ev hanımları ve harçlık ?

mutsuz24

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2011
264
0
0
Diğer
merhaba hanımlar,bir konu görmüştüm çalışan bayanlar maaşlarını eşlerine veriyor mu diye,peki çalışmayan bayanlar ne yapıyor,eşlerinden aylık ne kadar harçlık alıyorlar?

hanımlar kişisel bakımlarınız için aylık eşlerinizden ne kadar harçlık alıyorsunuz?

Son düzenleme:
bu konu eşin maaş durumuyla doğru orantılıdır :52:
ben harçlık almıyorum, ihtiyacım olduğunda istiyorum sadece, alışverişi beraber yaparız zaten
giyim kuşam vs. ihtiyaçlarıda kartla aldığımız için hiç para gerekmiyo :27:

bu konu eşin maaş durumuyla doğru orantılıdır :52:
ben harçlık almıyorum, ihtiyacım olduğunda istiyorum sadece, alışverişi beraber yaparız zaten
giyim kuşam vs. ihtiyaçlarıda kartla aldığımız için hiç para gerekmiyo :27:

bizde kredi kartı kullanmıyoruz,evin ihtiyaçlarını birlikte alırız,harçlık konuusna gelincede eşimden isterim o gün vermesede birkaç gün sonra kesin verir,ama bazı arkadaşlarım aylık kesin alıyorlarmış ya dükkan yada ev kirası

kredi kartım var ve nakit olarakta belli bir miktarın altına düşürmez.ne kadar eksikse üstünü tamamlar.ayrıca özel durumlar olursa daha fazlasını verir:34:

Dükkan ya da ev kirası derken?
Yani kadın çalışmıyor adam çalışıyor, evin bütün giderlerini karşılıyor, karısının ihtiyaçlarını alıyor.
Ayrıca bir kira bedeli kadar harçlık mı veriyor?

bizim evde kasa benim valla :9: paralar bende toplanır, ödenmesi gereken ödenir.. harçlık falan almam yani bendedir zaten para.. eşimin kendi işi olduğu için zaten elinin altında parası, akşamları getirir toplarım,biriktiririm,harcarım..

Benim eşim esnaf olduğu için günlük kazanıyor banada günlük 30 lira veriyor. Mutfak masrafı giyim kuşam masrafınıda eşim karşıladığı için bu paraya pek gerek kalmıyor bende biriktiriyorum:)

Benim eşim esnaf olduğu için günlük kazanıyor banada günlük 30 lira veriyor. Mutfak masrafı giyim kuşam masrafınıda eşim karşıladığı için bu paraya pek gerek kalmıyor bende biriktiriyorum:)

hmm iyiymiş canım ,kk nın hanımlarından biraz fikir alayım:)

Dükkan ya da ev kirası derken?
Yani kadın çalışmıyor adam çalışıyor, evin bütün giderlerini karşılıyor, karısının ihtiyaçlarını alıyor.
Ayrıca bir kira bedeli kadar harçlık mı veriyor?

evet canım mesela bir arkadaşım ev kirası alıyor,canı isterse o kiradan eve birşeyler alıyor istemezse hep kendine harcıyor eşide evin her ihtiyacını karşılıyor,gerçi cocukları yok,2 kişiler,ben kendimi bir tuhaf hissettim tüm bayanlar mı böyle diye düşünmeye başladım:26:

bizim evde kasa benim valla :9: paralar bende toplanır, ödenmesi gereken ödenir.. harçlık falan almam yani bendedir zaten para.. eşimin kendi işi olduğu için zaten elinin altında parası, akşamları getirir toplarım,biriktiririm,harcarım..

hep böyle evliliklere özenmişimdir ne güzel,ben eşimin nereye ne kadar verdiğini hiç bilemem,borcunada karışmam,harclık istersem verir,işleriyle ilgili hiçbirşey bilmem,ben mi garipim acaba?

kredi kartım var ve nakit olarakta belli bir miktarın altına düşürmez.ne kadar eksikse üstünü tamamlar.ayrıca özel durumlar olursa daha fazlasını verir:34:

seninkiside güzelmiş,hanımlar ayıp olmazsa eğer aylık ne kadar harcıyorsunuz kişisel bakımlarınız için?

yeni mezunum, üniversiteden mezun olduktan sonra yüksek lisansa başladım o ara da evlendim, master derslerim daha yeni bitti, devam zorunluluğu olduğu için işe güce giremedim, henüz çalışmıyorum ama bir ay sonra iş başvurularına başlayacağım, umarım en geç iki ay içinde çalışmaya başlarım.

iki senedir evliyim, yani öğrenci ev hanımıyım :1: annem babam başka şehirde, sürekli gidip geliyorum onlara ve her gidişimde de istemediğim halde ille de harçlık veriyorlar. çalışana kadar harçlık vereceğiz diyorlar. baskı çok üzerimde. bir de eşim veriyor devamlı. sanki çalışıyor da aylık maaş alıyor gibiyim. sadece spora gidiyorum ve uzun yürüyüşler yapıyorum, onun dışında hep evdeyim, parayı harcayacak yerim de yok, ben de biriktirmeye karar verdim. biriktirdiklerime çalışmaya başlayınca kendi maaşımı da ekleyip dört sene sonra kendime araba almayı planladım :1:

eşim bana ek kart çıkardı bende ordan harcarım gerekirse peşin falan da isterim ayrıca
kaç para maaş aldığını kaç para faturalar tuttu kredi kartı borcumuz ne kadar hepsini sorarım bilmeliyimde madem ki evliyiz sadece o para getiryo diye kendi bilecek değil ya eşimde sağolsun birşey alıken bana sorar fikrimi alır zaten marketten giyime herşeyi beraber alırız öyle bir ev kirası falan vermiyor ama haftalık elli veriyor

eşim bana ek kart çıkardı bende ordan harcarım gerekirse peşin falan da isterim ayrıca
kaç para maaş aldığını kaç para faturalar tuttu kredi kartı borcumuz ne kadar hepsini sorarım bilmeliyimde madem ki evliyiz sadece o para getiryo diye kendi bilecek değil ya eşimde sağolsun birşey alıken bana sorar fikrimi alır zaten marketten giyime herşeyi beraber alırız öyle bir ev kirası falan vermiyor ama haftalık elli veriyor

senınkısıde ıyımıs,hem ek kart hemde harclık iyiymiş,birtek benım kartım yok galıba:52:

harclik falan yok
param bitince alirim
zaten banka kartinin biride bende
para sorunu yok
kim ne aldin ne harcadin
bu parayi ne yaptin gibi bizim evde hic konu gecmez

Çevrenizdeki kadınlara kafayı takmayın bence. Genelde bu para verme durumu eşin geliriyle doğru orantılıdır. Ama mesela birikim yapıyorsundur, istediğin çoğu şeyi alamayabilirsin. Veya mülkünüz varsa eğer, eşiniz kirayı falan bir yerlerde yemiyorsa sonuçta hanenize dönecektir. Yani her ihtiyaç kalemi için eşe başvurmak can sıkıcı olabilir ama haftalık para verilmesi de normal bence. Benim bankamatiğime para yatırıyor. Ben gittiği kadar harcıyorum. Gidere göre bir ay olur birkaç ay olur. Zaten market ve giyim alışverişine çoğunlukla birlikte gittiğimiz için o para uzun süre duruyor. Ben de fazla harcamam zaten ama aylık ne harcıyorum hiç bilmem ben. Kimini bankamatik kartımdan kimini eşim nakit kimini de kredi kartıyla alır. Kişisel harcamamı pek bilmem. Etraftakilere kafa takınca hiçbir şeyden mutlu olamazsınız. Belli bir düzeyde haftalı aylık vs veriyorsa sıkıntı yoktur bence.

Ben birkaç aydır işsizim 3 aylık evhanımı sayılırım.Eşim her zaman maaşını çektiği gibi avcuma tutuşturur.Annemde bol bol harçlık verir sağolsun:55: Bir tane ek kart annem çıkarttırdı bir tanede eşim çıkarttırdı:37:Garibim kendisi harçlık ister benden param bitti aşkımmm der:9:

Ben hiç bir zaman eşimden bunu yapmasını istemedim nişanlandığımız zaman kendisi böyle yapmak istediğini söyledi bende kabul ettim.Sanırım insanın yapısına göre değişiyor

Çevrenizdeki kadınlara kafayı takmayın bence. Genelde bu para verme durumu eşin geliriyle doğru orantılıdır. Ama mesela birikim yapıyorsundur, istediğin çoğu şeyi alamayabilirsin. Veya mülkünüz varsa eğer, eşiniz kirayı falan bir yerlerde yemiyorsa sonuçta hanenize dönecektir. Yani her ihtiyaç kalemi için eşe başvurmak can sıkıcı olabilir ama haftalık para verilmesi de normal bence. Benim bankamatiğime para yatırıyor. Ben gittiği kadar harcıyorum. Gidere göre bir ay olur birkaç ay olur. Zaten market ve giyim alışverişine çoğunlukla birlikte gittiğimiz için o para uzun süre duruyor. Ben de fazla harcamam zaten ama aylık ne harcıyorum hiç bilmem ben. Kimini bankamatik kartımdan kimini eşim nakit kimini de kredi kartıyla alır. Kişisel harcamamı pek bilmem. Etraftakilere kafa takınca hiçbir şeyden mutlu olamazsınız. Belli bir düzeyde haftalı aylık vs veriyorsa sıkıntı yoktur bence.

insan ister istemez kafayı takıyor,çoğu yazmış eşim geitir direk parayı elime verir yada tüm harcamalardan hberim olur diye,biz mesela öyle değiliz,eşimin borcunuda bilmem kazandığı parayıda ,çünkü sürekli birşeyler alıp satar ,ne kadar kazanır bilmem, zararda çok ediyor,bende merak ettim benım gibi olanlar var mı diye,ben çalışmıyorum eve bir katkım yok böyle susmamam mı gerek yoksa eşime hergün hesap mı sromalıyım diye düşünmeye başladım:26:

bütün kartlar bendedir eşime gerektiği kadar veririm günlük haftalık vs.

hep böyle evliliklere özenmişimdir ne güzel,ben eşimin nereye ne kadar verdiğini hiç bilemem,borcunada karışmam,harclık istersem verir,işleriyle ilgili hiçbirşey bilmem,ben mi garipim acaba?

garip değil canım, benim enişteminde kendi işi fakat teyzem ne kadar para kazanmış, nereye ne kdr vermiş bilmez.. onlar 25 yıllık evli. adamdan adama değişiyor galiba..biz nişanlıyken de birlikte çalışıyorduk,yine kasa bendim.. hatta o bişey alalım derdi mesela ben aa sıkışırız olmaz derdim :)) ki banane dimi dükkan onun para onun.. ama eşim bana o özgürlüğü verdi, çünkü o para atamıyor kenara ben atıyorum..

Back
X