Ev hanımlığı mı, çalışmak mı?

Emek vermeden olmuyor bu işler. Sen bugüne kadar ki çabalarını kocanın caydirmalariyla hopp bi kenara bırak.nasil etkilenip pes etmişsin hemen. Çok pişman olursun.

Maddi durumunuz iyiyse evinde otur mis gibi kursuna git arada nedir yani.. bu arada puanlari yuksek bi bölüm mü?

BölÜmüm ingilizce. Atamalar yüksek, ama istanbul çok az. 90 larda olmam lazım şile tarafına filan gitmezsem. şehir dışı çok umutlu değil, oğlum seneye 1. Sınıfa başlayacak, onu da alıp ikimiz başka bir şehre gideriz. Eşim de burada yalnız kalır. 1 sene çekilir mi böyle bilmiyorum.

Yılma sakın.
Sonra bir bakmışsın aldğın eğitim,kendine verdiğin emek heba olur gider.

eğer öğretmen olmak için 4-5 sene kadar üniversite okumuşsam,emek harcamışsam mesleğimi yapmadan pes etmezdim.ayrıca eşlerimiz de dahil kimseye çok güvenmemek gerektiğini düşünüyorum hayatın ne getireceği belli olmaz.bir kadın hele de mesleği olan bir kadın evde oturmamalı bence.

Geçen sene 72 puan aldım kpss den, ki ilk çözdüğün kpss girdiğim kpss ydi formasyon ve çocuk olduğu için. Aynı puanla arkadaşlar Diyarbakır, Erzurum vs. Atandı Doğu fa kontenjan çok olduğu için. Bn çocuğu alıp gitmeyi düşündüm ama biZimki çocukla seni bir başına gönderemem dedi. Annem rahatsız dediğim gibi, kayınvalide yok. İsanbul kazanmam gerek, yükseltmem lazım ama mat yok. ben okuldan saat 10 da geleyim diye bekleyen bir çocuk var. O saatte beni okullardan almaktan yorgun bir eş.

Aslında ben çok hevesliydim ama dalgaya karşı yüzüyor gibi hissediyorum kendimi. :KK51:
ev hanımı olmak zorunda değilsiniz ki..
Madem bi çocuğunuz var üstelik 6 yaşında, tam ikincisini yapabileceğiniz bi süreç.
Yaşınız geçiyor, ben sizin durumunuzda olsam kariyerimle alakalı herşeyi şimdilik durdurur, bir çocuk sahibi daha olurdum.O kreş yaşına gelene kadar evimde oturur hem kendim dinlenir hem eşimin gönlünü yapardım.Oğlunuzla ilgilenememşsiniz yıllardır onunla zaman geçirirsiniz, ikinci bebeğinizi kreş yaşına getirirsiniz.Sonra da kaldığınız yerden devam edersiniz.Hem siz de bir nefes almış olursunuz.

Sonra da isterseniz sonsuza kadar çalışırsınız.
Kpss istanbul dışını kazanırsanız sizin için herşey çok çok daha zor olur.

ev hanımlığı mı, hiç bana göre değil. :KK47:
çalışmalı insan, üretmeli, hayat evde pinekleyecek kadar değersiz değil.

Hanımlar, bugünlerde hep aynı sorunlarla uğraşıyorum biraz eşim sebebiyle. Çocuk mu kpss mi diye düşünür dururdum, size sordum, derkeen..Kadın doğumda bazı sıkıntılarım olduğu ve dersane saatlerimin geç olması eşimi bıktırdı. Tartıştık da, konuştuk da.

Bana diyor ki, senin öğretmenlik koşturmanla ömrümüz geçiyor. Sen evi seviyorsun, eğitimi seviyorsun. Geçim sıkıntımız yok, kendi ayaklarım üstünde duracağım diye uğraşma. Beraber hep ertelediğimiz Arapça kursuna gidelim mesela. Ailene zaman ayır. Kurslarına git, falan filan.

Bir de annem rahatsız olduğu için onunla da ilgileniyorum. Mesela, onlara misafir gelmesi demek iki gün benim orada olmam demek. Geçen sene, formasyonum sırasında ne bana ne onlara misafir gelemedi doğru düzgün. Eşim sağolsun, götürür yardım eder ama iki evin koşuşturması ona da yansıyor.

Bense yorgunum galiba, zihnim yoruldu, hevesim kırıldı. Şu iki haftadır dersaneyi durdurdum düşünmek için. Ailem o kadar okudun bir şey yapamadın diye düşünüyorlar. Biraz onları memnun etme çabası da var bende. Eşim para kaygısı olmadan zamanı müsait kurslarda keyfine göre ders ver diyor eğer öğretmenliğini geliştirmek için.

Kaygılıyım, siz olsanız ne yapardınız?

Kesinlikle bırakmayın ekonomik özgürlüğünüz varken kendinizi kısıtlamayın.Ki yarınınızın ne olacağı belli olmaz,enazından sırtınızı devlete dayamış bir memur olursunuz.Yorgunluk sadece çalışan insanlardada olmuyo sadece katlanıveriyo ama bunlar aşılmaz değil zamanla bu sürec sizde alışkanlık yapacaktır,eşiniz ile beraber.

BölÜmüm ingilizce. Atamalar yüksek, ama istanbul çok az. 90 larda olmam lazım şile tarafına filan gitmezsem. şehir dışı çok umutlu değil, oğlum seneye 1. Sınıfa başlayacak, onu da alıp ikimiz başka bir şehre gideriz. Eşim de burada yalnız kalır. 1 sene çekilir mi böyle bilmiyorum.
sız ıng ogretmenı mısınız
formasyon dedıgınıze gore dıl ve edeb okudunuz heralde
ee ataması olsa es durumundan esınızın oldugu yere gıtmıyor musunuz zate
ıng ogretmenlerı de oyle yusek puanla atanmıyor benım bıldıgım 70 75 le falan
bı kere atandın mı gerısı kolay degılmı

çalışmak kadar kendi ayaklarının üzerinde durmak, herkesin karşısında ezilmemek gibi güzel birşey var mı ya. çalışmak ve kendini geliştirmek tabiki

Baskalari bisiler dusunuyor diye calisilmaZ

Ben konuyu okurken bi calisma sevki göremedim acıkcası

Annenizden ferğgatta etmeniz gerekecek

calısma sevkı var ben okurken gordum fakat bıkkınlık var
bunu anlayabılıyorum cabalıyor cabalıyor ama olmuyor

Emek vermeden olmuyor bu işler. Sen bugüne kadar ki çabalarını kocanın caydirmalariyla hopp bi kenara bırak.nasil etkilenip pes etmişsin hemen. Çok pişman olursun.

Kolay pes etmek değil, ben 2 senedir uğraşıyorum. Yanımda kimse olmadan çabalıyorum. Artık oğlum bile öyle kabullenmiş ki etrafta senin kardeşin yok mu diyenlere annem öğretmen olunca kardeşim olacak diyor.

İnsan vucudu ve akli çok güçlü ve kapsamlı... Yeter ki yapmak isteyelim, inanalim..

Eğer gerçekten isterseniz hic sorunmus gibi göstermeden üstesinden gelebilirsiniz. Eğer siz mutlu olursaniz kimse size birak diyemez. Ama siz sürekli söylenir Yoruldum der ve evinize bunu yansitirsaniz esinizin de tartismasi çok normal.

Ve sorunuza gelince bence çalışmak... ki ben de çok yüklü bir gruptan kpssye girdim her seye vakit bulabildim insanin tum gününü kapsayan bir durum değil doğru program yapilirsa

Ben hayatımda hiç "sonsuza kadar güvenilecek adam" görmedim; hep bir şüphe içimde. O yüzden ben olsam ne olursa olsun çalışırdım.

ben de görmedim :KK8: eşim çok harika bir insan mıdır? hayır, hatta sinirlidir yapısı. normalde çok iyidir, beni de iyi hissettirir. parası varsa o benimdir mesela. ne yaptın, ne ettin demez. o gün yaptığım temizliği, güzel bir yemeği takdir eder. evi önemser. geçen sene 5 gün eve 10 da geldi. sabahtan yemeği hazırlayıp giderdim okula. işten geldiğinde hazır tenceredeki yemeği koyup yesin isterdim ama illa o yemek ailecek yenecek. beni beklerdi akşam 7 de gelip. ben de özenirim ona. evde canını sıkmam ama işte bozulur bir şeylere. o zaman terör estirir. benim alttan almamın, kızmamın hiç birinin önemi olmaz.

Esinizin sonsuza dek size bakacagini nereden biliyorsunuz ? Aldatilabilirsiniz, dayak yiyebilirsiniz, esiniz vefat edebilir veya bu evliligi bir gun siz istemeyebilirsiniz. Bir guvenceniz olmadan nasil yasayacaksiniz ?

Back
X