Ev hanımları tü kakamı yahu!

Erkek calisip kadin ev hanimi olunca nicin 'kocanin ELINE BAKMAK' oluyor, hic anlamıyorum, anlamak da istemiyorum.. Ve yanlis dusundugumu dusunmuyorum.. Benim annem ev hanimi idi,babam da haliyle calisan.. Halen de oyle.. Hic 'eline bakan' gibi bi sey duymadik gormedik yaşamadık biz.. 'aile' oldu isen,oyle bi kavram olamaz, olmamali..
Calismak istemek, calismak, kadının para kazanmasi apayri kavramlar.. Ama bu sekilde tanimlar kullanmak hos degil.. Kimse asalak da degil,para yiyici de.. oylelerinin var olmasi istisnadir..
Konuya yonelik de sunu diyeyim, ev hanimlarinin isinin basit gorulmesi de yanlis, calisan kadinlar sanki ev isi yapmiyomus gibi bi tavir takinilmasi da..
Bir de karsindaki insanla alakali biraz o ozgur olma durumu.. Ev hanimi olup rahatca harcayan insan da duydum gordum, maasi olup kuruşuna dokunamayan da.. Yani genellemesi olamayacak bi konu..
Not: calisiyorum

Son düzenleme:
Değiller
Sizde ev işini tek başınıza yapmak zorunda değilsiniz.
Valla hiç bir erkekte ev işi yapıyım ağlayan cocugu susturuyim karima yardım ediyim zihniyeti yok yardım istediginde bile banane benim gorevimmi diyip kavga ediyolar o yüzden kadınlarda çalışmak zorunda değil.

Ne zamandan beri karısına çocuğuna bakıyor diye kocalar zavallı oluyor. Pardonda bunları da yapmicaksa ne işe yarıyor bu erkekler. Kadın hem evi idare edicek hem çocuk büyütücek hemde calisicak yok ya başka kadın bunları yaparken eşitlik oluyor erkek bi calisicak diye köle oluyor. Hiç bi kadın istemiyorsa çalışmaz onun zaten görevleri var her erkekte mecbur bakıcak hiçbirine acimiyorum bakmakla yükümlüler .
Çalışan kadın olunca hem evi idare edip hem çocuk bakmıyorsun ama. Maddi sıkıntı yoksa Eve temizlikçi geliyor çocuğun yükünüde eşit şekilde paylaşıyorsun. İllaki annenin çocukla daha fazla ilgileneceği zamanlar olacaktır. Çalışmayan bayanlarda daha çok dediğin gibi oluyor çünkü evde olduğu için o onun görevi haline geliyor. Ve eşine sen yap sen bak diyemiyor bütün gün evdesine geliyor konu.
Çalışıp çalışmamak tercih meselesi tabi

Valla hiç bir erkekte ev işi yapıyım ağlayan cocugu susturuyim karima yardım ediyim zihniyeti yok yardım istediginde bile banane benim gorevimmi diyip kavga ediyolar o yüzden kadınlarda çalışmak zorunda değil.

O sizin kocanıza özgü
Siz onu öyle alıştırmışsını baştan
Yada huzurum bozulmasın diye susmuşsunuz bilemem

Peki madem. Kendinizi öyle görüp kıyaslıyorsanız bir şey diyemem.

farkındaysanız zaten kıyaslamıyorum ve kıyaslanmanın tamamen yanlış olduğunu anlatmak istedim
ben evde nasıl 7 24 çalışmıyorsam çalışan butun kadınlarında ful mesai çalışmadıklarını söylüyorum

Cidden çalışan bir erkek/kadın kadar çalıştığınıza inanıyor musunuz?
Çalıştığın işe göre değişir. Ama evde duran bir kadın için her gün sürprizlerle doludur . Mesai hiç bitmez efenim öyle bir lüks yok bugün cumartesi pazar dur bütün gün yatayım olmuyor malesef. Ama çalışırsan çalıştığın için haftasonu ev işi yapması gerekse bile müsmaha gösterilebiliyor yapmayıversin canım denilip göze batmıyor e çalışıyor para kazanıyor sonuçta. Ev hanımlığı bacasız sanayidir. Çalışkan kadın her alanda çalışır işteyse işte evdeyse evde . tembel kadın işte arazi olmaya bakar evde ki kadın da kıçında pijama elinde kumanda yan gelir yatar. Olay birazda bu esasen.

Çalışan kadın olunca hem evi idare edip hem çocuk bakmıyorsun ama. Maddi sıkıntı yoksa Eve temizlikçi geliyor çocuğun yükünüde eşit şekilde paylaşıyorsun. İllaki annenin çocukla daha fazla ilgileneceği zamanlar olacaktır. Çalışmayan bayanlarda daha çok dediğin gibi oluyor çünkü evde olduğu için o onun görevi haline geliyor. Ve eşine sen yap sen bak diyemiyor bütün gün evdesine geliyor konu.
Çalışıp çalışmamak tercih meselesi tabi
Dediğin gibi 'maddi sıkıntı yoksa' istanbulda hemen hemen herkesde bu sıkıntı olduğundan herkes temizligini kendi yapıp kendi çocuğuna kendi bakıyor.

Çünkü çalışmadığınız için o görev sizin. Hem eşiniz işten yorgun gelsin hem de çocukla mı ilgilensin? Zaten siz ev işlerini yapmak cocuklarla ilgilenmek için çalışmaktan vazgeçmiyor musunuz? Calışmıyorsanız bu sizin göreviniz.
Çalıştıgınız halde böyle herşeyi eşinden bekliyorsa erkek orda bir yanlış vardır tabiki.

Mesleğim var yıllarca çalıştım ilk kızımın bebekliğini keyfimce yaşayamadım 2.ye hamile kalınca çalışmama kararı aldım örgün olarak 2.üniversitemi okuyorum kalan vaktim çocuklarımla geçiyor,kızımın kreş vakti gelince tekrar çalışıcam inşallah... İş hayatını seviyorum ama anneliğimide seviyorum önceliğim anneliğim oldu.Her ikisininde zorlukları var bu yüzden hiç birini kolaylayamam ama benimde şahsi fikrim her bayanın mesleği olmalı çalışıp çalışmamak kendine kalmış...

Çünkü çalışmadığınız için o görev sizin. Hem eşiniz işten yorgun gelsin hem de çocukla mı ilgilensin? Zaten siz ev işlerini yapmak cocuklarla ilgilenmek için çalışmaktan vazgeçmiyor musunuz? Calışmıyorsanız bu sizin göreviniz.
Çalıştıgınız halde böyle herşeyi eşinden bekliyorsa erkek orda bir yanlış vardır tabiki.
Bende onu diyorum işte zaten çalıştığın zaman çocuğa da sen bakiyorsun evide sen idare ediyorsun üstüne bide niye çalışıyım ki erkenden çöküp yipranmak icinmi. Neymiş erkek eve çocuğa para getirmek zorundamiymis kolemiymis o evet bakmak zorunda.

Calisiyorum uretiyorum diye hava atanlar da sabahtan aksama kadar online niyeyse. Ne uretiyorsunuz sormasi ayip? Kadinlar kulubunde begeni mi ? :KK70:
Ben bu uretme konusuna su noktada kizmistim; calisanlar uretiyor olabilir evet,ama bu diger insanlari 'hayatta amaci olmayan, bi eseri olmayan' kisiler olarak gorme hakkini vermez.. Biri yazmis da 'hayatta amaci olmali insanin'.. Calismayan tum kadinlar bos beles insanlar mi oluyor?

Bende onu diyorum işte zaten çalıştığın zaman çocuğa da sen bakiyorsun evide sen idare ediyorsun üstüne bide niye çalışıyım ki erkenden çöküp yipranmak icinmi. Neymiş erkek eve çocuğa para getirmek zorundamiymis kolemiymis o evet bakmak zorunda.

Ev hanımıyım ve çatır çatır para kazanıyorum....
Aşçı
Temizlikçi
Kreş
Sekreter
Hemşire
Psikolojik danışman
Masöz

Her işini ev rahatlığında karşılıyorum daha ne olsun...aslında aldığım para az bile ama tanıdık indirimi yapıyorum :KK54:

Tüm bunları parayla yaptırmaya kalksa ohooo 24 saat çalışsa yetmez
Tam da aklımdan geçenler bunlardı. Merak ediyorum eşinin eline bakmak istemeyip de çalışan kadınlar, acaba eşleriniz olmadan şu an ki standartlarda yaşayabilirmisiniz? Hani eşim olmasa da varım diyorsunuz ya, onu soruyorum.
Oturduğunuz evin kirasını veya kredisini?
Kullandığınız arabanın benzin ve vergi masraflarını?
Hergün işe gittiğiniz için aldığınız çeşit çeşit kıyafetlerin parasını?
Güzel gözükmek için harcadığınız kuaför masraflarınızı?
Faturaları, mutfak masraflarını, gezmeleri, varsa cocuk için bakıcı parasını.....işte daha bi sürü vıdı vıdısını? Eşiniz olmadan da bu şekilde ayaklarınız üstünde durabilirmisiniz?
Hiiiç boşuna sallamayın, çalışıyorum da özgürüm de diye. Gayette eşinize her türlü mahkumsunuz. Çünkü beraber bi hayat paylaşıyorsunuz, ama 2 kişi çalışıp çok kazanarak ve ona göre harcayarak...ama tek kişi çalışıp masrafları ona göre ayarlayarak

Eveet 4 saatlik uyku ile günü bitiren annenin yatma saati geldi. Arkadaşlar hepimiz birer anne birer ev hanımı, birer çalışan olarak değerliyiz. Rica ediyorum yorumlar kırıcı olmasın. Herkese iyi geceler

Ben bu uretme konusuna su noktada kizmistim; calisanlar uretiyor olabilir evet,ama bu diger insanlari 'hayatta amaci olmayan, bi eseri olmayan' kisiler olarak gorme hakkini vermez.. Biri yazmis da 'hayatta amaci olmali insanin'.. Calismayan tum kadinlar bos beles insanlar mi oluyor?
Yahu oyle yaziyorlar ki sanki uzay araci tasarliyorlar.
Bazi isler var ev hanimi kadar bile uretimi yok, kaldi ki isin icinde cocuk(lar) varsa. O bahsettigim kpss kazanip koltugu garantilemis eski spider solitaireciler anca dedikodu giybet uretiyor.
:D

Kesinlikle bakmak zorunda.. Simdi dine cekmis diycekler de sorun degil.. Kendi dusuncemi aciklamak icin soyluyorum bunu.. Calismak dinen erkege farzdir,kadina degil.. Kadin da elbet duruma gore calisabilir ama farz kilinmamistir, zorunlu tutulmamistir.. Hatta erkegin evlilik yapabilmesinin sartlarindan biri de evine bakabilecek gucte olmasidir.. Simdi 'erkek kole mi' sorusu, bana cok klise ve zorla ve gereksizce esitlige kasmak(cunku burda fitraten esit olmayan bi durum yok)olarak geliyor,kusura bakilmasin..

Son düzenleme:

zaten bu çok kötü değil mi çalışmayıp uretmeyip yatıyorsunuz, çalışın kendinize saygınız olsun konu daha ilerleyince pedinizin parasını bile başkasından istiyorsunuz bu daha uzar gider.
ben nasıl çalışan ve kazanan kadına saygı duyuyorsam oda bana duymalı

Hayır değil.

Back
X