Ev hanımları tü kakamı yahu!

Calismadan once evdeydim ve o kadar okuyup bos zamanlarıni kurslarla doldurmaya çalışan biri olarak aynı zamanda toplumun öngördüğü gibi evde ev islerinde anneke yardim ederdim hatta onun yukunu ben alirdim zira evde genc kiz varsa annenin eli soguk sudan sicak suya girmemeli zihniyeti var. Neyse ben de aileme hizmetten gocunmadim hiç ama etrafimda gozlemledigim kadariyla ev hanimlarinin çoğunun gunu ayniydi, sabah kalk kocayi cocuklari gonder evi topla sonra ya gunlere git ya komsularla dedikodu yap ya da evde tv basinda gunu geçir.
Şimdi çalışıyorum ama sahsen baskasinin eline bakmak istemem günümüzde erkekler de hem calisan hem ev isleri ve cocukla ilgilenen es istiyor! Sizin esiniz gibi olanlar azinlikta, esi ev hanimi olsun isteyenler de kadini ikinci sınıf insan, hizmetci gibi görüyor
Belki yeni nesil olmamizdan ve annelerimiz gibi hayatimiz koca ve cocuklardan ibaret olmadığı icin gelisime açığız ;) ev hanimligi kotu birsey elbette değildir tercih kisinin kendine aittir saygi duyarim ama sahsen benden ev hanimi olmaz simdi bile benden dort dörtlük ev isi bekleyen adamlara yol veriyorum

Calısan kadın mı calısmayan kadın mı bilmem ama su konudan artık cok net anladım ki bizden bi b.k olmaz.ezilmek istemiyoruz erkeklerin yanında ama onlardan once biz birbirimizi eziyoruz. Hiç ben daha cok calısıyorum, üretiyorum diye polemiğe giren 2 erkek gordunuz mu. Calısmayan asalakmısta hayat müşterekmişte. E müsterekse müşterek iste her evin iş bolumu aynı değil ki kadın ev işlerini üstlenmiş erkek para kazanma işini ne var bunda? Mahkummus bosanmak istese kolay karar alamazmıs bilmem ne. Bosanıp gitmek isteyen insanın karsısında dağ olsa durmaz , calısmayla evde oturmayla ilgili hiç değil.

Buarada hayatımda calısmadığım hiç bir donemim olmadı calısan kadınım . Fakat 9-6 sandalyede oturup sanki atom parcalıyırmus havasına girenlerede hiç tahammülüm yok.

ağzınıza sağlık
hiçbir zaman çalışan kadına söyleyecek lafım olmaz hem dışarda hem içerde çalışıyor takdire şayan bir durum fakat onlar çalışmayana asalak muamelesi yapınca iş değişiyor
maalesef ülkemizdeki koşulları düşünürsek her kadının dışarda çalışma para kzanma şansı olmayabilir bu aldığı eğitimden tutun yaşadığı yere kadar biçok sebebi olabilecek bişey

Toplumda yeterince asalak var. Iyi bir meslegi egitimi olan insanlarin calismamasi cok kötü. Ev hanimlari eşleri eve geldiginde onlarla ne konusuyorlar cok merak ediyorum. Evin içinde uçan sinegi mi anlatiosunuz. Giderek eşinden farkli bir statüde oluyorsun ve erkek dengi birini aramaya başlıyor. Evde onu hazırda bekleyen bir vajina cazip olmamaya basliyor. Ulkeyi gectim ikili iliskiyi tamamen bitiren birsey bir tarafin asalak olmasi.
Ben universite okudum ama Çalışmıyorum çünkü calismaya ihtiyacım yok. sırf senin gibi ay ben çalışıyorum çok büyük bir haltim havasında olup çalışmayanları asalak gören asalak kadınlar yüzünden 1 2 milyara kendimi hebami ediyim. Asıl senin gibi hem evle hemde çalışarak kendine bakmayı bırakmış erkek olmaya yüz tutmuş bitkin kadınlar aldatilmaya musait. Eşim benle gayet sohbet ediyor uçan kuşu konuşmuyoruz çalışmayan bayanların hayatı senin sandığın kadar boş değil pc ekranina bakmaktan beynin bulanmış senin çık bi tatil yapta beynine oksijen gitsin.

Onlar isin sakasi.
Boyle sacma bir konuya liste liste ev hanimi sunu uretir calisan bunu uretir yazamam.
Hayat musterektir.
Daha once de yazdim.
Esim bugun ben sıkıldım evde durucam sen calis bize bak dese hay hay derim.
Gule oynaya!
Ayni meslek sahibiyiz, asagi yukari ayni kazaniriz.
Ama o calismayi ben evde durmayi sectik.
Belki babannemiz annanemiz olsa cocuk bakacak ben de calisirdim.
Ama calissam da ev hanimlarina asalak deme hakkini kendimde bulmadim.
Calismadigim zaman calisan annelere de ne bicim anne demedim.
Onemli olan empati yapabilmek.
kari koca arasindaki anlasmaya sizler kim oluyorsunuz da mudahil olabiliyorsunuz?

Siz iş bölümünüzü yapmışsınız
Ama şunu diyeyim: annem çalışan kadındı, ve evde duran kadının yaptığı tüm işleri -bakın tüüüm işleri- eksiksiz yapardı.
Yani ev hanımının, çalışan hanımdan -ev işi bakımından- bir üstünlüğü yok.
Bilgi, kültür, görgü demiyorum çünkü onun çalışmakla alakası yok.

Burada onlarca konu okudum.
Kadın aldatılmış /dayak yemiş.
Ama boşanmak için önce işe girmesi gerek, ya da çalışıp KPSS kazanması gerek. Çünkü ailesi de arkasında değil. Ailesi arkasında olsa bile, ne yapacak, çocuğunun bezi kendi pedi için babasından mı para isteyecek.
Bu da ayrılmak istediği adamla en az 2 ay daha aynı evde kalması demek.
Çünkü kimse o yaşına kadar evde oturmuş birine hemen şak diye iş vermez.
Ben boşanmış eşe nafaka verilmesine bile karşıyım mesela. (Çocuk için olandan bahsetmiyorum)
Erkek olsam, çocuğumun ihtiyaçları hariç asla nafaka vermek istemem.
Ne münasebet.

Şimdi bunu dediğiniz için bu sefer de '' Çalışan kadın da dayak yiyor, aldatılıyor ve boşanmıyor. '' diye savunma getirilecek.
Evet çalışan kadın da dayak yiyebilir, aldatılabilir ve tüm bunlara rağmen boşanmayabilir. Ancak maddi imkanım yok diyemez çalışan kadın, bunun arkasına sığınamaz. Gitmesine tek engel kendisidir, bu da onun tercihidir.

Sorunuzun cevabini kendiniz vermissiniz.hayir a kisisi farkli dusunur b kisisi farkli.
Esiniz karismiyor tercihinizi yapmissin.kimseye kendinizi ispatlamak zorunda degilsiniz.buraya gelip calisan kadinlarin hepsi cocuguna ilgisiz ben dogru olani yaptim deme hakkiniz yok.o sizin dogrunuz.

Ben 3 yildir evliyim.esim ne istiyosan o dedi.ogretmenim.ozel istemedim.hem yillarca emek verdigim meslegi hemde ailemin yemeyip icmeyip okuttuklarinin karsiligi olsun diye kpss ye hazirlaniyirum.evlendigimdem beri ev hanimiyim.
Calisan kadin benim gozumde baskadir.hep calisip hem cocugu olan kadin bambaska.
Kusura bakmayin ama bu boyle.
Cocuklu ev hanimlari tamam ev isi su bu yapiyor ama yeri geliyor isini erteliyor.keyif yapacak firsat bulabiliyor.calisan kadin herseyi yapiyor..evdeki isi bile erteleme sansi yok.ve hakkini vererek anneligini yapanda cok.gayette mutlular.cocuklarida zarar gormuyor.elbette olmayanda var.yiprarananda var verimli olnayanda.ama ben hic cevremde rastlamadim bu orneklere
Sizin dusundugunuz gibi calisan kadinlari cocuklari herseyden mahrum degil.
Birde esinin zoruyla calisanda var.mecbur kaldigi icinde calisan var.maas yetmedigi icinde calisan var.ozetle kendi dogrunuzla yasayin.tercih sizin hayat sizin.

Ama şunu diyeyim: annem çalışan kadındı, ve evde duran kadının yaptığı tüm işleri -bakın tüüüm işleri- eksiksiz yapardı.
Anneniz hayatinin kiymetini bilememis demek ki, hem evde calis hem iste.
Babaniz ne yapiyordu?
(Babanizla birlikte degilseniz, mesajimi gormezden gelin)
Ben evdeki isleri yetistiremiyorum zaten su anda.
Oglumu krese goturup getiriyorum. Otobusle yarim saat 45 dk suruyor. Gunde 4 kez binmis oluyoruz otobuse bebek arabamizla.
Yemek yap bebek bak derken zaten zaman geciyor.
Ancak camasir bulasik islerini hallediyorum.
Derin temizlik ve utu yapmayali haftalar oldu.
Buraya da cocuklari uyuturken, otobuste falan takiliyorum.

Şimdi bunu dediğiniz için bu sefer de '' Çalışan kadın da dayak yiyor, aldatılıyor ve boşanmıyor. '' diye savunma getirilecek.
Evet çalışan kadın da dayak yiyebilir, aldatılabilir ve tüm bunlara rağmen boşanmayabilir. Ancak maddi imkanım yok diyemez çalışan kadın, bunun arkasına sığınamaz. Gitmesine tek engel kendisidir, bu da onun tercihidir.

Evet, bende zaten çalışmayan kadın dayak yiyemez demedim.
Bir üye "Boşanmak isteyenin önünde dağ duramaz" demiş
Beylik laf bunlar...
35ine kadar koca eline bakmışsın
Kenarda beş kuruşun yok
Sıkıyorsa boşan
Ne yapacaksın?
Öpücükle mi ödeyeceksin faturaları, kirayı?

zaten kimse ev hanımının çalışan kadından iş bakımından ütün olduğunu söylemez sanırım kendi adıma takdirde ederim
çalışmayan hanımlara yan gelip yatıyor muamelesi hiç birşeyden anlamaz ezik muamelesi çekilmesi kötü
yetiştirilme şartları eşit olmayınca hayta devam şartlarıda eşit olmuyor önemli olan karşı tarafa saygı sadece

Anneniz hayatinin kiymetini bilememis demek ki, hem evde calis hem iste.
Babaniz ne yapiyordu?
(Babanizla birlikte degilseniz, mesajimi gormezden gelin)
Ben evdeki isleri yetistiremiyorum zaten su anda.
Oglumu krese goturup getiriyorum. Otobusle yarim saat 45 dk suruyor. Gunde 4 kez binmis oluyoruz otobuse bebek arabamizla.
Yemek yap bebek bak derken zaten zaman geciyor.
Ancak camasir bulasik islerini hallediyorum.
Derin temizlik ve utu yapmayali haftalar oldu.
Buraya da cocuklari uyuturken, otobuste falan takiliyorum.

Babam da benimle oyun oynuyordu mesela :)
Ya da yemek yapıyordu, annem oynarken vs vs...
Hayatın tadını maddi imkanlarımızla çok güzel çıkardık.
Ben de çok istedim annem ev hanımı olsun beni karşılasın diye
Sonra bana sunduğu imkanlar, annemin iş yerine arkadaşlarımla gidince yaşadığım gurur, vasıflı olması, bilgisi, kültürü, görgüsü... hepsi beni o kadar gururlandırdı ki.. İyi ki çalışmış diyorum.. Ne anne sevgisinden ne de imkanlardan mahrum kalmadık.

Evet, bende zaten çalışmayan kadın dayak yiyemez demedim.
Bir üye "Boşanmak isteyenin önünde dağ duramaz" demiş
Beylik laf bunlar...
35ine kadar koca eline bakmışsın
Kenarda beş kuruşun yok
Sıkıyorsa boşan
Ne yapacaksın?
Öpücükle mi ödeyeceksin faturaları, kirayı?

Onu diyen benim ne münasebet opucukle odeyck mişim. Allah korusun bi aldatma bi bosanma olduğu takdirde cevremde cok insan varcok gec iş hayatına atılan , calısan.tezgahtarlık caycılık heryer fıldır fıldır eleman arayor.O da olmadı tazminat nafaka var oda olmadı baba maası var oda olmadı insanın ailesi var. E bunların hiç biride yoksa bi kursun döktürüsünüz bukadar lanette üst üste gelmez cınku. En azından ben ev hanımıyken bosanıp aclıktan olen ve ya sokakta yatan birini hiç gormedim.hayatan bukadar korkmayan hayat ucundan kıyısından yakalanır

Toplumda yeterince asalak var. Iyi bir meslegi egitimi olan insanlarin calismamasi cok kötü. Ev hanimlari eşleri eve geldiginde onlarla ne konusuyorlar cok merak ediyorum. Evin içinde uçan sinegi mi anlatiosunuz. Giderek eşinden farkli bir statüde oluyorsun ve erkek dengi birini aramaya başlıyor. Evde onu hazırda bekleyen bir vajina cazip olmamaya basliyor. Ulkeyi gectim ikili iliskiyi tamamen bitiren birsey bir tarafin asalak olmasi.

Maalesef okumakla adam olunmadiginin cok guzel bir ornegini gostermissiniz, insanlara asagiliyici ve elestirici konusmakla okumus cahilliginizi kanitladiniz!!!! Evde oturmak egitimden uzakta olmak demek olmuyor. Ben okudugum okulumu egitimimi cocuklarima sevgiyi, saygiyi, guveni ve ozgurlugu bizzat kendim onlarla vakit gecirerek asilamak istiyorum. Evde oturuyorum diye hayattan bi haber yasamiyorum. Okuyorum, arastiriyorum ve cok sukur esim eve geldiginde konusacak cok seyimiz oluyor. Cocugumu sirf calismak namina krese ya da bakiciya atmaya kiyamiyorum, onu yanlizliga sefkatsizlige birakip ise gidemiyorum, ama ciddi maddi sorunlar yuzunden goturmek zorunda kalan annelerinde cok isteksiz yaptigini biliyorum!!! Eger cocugumu paradan once tutmam beni asalak yapiyorsa ne mutlu tum asalaklara!!!

Hanımlar noluyor yahu, üslubunuzu bırakmayın her şartta :KK64:Evet kadın yaradılışı gereği 'anaçlık' barındırır ama bunun karşılığı çocuğum olduğu zaman ona bakayım, çalışmayayım değildir. Çocuğuyla ilgilenmek isteyen anne her şartta vakit bulur ki kaliteli zaman geçirmek diye bir kavram var. Çocuğunuzla geçireceğiniz verimli 1 saat boş geçen 5-6 saatten daha değerlidir. Olaylara artık günümüz koşullarıyla bakmalıyız. Önceden kadınlar hep geri planda kalan, ezilen insanlardı. Şuan ki koşullara göre kadınlar tabiki çalışmalı. Ben öğrenciyim hala okuyorum ve devam edicem okumaya. Gecelerce uykusuz kalıyorum, ailem geleceğim için fedakarlıklarda bulunuyorlar sırf ben okuyayım, gelecekte ayaklarımın üstüne sağlam basayım ve hayatımın kontrolü ben de olsun diye. İlerde evde oturacaksam bu emeğim, çabam neden? Ki Nil Karaibrahimgilin şöyle bir sözü var konuyla tam alakalı. Kızlar kendi atınız olsun. Böylece ilerde attan inip eşeğe binmek zorunda kalmazsınız. Atınızı alır başka diyarlara gidersiniz...

zaten kimse ev hanımının çalışan kadından iş bakımından ütün olduğunu söylemez sanırım kendi adıma takdirde ederim
çalışmayan hanımlara yan gelip yatıyor muamelesi hiç birşeyden anlamaz ezik muamelesi çekilmesi kötü
yetiştirilme şartları eşit olmayınca hayta devam şartlarıda eşit olmuyor önemli olan karşı tarafa saygı sadece

Ben kadınların çalışmasını ayaklarının üstünde durup eşlerine muhtaç olmamaları için destekliyorum.
Yoksa çalışın ezik olmayın mantığında değilim çünkü ailemin yarısı çalışıyorsa, yarısı ev hanımı.
Hatta şu anda halalarımın hepsi ev hanımı.
Ama istiyorum ki burada açılan "Aldatıldım, gidecek yerim yok" konuları azalarak bitsin.
Yoksa kötülüğümden ıy ezik cahil demem.

İsteyen çalışır isteyen ev hanımı olur neden bir kıyas yapılıyor anlamış değilim?
Bi de kadına değer bik bik diye aksama kadar nârâ atarsınız sonra da "ayy koca eline bakan asalak, yok bi şey uretememis, yok bilmem ne" diye de konusursunuz..
Cidden komik oluyorsunuz.. :KK14:İnsanların tercihlerine saygılı olmak zorundayız. Sizin calismamaniz ne beni alakadar eder ne de başkasını, siz böyle mutluysaniz kim ne demiş çok önemli mi? Değil. .
Boşuna geriliyorsunuz..​

Back
X