Ev hanımları tü kakamı yahu!

konu dışı olacak ama ,seni,merak ediyordum egem.iyi olduğuna sevindim.

konuya gelirsek;evlenir evlenmez hamile kaldığım için,çalışamadım.ha bugün ha yarın diyerek,14 yıl geçirdim.tabi buna

sevgili anneciğimin, oğluma tek başına,bakmak istememesi büyük etken oldu.eşimde,bakıcıya bırakmaya

karşıydı.çalışmamam işine geldi,bir nevi.tabi bu olayların 32 yıl önce olması da göz ardı edilmemeli.

yıllar sonra,ekonomik krizin olduğu dönemde,eşim yanında çalışanlar,işten ayrılınca bana ihtiyaç duydu.8 yıl onunla

çalıştım.tabi karın tokluğuna,ne sigorta ne bir maaş.:KK20:.hastalanınca bıraktım.şu anda 53 yaşındayım.hem

ben,hem yaşlı anne ve babam,tabiri caizse "kocamın eline bakıyoruz"çünkü annemlerin aldığı maaş,malesef kendilerini

geçindirmeye yetmiyor.

çalışmayan kadın,toplumumuzda,erkeğinin sırtından geçiniyor,gibi görülüyor mu bilmem ama,ben şahsen bunun

ezikliğini,yıllarca yaşadım.yani kısaca kadın çalışmalı diyenlerdenim.çocuklar bir şekilde büyüyor.inanın büyüdüğü

zaman da annem,iyi ki çalışmamış,bana bakmış demiyor.benim oğlum,ilk okula giderken,anne ,bütün arkadaşlarımın

annesi çalışıyor,keşke sen de çalışsaydın,öğretmen sorunca annem ev hanımı demeye,çekiniyorum demişti.
teşekkür ederim canım iyiyim Allaha şükür.,bazı canımı sıkan durumlar oldu fazla takılmıyorum buraya.ara ara okuyorum sadece.
aynı şeyleri yaşamışız egem.şimdi hergün dışarıda yemek yiyecek param var ama iş işten geçti birkere.
benim gelinim lise mezunu muhasebeci ve maalesef evlendiğinden beri,işten çıkmayı düşünüyor.bazı kadınların,çalışmak işine gelmiyor.zannediyor ki,işten ayrılınca,hergün avm ler de dolaşacak,öğlene kadar yatacak.parayı düşünen yok.evlendim ,kocam bana baksın mantalitesinde.oysa ki kazın ayağı öyle değil.her hafta kuaföre gidiyorsan,ay da bir gideceksin.öyle her beğendiğini alamayacaksın,annene babana harçlık verirken,eşine sormak zorunda kalacaksın.vb.

ev hanımı olmanın getirdiği avantajlar,götürdüklerini yanında hiç kalır.
Allaha şükür,kocam bir şey sorun etmez.hatta deniyor ya burda kimi de evde oturur sigortası ödenir,onlardan biriyim.yakında emekli olacağım inşallah ama emin ol çalışmayı tercih ederim bu yaşımda bile.

Evet. Ucu oraya çıkıyorsa benim kafamda neden yapmayım? Görülmeyeni gösteriyorum cogu zaman, ama bazı uyeler gene göremiyor sadece.
Neyi gösteriyorsun bize samantha ?

Bu konuda da vajinadan dem vurunca nasıl bir aydınlanma yaşadık kk ahalisi olarak ?

Boyle davranmayan erkekleri tebrik etmek lazim, genel olarak erkekler o sekilde dusunuyor
Yoksa ben hakaret olarak yazmadim yani yanlis anlasildiysam uzgunum

Hakaret olarak yazmadigin cok belli :)
Ben de laf sokmak icin soylememistim zaten.
Hani bir insana calisiyor diye saygi duymak ya da calismiyor diye duymamak bana abes geliyor onu belirttim.

sen peki çalışan kadının kocasıyla ne konuştuğunu düşünüyorsun. çalışan kadının evdekinden farkı çalıştığı ortamda yaptığı iş. peki işini anlatacak. şunu yaptım bunu yaptım. kendini gelirmek çalışmaktan geçmez. okumak mesela. bol bol araştırmaktır. kendini geliştirmek. kurslar yeni çevreler yeni insanlar. geziler. vs. bunun çalışmayla alakası yoktur.
konuşacak şey bulmak sadece çalışmakla olmaz. kişinin içinsdedir. sabahtan akşama kadar evrakla uğraşan bir kadın düşün. bunumu konuşacak adamla. paylaşım bumu yani. yada yan masada ki arkadaşının özel hayatımı. nedir paylaşım. bu çalışmak yada çalışmamakla alakalı değildir. kişiyle alakalıdır. kişi evde otururur belki.ama kendini geliştirir. okurfestival filmleri izler. vs vs..örnekler çoğaltılır.
Okypetem haklisin da kac tane ev hanimi sosyal faaliyete katiliyor da kendini gelistiriyor?keske yapsalar, gonullu olarak gidip birşeyler yapsalar, bizim vakti zamaninda 1200liraya calistigimiz donemlerde o paraya ben tirnagimin ucunu evden cikarmam diyen ev hanimlrini gordu bu gozler ;)

Yine mi ev kadını-çalışan kadın kavgası?
Şuraya bak yerden yere vurduklarınız hemcinsleriniz, sanki düşman taşlıyorlar.

Taşlayanlar rahatladı mı bari? O zaman durun sıra bende:KK59:

Bu sefer cımbız yetersiz kalabilir, tırpanı kapıp geliyorum.

Son düzenleme:
Hanımlar,
Ben işte yine yazamadan duramayacağım, saygıyı çok yanlış anlıyorsunuz, erkek çalışan kadına saygı duyar tartışması olmuş, birde ev kadını erkeğin tapulusu gibi birşeyler yazılmış, ben kibarını yazdım:KK14:

İşten çıkarılınca saygı bitiyor mu? Yapmayın, o size değil paranıza saygı oluyor.

Zekaya saygı olur, kişiliğe saygı olur. Bir erkek veya kadına saygıdan bahsediyorsanız bu maaş kartıyla, dış görünüşle elde edilmez.

Sizler böyle kendinizi kalıplara sokar metalaştırırsanız, çevrenizdeki herkes kadın erkek demeden o kalıplara sıkıştırır sizi.

Back
X