayvanlarla daha iyi iletişim kurduğunu söylüyor. Çünkü etrafta o kadar çok okumuş cahil varki!

Calısan kadın mı calısmayan kadın mı bilmem ama su konudan artık cok net anladım ki bizden bi b.k olmaz.ezilmek istemiyoruz erkeklerin yanında ama onlardan once biz birbirimizi eziyoruz. Hiç ben daha cok calısıyorum, üretiyorum diye polemiğe giren 2 erkek gordunuz mu. Calısmayan asalakmısta hayat müşterekmişte. E müsterekse müşterek iste her evin iş bolumu aynı değil ki kadın ev işlerini üstlenmiş erkek para kazanma işini ne var bunda? Mahkummus bosanmak istese kolay karar alamazmıs bilmem ne. Bosanıp gitmek isteyen insanın karsısında dağ olsa durmaz , calısmayla evde oturmayla ilgili hiç değil.

Buarada hayatımda calısmadığım hiç bir donemim olmadı calısan kadınım . Fakat 9-6 sandalyede oturup sanki atom parcalıyırmus havasına girenlerede hiç tahammülüm yok.

Çalışıpta sadece pc başında lak lak yapmayımı, yoksa evinde bol bol kitap okuyum eğitim almakmı asalaklıktır sizce? Eşim veteriner hekim ve inanın bazen hayvanlarla daha iyi iletişim kurduğunu söylüyor. Çünkü etrafta o kadar çok okumuş cahil varki!

Adam hayvanlara muhtaç kalmış düşün :D

Allah sizi elden ayaktan düşürmesinde omur billah calısın. Cunku calısmadığınız takdirde vajinadan ibaret olacaksınız sizin fikirinizle

Meslektaşmışız eşinizle. Kesinlikle bazı zamanlar hayvanlarla iletişim çok daha kolay...

Bu gibi konular çok açıldı, çok tartışıldı buralarda.
Hiç değişmeyen bir soru ve de bir cevap var onca konu içerisinde.
Muhataba soruyorsun '' Eşin/baban, vefat ederse, çalışamaz hale gelirse, eşinden boşanırsan ne yapacaksın? Çocuklarına nasıl bakacaksın?'' Bu popüler sorunun popüler de bir cevabı var: '' Zorunda olursam, iş başa düşerse, boşanırsam neden çalışmayayım?''
He canım he, işveren de kollarını açmış xxx gelse de 35 yaşında hiç tecrübesizken ben de ona iş versem diye öylece bekliyordu. Düşünüyorum düşünüyorum tecrübesiz olarak, yaş da ilerlemişken tabi ki ne gibi bir işe girilebilir (asgari ücret değil kastım) bilmiyorum.
Bilen beri gelsin.

Burada onlarca konu okudum.
Kadın aldatılmış /dayak yemiş.
Ama boşanmak için önce işe girmesi gerek, ya da çalışıp KPSS kazanması gerek. Çünkü ailesi de arkasında değil. Ailesi arkasında olsa bile, ne yapacak, çocuğunun bezi kendi pedi için babasından mı para isteyecek.
Bu da ayrılmak istediği adamla en az 2 ay daha aynı evde kalması demek.
Çünkü kimse o yaşına kadar evde oturmuş birine hemen şak diye iş vermez.
Ben boşanmış eşe nafaka verilmesine bile karşıyım mesela. (Çocuk için olandan bahsetmiyorum)
Erkek olsam, çocuğumun ihtiyaçları hariç asla nafaka vermek istemem.
Ne münasebet.

Çalışan anneler de yapıyor bunu :KK70:
En azından benim annem yapıyordu.
Bana İngilizce Matematik öğretiyordu mesela akşamları iş çıkışı :KK70:
Memişlerin çalışma sensörü mü var?
Çalışan annelerin ki üretmiyor mu :KK70:
Onlar isin sakasi.
Boyle sacma bir konuya liste liste ev hanimi sunu uretir calisan bunu uretir yazamam.
Hayat musterektir.
Daha once de yazdim.
Esim bugun ben sıkıldım evde durucam sen calis bize bak dese hay hay derim.
Gule oynaya!
Ayni meslek sahibiyiz, asagi yukari ayni kazaniriz.
Ama o calismayi ben evde durmayi sectik.
Belki babannemiz annanemiz olsa cocuk bakacak ben de calisirdim.
Ama calissam da ev hanimlarina asalak deme hakkini kendimde bulmadim.
Calismadigim zaman calisan annelere de ne bicim anne demedim.
Onemli olan empati yapabilmek.
kari koca arasindaki anlasmaya sizler kim oluyorsunuz da mudahil olabiliyorsunuz?

Öğretmenim günde 3 4 saat gidip gelmem gerekecegi halde çocuğumu 2 bck yaşına kadar bırakmak istemiyorum.. ücretsiz izin 2 yıldan fazla alabilsem alırım. Bebeğime benim kadar iyi bakacak kimse de olamaz. O kadar kpss ye girmisim mesleğim ziyan olmasın diye 2 yıl sonra devam edeceğim. Ama bu arada kendimi çocuklarını evde bırakıp çalışmak zorunda olan kadınlardan çok daha iyi hissedecegim bebeğim de aynı şekilde. Bebekten sonra imkan varsa bir sure calisilmasini uygun görmüyorum. Zorunluluktan çalışanlar hariç laflarım ki o kesimin de çalışmıyor diye kimseyi eleştirmeye hakkı yok.
He mesleğin olsun maddi gucun elinde olsun olayı farklı. Her kadın kendine yetebilecek seviyede olmalı. Muhtaç olduğu için değil bebek büyüttüğü için çalışmaması tercih etmesi onun ezikligi olmaz. Hatta tam tersi eğer bebek doğurur 3 ay sonra güçlü kadın nagralariyla bebeği kreşe veya anneye verip calismaya basliyorsaniz burada size denecek çok daha ağır sözler vardır..

Siz once bi kendinize değer verin. Calısmassanız evde bekleyen vajina olmayacaksınız emin olun. Eminim cok baska güzel ozelliklrinizdr vardır. Si kendinize değer verirseniz cevreniz daha xok veriri.

Back
X