- 3 Şubat 2009
- 10.130
- 17.778
- 823
- 45
Genellemelerin bile garip :)
Farkında mısın her konunda bir libido üzerine genellemen var :)
Çünkü tum varoluş üreme uzerine kurulu. Ve bu ayıp degil. Gerçek.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Genellemelerin bile garip :)
Farkında mısın her konunda bir libido üzerine genellemen var :)
Merhabalar ben üniversiye ve 6 yıllık kariyerden sonra ev hanımı olup çocuklarıma bakmayı tercih edenlerdenim. Elbetteki tercihimi çalışmaktan yana kullanabilirdim ama çocuklarımı kimseye teslim etmek istemedim. Varsın bir oyuncakları olsun ama anneleriyle oynasınlar. Varsın bir alışverişte et almayalım fakat yorgun bir anne ile olmasınlar. Hep ilk eğitimi benden alsınlar istedim. Şuan büyük 3,5 küçük 2,5 yaşında. Bende vakit değerlendirmek ve daha çok ilim için 2. üniversite tercihimi kullanıyorum. Belki oğullarımı okula gönderince çalışabilirim, bu benim tercihim. Eşim asla ve asla karışmaz bu konuya. Asıl konuya dönecek olursak; ben toplumumuzdaki ev hanımına bakış açısını anlayamıyorum. Çalışan hanım güçlü ve ayakta ama! ev hanımı yatıyor modundalar. Niyetim karşılaştırma yapmak değil, bana göre çalışanda, ev hanımıda değerlidir. Çünkü en önemlisi bizim, hepimizin güçlü bireyler olmamızdır. Eşim bana bakmak zorunda, çünkü ben onun hayat arkadaşıyım, çoucklarımda biricik evlatlarıdır. Toplumumuzdaki bu eş eline bakma meselesi yüzünden ara sıra eşime karşı hatalarım olmuştur. Ama sağolsun hep 'ben parayı kendim için değil, sizin için kazanıyorum' der. Yani biz yoksak hayatını bir şekilde zaten idame ettirir, onca yıl okuyup emek vermesine gerek yokki. Yapmayın hanımlar! Ev hanımlarını sadece dedikodu yapıp, totosunu devirip yatan hanımlar olarak görmeyin. Çalışma hayatınıda ev hanımlığınıda tatmış biri olarak, toplumumuzdaki çifte standartı kınıyorum.
Yarası olan gocunur. O ünlemi koyunca da ne olduğunu sanıyorsanız artık..Konu sahibi de bundan bahsediyor işte. Sirf calistiginiz icin, calismayan insanlari bu sekilde yargilama ve asagilama hakkini kendinizde gormeniz tuhaf oluyor. Buarada ben de cevirmenim ve ayni zamanda kpss icin dersaneye gidiyorum, belirteyim de!
Toplumda yeterince asalak var. Iyi bir meslegi egitimi olan insanlarin calismamasi cok kötü. Ev hanimlari eşleri eve geldiginde onlarla ne konusuyorlar cok merak ediyorum. Evin içinde uçan sinegi mi anlatiosunuz. Giderek eşinden farkli bir statüde oluyorsun ve erkek dengi birini aramaya başlıyor. Evde onu hazırda bekleyen bir vajina cazip olmamaya basliyor. Ulkeyi gectim ikili iliskiyi tamamen bitiren birsey bir tarafin asalak olmasi.
Konuyu @Margarikotin kapatabilir istersenKonuyu ben kapatabiliyorsam kapatayım arkadaşlar. Nasıl.yapıcam?
İstisnasın mesela benim annem de işe girdi babam bardak alıp masaya koymaz o derece şimdi müştereklik nerde, evliliklerin geneli böyle kadın çalışıyosa kadın daha fazla yoruluyo hayat müşterek olmuyo yine istisnalar da kaideyi bozmaz. Mesela ben de çalışmıyorum eşim de senin hesap kahvaltı hazırlar yatağımızı toplar ama görevi değil onun mecbur değil çünkü ben çalışmıyorum severek yapıyo sağolsun mecburiyetten değil.Kocamda yatmıyor ki, ben yemeği ocağa koyarken o masayı hazırlıyor. Ben masadan kalkıp çocukları yıkarken o mutfağı topluyor. Çocuklar yattıktan sonra da birbirimize vaktimiz kalıyor. Hafta sonu kahvaltı hazırlamak bana ait, eşim çocuklarla ilgilenir. Kahvaltı sofrasını ben toplarım, eşim evi süpürür. Ben yerleri siliptoz alırken o banyoyu temizler. Hatta fayans aralarının kirlenmesinden nefret ettiği için 15 günde 1 mutlaka aralarını fırçalar. Ben ütü yaparım o akşam yemeği için mangalı hazırlar (hafta sonları)...Bizde hayat müşterek...Dışarı çıkılacaksa da hep beraber çıkılır, gezilir. Herkes bir değil...
bu konuda haklısın ama çok düz mantık bakıyorsun sorun orda, insan için hayatta temel iki amaç vardır hayatta kal ve üre. ama ne olursa olsun kimden olursa olsun nasıl olursa olsun üre bakış açısı beyni evrimleşmemiş hayvanlarda geçerli insanlarda değil.Çünkü tum varoluş üreme uzerine kurulu. Ve bu ayıp degil. Gerçek.
Evde çocuğa bakmaktan bunalanları kastediyorum. Çalışmanın kolay bir şey olmadığını biliyorsunuz. Önceden çalıştığınızı söyleyebilirdiniz. Bazıları varki hiç çalışma hayatını tatmamış. Evde oturduğu yerden çalışmak kolaylık diye ahkam kesiyor. Bir kısmı da siz en azından sürekli çocukla kalmıyorsunuz diyenler de varSizin gibiler derken ?
Zira günde 11 saat haftada 6 gün 3,5 aylık bebeği bakıcıya bırakıp çalıştım
Sonra çocuk 16 aylıkken işsiz kaldım bakıcı bıraktı ve çocuğa bakmaya başladım
Ilkokuldan beri hafta sonu evde tüm gün otursa hasta olan ben kış da olunca günlerce evde ve asosyal kaldım konuşulduk vs alışkanlığım yoktu zaten komşular da evde yoktu zira herkes çalışıyordu
Çalışmak rahatlık değil ama düzen getiriyor insanın hayatına
Işe yarıyorsun sosyalleşiyorsun vs vs
Iki gün evde dinleneyim dersem yine hasta oluyorum
Ben evde oturma ile yetinemiyorum evde temizlik yapmak için mi yıllarca sabah 6.30 okula gittim diye ağladığım günleri bilirim dile kolay 15 yıl günde 3 saatim yolda geçti il ile ilçe arasında
Hiç ev hanımı olmaya programlamadığım için bana ev hanımlığı ağır geldi ama bundan iş hayatının kolay olduğu sonucu nasıl çıktı ki
O zaman da temizliğe yardımcı alacak maddi durum vardı ama o psikoloji yoktu zira tüm gün evdeyim temizliği neden başkasına yaptırayım diyorsun zaten işe yaramaz hissediyordum öyle daha işe yaramaz olurum gibi geliyordu
Hiçte sıkıntılı değilim, anneannem baktı bana ve kardeşime. Annem 20 yıl devlet memurluğu yaptıktan sonra emekli oldu. Hayatım boyunca onunla gurur duydum. İlkokula gittiğim yıllarda o zaman çalışan çok kadın yoktu, ben okulda ayağa kalkıp "benim annem çalışıyor" diye hava atardım. 87 yılında ehliyet aldı, ben okuldan almaya gelirdi, havamdan yanıma varılmazdı. Onun çalışmasıyla, araba kullanmasıyla, mutfakta ki el çabukluğuyla, hem çalışıp hemde temiz ve becerikli olmasıyla gurur duydum. Şimdi 36 yaşındayım , annem emekli 59 yaşında. Onunla hala gurur duyuyorum. Hayata bakışına, dimdik duruşuna. Örnek oldu bana, benim rol modelim annemdi. İşletme okudum, beğenmedim hukuk okuyup avukat oldum. Şimdi her gün karşımda ağlayan kadınlar var. Yıllarını verdiği adamlar, şimdi onları yüzüstü bırakmış. El avuç açıyorlar onları istemeyen eski eşlerine. Şiddet görüyorlar,susuyorlar; aldatılıyorlar susuyorlar. 30 senelik evliliğini tek kalemde bitiren erkekler görüyorum. 250-300 lira nafaka ödeyerek kurtulduğuna sevinen erkekler, diğer tarafta da 250-300 lira ne yapacağını düşünen kadınlar. Hayat toz pembeyken zaten sorun yok, ama insanlar neden çalışıyor? Kadın yada erkek, gelecek için çalışmıyor mu? Emekli olurum, yaşlılığımda rahat ederim demiyor mu? Kötü günler için çalışmıyor muyuz? Ben mesleğim gereği daha çok boşanma ve tatsız olaylara tanık oluyorum. Bunun hastalığı, sakatlığı yada ölümü var. "Kocam bana bakmak zorunda" diyen kadınların bugün nelere mahkum olduğunu görmek için ille de avukat olmanıza da gerek yok. Bakın etrafınıza, hiç birşey yapamıyorsanız BDV'de açılan konulara bakın. Pek çok kadının sırf ekonomik özgürlüğü olmadığı için, ihanete,şiddete boyun eğmek zorunda olduğunu görürsünüz. Bir kadın neden kendine bunu layık görür? Evet beni anneannem büyüttü, ama annem tüm hayatım oldu. Sıkıntılı olmadım, aksine 2 üniversite mezunu, kendi ayakları üzerinde duran, kocası boşasa da, kocası hastalansa da,ölse de yıkılmayacak, çocuklarına kol kanat gerecek bir kadın oldum. Sıkıntılı bir insan olmadım, sıkıntılar karşısında yıkılmayacak kadar ve sıkıntı yaratanlara da sıkıntı yaratacak kadar güçlü oldum. Genelleme yaparken bence dikkat edin, çalışan kadınların çocuklarının tamamını sıkıntılı diye sınıflandıramazsınız. Siz bunu yaparsanız, bende evde evlendirme programını rahat izlemek için çocuğunu sokağa gönderen sorumsuz ev hanımlarının hepsini aynı kefeye koyarım, burası karışır.
maşallah, yorumlara bakıyorumda çalışan çalışmayana çalışmayan çalışana hakarette almış yürümüş. biz ülke olarak saygıyı unuttuk birbirimize ve seçimlerimize sanırım. çok üzücü okuduklarım
ablamm burada 2 -3 üniversite mezunuyum diyip ahkam kesenlerden daha fazla kalitelisin ve düşüncelerine çok önem veriyorum seninSen nasıl bir insansın,nasıl ev hanımlarını bu şekilde görüp bekleyen bir vajina diyebilirsin..
29 yıllık ev hanımıyım gocunmuyorum kendimi geliştirdiğimi çok ama çok iyi biliyorum..
Üniversite mezunu değilim ama,bir çok kişiyide hayat tecrübemle bilgilertimle cebimden çıkartırım.
Sözlerine dikkat et ipin uçunu sakın kaçırma,vajinalarada hakaret etme sakın...
%90 ı yatıyo zaten karısı çalışsa da çalışmasa da eşine evde yardım eden erkek sayısı bir elin parmağını geçmez. Hepimiz biliyoz bunu niye ki bukadar savunma.Evde bir ev hanimi varsa adam eve gelince yatar, hayat musterek ya is bolumu yapilmis ya,siz dediniz bunu ben demedim.
bu konuda haklısın ama çok düz mantık bakıyorsun sorun orda, insan için hayatta temel iki amaç vardır hayatta kal ve üre. ama ne olursa olsun kimden olursa olsun nasıl olursa olsun üre bakış açısı beyni evrimleşmemiş hayvanlarda geçerli insanlarda değil.
ben onu bunu bilmem kadın dediğin çalışmalı ölee eşinin eline bakmamalı okey çocuklarımızı kendimizin büyütmesi en doğal hakkımız.geldilermi kreş yaşına mesela 4-5 yaşına kadın evden çıkmalı işinin başına geçmeli.evet bende çok yogun bir işte çalışıyordum asla çocuğuma vakit ayıramazdım o işte olsaydım.iyi kazanıyordum fakat bebek düşüneye başladıgım an daha uygun saatleri olana vakit ayırabilecğim iş baktım ve buldum evet o kadar kazanmıyordum ama herşey para değildi. heö bebişimi büyüttüm hem paramı kazandım inanın çalışan anne hem daha düzenli daha disiplinli ve daha kontrollu oluyor.çocuğumla kaliteli vakit geçiyorum.sabah 9-16 çalışıyorum cum-pazarım yokkk bulunmaz kaftan gibi işim.ama azda aramadım... allah herkzein gönlüne göre versin.KADIN ÇALIŞMALIIIII 2+2 = 4
Çocukluğuma inme kısmı çok saygılıydı gerçekten , psikoloijme laf atmak da çok özgün ve dahice bir fikir yazdım zaten.
Bakın yazdığım yazıları cidden anlayamamışsınız. Kimse anlayamamış.
Toplumda kadınların yeri yok ben bundan bahsettim ve kadınlar da varolmak için çaba göstermiyor. Her yazımda bunu ısrarla yazıyorum insanlar da cevaben kocama kendimi ezdirmem ya da kocam bana bakmakla yükümlü yazıyorlar. Bu, bu konudaki son mesajım umarım ne dediğim artık anlaşılır.
Kocam bana bakmakla yükümlü dediğiniz anda, o adamın mülkiyeti haline gelirsiniz. Adamın mülkiyetine geçerseniz birey olamazsınız. Bizim toplumumuzda kadınlar ikinci sınıf olmayı kendileri kabulleniyorlar.
Kadınlar tecavüze uğruyorlar, adam kravat takıyor sıyrılıyor.
2 gün önce İstanbul'da saldırıya uğrayan kız için sosyal medyada o saatte sokakta ne işi vardı hak etti yazdılar.
Bu zihniyeti mülkiyetini bu heriflere veren kadınlar yarattı. Bu adamlara göre kadın ait olduğu koca/baba erkeğe uymayacak saatlerde dışardaysa tecavüzü hakeder.
Mahkemede bakire kadına tecavüz etmek, olmayana etmekten daha büyük suçla cezalandırılıyor, aynen Ortaçağ'daki gibi. Kadın da mal olduğu için bakireyse sahibi baba/koca zarara geçiyor. Her durumda kadının bir değeri yok, sadece mal ederi olan bekaretin değeri var.
Kadınlar da kendilerine koca mülkiyetine geçmek üzere mal olarak bakıyorlar. Ülkemizdeki kadınların üst baş modern ama kafa Ortaçağ. Evlenince bozulmamış paket bulamazsa kızı evine geri gönderen derebeyine sunulmak üzere bekleyen zavallı köylü kız kafasında kadınlarımız. Kadınlar da kendilerini insan olarak görmüyorlar, hayattaki misyonları kocaya dayanmak. Bunun için de bekaretlerini koruyorlar ki piyasa değerleri düşmesin. Piyasa değeri güzellik ve bekaret kadınlar için, erkekler içinse para. Erkekler paralarının yettiği en güzeli almak istiyor, kadınlar da güzelliklerinin yettiği kadar zenginiyle evleniyor. Adam düğüne o kadar para saydıktan sonra tabi ki bekaret istiyor. Kimse burda bana dini inanç bik bik bik yazmasın, kadınlar kendilerine daha yüksekten alıcı bulmak için bekaretlerini koruyorlar.
Bu kadının kocanın mülkiyeti olma kafası Ortaçağ'da kaldı ama Türkiye hala Ortaçağ'da. İnsanlarımız iphonelu ipadli modern kılıklı Ortaçağ köylüleri aslında.
Kadının toplumuzda ne yeri ne adı var. Ne mecliste dışişleri , ekonomi gibi bakanlıklar kadınlara veriliyor, ne de başka yerlerde üst düzey yöneticilikler. Buna gelinceye kadar kadınlar insana bile sayılmıyor zaten, mahkemelere gidin bakın bir kadına zarar vermenin hiçbir cezası yok. Kadın mı kız mı bilemem diyen, kendini aşağılayan adama oy vermeye devam eden kadınlara ben acırım başka bir şey yapamam o zaten ayrı ama dediğim şu ki toplumda kadınlar kendilerini adam yerine koysunlar.
Kadınlar önce kendilerine saygı duysunlar, kendilerini erkektan farklı görmesinler bana bakacak adam diyip kendilerini aciz duruma sokmasınlar. Kadınlar varolmak için çabalasınlar, toplumda söz sahibi olmak istesinler, misyonlarını çocuk bakmak evlenmek olarak görmesinler. Kadınlar da birey olmak istesinler.
Ben bunu yazdım. Sizin anladığınız:
Yazdığınız yazıda siz görmek istemesenizde ev hanımlarını tembellikle ,zavallılıkla suçluyorsunuz
Ben evhanımlarının kafalarını suçluyorum. Adam bana bakmakla yükümlü artık yazmasınlar ne olur, kendilerini babadan kalan tarla ya da ahırdaki inekle eş duruma getirmesinler.
Başka sorum yok hakim bey.