Ev hanımları tü kakamı yahu!

ne insanlarsiniz ya. yorumlara bakiyorum herkes mukemmel karsisindaki kotu. calismayanlar calisanlara kotu anne calisanlar calismayanlara tembel damgasi vurmus. ne insanlar vardir calisir cocugunu super yetistirir. ne kadinlar vardir calismaz ama hayati bosa gecirmez.

yoook illa siz mukemmelsiniz karsinizfaki kötü. bi bırakın bu isleri ya isteyen calissin istemeyen calismasin. bi bitmediniz.

Ben varim. Gelirim 20 bin de olsa 30 binde çalışmak istiyorum mesela. Ama şöyle hem saatleri rahat hem de gitmesem de olur tarzı bir işte. .. Hem de memurluk olsun. Var ya öyle işler gerçekten. ..

Bahsettigin sekilde ben de calisirim :)

Mesela istemiyorum diyorum ama bizimkilerin bir is kurma durumu var. Her gun sadece ugrayip isimi halledip ciktigim ya da haftanin belli gunlerinde gittigim ise hayir demem.

Ama o bahsettigim sartlarda mecburoyet yoksa opseler calismam.

Benim kastettigim de buydu :)
Sen daha guzel anlatmissin.

3 kere universiteye gittim. Birini bitirdim. Digerlerini kendi istegimle biraktim. Guzel bir isim daha dogrusu guzel kazandiran bir isim vardi. Hafta ici 7ye kadar calismak farz. Cumartesi sozde yarim gun ama 1,5 senede tas catlasin 5 kere saatinde cikabildim. Ki yurtdisiyla calisiyorum ve musterilerimin hicbiri cumartesi calismiyor. Bu arada hafta ici de ucaga numune yetisecek diye 9da ciktigim gun sayisi en az 2!

Esim de ayni sartlarda calisiyordu. Hani konu illa kadin erkek meselesi degil. Birakti. Insan cunku. Ozel sektorun genelde insan gibi calistirmamasina deginmiyor kimse. Her yer kurumsal sirket degil.

Calismanin temelinde kesinlikle maddiyat var. Zaten oyle de olmali. Biz yasamak icin calismayip calismak icin yasiyoruz ve buna ev hanimlarini asagilayarak adeta canak tutuyoruz.

Biri de bana desin ki aylik 20 bin tl gelirim var ama yukaridaki sartlarda milletle cebellesir 3 4 bin lira için çalışırım. Delirdigini dusunurum.

Ki idari kadrolardan bahsediyoruz hep. Gorumcem var, 6 7 aylik bebegi de var. Gece calisiyor, aksam 8den sabah 6ya. Gunduz o gece kocasi bebege bakiyor. 1200 tlye yapiyor bunu. Yazik gunah degil mi? Disaridan bakinca o calisan kadin ben ev hanimi. Ooh azicik da suralarima.

Hayat baskasina ahkam kesecek kadar kolay olmamali.
Slim neden görümcene indirgedin ki?

1200 asgari bile değil artık. Burda avukat,mühendis, doktor öğretmen vs yığınla çeşitli meslek grubu var.

Mesela ben o dediğin 3000-4000i kazanıyorum ve haftada 20 saatten fazla da çalıştığım görülmüş şey değil.

O zaman ben de diyeceğim; azıcık da şuralarıma..

ama olması gereken di bu o zaman için değil mi? hayatın kime ne getireceğini bilemeyiz. ha çocuğu bırakacak kimsesi olmaz anlarım fazlasıyla. ama tüm imkanlar varken bile bile bırakmak riskli geliyor bana işte.
Aynen demın dediğim gibi şuan çocuğum olunca bakıcak kımsem olmadığı için ben çalışmayı duusunmuyorum.
Şuan çalıştığım kar yanı :))

Aralarındaki özeli bilemem belki para biriktirmemiz gerekiyor falan deyip alıyor. Halbuki ikisi de memur ve adamın maaşı kadının neredeyse iki katı.
Kadın ilkokul çocuğu gibi sadece 100 lira nasıl alıyo bugün aylık akbil bile 170 iken, çalışıyo yani simitte aldı desek günde 1,5 TL gider en az sandviç yerse eyvahlar olsun 4 TL. Demiştim her çalışan kadın güçlü değil diye, maaşını kocana ver sen 100 TL ile bir ayı denkleştirmeye bak oldu

Ay maşallah sabrına hayranım
Ben 87 liyim kızım 1 yaşında ben mi sabırsızım kızım mı cadoloz bilmem, ikinci bile düşünemiyorum :KK53:
Ben kalabalık aile severim oysaki ama sanki büyüyünce şenlikli olur, şimdi yaş aralıkları kaç Allah yardımcın olsun
8 7 5 3 1 yaşındalar yaklaşık. Evet şenlikli aynı zamanda dağınık gürültülü oluyor. Ama güzel yani. Her ne kadar 8 senedir gece tam uyuduğum gece sayisi 20 yi geçmese de...

Kadın ilkokul çocuğu gibi sadece 100 lira nasıl alıyo bugün aylık akbil bile 170 iken, çalışıyo yani simitte aldı desek günde 1,5 TL gider en az sandviç yerse eyvahlar olsun 4 TL. Demiştim her çalışan kadın güçlü değil diye, maaşını kocana ver sen 100 TL ile bir ayı denkleştirmeye bak oldu
Ev yürüme mesafesinde evde yiyordur muhtemelen

Bahsettigin sekilde ben de calisirim :)

Mesela istemiyorum diyorum ama bizimkilerin bir is kurma durumu var. Her gun sadece ugrayip isimi halledip ciktigim ya da haftanin belli gunlerinde gittigim ise hayir demem.

Ama o bahsettigim sartlarda mecburoyet yoksa opseler calismam.
Haklısın o şartlarda çok mecbur değilsem ben de çalışmam.

Sabahtan aksama kadar disarda calisip aksam eve gelip yemek, temizlik yapan, kocasina hizmet eden, ustune maas kartini kocasina verip harcadigi her kurusun hesabini vermek zorunda kalan milyonlarca kadin var bu ulkede. Onlar ozgur ama bizim gibi çocuğuna ya da kendine biraz vakit ayirmak isteyenler mahkum..
Madem ki ille calismamak birinin eline bakmaksa (ki asla oyle dusunmuyorum) calisiyorken patronun eline bakiyordum simdi esiminkine bakiyorum, en azindan simdi gunun bikac saatini rutin islerime ayirip gerisinde kafama gore takilabiliyorum, yetistiremedigim isler icin hesap vermiyorum, canim isterse butun gun yatabiliyorum, butun yaz tatil yapabiliyorum vs vs
Seneye el mahkum ise baslayacagim, cunku paraya ihtiyacim var, gunde 12 saatimi (yani hayatimin yarisini) para karsiligi satip, kazandigim parayi harcayacak vakit bile bulamadigim, kendime, esime, cocuguma istedigim kadar vakit ayiramadigim, yillik iznimin tarihini bile kafama gore belirleyemedigim beyaz yakali kolelik gunlerime geri donecegim, ve ozgur olacagim oyleymis, oyle diyorlar... son aylarimin keyfini cikarayim en iyisi, en cok kizimla uzun uzun keyif yaptigimiz sabah uykularimi ozleyecegim :KK42:
+1
Her kadının mesleği olmalı evet. Okumalı, kendini geliştirmeli evet. Kendini kimseye ezdirmemeli evet. Evet de şu çalışan kadınlardakı küçük dağları ben yarattım havalarını, ev kadınlarına hakarete, aşağılamaya varan eleştirilerini de biri bana anlatsın.
Yukarıda en çok katıldığım bölüm, çalışanların patron eline baktığı gerçeği. Özellikle özel sektörde çalışan kadınların maruz kaldıkları hakaretler, üzerlerine bindirilen ağır iş yükü esaret değil de nedir? Onu esaret olmaktan çıkaran şey ay sonu ellerine saydığı para mı?
Bu dünyada, hele ki evlilik hayatında hayat müşterek ilerlemek zorunda. Kimse babasının hayrına kimseye bakmıyor. Çalışan kadınların en büyük sorunlarından biri de eşin ev işlerine yardım etmemesi. Dışarda tüm gün çalışan, erkek bazen de hemcinsinin zulmü altında ezilen kadın akşam eve gidince yemek, temizlik, bulaşık, çocuk bakımı, ödevi, çişi kakasıyla uğraşmak zorunda kalıyor. Hem psikolojik olarak mahfoluyor, hem kazandığı parayı gönül rahatlığıyla harcayamıyor, hem de pestili çıkıyor.

Türk kadınlarını aşağılayıp, yabancı kadınları ballandıra ballandıra anlatırken, o yabancı kadınların çalışma şartlarını, eşlerinin ev işine katılımını, tatil ve dinlenme vakitlerinin bolluğunu hesap edip öyle işe koyulun.

Slim neden görümcene indirgedin ki?

1200 asgari bile değil artık. Burda avukat,mühendis, doktor öğretmen vs yığınla çeşitli meslek grubu var.

Mesela ben o dediğin 3000-4000i kazanıyorum ve haftada 20 saatten fazla da çalıştığım görülmüş şey değil.

O zaman ben de diyeceğim; azıcık da şuralarıma..

Insanlarin tamami kalifiye degil ki?
Ya da kalifiye olsan da meslegin getirdigi sacma yukumlulukler var. Ben elimden gelse gunde 20 saat calismaliydim değil haftada 20 saat.
Part time calisanlar bile 20 saatten fazla calisabiliyor.
Sektor/is farki.

Sen calisan kadina bir orneksin ama bahsettigim kisi de bir ornek.

Sen niye kendine endeksledin ki? 20 saat cok az kaliyor, gosterme resmi saatimiz bile 40 mi 45ken mi neyken.

Olsun yine de çok saçma bir durum
Bence de çok saçma ve kabul edilemez ne demek ben bütün ay caliscam adam gelip bütün parama el koyacak. Asıl tam tersi hepsi ben de olur eğer gönül rizam varsa eşime veririm

8 7 5 3 1 yaşındalar yaklaşık. Evet şenlikli aynı zamanda dağınık gürültülü oluyor. Ama güzel yani. Her ne kadar 8 senedir gece tam uyuduğum gece sayisi 20 yi geçmese de...
Ben yanlış mı anladım,88 lisin benimle aynı yani ve 5 çocuğun var biri de yolda mı? :KK57:

Konuya bodoslama daldım galiba:oops:

Bence kimseyi takmamalisin. Azı olan konuyor ben de Üniversite mezunu bir öğretmenim. Ama mezun olur olmaz evlendim ilk sene tadını çıkarmak için çalışmadım bu sene de hamileyim ve yine çalışmayı düşünmüyorum çünkü çocuklarımı kendi sevgimi vererek tek bir tane anne algısı oluşturarak kendim büyütmek istiyorum. Okul zamanları gelince neden olmasın. Bu durumu biz kendimiz seçtik kime ne laf edenin aklıni karislarim

Ben günde 8 saat çalışıyorum ama işyerim uzak 1,5 sabah 1,5 akşam olmak üzere 3 saat yolum var
8 + 3 = 11 saat kızımdan ayrıyım demek bu
Ama işimden memnunum, izin problemim yok
Hatta yolun uzak diye günlük 1,5 saat olan süt iznimi topladım haftanın 1 günü işe gitmiyorum. Cumartesi nadiren işim varsa giderim 13:00 ten 1 dk fazla durmam, duranlar var ama ben durmam. Pazar da tatil yani 3 gün kızımlayım tam gün. Diğer günler ben işteyken annem bakıyor sağ olsun
Ama 1 yaşı geldi çattı süt izni nanay gülüm olacak ona yanıyorum :KK53:

adamlar kendi kahırlarını çeken eşleri adam yerine koymaması kadar rezil bir şey yok. evde bulduğu sıcak yemekten mı sıkıldı bu adamlar yoksa ailesinin temel taşı olan hanımının ihtiyaçlarını mı almak fazla geliyor.anaları bile evlendirene kadar çekiyor.boşanıp anasının evine gelen adamlar annelerinin dırdırlarından çok mu memnun acaba?anormal yapıdaki bayanlarla kendi hanımlarını aynı kefeye koymaları geri zekalılık değilde nedir:KK12:

Ben yanlış mı anladım,88 lisin benimle aynı yani ve 5 çocuğun var biri de yolda mı? :KK57:

Konuya bodoslama daldım galiba:oops:
Az önce bende böyle oldum :KK53: yanlış anladım sandım hatta senin gibi
Doğru anlamışız

Bana dogru düzgün bir argümanla bile gelemiyorsunuz actigim konuların bununla ne ilgisi var. Ben sizinle ne tartisayim ne konusayim simdi. Özgürüm ben hoşuma gitmeyen bir muhabbeti bile cekmem. Siz ise kocanıza muhtaçsınız. Eline bakiyorsunuz.

Benim savundugum seye göre ülke kalkınır sizin savundugunuz şeye göre sadece kıç buyur. Bunun tartisilacak bir yanı bile yok.

Hiç bir kadın "evde bekleyen vajina" sıfatını hak etmez.
Sen kadın olarak kadınları böyle küçümsersen, onlar da sana tabi karşılık verir.

Back
X