ev hanımları ve harçlık ?

eşi esnaf olan ticaretle uğraşan bayanlar, adamlar zaten hergün girdi çıktı borç uğraşıp duruyolar bir de her gün aynı şeyleri size mi anlatsınlar, size de ihtiyacınız olan parayı veriyorsa keyfinize bakın:1:

eşi maaşlı olanlar için durum daha kolay, gelir belli giderler hesaplanır kalan para birikim yapılır, burada eşlerden hangisi bu durumda daha iyiyse idareyi o ele alır, bazı erkeklerin maaşı hatuna vermeleri ondandır, yoksa kimse de maaşının geri kalanını hanım rahat rahat harcasın diye vermez:1:

bizdeki durum ise, zaten bir sürü fatura var kredi borcu var ben hayatta onları takip edip ödeyemem zaten bir çoğu otomatik ödemede birazı internet bankacılığıyla ödeniyor geriye de ciddi bir rakam kalacağını zannetmiyorum uğrşmaya değmez,:1: şaka bi yana ben hiç anlamam idare işlerinden istemem de, suistimale de açık bi durum ama napıym :1:kim iyiyse o yapsın bu işleri

ben çalışıyorum eşimden harçlık almıyorum ama annem ev hanımı, o da harçlık almıyo kredi kartı var limitide yok kafasına göre harcıyo

benim eşim abileriyle ticaret yapıyorlar. ortak olduğumuz içinde ben ve eltilerime her cumartesi günü 200 lira veriliyor.biz haftalık alıyoruz yani... yarın olsa da alsak paralarımızı :) :) :)

Maaşını eşinin eline sayan eşler var diye her kadın bunu beklemesin bence.
Özellikle ticaretle uğraşan-esnaf insanların bunu yapması çok zordur.
İşlerini yapabilmeleri için nakit paraya daimi ihtiyaçları vardır.
...
Bir kadının maaşını eşinin eline saymasıyla bir erkeğin sayması arasında ne fark var ?
İkiside çok doğru değil, -özel birikim yapması gerekenler hariç, ısraf eden erkekler hariç-
Eşlerinin eline maaşını sayan kişiler ise evin ihtiyaçlarını nasıl karşılıyor ?
Kadın birşey istediğinde, eşi parayı yine kendisinden mi alıyor ?
...
Sizin etrafınızdaki kişilere göre değil kendi maddi durumunuza göre düşünmeniz gerekiyor.
Size yeterli kadar para bırakmıyorsa bunu usulunce eşinizle konuşabilirsiniz.
İmkanı varsa size daha fazla bırakacaktır.
Biriktirmek istiyorsanız, birikim için biraz daha fazla eve para bırakmasını tatlılıkla anlatabilirsiniz.
....
Çevrenizdeki insanların yaşantılarına göre hareket ederseniz ya da aklınıza takarsanız mutsuz olursunuz.
Herkesin yaşantısı kendi içinde değişime uğruyor, şekil alıyor.
O söz ettiğiniz arkadaşınız kira geliri alıyordur başka konuda sıkıntısı vardır.
Siz almıyorsunuz, onun sıkıntı çektiği konuda sıkıntı yaşamıyorsunuzdur.
Hayatı böyle döngüler içinde yaşıyoruz, farkında olmak gerekiyor.

Son düzenleme:
...
Bir kadının maaşını eşinin eline saymasıyla bir erkeğin sayması arasında ne fark var ?
İkiside çok doğru değil, -özel birikim yapması gerekenler hariç, ısraf eden erkekler hariç-
...
Sizin etrafınızdaki kişilere göre değil kendi maddi durumunuza göre düşünmeniz gerekiyor.
Biriktirmek istiyorsanız, birikim için biraz daha fazla eve para bırakmasını tatlılıkla anlatabilirsiniz.
....
Çevrenizdeki insanların yaşantılarına göre hareket ederseniz ya da aklınıza takarsanız mutsuz olursunuz.
O söz ettiğiniz arkadaşınız kira geliri alıyordur başka konuda sıkıntısı vardır.

şiir gibi yazmışsınız :1:

ah keşke ev alsamda sıkıntı çeksem aylık 2000 tl taksit ödeyip 1000 tl de birikim yapabiliyorsanız şanslı insanlardansınız bence

Allah'a şükürler olsun.
ev sahibi olabilmeyi Rabbim herkese nasip etsin.
Allah yüzümüze güldü,kredi çekmeden ev sahibimiz tanıdık diye evin yarısı peşin yarısı taksitli ödüyoruz.
açıkçası birazda geleceğimizi düşünmeye başladım...
şimdi birikim yapmasak,eşimde bende kafamıza göre rahatça harcasak uzun vadede hiç bir faydası olmayacak.
kaldıki henüz yavrumuzda yok.o yüzden kıyafete süse püse çok düşkün olmama rağmen,geleceğimizi düşünerek sıkıyorum kendimi.
cebimde bozuk para oluyor okula giderken sadece.eşim soruyor paran var mı diye var diyorum olmadığı halde.
günde 2 tl ile okula gidip geliyorum.
eşimde aynı şekilde...
yani bi yerden kısmadan,çok zor birikim yapmak.

benim eşim abileriyle ticaret yapıyorlar. ortak olduğumuz içinde ben ve eltilerime her cumartesi günü 200 lira veriliyor.biz haftalık alıyoruz yani... yarın olsa da alsak paralarımızı :) :) :)

ben de aynı durumdayım benim eşim de abisi ile ortak önceden kim ne isterse onu alırdı ortak payeden
Şimdi biraz değişti bu günlük harçlık alıyoruz
Ama eşi esnaf olan bir insanın gelirini bilmesi çok zor hele ki böyle ortaklık varsa imkansız
Ben de özeniyorum böyle aylık hesaplarını karıkoca beraber tutanlara ama ne yapayım bunu bile bile evlendim

Herkesin eşi parasını karısına getiriyormus yaaa:)
Bizim boyle bir derdimiz yok. İkimizde calışıyoruz. İkimiz de tutumluyuz. Masrafları boluşuyoruz ve kalanları da evimize harcayıp, biriktiriyoruz.
Bence kimsenin getirip elinize para saymasını beklemeyin. Ben eşimin getirip bana vermesini de kabul etmem açıkçası. O çalısmış o kazanmış.
Ne benimkini elimden almasını isterim, ne de onunkini almak. İlk başta da boyle konusmustuk. Düzenimiz boyle de devam ediyor. Sıkıntı duydugunuz
kısmı eşinizle paylaşın. Yetmiyorsa bıraktıgı para, güzel bir dille anlatın. Boşu boşuna canınızı sıkmayın elinize kazandıgını saymıyor diye:)Karşılıklı
güven olduktan sonra çok problem degil bence.

benim belli bir harçlığım yok kredi borcu ödüyoruz adamın cebinede fazla para kalmadığı için bana da düzenli harçlık veremiyor.ihtiyacımı ya beraber gidip alıyoruz yada kredi kartını alıp kullanıyorum ama borç bitince her ay belli bir miktar harçlık isteyeceğim çünkü para biriktirmek istiyorum

hep böyle evliliklere özenmişimdir ne güzel,ben eşimin nereye ne kadar verdiğini hiç bilemem,borcunada karışmam,harclık istersem verir,işleriyle ilgili hiçbirşey bilmem,ben mi garipim acaba?

bizde de öyledir maaş kartı şu bu hepsi bende durur eşim çalışıyo olursa ve para lazımsa gider çekerim sormam bile eşimle berabersek gider çekeriz 20 tlden fazla para almaz eşim yanına ben ödenecek yerlere ööderim kredi kartlarına pay ederim falan eşim ne karışır ne sorar o emindir ben halletmişimdir.eşimin işi gereği bahşiş olayı da oluyo ara sıra onu bile gelir gelmez cebinden çıkarır koyar görünecek yere evlenmeden öncede ailesiyle pek alakası olmadığı için yine öyleydi parası oldu mu getirir bana verirdi. ama bende eşimden habersiz kenara 1 lira para koymam eşime söylerim şu kadar paramız oldu diye.

valla biz beraber ofiste çalışırdık şimdi hamileliğimin son aylarında olduğumdan artık ofise gitmiyorum evdeyim.eşim hep sorar bi ihtiyacın var mı paran var mı diye ekstra biharcama yapacaksam eğer ve nakit olacaksa söylerim verir.ofis benim üzerime olduğundan para işleri benim banka hesabım üzerinde yürümekte e bende işe artık gidemediğimden banka kartımı eşime verdim para yatyırma ve çekme işleri için. ayrıca kkartım var zaten giyim kuşam işlerinde nakit kullanmıyorum karttan çekilir.

onun dışında haftalık bazen 50 bazen 100 verir bazen 2-3 gün sonra bir 50 daha verir. aslında ihtiyaca görede tam vermiyor paralı olduğu dönemde fazla fazla verir para biriktirmeyi sevdiğimi bildiğinden onun için yapar. artık yürümekte zorlandığımdan dışarı çıkmıyorum havalarda soğuk verdiği para öylece kalıyor ondan haftalık 50 filan çok fazla bile :)

mutfak alışverişini vs benim cüzdanımdan gitmediğinden kalıyor para :52:

adamına göre değişir diye düşünüyorum evlenmeden önce babam bana haftalık verirdi ayrıca kredi kartını kullanıyordum onun için evlenince eşimden de aylık para vermesini istedim harçlığımı pazar market hepsini aylık alıyorum ama ayakkabı mont gibi büyük masraflar eşim ödüyor ayın sonuna getiremezsem destek istiyorum ama sağolsun annemler hala ihtiyaçlarımıda alırlar ama maaştan kalan para bankada kalıyor onuda boş bırakmam ara gider bakarım para yerinde mi diye eşimde sağolsun en ufak harcamada söyler

hanımlar bence biraz brikim yapın ilerde çocuklar büyüne birikim zor olur parayı çarçur etmeyin

Eşimle bu konuda bir süre sorunlar yaşadık.Bana para vermi,yorsun cüzdanımda para yok diyordum,o da ben karşında çalışıyorum.Ne istersen alırım,alışverişide beraber yapıyoruz derdi.Ama yinede bende para bulunmalı diyordum.Epey zaman anlattım durdum.En sonunda ikna oldu.Şimdi her akşam gelince bozukluk atar kumbaraya birikir orda...Esnaf olduğu için günlük kazanıyor çünkü.Sağolsun artık sesi çıkmıyor.Çünkü dedim benimde hakkım var bu parada sen benimde rızkımı kazanıyorsun diye....

Tüm gelir bende toplanır, evin giderlerini hesaplar kenara ayırırız, kalan paradan kızımın ve eşimin aylık harçlığını da ayırırım, geriye kalan kısım benimdir Allah bereket versin:nazar::nazar:

bizimde evlendiğimizden bu yana ben çalışsamda çalışmasamda eşimin maaş kartı bendedir evin kendimin eşimin çocuğun tüm giderlerini ordan karşılarım. gerektiğinde eşim benden ister bazen gırgırı olur. parası biter yahu koca ay çalışıyorum eşşek gibi cebimde beş kuruş para yok bu ne iş diyo. bende cevaben hemen veriyim kartını ama fatura taksit market alışverişi kira hepsini sen halledersin bidaha paraya elimi sürmem diyorum. tabiki işin şakası bu konuşulanlar. para bende olmuş onda olmuş ne fark eder. sonuçta ailemiz için harcanıyor. ama bende olmasının kötü bi yönüde var bazen diyorum bana hiç küçk jestler çiçek falan almıyosun. oda diyo şimdi sana diyicem şukadar para ver sende sorcan neden diye (hesap sormak için neden demem ama merak ederim) bende yalan söyliycem sana sen tabi yalan olduğunu gözüme bakınca anlıycaan deşip durucan ben sinirlenicem lanet olsun diycem kavga çıkıcak. diyo. bende iyi ya parayı alırsın ççeğide avga sonrası barışma hediyesi olarak getirirsin diyorum. :). seviyorum keratayı.

Son düzenleme:
...
...
....

aaahh birbirimizin hayatı yerine kendi hayatlarımıza odaklanmaya başladığımız gün o kadar çok sorun kendiliğinden çözülecek ki...ama başarabilsek işte...

Back
X