ev hediyesi?

ebyar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2013
2.754
3.348
133
dert değil ama danışmak istedim.
Bir arkadaş ev aldı. Birkaç arkadaşımda birlikte ev hediyesi alalım dediler bende olabilir dedim.
Sonra ev alan kişiye sormuşlar bir eksiğin var mı diye o da beğendiği bir şey olduğunu onu alabileceğimizi söylemiş.
İstediği şeyin fiyatı da arkadaşlara fazla gelmiş. Bu seferde o zaman başka bir şey almayın bana para verin ben bir eksiğimi alırken eklerim demiş. Bunda karar kılmışlar. En son durumu bana ilettiler. 75er lira toplayacağız dediler.
Ben de bu diyaloğu duyunca neden bilmem sinir oldum ve para veresim gelmedi.
Daha önce kimseye ev hediyesi almadım. O yüzden bilemiyorum ama bu durum beni gıcık etti. Usul böyle midir?

Bir arkadaş ev aldı. Birkaç arkadaşımda birlikte ev hediyesi alalım dediler bende olabilir dedim.
Sonra ev alan kişiye sormuşlar bir eksiğin var mı diye o da beğendiği bir şey olduğunu onu alabileceğimizi söylemiş.
İstediği şeyin fiyatı da arkadaşlara fazla gelmiş. Bu seferde o zaman başka bir şey almayın bana para verin ben bir eksiğimi alırken eklerim demiş. Bunda karar kılmışlar. En son durumu bana ilettiler. 75er lira toplayacağız dediler.
Daha önce kimseye ev hediyesi almadım. O yüzden bilemiyorum ama bu durum beni gıcık etti. Usul böyle midir?

Ben yakin arkadasima evi icin hediye alacagimi bir eksigi olup olmadigini sormustum, israr kiyamet saat demisti.
Evinin esyalarini ve zevkini bildigim icin kendimi de ifade edebilecek gayet zarif bir duvar saati aldim.
Ama bu kadar detay bilmeseydim ortalama bir parayi zarf icinde goturur verirdim.
Kendi sevdigini al, kullanirken de beni hatirla derdim.

Arkadaslarinizla para katip birlestireceginize kendiniz verin evinin bir eksigi varsa da kendisi alsin. Sizin alacaginiz seye belki ihtiyaci yok, evde bostan yere yer kaplayacak. Kullansa bir turlu kullanmasa bir turlu. Sizin gucunuz 75 vermeye yetmiyorsa 50 lira verirsiniz, giderkende bir pasta alirsiniz hem eliniz bos gitmemis olursunuz hem de ev hediyesi vermis olursunuz.

Para verin demesi evet biraz gicik olmus sahsen benimde veresim gelmezdi.. Ama ev borcu var diye bazi esyalarini alamamistir o yuzden paraya ihtiyaci vardir bir de o yonden dusunun derim :KK66:

:D ben soranlara ay olurmu oyle sey canınızın saglıgı sız gelın yeterlı dıyorum
degıl hedıye secmek parasını ıstemek ayıp yahu
alacak olan gonlunden kopanı alır getırır nolacak kı
herkes butcesıne ve ıcınden gelen seye gore...
banada ıtıcı geldı para ıstemesı

gayet normal bir durum. ilk defa karşılaşıyorsanız gıcık edici bulmuş olabilirsiniz. ama sonuçta onun da gönlü olacak sizlerin de.

ay cok terbıyesız yaa para verın nedır
o gun baska ıs bul kendıne oraya gıt
ben kendı hedıyemı alıp sonra gıderım dee
ve hedıyen ıle gıt veya gıtme
ayy sadaka topluyonuz sankıı :D ben bıle sinir oldumm

ıstıyorsaa az bır tutar olsun ev sahıbının bu cumlesınden sonra veresim gelmez valla

Arkadasin sormus o da soylemis direk bana para verin dememis

Ben olsam arkadaslardan ayri verirdim sonucta para verilecek birlestirmenin bir anlami yok

Bende soruldugunda ne gerek var demesini beklerdim sipariş vermesi sinir etti beni. Kendi kafama gore küçük bi hediye alip götürmeye karar verdim

6lı Kahve fincanı alırım. Beğenmezse de gider değiştirir. Para falan vermem. Yakasına mı iğneliceksin bide. Düğünde para takılır be.

hiç böyle şey duymadım. sana ev hediyesi ne alalım diye sorsalar ben şunu alın bile diyemem. herkes yüreğinden ne gelirse bütçesi neye elveriyorsa onu alır, yarım elma gönül ama. arkadaşın bayağı pişkinmiş. ben senin yerinde olsam o parayı asla vermem, içimden bişey de almak gelmez zaten o davranışın üstüne. hatta evine bile gidesim gelmez. ama illa gitmem gerek diyorsan madam coco da uygun fiyatlı şeyler var, onlara bakabilirsin. böylesine çok bile.

ay usul degilki bu oyle olsun cok sacma. :sinirli:
benim kuzen geldi ev hediyesi filtre kahve makinasi almis 130 lira civari. oda yeni evlendi ben simdi kara kara dusunuyorum ne alicam diye, nesi var nesi yok bilmiyorum . guzel bi fikri olan banada yardimci olabilir lutfeno_O

Biz de genelde böyle yapıyoruz :) eksiğin var mi var yada yok.. düğün zamaninda parayi veriyoruz. Kendin bi ihtiyacinial diye. Ev hediyesinde de ihtiyacini soruyoruz. Eger maddi olarak cok müsait değilsek cam sakizi coban armaganj kibar hatırlanacak kullanacagi kibar bir tabak, tepsi vs aliyoruz.
Bana anormal gelmedi eger yakinsaniz.

Back
X