- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Konu sahibi de 6 yil calismis ve suan iki cocukla 2. Universitesini okuyormuş. Ben tekrar okudum ilk mesaji, herhangi bir laf atma goremedim, siz biraz uzerinize alinmişsiniz herhalde, zira benim yorumumun da sizinle alakasi yoktu =) ayrica kendi cevresinden konu sahibinin canini sikan biri olmus olabilir ve o da burada herkes gibi derdini paylaşmiştir. Bdv'ye konu acan insanlarin dertleri de genelde bu sekilde olmuyor mu zatenama konu sahibesi de çalışan bayanlara laf atamaz.. onların çocuklarıyla geçirdiği vakit belki kendisininkini çok geride bırakır. belki biz çalışan annelerin çocukları daha mutludur.. bunları bilemeyiz.. herkes seçiminde özgürse, sadece kendine birisi bir laf ederse cevap verir. burda genelleme yaparak kıyaslamaya girilmez..
Valla bilemedimbence ikimizde dedi gibi sanki sandık
Dikkate aldığıma göre yorumunuzu seviyesiz bulmamışım. Yine söylüyorum konu derhal kapanabilir. Ben kimsenin hayatına yorum yapmıyorum, yapsam o da suç olacaktı ki asla yapmam zaten. Yazmaktan yoruldum ama bende çalıştım ve yine çalısmayı düşünüyorum. Ama bu benim evimin hanımı olarak yagırganmamın önüne geçmiyor ki yorumlardan da görüyoruz.
Kocamda yatmıyor ki, ben yemeği ocağa koyarken o masayı hazırlıyor. Ben masadan kalkıp çocukları yıkarken o mutfağı topluyor. Çocuklar yattıktan sonra da birbirimize vaktimiz kalıyor. Hafta sonu kahvaltı hazırlamak bana ait, eşim çocuklarla ilgilenir. Kahvaltı sofrasını ben toplarım, eşim evi süpürür. Ben yerleri siliptoz alırken o banyoyu temizler. Hatta fayans aralarının kirlenmesinden nefret ettiği için 15 günde 1 mutlaka aralarını fırçalar. Ben ütü yaparım o akşam yemeği için mangalı hazırlar (hafta sonları)...Bizde hayat müşterek...Dışarı çıkılacaksa da hep beraber çıkılır, gezilir. Herkes bir değil...
Erkekler de tüm hayat icin en basindan öngörülü olamiyorlar. Belki 10 yıl sonra baskasina aşık olcak. Belki o da calismaktan sikilcak falan...
Bence bu sizin meslekle ve kazandığınız miktarla da alakalı. Bebeğinizi 2000 tl için bırakmayın tabii. 3000-4000 kazanıyorsaniz farklı düşünebilirsiniz.Ama yine söylüyorum, eşini çocuklarını ortada bırakacak adam (bana göre adamda değil) evlenmesin. Bence topluma bu yönde farkındalık olusturmalı. Kadın kimsenin kölesideğil, iater çalışır ister evinin hanımı olur
Tam da söylediğiniz gibisiniz.
Farklı hayatları aşağılıyorsunuz, sonra da başkasını ayrımcılıkla suçluyorsunuz.
Kendi hayatınız tabii ki size en güzeli gibi gelebilir.
Ama zıt durumlar neden küçük görme sebebi olsun ki?
Tepeden bakarak mı mutlu oluyorsunuz acaba?
Ben asla sizi yadırgamadım yadırgayanlarıda kınarım sadece bu tarz konular açıldığında olay hep çalışan kadınlara ve çocuklarına geliyor bende buna tahammül edemiyorum işte
Konu sahibi de bundan bahsediyor işte. Sirf calistiginiz icin, calismayan insanlari bu sekilde yargilama ve asagilama hakkini kendinizde gormeniz tuhaf oluyor. Buarada ben de cevirmenim ve ayni zamanda kpss icin dersaneye gidiyorum, belirteyim de!Bir kadının çalışmak istememesinin tek nedeni tembelliktir. Yoksa çocuğuma vakit ayırmak istiyorum falan olayı kocaman bir bahane..
Yaradılış olarak da erkek çalışmaya daha müsait, çünkü çalışma hayatı efor gerektirir güç gerektirir misal kadın inşaatçılık yada hamallık yapamaz, bi sorun karşısında kadınla
erkeğin verdiği tepki bambaşka hiçbi
anlamda eşit olamaz ki, hayat ortaktır ama
herkes vücudunun beyninin el verdiği gibi iş
bölümü yapar. Kadınlar ev hanımlığını bebek bakmımı yemek bilmem ne nerdeyse öğrenmeden yapabilir.
Evlenince sevisecegi malı olarak.
Bana göre olmayacak. Çünkü bayan gibi oda ömürlük söz veriyor. Aşık olma planı olan evlenmesin.