Ev hanımlığı mı, çalışmak mı?

aldatıldığında ya dayak yediğinde de keyfine bakacakmı?

parası olsun ki boyun eğmesin böyle şeylere yazık yani nasıl yönlendiriyorsunuz insanları.
be yönlendirmiyorum canım fikir veriyorum, okulu bitmiş eğitimli bi insan ne zaman olsa ayakları üstünde durabilir, annesine de destek oluyormuş, sorumlulukları var yani bir de çocuğu olursa ne kadar yıpranır acaba bu açıdan baktınızmı, eğitimi yarıda olsa asla böyle bişey söylemem, ayrıca bu benim fikrim siz beğenmiyebilirsiniz, ben konu sahibine söyledim

be yönlendirmiyorum canım fikir veriyorum, okulu bitmiş eğitimli bi insan ne zaman olsa ayakları üstünde durabilir, annesine de destek oluyormuş, sorumlulukları var yani bir de çocuğu olursa ne kadar yıpranır acaba bu açıdan baktınızmı, eğitimi yarıda olsa asla böyle bişey söylemem, ayrıca bu benim fikrim siz beğenmiyebilirsiniz, ben konu sahibine söyledim
Ne zaman olsa ayayakta durulmuyor iste okul bitince kpss o bu derken Öle okuyan insan ne zaman olsa ayakta durur olamiuir malesef zaten o da suan ayakta durmaya calisiyior

Ne zaman olsa ayayakta durulmuyor iste okul bitince kpss o bu derken Öle okuyan insan ne zaman olsa ayakta durur olamiuir malesef zaten o da suan ayakta durmaya calisiyior
arkadaş kararsız kalmış fikir sormuş , e ozaman kocasındanmı ayıralımi anasınamı bakmasın, çocukmu yapmasın, oda insan neticede yetişebilirmiyim karmaşası yaşamış, şu an olmazda 3 sene sonra çalışacak belki , hayatını düzene sokacak, kaldıki ben 14 yıl çalışmış bi insanım , şuan kalan sigortamı dışardan ödüyoruz. neden işten çıktım çocuklarım için. çünkü doğumdan itibaren en azından okul dönemine kadar anneye ihtiyaç farklı , ve 10 günümü 10 saat uyumadan geçirdiğimi biliyorum çocuklarıma bakarken, bunun yanında çalışma nasıl olurdu ben çalışıcam diye sağlığımdanda olabilirdim. ben şuandaki durumuna göre yorum yaptım, ha kocası izin vermedi siz izin verdiyseniz çalışsın tabi benim bi lafım yok

hangi devirde yaşıyorsunuz acaba artık eğitimli insan her zaman ayakları üstünde durur dönemi geçti yani bilgiler eskiyor firmalar deneyimli çalışan istiyor yaşı da geçecek daha genç ve başarılı kişiler varken şansı olurmu?

çocuk meselesinde para sıkıntısı olsa da yine çalışmak zorunda olmayacakmı?
kolay olmayacak ama hayalleri varsa erkeğin kadının da var tek derdi çocuk ve ev olan pasif kadınlardan olmak istememeli bir kadın.

arkadaş kararsız kalmış fikir sormuş , e ozaman kocasındanmı ayıralımi anasınamı bakmasın, çocukmu yapmasın, oda insan neticede yetişebilirmiyim karmaşası yaşamış, şu an olmazda 3 sene sonra çalışacak belki , hayatını düzene sokacak, kaldıki ben 14 yıl çalışmış bi insanım , şuan kalan sigortamı dışardan ödüyoruz. neden işten çıktım çocuklarım için. çünkü doğumdan itibaren en azından okul dönemine kadar anneye ihtiyaç farklı , ve 10 günümü 10 saat uyumadan geçirdiğimi biliyorum çocuklarıma bakarken, bunun yanında çalışma nasıl olurdu ben çalışıcam diye sağlığımdanda olabilirdim. ben şuandaki durumuna göre yorum yaptım, ha kocası izin vermedi siz izin verdiyseniz çalışsın tabi benim bi lafım yok

şu an çalışan ve çocuğu olan kadınlar salakmı acaba?
bi siz akıllısınız gibi konuşuyorsunuz da..

hangi devirde yaşıyorsunuz acaba artık eğitimli insan her zaman ayakları üstünde durur dönemi geçti yani bilgiler eskiyor firmalar deneyimli çalışan istiyor yaşı da geçecek daha genç ve başarılı kişiler varken şansı olurmu?

kolay olmayacak ama hayalleri varsa erkeğin kadının da var tek derdi çocuk ve ev olan pasif kadınlardan olmak istememeli bir kadın.
bende bunu demek istedim

şu an çalışan ve çocuğu olan kadınlar salakmı acaba?
bi siz akıllısınız gibi konuşuyorsunuz da..
ben ukalalık etmedim lütfen kelimelirinize dikkat edermisiniz, ben kendimi akıllıda ilan etmedim çalışanada çalışmayana saygım var, başkasının konusunda polemiğe girecek kadar sıkıntınız varmış demekki bu konuda, ayrıca tekrar ifade ediyorum konu sahibi sıkıntılarını dile getirmiş ona göre yorum yapılması açısından eşide onu pasifize etmiyor adam dil kursuna gidelim demiş, başka yerlerde öğretmenlik yap demiş, eşinin gelişmesini istiyor ama yıpranmasını istemiyor anladığım kadarıyla, bende benzer şeyleri yaşadım sadece çocuğum olduğunda değil çalışırken annemle ilgilenmem çok gerekti gece 12 de işten gelip 1 saat uyuyup acile gidim 4 te eve dönmüş ve 7 de tekrar işe gitmiş biriyim bunun zorluklarını bildiğim için naçizane bir fikir benimki, ayrıca bu konuda tartışma istiyorsanız yada birilerine taş atmak istiyorsanız yanlış adrestesiniz bu ben değilim

Kesinlikle çalışın çalışın kendinizi güvene alın çocuk yapmadan bitirin

ne güzel işte eşin illa çalış demiyor daha ne istiyosun? bu devirde bütün erkekler çalışan kız arıyor parasını yemek için, seninki ne güzel çalışmasan da olur diyor kıymetini bil bence..
gerçekten öyle ama eşi çalışmadığı için evi ona dar edeni çok duyuyorum bu ara
istersen çalışma diyen nadir :)

bende bunu demek istedim

Hanımlar, bugünlerde hep aynı sorunlarla uğraşıyorum biraz eşim sebebiyle. Çocuk mu kpss mi diye düşünür dururdum, size sordum, derkeen..Kadın doğumda bazı sıkıntılarım olduğu ve dersane saatlerimin geç olması eşimi bıktırdı. Tartıştık da, konuştuk da.

Bana diyor ki, senin öğretmenlik koşturmanla ömrümüz geçiyor. Sen evi seviyorsun, eğitimi seviyorsun. Geçim sıkıntımız yok, kendi ayaklarım üstünde duracağım diye uğraşma. Beraber hep ertelediğimiz Arapça kursuna gidelim mesela. Ailene zaman ayır. Kurslarına git, falan filan.

Bir de annem rahatsız olduğu için onunla da ilgileniyorum. Mesela, onlara misafir gelmesi demek iki gün benim orada olmam demek. Geçen sene, formasyonum sırasında ne bana ne onlara misafir gelemedi doğru düzgün. Eşim sağolsun, götürür yardım eder ama iki evin koşuşturması ona da yansıyor.

Bense yorgunum galiba, zihnim yoruldu, hevesim kırıldı. Şu iki haftadır dersaneyi durdurdum düşünmek için. Ailem o kadar okudun bir şey yapamadın diye düşünüyorlar. Biraz onları memnun etme çabası da var bende. Eşim para kaygısı olmadan zamanı müsait kurslarda keyfine göre ders ver diyor eğer öğretmenliğini geliştirmek için.

Kaygılıyım, siz olsanız ne yapardınız?

seninki gibi bi eşim olsa ev hanımı olurdum..
ama benimki gibi olunca çalışmak gerekiyo...

gerçekten öyle ama eşi çalışmadığı için evi ona dar edeni çok duyuyorum bu ara
istersen çalışma diyen nadir :)
işte evetçalışmasan da olur diyeni bulabilirsem alnından öpcem :) bugüne kadar çalışmadığım için çok talip kaybettim ben :)

Kesinlikle vazgeçme! Bir kadının kendi ayakları üstünde durması kadar güzel bişey var mı? Lütfen okuduğun üniversiteye yazık etme.Sakın ama sakın vazgeçme,madem KPSS dershanesine de yazılmışsın,bence devam et.Allah korusun hayatta herşeyi yaşıyor insan..

ben suan ucretsiz izindeyim. artik acikcasi calismayi cok cok istemiyorum yani bende arada kaldim. benim esimde ayni senin esin gibi. calisma bebekle ilgilen keyfine bak diyo. acikcasi bu da benim isime geliyo. maddi kayginiz yoksa eger esine sigortani yatirmasini soyle. zaten atansan alacagin maas yine evinize gidecek. en azindan sigortan olur. gerisi ihtiyaclarin zaten onu da esin illaki karsiliyodur. ben acikcasi bu fikre sicak bakiyorum kendim icin

babana bile güvenme diye bir laf var.üniversite bitirip alacağınız kıytırık bir kazak için bile kocanızdan para istemek bence gereksiz.yarın öbürgün bir laf eder üzülürsünüz.insanın evladının bile harcadığı gün gelir göze batar para garip bi mesele yani

ben suan ucretsiz izindeyim. artik acikcasi calismayi cok cok istemiyorum yani bende arada kaldim. benim esimde ayni senin esin gibi. calisma bebekle ilgilen keyfine bak diyo. acikcasi bu da benim isime geliyo. maddi kayginiz yoksa eger esine sigortani yatirmasini soyle. zaten atansan alacagin maas yine evinize gidecek. en azindan sigortan olur. gerisi ihtiyaclarin zaten onu da esin illaki karsiliyodur. ben acikcasi bu fikre sicak bakiyorum kendim icin

Sigortam zaten üniversitedeyken başladı. Evlendikten sonra da eşim devam ettirdi. İki senedir yine devam ettiriyor. 10 sene değilse bile sanırım aralıkla beraber 6-7 senelik sigortam ödenmiş durumda. Kendisi de bir nevi böyle diyor. Ticarete atıldı. Kurduğu işte çalışanları var. Çok istiyorsan sen de benim çalışanım ol. Sigortanı ödüyorum, maaş da artık Allah o aya ne verdiyse ben de sana veririm diyor bazen az bazen çok.

seninki gibi bi eşim olsa ev hanımı olurdum..
ama benimki gibi olunca çalışmak gerekiyo...

Senin eşin çalışmanı istiyor sanırım. Benimkisi de bahsettiğim gibi söylüyor, düşünüyor ama nereye kadar güvenebilirim bilmiyorum. Erkekler öyle anasının gözü ki kimi zaman, eş bile olsa. Bir anda siliyorlar her şeyi.

erkek milletine güven olmaz o yüzden mutlaka bir güvencen seni zor durumda kurtaracak maddi birikimin olması lazım o yüzden tabii ki çalışmak.
kadını çalışmaktan alı koymaya çalışan erkekte art niyet ararım. yarın aldatılmayacağının ya da şiddet görmeyeceğinin garantisi yok üstelik bu sorunları yaşayan bu kadar kişi varken..

Dün akşam hiç bakamadım foruma. Belki sorunum çok basit görünüyordur dışarıdan ama iki farklı hayat tercihi, bambaşka iki yol benim için. O yüzden derinlemesine düşünmem ve kısa sürede karar vermem lazım. Dersanem ilerliyor çünkü. Nasıl bir halse erkenden uykuya bırakıyorum kendimi. Fikirleriniz gerçekten önemli benim için. Lütfen paylaşın.

Ben şu anda çok fazla objektif bakıyorum, iki yola da. Sanırım çoğu kimse kendi paranı kazanma fikrinde. Ben de bu doğrultuda devam ediyordum. Eşimle feci kavgalar etmeden önce. Öncesinde atışıyorduk. Ben bizim için bekledim bunca zaman. Sen de bekleyeceksin diyordum, kesip atıyordum. İlk defa bu ayrıma geldim. İlk defa yorulduğumu hissettim. Ona söylemiyorum yorulduğumu filan. Onunla şartlarımızı konuşuyorum ve uyuyorum :KK69:

Back
X