Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bu konu eşin maaş durumuyla doğru orantılıdır
ben harçlık almıyorum, ihtiyacım olduğunda istiyorum sadece, alışverişi beraber yaparız zaten
giyim kuşam vs. ihtiyaçlarıda kartla aldığımız için hiç para gerekmiyo![]()
Benim eşim esnaf olduğu için günlük kazanıyor banada günlük 30 lira veriyor. Mutfak masrafı giyim kuşam masrafınıda eşim karşıladığı için bu paraya pek gerek kalmıyor bende biriktiriyorum:)
Dükkan ya da ev kirası derken?
Yani kadın çalışmıyor adam çalışıyor, evin bütün giderlerini karşılıyor, karısının ihtiyaçlarını alıyor.
Ayrıca bir kira bedeli kadar harçlık mı veriyor?
bizim evde kasa benim vallaparalar bende toplanır, ödenmesi gereken ödenir.. harçlık falan almam yani bendedir zaten para.. eşimin kendi işi olduğu için zaten elinin altında parası, akşamları getirir toplarım,biriktiririm,harcarım..
kredi kartım var ve nakit olarakta belli bir miktarın altına düşürmez.ne kadar eksikse üstünü tamamlar.ayrıca özel durumlar olursa daha fazlasını verir![]()
eşim bana ek kart çıkardı bende ordan harcarım gerekirse peşin falan da isterim ayrıca
kaç para maaş aldığını kaç para faturalar tuttu kredi kartı borcumuz ne kadar hepsini sorarım bilmeliyimde madem ki evliyiz sadece o para getiryo diye kendi bilecek değil ya eşimde sağolsun birşey alıken bana sorar fikrimi alır zaten marketten giyime herşeyi beraber alırız öyle bir ev kirası falan vermiyor ama haftalık elli veriyor
Çevrenizdeki kadınlara kafayı takmayın bence. Genelde bu para verme durumu eşin geliriyle doğru orantılıdır. Ama mesela birikim yapıyorsundur, istediğin çoğu şeyi alamayabilirsin. Veya mülkünüz varsa eğer, eşiniz kirayı falan bir yerlerde yemiyorsa sonuçta hanenize dönecektir. Yani her ihtiyaç kalemi için eşe başvurmak can sıkıcı olabilir ama haftalık para verilmesi de normal bence. Benim bankamatiğime para yatırıyor. Ben gittiği kadar harcıyorum. Gidere göre bir ay olur birkaç ay olur. Zaten market ve giyim alışverişine çoğunlukla birlikte gittiğimiz için o para uzun süre duruyor. Ben de fazla harcamam zaten ama aylık ne harcıyorum hiç bilmem ben. Kimini bankamatik kartımdan kimini eşim nakit kimini de kredi kartıyla alır. Kişisel harcamamı pek bilmem. Etraftakilere kafa takınca hiçbir şeyden mutlu olamazsınız. Belli bir düzeyde haftalı aylık vs veriyorsa sıkıntı yoktur bence.
hep böyle evliliklere özenmişimdir ne güzel,ben eşimin nereye ne kadar verdiğini hiç bilemem,borcunada karışmam,harclık istersem verir,işleriyle ilgili hiçbirşey bilmem,ben mi garipim acaba?