ev hanımlığımı iş kadınlığımı...

çocuklar bir şekilde büyüyecek kesinlikle iş derim

şöyle düşünün ki şuan o işte çalışmıyor olsanız büyük kızınız belki o koleje gidemeyecek

eğitim kolejlerde çok daha iyi

ve ne olursa olsun bi bayan çalışmalı ki sizin işinizde özenilen bir iş miş ne güzel işte

Konunu okudum .Başlığa göre cevap vereyim -ev hanımlığı- bence.Tabi borçların varmış biraz toparlan sonrasında iş bırakma konusunu düşünürsün.

iş bırakılır mı ya...
çocukların anne babaya bağımlı oldukları dönem çok kısa bi zaman dilimi.
güzel bir işi bırakmaya değmeyeceğini düşünüyorum.

Küçükken ilgi beklerler doğrudur ama şöyle düşünün eğitim, hayat standardı da çok önemli. Herkes daha iyi şartlar da yaşayabilmek, çocukları olanlar iyi bir gelecek sunabilmek için çabalıyor zaten, inanın yaşları büyüdükçe sıkıntıları da farklı olacak, şimdi kolejden alsanız ileri de neden aldınız beni o okuldan da diyebilir size, cevabınız sizinle daha fazla ilgilenmek için mi olacak?

en zor kısmını çalışarak geçirmişsin çocuklar büyümüş. kreş ve okul zaten hayatlarında olacak bırakmanın bi anlamı yok. evde çok sıkılırsın çalışma hayatına alışmışsın. minik iki bebeğin olsa daha farklı bir cvp verirdim tabi.

bazen annemle konuşuyorum oda sakın bırakma işini bidaha işe giremezsin diyo biz çocuğa iyi bakıyoruz aklın çocukta kalmasın diyo çok uğraştın çok sınavlar kovaladın emeğine yazık etme diyo.
Neden aklınıza gelen ilk çözüm işi bırakmak onu anlamadım.
İşyerinizde mi mutsuzsunuz?
Eğer aldığınız maaş güzelse eve haftada 3 gün veya hergün yardımcı tutun,ütünüz dahil ev toplama işini bile o yapsın.2 günlük yemeğinizi bile yaptırırsınız.
Akşam eve geldiğinizde sadece çocuklarınızla vakit geçirebilirsiniz.
Kızınızın şuan tümgün yorulduğunu düşünebilirsiniz ama alışıyorlar 2. yıl.ortaokuldan itibaren eğitim harcamalarınız çok artacak .Çocuklarınıza düzgün bir gelecek vermek için çalışıyorsunuz.Bunuda unutmayın.

YAŞADIKLARINIZI BENDE YAŞIYORUM ARKADAŞIM BİR EVİMİZ OLAYDI DİYORUM BİR DK DURMAZDIM AMA İHTİYAÇLARDA HİÇ BİTMİYOR Kİİİİ
ÇOCUKLARIMIZA İYİ BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Bir yılın ardından maddiyatınız düzelecekse çalışmayıp çocuklarınla ilgilenmen daha güzel. Ben çalışınca ev hanımlığını özlüyorum ev hanımıyım şimdide iş hayatını özlüyorum.

Nedir bu annelerin sıkıntısı böyle.
Benzer bir durumda benim başımda var.
Kızım 3 yaşına girmek üzere, ve benim çalışıyor olmama hala alışamadı.
Bununla birlikte iş yerim bulunduğum yerden çok uzak bir ilçeye taşınıyor mesafe sebebi ile işten ayrılacağım.
Ben ki her kadının mutlaka çalışması ve ekonomik özgürlüğünü kazanması kanaatindeyim ama çocuklar elimizi kolumuzu bağlıyor.
Bir kaç ay içerisinde işten ayrılmak durumdayım, her ne kadar kızım için bu iyi olacaksa da kendi adıma çok üzülüyorum.
Alıştığım bir düzen var, düzenli gelirim ve rahat harcamalarım var.
İşten ayrıldığımda kendimi kısıtlanmış ve işe yaramaz hissedeceğim.
Tabi birde yılların verdiği yorgunluk var. Yaklaşık 8 senedir kafam rahat bir şekilde dinlendiğimi hiç hatırlamıyorum.
Ama yinede tüm bunlara rağmen iş imkanım sizin ki gibi olsaydı asla ayrılmazdım.

ev hanımlığı sadece ev hanımlığı...iş kadınlığı hem ev hemde iş kadını...tabiki iş kadınlığı daha zor..ama 2 tane çocuğunuz var onların geleceği içinde para lazım..tabiki onlarla vakit geçirmek paha biçilemez ama çalışmaya alışkın bir insan evde boğulur...

Çalışan bir annenin çocuğuydum
çocukluğum hep başkalarıyla geçti
keşke annem dövse de evde olsa derdim
annenin yeri bambaşka okul dönemine kadar yanımda yoktu
şuan çok istediğim halde kızım için çalışmıyorum

bazen annemle konuşuyorum oda sakın bırakma işini bidaha işe giremezsin diyo biz çocuğa iyi bakıyoruz aklın çocukta kalmasın diyo çok uğraştın çok sınavlar kovaladın emeğine yazık etme diyo.

Bence is.. Zaten buyumusler alt yapiyi yapmissin.. Yakinda ikisi de okul arkadaş ikilisiyle zaman geçirecek sen de mutfak temizlik camasir arasında donup duracaksin. İlk bir iki ay is birakinca cok mutluyum dersin ama bir yili devirince sürekli "keske " dersin.

İşin iyiymiş açıkçası. Ben olsam bırakmam. Borç var diyorsun, e çocukların büyümesine de bir şey kalmamış ki.
23 yaşındayım ve annem hala çalışıyor, ben 20 günlükken işe dönmüş hatta. Kreşler, anaokulları derken 3 yaşında okula başladım. Hep annemlerle çıkıp annemlerle döndüm. Bunu eksi görme, malesef hayat temposu bu çocukluktan alıştım buna. Şöyle düşün evde bakılan, okula normal gidip gelen çocuklar şu lise ya da üniversite sınavlarında dersaneyi görünce gözüne far tutulmuş tavşan gibi kalırlar ya, annesi çalışan kalmaz mesela. Şu an eksi gördüğün şey aslında artı, bırak izlemesin çizgi film. Maddi açıdan iyi bir gelecek sağlama ihtimaline de odaklan.

Bence iş.

Bence de işi bırakma. Çocuklar büyüyünce ergenlik dönemlerinde zaten seni evde istemiyorlar
Bizimkine diyorum 15 tatilde yıllık izine çıkıyım.. ay bir gör suratı napıcan anne evde diyor. Seninle vakit geçireceğim diyorum. Gerek yok diyor. O yüzden işini bırakma bebeklik zamanlarınıda geçirmişsin zaten..
İşinde iyiymiş . bu zamanda zor böyle iş bulmak.

yazılanların hepsini okuyamadım ama bence işinizi bırakmayın. oturup iyice düşünüp sizin için ve çocuklar için daha sağlıklı olacak bir düzen kurmaya çalışın yani daha kaliteli vakit geçirebileceğiniz şeyler düşünün. Ev hanımlarına lafım yok umarım yanlış anlaşılmam ben de ev hanımı olan bir annenin çocuğuyum ama bu devirde kendi ayakları üzerinde durabilen, iş hayatının sorumluluğunu da alabilmiş bir kadın olarak çocuğunuza rol modeli olabileceğinizi düşünüyorum. ayrıca kendiniz için de çalışmalısınız kanımca. bir yakınım 15 sene düzenli çalışıp çocuk olunca işi bıraktı, şu an 8 yaşında çocuğu ve çok pişman. keşke düzeni oturtmaya çalışsaydım diyor çünkü ister istemez çalıştığı zamanki kadar insan içinde değil sosyal değil.

Bende çalışıyorum evlenince de çalışacağım inşallah, ileri de ne olacağı belli olmaz Allah hakkımızda hayırlısını versin ama şuan evli olupta bu şartlar da çalışsam bile çocuğuma kolejde okuyabilecek imkanı sunamazdım, yani bir çok çalışan evli çift var aynı imkanları sunmak isteyipte sunamayan ama bir şekilde çocuklarının geleceğine yatırım yapmak için uğraşan siz işinizden dolayı hem şanslı, hem avantajlısınız, ben olsam bu yüzden işimi bırakmayı düşünmezdim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…