Sabahtan aksama kadar disarda calisip aksam eve gelip yemek, temizlik yapan, kocasina hizmet eden, ustune maas kartini kocasina verip harcadigi her kurusun hesabini vermek zorunda kalan milyonlarca kadin var bu ulkede. Onlar ozgur ama bizim gibi çocuğuna ya da kendine biraz vakit ayirmak isteyenler mahkum..
Madem ki ille calismamak birinin eline bakmaksa (ki asla oyle dusunmuyorum) calisiyorken patronun eline bakiyordum simdi esiminkine bakiyorum, en azindan simdi gunun bikac saatini rutin islerime ayirip gerisinde kafama gore takilabiliyorum, yetistiremedigim isler icin hesap vermiyorum, canim isterse butun gun yatabiliyorum, butun yaz tatil yapabiliyorum vs vs
Seneye el mahkum ise baslayacagim, cunku paraya ihtiyacim var, gunde 12 saatimi (yani hayatimin yarisini) para karsiligi satip, kazandigim parayi harcayacak vakit bile bulamadigim, kendime, esime, cocuguma istedigim kadar vakit ayiramadigim, yillik iznimin tarihini bile kafama gore belirleyemedigim beyaz yakali kolelik gunlerime geri donecegim, ve ozgur olacagim oyleymis, oyle diyorlar... son aylarimin keyfini cikarayim en iyisi, en cok kizimla uzun uzun keyif yaptigimiz sabah uykularimi ozleyecegim
+1
Her kadının mesleği olmalı evet. Okumalı, kendini geliştirmeli evet. Kendini kimseye ezdirmemeli evet. Evet de şu çalışan kadınlardakı küçük dağları ben yarattım havalarını, ev kadınlarına hakarete, aşağılamaya varan eleştirilerini de biri bana anlatsın.
Yukarıda en çok katıldığım bölüm, çalışanların patron eline baktığı gerçeği. Özellikle özel sektörde çalışan kadınların maruz kaldıkları hakaretler, üzerlerine bindirilen ağır iş yükü esaret değil de nedir? Onu esaret olmaktan çıkaran şey ay sonu ellerine saydığı para mı?
Bu dünyada, hele ki evlilik hayatında hayat müşterek ilerlemek zorunda. Kimse babasının hayrına kimseye bakmıyor. Çalışan kadınların en büyük sorunlarından biri de eşin ev işlerine yardım etmemesi. Dışarda tüm gün çalışan, erkek bazen de hemcinsinin zulmü altında ezilen kadın akşam eve gidince yemek, temizlik, bulaşık, çocuk bakımı, ödevi, çişi kakasıyla uğraşmak zorunda kalıyor. Hem psikolojik olarak mahfoluyor, hem kazandığı parayı gönül rahatlığıyla harcayamıyor, hem de pestili çıkıyor.
Türk kadınlarını aşağılayıp, yabancı kadınları ballandıra ballandıra anlatırken, o yabancı kadınların çalışma şartlarını, eşlerinin ev işine katılımını, tatil ve dinlenme vakitlerinin bolluğunu hesap edip öyle işe koyulun.