Ev hanımları tü kakamı yahu!

Şartlar, kişilerin birbirlerinden ve evlilikten beklentileri, hayat görüşleri bu duruma farklı yorumlar getirebilir.

Kendi adıma ailemin üzerimde o kadar emeği varken, okumus etmiş meslek sahibi olmuşken sağlık sorunu haricinde asla evde oturup ev hanımlığı yapmam, zaten hayat felsefem geregı Allah once herkesın kendısıne versın derım ve babamdan bıle gerekmedıkce harclık almamıs bırı olarak kocamdan harclık vs alamam, o sorun etmesede benım ıcın sorun olur....Mizaç meselesi biraz belkide,,, Ayrıca erkek eve maddi anlamda bakmakla yükümlüdür kısmına da katılmıyorum ben, sorumluluklarını bilmeli ama tüm yük onun üstünde olmamalı hayat müşterek....Ayrıca kımseyede guvenmem bu hayatta gun gelır sızı cok seven, destek olan adamla anlaşamazsınız, işsiz kalabılır, ecelı gelıp göçebilir o zaman madi kayba uğrarsınız ama kendi kazancınız varsa daha dik ayakta durursunuz..

Ev hanımı olmanın tek avantajı evinize varsa çocuğunuza daha fazla vakit ayırma şansınız oluyor ama çalışan bayanlarda zamanlarını doğru kullanırlarsa hem ev işlerini, hem eş ve çocukları ile geçirecekleri zamanı hemde kendilerine ayırmaları gereken zamanı eşlerinde desteği ile dolu dolu yaşayabiliyorlar.

Çocuklar için işe bırakma yada ara verme kısmındada, bende anne adayıyım, çalışmayı sevıyorum ve çalışmak ıcın mecburıyetlerımde var, bu nedenle yasal ıznımı kullanıp işime geri döneceğim ve bebeğimi anneannesi ve dedesine emanet edecegım, kendi evimizde bakacaklar..

Ama egerkı borc harc olmasaydı, bırıkmısımız olsaydı yada esımın kazancı suankınden en az 2-3 kat fazla olsaydı (özelde ve kazancı benden dusuk, özelınde garantısı yok) ılk bır yıl bende cocuguma kendım bakmak ısterdım tabıkı 1 yıl sonrasında işe geri dönerdim daha fazlasını cocugum ıcın bıle olsa evde gecıremem..

Bende çalışan anne baba çocuguyum, anneannem baktı bana, onu severım sayarım yerı bende ayrıdır ama kendı aılemle de dolu dolu yıllarımı gecırdım, hıc eksıklıklerını hıssetmedım....Hatta bu durumlarından oturu sorumluluk almayı erken yasta ogrendım bununda cok faydasını gordum...

ıkı kısı çalıştıgı ıcın herseylerını kendılerı yaptılar ev araba vs..., kendı adıma ıyı sartlarda egıtım aldım, eksıgım olmadı hayatta ama yokluguda bıldım onu da ogrettıler ve sımdı ıkısıde emekli, su an ıstedıklerını rahatca alıyorlar, ne ısterlerse onu yıyorlar, nereye ısterlerse gıdıyorlar hayat standartları yuksek...

Bılmem anlatabıldım mı ?

Siz mesleğinizin size kattıgı güzellikleri baz alarak bunu yazabiliyorsunuz işte ne mutlu size.

Ama herkes aynı kalitede iş ortamlarında çalışmıyor..

Kontesim ama erkekler de bayıla bayıla çalışmıyor ama, eşim polis, nerdeyse tüm arkadaşları ataması yapılmayan öğretmen biliyo musun, sevmiyo ama napsın hayat, yani biz bu hakkı bir tek kendimizde görüyoruz, iş ağır ortam kötü vs vs, ben sıkıya gelemem ama o erkek gelsin demek ne biliyim bana çok acımasızca geliyo

Ha kadın çalışıyodur erkek ev işlerinde çocuk bakımında ona yardım etmez o da acımasızca mesela

ben asla ne "kocam bana bakmak zorunda bakamayacaksa evlenmeseymiş yeeaaağğğğ" kafasında , ne de "kocamın eline bakmam ona muhtaç değilim" kafasında değilim. çalışmak istemek ve istememek çok farklı ve saygı duyulması gereken düşünceler. asla ve asla eşimle senin paran benim param olmadığından belki bu kadar rahat konuşabiliyorum bilmiyorum. ama hayatın gerçeği birkaç örnekle size anlatırsam sanırım olayın özünü göreceksiniz. ;

• evlendik. 2 ay sonra eşim iş değiştirmek zorunda kaldı. geçici süre 1-2 ay sonra alıcaz dediler ama inanmadık başka iş aradı. çok şükür 10 gün içinde yeni iş buldu. akşamlara kadar didindi durdu ama adamların berbat zihniyeti yüzünden saçma bir sebepten eşimi işten çıkardılar. ha şansımız yaver gitti 1 hafta sonra çok şükür çok daha iyi bir iş buldu. bu süreçte neler mi oldu? iş değiştirmelerden dolayı manevi olarak yıprandık ama maddi olarak yıpranmamıza bile gerek kalmadı.neden? çünkü bende çalışıyorum! evet harcamalarımızı biraz kıstık , 2 iken 1 aldık ama hayatımızı çok rahat geçirdik bu birkaç ay. şu an zaten rayına girdi. eğerki ben çalışmasaydım evin ihtiyaçları nasıl karşılancaktı? yani görüyorsunuz sağlık,başka nedenler gibi durumlardan dolayı eşiniz işsiz kalsa ne yapacaksınız? "çalışmak istemiyorum" derken bunu da düşünün. çocuğumun her anının görcem diye çocuğunuz rızkından belki olacaksınız. o "her an" lar dediğiniz akşam siz eve gelincede tekrarlanır.
  • başka bir durum ise eşinin çalışmasını evlenmeden önce istemeyen tanıdığım bir erkek evlendikten sonra ev hanımı olan eşinin kurulması gereken bi ev eşyasını kız beceremediği için kocasına birkaç kez kurması için rica etmesinden sonra yanıbaşımızdan kıza "tüm gün evde bi tarafını yaycağına sen yap ben akşama kadar çalışıyorum sen neye yarıon evde" diye çıkışmasından sonra dedmki benim kocam asla öyle demez o bilir evin tüm yükünü alır kafası diye birşey yok!!!!
umarım özetleyebilmişimdir.
Bende zamanında eşimi 1 sene okuttum ben çalıştım :KK48:

hayat bana şunu öğretti
kimseye güven yok bir anda yuvan dağilabilir en azından kolunda bir meslek olmalı ki iki gün sonra bir şey olursa işsiz kalmayasın ki şuan bunun için çabalıyorum
tıp okuyacak kapasitedeydim ama yol gösteren destekleyen olmayınca olmuyor fen llisesi kazandım da babam beni kız mesleğe yazdırdı neymiş efendim arkadaşı önermiş emin elde olurmuşum öyle olunca köreldim canım okumuşsun ne güzel en azından bir şey olsa benim mesleğim var gider çalışırım diyecek güçtesiniz
benim şimdi okuduğum bölüm çok iyi ama 2 yılım var daha uzmanlığa
eşinizden yana sıkıntı yoksa ve siz mutluysanız sorun yok bence okulunuzda sizin ileride ki hayatınızda güvenceniz olur

Yahu oyle yaziyorlar ki sanki uzay araci tasarliyorlar.
Bazi isler var ev hanimi kadar bile uretimi yok, kaldi ki isin icinde cocuk(lar) varsa. O bahsettigim kpss kazanip koltugu garantilemis eski spider solitaireciler anca dedikodu giybet uretiyor.
:KK70:
süpersin

Bir arkadaşımın kocası uzman cavuş, adam bu son olaylardan sonra çok etkilenmiş ve istifa etmek istiyo, hem kpss ye çalışıp hem ek bi iş yaparım demiş işte garsonluk tezgahtarlik şu bu, arkadaşım bunu bize öyle bi anlatıyor ki adam cinayet işlemiş sanki,maaşı düşecek hem atanacağı ne malum şu bu

Ama aynı şeyi kadın yapabiliyor mesela,ben kpss ye çalışıcam bitti, ama asker adam canı tehlikede iş yapan bir insan bunu tercih edemez çünkü erkek

Yaw bi de su "cocuklarin her anina tanik olmak" meselesini bu kadar abartmayin lo.
Oturaktaki ilk p.kunu gorsen ne olur gormesen ne olur?

aynen aynen.. sanki bir bırakıp 5 ay sonra alıyoruz çocukları :D akşam bir aradayız çok şükür. dişini de ilk ben gördüm oğlumun, ilk yürüyüşünü de ben gördüm. çalışmama rağmen hep ilkleri ben yaşadım :) tamamen bahane yani bu..

Konuyla alakasız ama 1 yaş arayla iki çocuk zor oluyor mu? Eşim öyle yapalım beraber büyürler diyor ama ben korkuyorum çok genç de değilim yapabilir miyim bilmiyorum :/
Çok genç değilim derken yas kaç öncelikle belli bi yaştan sonra bünye kaldırmaz zor olur evlatlar zor büyüyor bunun hastalığı gece uyumsuzluklari var bir yas ara çok az daha ilki anne çocuğu sana muhtaç hemen ikinci yi yapip ilkini senden mahrum etmeye ne hakkın var

Eş eline mahkum değilse ev kadınları nasıl geçiniyorlar? Bizi de aydınlatın.
Kendi adıma soyliyim kendime ait yüklü miktarda param var. Eşimin asla karışamadığı. Ama bu demek değil ki evde oturmaktan hoşlanıyorum. Şu anlık mecburiyet diyelim. Ama elimde olsa da biri şu temizliği yemeği yapsa temizlikciye verdiğim para kadarini almaya razıyım ben dışarda faydalı bi işte çalışsam. .. yıllarca türev integral muhasebe organik kimya yi ev temizlemek ve yemek yapmak için öğrenmedim ben. Bu sefer bebek falan demeyip çalışmayı düşünüyorum. Okulun bitmesine 5ay kaldı.

Kimse kimsenin calismak veya calismamak zorunda oldugunu belirleyemez bence. Sana ne, herkes kendi hayatina baksin. İsteyen maddi ihtiyaci oldugu icin, isteyen isini sevdigi icin calisir. Keske herkes istedigi, sevdigi işi yapabilse. Keske erkekler evde hanimina ev islerinde destek olsa ve kadin 'hem evde hem disarda' calisma yukunu omuzlamasa.
Kadin calismali diye dusunuyorsak, evdeki hayat da musterek olmali. Hepiniz biliyorsunuz, yemegi temizligi camasiri bulasigi utusu, misafiri... Cocugu olanlarin ekstra işleri... Kadin disarda erkekle esit calissin, eve gelince de adam ayagini uzatsin kadin yatana kadar iş yapsin. Buna da karsi olmak gerek. Ve toplumumuzda erkeklerin eslerine ne kadar yardimci olup olmadigini da hesaba katmak gerek.

Bunun disinda da konu sahibine katiliyorum. Calisiyor olmak, size calismayan kadinlari da kucuk gorme hakkini vermez; her ay hak ettiginiz maasinizi verir ;)
aza kanaat edene, sizden yardim istemedigi muddetce, daha fazla kazan daha fazla harca diyemez kimse. Herkes kendi standartlarinda yasar.

Bende zamanında eşimi 1 sene okuttum ben çalıştım :KK48:

ama olması gereken di bu o zaman için değil mi? hayatın kime ne getireceğini bilemeyiz. ha çocuğu bırakacak kimsesi olmaz anlarım fazlasıyla. ama tüm imkanlar varken bile bile bırakmak riskli geliyor bana işte.

Kontesim ama erkekler de bayıla bayıla çalışmıyor ama, eşim polis, nerdeyse tüm arkadaşları ataması yapılmayan öğretmen biliyo musun, sevmiyo ama napsın hayat, yani biz bu hakkı bir tek kendimizde görüyoruz, iş ağır ortam kötü vs vs, ben sıkıya gelemem ama o erkek gelsin demek ne biliyim bana çok acımasızca geliyo

Ha kadın çalışıyodur erkek ev işlerinde çocuk bakımında ona yardım etmez o da acımasızca mesela
ya aslında bu düşünce bence eski yaşamlardan kaynaklı
eskiden erkek çalışır haneli bir eve yetermiş kadın da ev işleri yaparmış yanı
aile babası deyınce insanın aklına cefakar çalışkan bir tipleme geliyor en azından ben öyle düşünüyorum çok acayıp bir ailem olduğu içindir belkide
mesela anneanem dedem yemek yemeden yemezdi o erkek ya o yiyecek et alınır eve çocuklar yağına ekmek batırımış dedem köftesini yermiş fln
erkek ya gardaşım her şey ona hak gibi

Kendi adıma soyliyim kendime ait yüklü miktarda param var. Eşimin asla karışamadığı. Ama bu demek değil ki evde oturmaktan hoşlanıyorum. Şu anlık mecburiyet diyelim. Ama elimde olsa da biri şu temizliği yemeği yapsa temizlikciye verdiğim para kadarini almaya razıyım ben dışarda faydalı bi işte çalışsam. .. yıllarca türev integral muhasebe organik kimya yi ev temizlemek ve yemek yapmak için öğrenmedim ben. Bu sefer bebek falan demeyip çalışmayı düşünüyorum. Okulun bitmesine 5ay kaldı.

Ay sen 6.ya mı hamilesin

Konuyla alakasız ama 1 yaş arayla iki çocuk zor oluyor mu? Eşim öyle yapalım beraber büyürler diyor ama ben korkuyorum çok genç de değilim yapabilir miyim bilmiyorum :/
İlk bi sene falan zor oluyor. Sonra ne oyun isteyen oluyor senden ne ilgi bekleyen. Hep birbirleriyle oluyorlar. 2 3 yaşında sohbet etmeye fikir üretmeye başlıyorlar. Kardeş dusununuyorsan kesinlikle geç kalma bence. Sil baştan büyütmek çok daha zor..

Dünkü konu şimdi farklı bir başlıkla buraya taşınmış gibi sanki... Fazla söylenecek söz yok, herkesin kendi tercihi, insan nasıl mutluysa öyle de devam etsin hayatına. Bazı kadınların sürünmeyi hakettiğine bir kez daha karar verdim, şiddet görüp gidecek yerim yok,ekonomik özgürlüğüm yok diye ağlasın bazı kadınlar, aldatılıyorum ama gidemem demesin bazı kadınlar...Otursun çeksin.

ben evlendikten sonra 5 sene çalışmadım. çalışmadım derken tabi ki iyi bir işe girmek için çabalarımla geçti bu yıllar.ev hayatı çok sıkıcı geldi ve maddi açıdan da bazı zorlukları var tabi ki. yeniden üniversite okudum dersaneye gidip sınavlara girdim.5 sene sonra devlete girdim ki özel sektörde çalışmayı pek tercih etmezdim eğer devlet işi olmasaydı halen çalışmıyor olurdum.
çalışma hayatının da türlü zorlukları var ama insan gerçekten dik durmaya kendine güvenmeye başlıyor çalışırken.
çocuğum olmadığı için çalışmamayı hiç düşünmedim. olsa da sınırlı ücretsiz iznimden sonra dönerim işe. bilmiyorum ev hayatı bana göre değil. eşime de muhtaç olmak istemem. herkesin kendi tercihi.

9 yıldır çalışıyorum, bazen mızmızlandığım olmuyor değil. Sanırım mızmızlansam da evde çok durmak beni sıkıyor. Niyeyse çalışmak bir kaçış gibi geliyor bana:) Çok şükür mesleğim var da çalışıyorum diyorum. Ama bunu asla yok kocamın eline bakmam, yok güçlü olayım kafasında olarak değil, sadece evde durmak beni daha çok yoruyor :)

ben çalışan bir anneyim cocuklarım ikiz ve 9 aylıklar ssizi tebrik ediyyorum hayatta en güzel kariyer cocuklarınız ki bir ev hanımı cok daha fazla yoruluyor bosverin gerisini.

ya aslında bu düşünce bence eski yaşamlardan kaynaklı
eskiden erkek çalışır haneli bir eve yetermiş kadın da ev işleri yaparmış yanı
aile babası deyınce insanın aklına cefakar çalışkan bir tipleme geliyor en azından ben öyle düşünüyorum çok acayıp bir ailem olduğu içindir belkide
mesela anneanem dedem yemek yemeden yemezdi o erkek ya o yiyecek et alınır eve çocuklar yağına ekmek batırımış dedem köftesini yermiş fln
erkek ya gardaşım her şey ona hak gibi

Kapanan konuna yorum yapamadım dualarim seninle önce bunu yazayım

Canim önceye bakarsak gelinde kv evine gelirmiş şimdi birlikte oturana garip bakıyoruz neden kabul ettin diyoruz mesela, artık hayat zor çok daha zor, en basiti 20 sene önce cep telefonu ve net faturası yoktu hayatımızda şimdi hersey para

Back
X