ev hanımlığımı iş kadınlığımı...

Kızınızın okulunu değiştirerek ona iyilik yerine kötülük ederseniz bence .

Çocuğunuz bir yaşındayken başlamışsınız, alışmış zaten çalışan bir anneye.
En zor zamanları atlatmışsınız. Diğer bebeğiniz içinde oyle, oda kreş yaşına yaklaşıyor.

Eğer ortak yaşamanın anlamını biliyorsa eşler, yuku yarı yarıya omuzluyorsa, paragoz değilse tabiki iş hayatı.

Tüm gün okulda olan çocuğunuz durumundan memnun mu yoksa çok mu sıkılıp bunalıyor, yoruluyor?
Siz işinizde mi mutlusunuz,evde kaldığınızda mı mutlu olacaksınız?Bence bunların cevabına göre karar verin.
Bu arada ocak sonunda ben de bu tarzda konu açacağım sanırım Bizde de durumlar karışık

eşim elinden gelen yardımı yapıyor allah razı olsun ondan her konuda anlayışlı bazen yemek olmuyo dışardan yiyoruz bazende 2 yumurta kırıp akşamı öyle geçiştiriyoruz ama hiç bi konuda sıkıntı yapmıyo nekadar borcumuzda olsa harcamalarıma karışmıyo. rabbim kızlarımada öyle bi eş nasip etsin. diyorumya benim üzüntüm çocuklarımla ilgilenememek bazen çok vicdan yapıyorum kendime işe gelince huzursuz oluyorum.

Şu aklımla annen çalışan bi kadın olsamıydı diye sorsalar, kesinlikle çalışsaydı keşke derdim.

Benim geleceğim ve kendi iyiliği için.

anneanne ve babaanne ortak bakıyorlar. işi bırakırsam büyüğü devlet okuluna vermem gerekir yarım gün. aslında devlet okulunu daha önce düşündük ama kayınvalidemin bulunduğu mahallede ilköğretim yok annemlerin oturduğu yerde ki okulda çok vasat durumda yani orada iyi bi eğitim alması mümkün değil.

Anladığım kadarıyla işi bıraksanız da çocuklarınızla çok ilgilenemeyeceksiniz çünkü dediğiniz gibi erken kalkılıyor, geç geliniyor. Ama işi bırakırsanız, hem maddi olarak ne kadar rahat olursanız olsun onun eksikliğini duyacaksınız, hem uzun süredir çalıştığınız için siz bunalacaksınız, hem de borçlarınız var. Bence yıllık izin tarzı bir ara ile şu buhranlı dönemi atlatmayı deneyin. :)

canım 10 gündür yıllık izindeydim bu hafta başladım işe ama yok olmuyo büyük kızım yine aynı sabah gitti akşam geldi ama ona en sevdiği yemekleri yaptım akşamları küçüklede oyunlar oynadık koyun koyuna yattık çok mutluydu oda. bilmiyorumki sonraında pişman olmakta var.

Ben işi tercih ederdim. Şuanda da önce işim olsun diye bebek düşünmüyorum. İş benim için o kadar önemli yani.

Ben bekarım hiçbi sorumluluğum yok ama bazzen iki yüzlü çalışanları görüp ev hanımı olası geliyo insanın.
Senin için diyeceğimse hangi şartta daha mutluysa önemli olan o para imkanlar biyere kadar mutlu eder canım.

bence kendinizi cocuklariniza karsi vijdan azabi cekiyo hissediyorsaniz 1yil daha dayanin cikin derim.. benim kizim taa 14aylikdan beri kres, anasinifi yapiyo.. yalniz yasiyorum cocugumun butun yuku bende yardim edenimde yok senin esin varmis oda guzel bisey.. kizimla eve 6da giriyo 7bucukda yatakda oluyo ama tatillerde elimden geldigi kadar izin aliyorum 2.gunu evde sklmaya basliyo bile arkadaslarini ozluyo falan sonrada diyorum demekki okulda iyiki okulu istiyo diyorum

Şartların iyiyse kesinlikle devam etmelisin. Hani şartlar kötü olur da bırakmak için geçerli nedenler olabilir ama şu durumda her şeyin bir çözümü var.
Ben nedense her şey kararında olsun derim. Çocuğumu tam gün okula vermek yerine yarı zamanlı bir yere verip kalan yarım günde bakıcı nezaretinde olmasını tercih ederim. belki benimkinin yaşı küçük zamanla düşüncelerim değişebilir ama sabah benimle çıkıp akşam benimle gelmesi konusuna şu an çok uzak bakıyorum.
Çalışmak maddi anlamda kesinlikle önemli ama sana kattıkları, sosyal güvencen bunlar da manevi tarafları aslında ve kısmen de parayla alamayacağın şeyler.
Ben de sabah 6,45 evden çıkıyorum 19,30 eve giriyorum. Zaman zaman senin düşündüklerini düşünüyorum ama yien de çalışmayı evde oturmaya tercih ederim.
Sadece ben özelde çalışan biri olarak keşke şartlarımız patron insiyatifine bırakılmasaydı. Devletin bildiği ama bilmezden geldiği şeyler çözülebilseydi diye daha olumlu şartlara özlem duyuyorum.

arada bir benim de kafama koyduğum konudur :)
benim kızımda sabahtan akşama kadar okulda 3. sınıf örencisi
anasınıfından beri böyle.. çok yoruluyor yavrum
ama işte hayat şartları.. ben maddiyattan dolayı mecburum çalışmaya
borçlar biterse ne olur bilemem..

bence 1 yıl beklemeyin ve işi bırakmayın
para dediğimiz şey borç bitene kadar değil her zaman lazım olacak borcunuz bitince de birikim yapmanız gerek o çocukların okulu dershanesini vs olacak hastalık dediğimiz ne zaman geleceği belli olmayan durumlar var emekliliğiniz söz konusu
bu devirde herkes öyle bakıyor çocuklarına akşam tüm ilginiz onlar da olsun haftasonları da dahil.

Vallahı ben ev hanımıyım ama 7 24 oturuo cocuklarımla mı oynıyorum malesef cunku evdede ıs dolu kı sureklı evde oluncada pskolojısı bozuluyo ınsanın mesela bugun cok keyıfsızım cpcuklarıma yansıtmamak ıcın sahte gulusler atıyorum keske calıssamda cocuklarım kreste olsalar ama kocam ızın vermıyo malesef

bazen annemle konuşuyorum oda sakın bırakma işini bidaha işe giremezsin diyo biz çocuğa iyi bakıyoruz aklın çocukta kalmasın diyo çok uğraştın çok sınavlar kovaladın emeğine yazık etme diyo.

bence iş tabiki... annemi örnek alıyorum mesela ev hanımıydı ama bizle aman aman ilgilenmedi yani, şimdi biz büyüdük uçtuk yuvadan kendine meşgale arıyor çünkü hayatı ev işleri içinde geçti, kendine bir gelecek hazırlamadı. çocuklarınızın bu yaşları geçici ama onlar büyüyünce siz yalnız kalacaksınız ve çok sıkılacaksınız. iş hayatı size sosyal imkanlar, çevre kazandırıyor. bir de kimse bencillik gibi algılamasın ama anne olduk diye kadın olmaktan birey olmaktan vazgeçmemiz lazım, emin olun çocuklarınız sizinle çok daha gurur duyacak. hep isterdim annem çalışsın, kendine daha çok baksın, tüm sohbeti şurayı temizledim burayı sildimden öteye gitsin ya da komşu kızının eşyalarından...

kesinlkle is.zqten artik bebek degiller buyutmusunuz bi sekilde calisirken.onlarnda kendilerine gore hayati olacak kresi kursu sporu arkadslari vs.atanmk icn ugrastm olmayinca kurumsal yerlerde is aradm tum kapilar kapandi hamile oldgmu ogrennce is aramktan vazgectm.smdi is teklifleri geliyr ama hamileyim diye kabul edilmiyrm bende bu sekilde baslamk istemedm.inann daha iyi geleck icn calisin kendniz icnde hemde.calsmaya alsis biri icn evde olmak gorundgu gibi degil.butcenize uygun yardmci birini bulun.mesela yarim gun gelip sadece cocuklarla ilgileneck.nebileyim isi birakmayi dusunmeyin baska alternatif bulun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…