Ev hanimligindan biktim.eziklik duygusundan biktim

hayatımın baharı sayılabilecek yaşta, 3 yıllık iş hayatı tecrübemle yaşayıp gidiyorum. işyerinde sıkıntı yaşadığım dönemler nefret ediyordum ama şu dönemde hiç şikayet etmemem gerektiğini atlamışım. evet, haftasonları evde olmak cok güzel bişey. ama calısmıyor olsam muhakkak zaman geçirtecek bir şeyler yapardım. pilatese giderdim, kurslara yazılırdım. yapacak cok şey olurdu bence
Mesele yapacak birsey olmasi degil mesele sosyallik ve kendini gerceklestirme ile alakali.
Gecerli bir meslegi olup gidecek bir isinin olmasi.yukarida soylenenler tabi dogru ama ben calisirken daha ozguvenli ve mutluydum.becerebilirsem bu yonde yasim ne olursa olsun baslangiclar yapmaya calisicam

Bende çalışmıyorum, ev hanımıyım. İstesem doğumum olup bebeğim biraz büyüyünce işe girebilirim. Ama bu rahatımı çalışıyoken bulamam. Siz neden bunaldınız bu kadar?

Bunun çalışmamakla hiç alakası yok, çalışmıyorum iki çocukla hayatım jet hızıyla geçiyor, hatta aşırı konuşurum, her konuda konuşurum 😂

sen o çalışian kadınlara okudugun kitapları sırala bak nasıl ağızları açık kalıyor ,
hiç birşey yapmasan da kitap oku ,
macera olur ,
beslenme olur ,
ne okursan oku

Mesele yapacak birsey olmasi degil mesele sosyallik ve kendini gerceklestirme ile alakali.
Gecerli bir meslegi olup gidecek bir isinin olmasi.yukarida soylenenler tabi dogru ama ben calisirken daha ozguvenli ve mutluydum.becerebilirsem bu yonde yasim ne olursa olsun baslangiclar yapmaya calisicam
Size engel olan şey tam olarak ne? Annenizin engel olduğunu ifade etmişsiniz ama anneniz çalışan bir kadın mis .... tam olarak nasıl size engel oluyor? Esiniz size nasıl engel oluyor? İki yıl önce de bu yönde bir konu acmissiniz.İki yıl uzun bir zaman ,şikayetçi olduğunuz şeyleri değiştirmek için bir adım atabildiniz mi?

Çalışmamaktan daha büyük sorununuz "çalıştırmayan koca" diye tanımlayabildiğiniz bir adamla evli olmak olabilir mi? Bu insanı kafese kapatılmış gibi hissettirecek bir şey.

Çalışmak güzeldir, insana çok şey katar, orası doğru, ama çalışmayan herkes sizin gibi hissediyor olamaz. Sonuçta insanlarla konuşacak farklı konular arıyorsanız, bu çalışıp çalışmamakla değil, daha çok sizin nelerle uğraştığınızla ve etrafınızdaki insanların kapasitesiyle ilgilidir bence. Çünkü insanın hayatındaki tek renk iş hayatı olamaz. Sabahtan akşama kadar ev işiyle ilgilenirseniz ya da etrafınızdaki insanlar böyle insanlarsa, onlarla ne konuşabilirsiniz?

Şimdi isyan etmek yerine yapılabilecek bir sürü şey var bence. Öncelikle çalışmak istiyorsanız, iplerinizi kocanızın elinden alacaksınız. Tutsağı ya da kölesi değilsiniz, bunun farkında değilse hatırlatmak zorundasınız. Yok ben yapamam, ataerkilliğe devam diyorsanız, en azından ev işleri dışında uğraşacak bir şeyler bulun. Kurslara gidin, para yoksa belediyelerin ücretsiz kursları oluyor, yani bir şeyler bulabilirsiniz, kitaplar okuyun, dil öğrenin... İnsan yeni şeyler öğrendikçe, gördükçe zaten konuşabileceği mevzular da zenginleşiyor. Ev işlerinden zamanım yok diyorsanız, siz akıllanmazsınız derim bacım kusura bakmayın. Yani gerekirse evi b.k götürsün, ama psikolojinize iyi gelecek şeylerin peşinden koşun. Sağlam kafa, size gıcır gıcır bir evden daha çok lazım.

Valla gerekmıyosa calısma zaten. Ne zoraki calısanlar var , sabah küfür ede ede uyanıp kalkanlar var. Hepsi gül gülistan degil yani. Durumun el verıyorsa sen evine calis. Ev hanımlıgıda zor zaanat asla eziklenemez..

Gerçekten boş duruyorsan sıkıntı.
Benim de düzenli gidip maaş aldığım bir işim yok ama çalışıyorum yani.
Çocuklarla ilgileniyorum, evle ilgileniyorum, annemin ihtiyaçlarıyla ilgileniyorum, kitap okuyorum, uzaktan eğitim programlarına katılıyorum gün yetmiyor. iki işi aynı anda yapmak da çok hoşuma gidiyor mesela şimdi size yazarken çocuklara yemek yediriyorum (:
Ev işi yaparken bile kendinize birşeyler katabilirsiniz mesela yemek yaparken bir yandan eğitici bir radyo programı açın ne bileyim, yeter ki isteyin ama..

Evden birşeyler yapıp da satabilirsin para kazanmaksa eğer. (Canım isterse bunu da yaparım arada)

Yıllardır çalışıyorum, bir gün olsun evimin tadını çıkaramadım. Evlendiğimden beri akşamdan akşama giriyorum eve, kısıtlı vakitte yemek yapmak, ev işine koşturmak, eşimle vakit geçirmek o kadar yorucu oluyor ki.

Çalışmanın, kendi ayaklarının üzerinde durmanın zorlukları olsa da tadı başka kabul ama ev hanımı olmakta hiç ezik hissedeceğiniz bir durum değil. Kendi içinde onunda güzellikleri var, görmeyi bilirseniz. İşlerinizi yayarak yapabilirsiniz, geç yatıp geç kalkabilirsiniz, kitap okumaya yeterli vakti ayırabilirsiniz, çıkıp dışarda ya da balkonda keyifle saate bakmadan kahve içmek bile lükstür benim için.

Bana hadi evinde otur deseler ikiletmem vallahi, belki bir süre sonra ondan da bunalırım ama emin olun çalışmakta müthiş eğlenceli değil..

Kurslara gidin, gezin, arkadaşlarınızla kahve için, kitap okuyun, sinemaya gidin

Kurslara yazilin
Projelere katilin
Spora gidin

Calismiyorsunuz diye hayatinizi ev isiyle gecirmek zorunda degilsiniz.

Bahanelere siginmadan sosyallesin.

Para yoksa ucretsiz kurs var
Kütüphaneden kitap almak diye bir sey var
Nerdesiniz bilmiyorum biz 2 hafta evvel özgürlük parkında ücretsiz genco erkal bile izledik. Daha ne olsun?

Koca aile tutucuysa kadinlara ozel spor salonu var. Daha da olmazsa ebru karadumanin sahane sifirdan baslayip ogreten spor videolari var.

Bir suru yardima muhtac insan ve hayvan var. En azindan doga her zaman bize kollarini acar.
Örnegin okullar acilinca tatilciler seyrelince biz akdenizi boydan boya temizleyecegiz cok buyuk bir platform. Farkli baglantilar kuruluyor. Is ortakliklarina bile uzaniyor.

Ha ben gidemem derseniz atik kartonlardan kedi evi yapin evinizde.
Benim kopegimi makul bi ucret karsiliginda sokaklarda kedi beslerken tanistigim universiteli cici bi kiz gezdiriyor.

Balkonumda sebzelerim var, avokado agacim bile var. Fikir alisverisi yaptigimiz 5 bin kisilik platformumuz var. Gecen bi amca bana mesaj atmis. Kizim o agac oyle meyve vermez. Agaci bana yolla ben onu budayayim bakimini yapayim. Beni yanlis anlama ailenden herhangi biriyle gonderebilirsin diye. Esim goturdu. Amca bize bir de ahududu bitkisi yollamis. O kadar minnos insanlar var ki.

Oyalanin, mesgul olun. Üretin. Basit de olsa üretin. Bi cikin disari hafif bir kac adim atin gerisi gelicek. Maddi manevi sosyallesmek guzel seydir. Kuaforumle kursta tanistim uyguna yapiyor.
Ben onun cocuguna sunnetinde pasta yaptim. Binlerce sey.

Inanilmaz bir cevrem var. Ne cok guzelim ne cok eglenceli esprili bi insanim. Sadece bahane bulmam, cabalarim.

Yani ne desem bilemedim sanki sizin sorununuz çalışmamak değilde huzuru şartlarınızda bulamamak gibi geldi.Çalışmak kimi insana iyi gelir kimisini bunaltır aynı sekilde ev hanımlığıda.Yani diyecegim o ki bakış açınızdan kaynaklı çalışmaya yönelme var sanki çalışırsanız her sey düzelecekmis gibi..Burda pek çok kadın size önerilerde bulunmuş bence onları dinleyin.Vakıflar kitap okumak vb.Çalışmak için basvurularda bulunun ailenizle gerekirse çatışın sonucta kötü bir sey yapmayacaksınız yani mücadele edin belki o mücadele sizi iyi gelecektir hayatınıza renk katacaktır.Ben mesela 20 yıldır çalışıyorum bana deselerki evde otur otururum ve mutlu da olurum çünkü kendimi yorgun hissediyorum artık ev hanımlığı benim icin eziklik değil tam tersi huzur mutluluk özgürlük.Muhetemelen çalışmasam arkadaslarıma ev hanımıyım diye hava atarım espirisine.Neyse sözü çok uzattım kısacası her sey bakış açısı bana göre..

Size engel olan şey tam olarak ne? Annenizin engel olduğunu ifade etmişsiniz ama anneniz çalışan bir kadın mis .... tam olarak nasıl size engel oluyor? Esiniz size nasıl engel oluyor? İki yıl önce de bu yönde bir konu acmissiniz.İki yıl uzun bir zaman ,şikayetçi olduğunuz şeyleri değiştirmek için bir adım atabildiniz mi?
Psikolojik baski sanirim.yapamazsin sen bilemezsin.sen orda calisamazsin.senin harcin degil gibi.cok ustelersem esimde cirkeflesme durumu var karsisindakini sindirmek icin.annem ile artik sorunum yok.takmiyorum zaten.ama simdilerde pat pat soyluyorum beni sindirdiniz diye.cocuk kucuk olmasaydi kocami da cok takmazdim bu zamana kadar.beni baglayan cocugu birakacak yer olmayisi ve bosanmanin cocuga zarar vermesi. ve esimin cirkeflesmesi daha cok.cunku donanimliydim yukselmeye aciktim.bunu hazmedemedi.annemi takmiyorum artik.o bana yapacagini tamamladi.gerisini damadi devam ettiriyor onun yerine.yani esimin istedigi gibi yasarsan iyisin ama soz hakki istersen yapmiyacagi yok.terketmem icin sebeb cok oldugundan dolayi iperi boyle tutuyor.yillarca ezeliklenince bir sure sonra bunun gercek olduguna inaniyor insan.samimi arkadaslarimla gorusme dozajimi artirmayi planliyorum.kabugu kirmak icinde biraz daha mucadele bakalim ne olacak

Eşiniz istediği kadar cirkeflessin en fazla ne yapabilir? Siz aynı çatı altında yasarken fikir ayrılığı yadadiginiz herhangi bir konuda zaten bu çirkin yüzünü görüyor,bununla mücadele ediyorsunuzdur.Anladigim kadarıyla çocuğunuz da biraz büyüdü.Kac çocuğunuz var ,yaşları kaç bilmiyorum ama artık hayat geminizin dumenini ele almanız gerekiyor.

Çalışmıyorum eziğim vs tarzı düşünceler bence çok saçma.İnsanın değerini kişiliği belirler ,İyi kalpli olun yeterli.

Psikolojik baski sanirim.yapamazsin sen bilemezsin.sen orda calisamazsin.senin harcin degil gibi.cok ustelersem esimde cirkeflesme durumu var karsisindakini sindirmek icin.annem ile artik sorunum yok.takmiyorum zaten.ama simdilerde pat pat soyluyorum beni sindirdiniz diye.cocuk kucuk olmasaydi kocami da cok takmazdim bu zamana kadar.beni baglayan cocugu birakacak yer olmayisi ve bosanmanin cocuga zarar vermesi. ve esimin cirkeflesmesi daha cok.cunku donanimliydim yukselmeye aciktim.bunu hazmedemedi.annemi takmiyorum artik.o bana yapacagini tamamladi.gerisini damadi devam ettiriyor onun yerine.yani esimin istedigi gibi yasarsan iyisin ama soz hakki istersen yapmiyacagi yok.terketmem icin sebeb cok oldugundan dolayi iperi boyle tutuyor.yillarca ezeliklenince bir sure sonra bunun gercek olduguna inaniyor insan.samimi arkadaslarimla gorusme dozajimi artirmayi planliyorum.kabugu kirmak icinde biraz daha mucadele bakalim ne olacak
Bence en iyisi çevrenizdeki kursları araştırın mesela kuaförlük cilt bakımı gibi kursları
Evde bile para kazanan insanlar var o yolla hiç olmadı kendi işinizi kendiniz yaparsınız
Hem evden çıkmış olursunuz iş bulabilmek için çevre şart ne kadar çok insan tanısanız o kadar iyi

anne isen eğer ana sınıfı öğretmeni olabılırsın çocuğuna
.okuyabılırsın.
evde aılene hızmet etmek ağır ama başkasına hızmet etmek daha ağır emın ol.
dolu bırı olmak ıstıyorsan uretken,elındekı fırstaları değerlendıren ev hanımı olmalısın.
elınde olmayan şeyler için isyana sureklenen bır bırey değil.

Ev hanimligindsn ve eziklik duygusundan biktim.gittigim hrryerdr ve her ortamda akranlarimin ve akrabalarimin calisiyor olmasindan bitmek tukenmek bilmeyrn is hayati anilarini dinlemekten.anlatacak bisey bulamamaktan(ev usleri haric).HATTA sadece dinleyici olmaktan ote gidememektrn.bombos ve sıkıcıcı monoton hayatimdan.hizmetci gibi butun gun is yapmaktan.konusmayi ve muhabbet etmeyi bile unutmaktan.etrafimdakilerin komsu teyzelerden ote gidemeyisinden(onlari cok seviyorum bu arada).
Bitmis tukenmis ozguvenimden.beni hayatim boyunca hep asagilayan ve calistirmayan annemden.calistirmayan ve kisiligimi yok eden kocamdan.herseyden nefret ediyorum
Ne alakası var yahu. Ev hanımı olursun ama kitap okursun, ev hanımı olursun ama kendini geliştiren bir insan olursun. Ev hanımlığı sadece temizlikten ibaret değil ki.

Back
X