• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev işi mevzusu...

CatLover06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2020
213
88
13
29
Ne kadar ev işi yaparsam yapayım annem ve akrabaların gözünde tembelim. Kafama estiği zaman ev işi de yapıyorum sarma sarıyorum vs elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum. Ama buna rağmen tembelim. Çok iş yapmam ama yaptığım zamanlar da oluyor. Akrabalar hele. Canım sıkılıyor boş olduğum zaman iş yap demiyorlar. Ama ya tuvalete girince ya da kitap okumaya ders calismaya başlayınca is yap diyorlar. Ben kasıtlı olduğunu düşünmeye başladım artık. Yapmayinca da evlenince de yapmazsın kocan dover diyorlar.
Benim yaşadığımı yaşayan var mı? Ne yaptınız çözüm olarak?

Ev işi dışında ne işle uğraşıyorsunuz.Okul falan mı var yada?

Aynı hane içinde yaşıyorsak ev işi yapmak zorundayız. Annemiz ablamız abimiz hizmetçimiz değil tabii ki. Ben ailemle yaşarken haftada bir evi süpürür, silerdim. Tatlı yapardım 3 4 güne bir. Salataya falan yardım ederdim. Bence bunlar olmalı. Kalan zamanda odanıza çekilip ders çalışıp, kitap okuyun. Bir düzen belirlerseniz kimse karışmaz.

Yardım etmediğim ya da ortalığı dağıttığım zaman annem söylenirdi, haklıydı da. Bir evde yaşıyorsak ev işlerinin ucundan tutmak zorundayız. Ama yapmazsan kocan döver demedi bana kimse. Genelde kocanın dövmeyi bırak en ufak kötü söz bile söyleyemeyeceği öyle bir durum olursa ailemin benim arkamda kocamın karşısında olacağı öğretildi, gösterildi. O kısım aşırı sıkıntılı sizde. Sorun bakalım kocanız döverse anneniz ne yapacakmış?

Anneniz sizin akrabaya ne kadar becerikli olduğunuzu kanıtlama derdinde yapmayın zaten yani kendinizi kasmayın erkek kardeşine abine aynı baskıyı yapmıyorsa sanda yapamaz lütfen güzel bir kariyer yap akrabalar güzel kariyeri olan kızın cekemezler içten içe onun için seni Kendi seviyelerine Kendi doğrularını kanıtlamaya çalışırlar anneniz gibi ebeveyn lrrde buna çanak tutarlar

Aynı hane içinde yaşıyorsak ev işi yapmak zorundayız. Annemiz ablamız abimiz hizmetçimiz değil tabii ki. Ben ailemle yaşarken haftada bir evi süpürür, silerdim. Tatlı yapardım 3 4 güne bir. Salataya falan yardım ederdim. Bence bunlar olmalı. Kalan zamanda odanıza çekilip ders çalışıp, kitap okuyun. Bir düzen belirlerseniz kimse karışmaz.
Yardım etmediğim ya da ortalığı dağıttığım zaman annem söylenirdi, haklıydı da. Bir evde yaşıyorsak ev işlerinin ucundan tutmak zorundayız. Ama yapmazsan kocan döver demedi bana kimse. Genelde kocanın dövmeyi bırak en ufak kötü söz bile söyleyemeyeceği öyle bir durum olursa ailemin benim arkamda kocamın karşısında olacağı öğretildi, gösterildi. O kısım aşırı sıkıntılı sizde. Sorun bakalım kocanız döverse anneniz ne yapacakmış?

Temizlik vs yaptığı zaman elimden geleni yapıyorum ben de. Ama ailem ve akrabalarım yine de iş yapmıyor diyorlar :( Senin yaptığından is mi olur diyor akrabalar. Halbuki gayet temizim de

Anneniz sizin akrabaya ne kadar becerikli olduğunuzu kanıtlama derdinde yapmayın zaten yani kendinizi kasmayın erkek kardeşine abine aynı baskıyı yapmıyorsa sanda yapamaz lütfen güzel bir kariyer yap akrabalar güzel kariyeri olan kızın cekemezler içten içe onun için seni Kendi seviyelerine Kendi doğrularını kanıtlamaya çalışırlar anneniz gibi ebeveyn lrrde buna çanak tutarlar

İyi bi kariyer hedefim var. Yabancı dilimi geliştirip yüksek lisans yapacağım. Ama mesela köye bi keresinde ders çalışayım vaktim boş geçmesin diye kitap götürdüm. Tam derse oturuyorum is yap diyor akrabalar. Hatta sen ev işi yapmamak için ders çalışiyorsun bile dediler. Gerçekten bi cekememezlik olduğunu düşünüyorum

Yapmanız gerektiği kadarını kadar yapıyorsanız içiniz rahat olsun yan gelip yatmıyor evdekilere yardım ediyorsanız tabii ki kendinize de vakit ayıracaksınız siz evli ev hanımı başka sorumluluğu olmayan bir insan değilsiniz neticede hayatınızda başka sorumluluklarınız da var her dakika hiç kimse evinde temizlik, yemek vs. yapmıyor zaten annenizin lafları çok çirkin. Evlenince sizi kocanız döverse en başta annenizin arkanızda olmadığını ve size sahip çıkmayacağını da görmüş oldunuz ki en başta onun sizi koruması gerekirken söyledikleri kusura bakmayın da gerçekten seviyesizce.

Valla bekarken hiç iş yapmazdım ama annem ben evlenirken eşime kızımın gözünde haksız yere yaş görürsem kendini bittin bil demişti.

Üzgünüm ama öyle bir anneye de yaranmaya çalışılmaz.

İyi bi kariyer hedefim var. Yabancı dilimi geliştirip yüksek lisans yapacağım. Ama mesela köye bi keresinde ders çalışayım vaktim boş geçmesin diye kitap götürdüm. Tam derse oturuyorum is yap diyor akrabalar. Hatta sen ev işi yapmamak için ders çalışiyorsun bile dediler. Gerçekten bi cekememezlik olduğunu düşünüyorum
[/QUOTE
Kendi kızları okumayip evlendi ise seninde onlar gibi olmanı isterler gözün açılsın iş güç sahibi olmanı istemezler aslında seni kıskanıyor lar annenede he he de geç emin ol ilerde iş güç sahibi olduğunda seninle en çok annen gurur duyacak

Yapmanız gerektiği kadarını kadar yapıyorsanız içiniz rahat olsun yan gelip yatmıyor evdekilere yardım ediyorsanız tabii ki kendinize de vakit ayıracaksınız siz evli ev hanımı başka sorumluluğu olmayan bir insan değilsiniz neticede hayatınızda başka sorumluluklarınız da var her dakika hiç kimse evinde temizlik, yemek vs. yapmıyor zaten annenizin lafları çok çirkin. Evlenince sizi kocanız döverse en başta annenizin arkanızda olmadığını ve size sahip çıkmayacağını da görmüş oldunuz ki en başta onun sizi koruması gerekirken söyledikleri kusura bakmayın da gerçekten seviyesizce.

Valla bekarken hiç iş yapmazdım ama annem ben evlenirken eşime kızımın gözünde haksız yere yaş görürsem kendini bittin bil demişti.

Üzgünüm ama öyle bir anneye de yaranmaya çalışılmaz.

Bazen tembellik yapıyorum evet ama bazen de elimden geleni yapıyorum.

Bazen tembellik yapıyorum evet ama bazen de elimden geleni yapıyorum.

Siz o ailenin kızısınız annesi değil. Anneniz bu rolü size mi yüklemeye çalışıyor? Evin hanımı olan kendisi ben anlayamadım yani. Hastadır, yapamaz yardım etmezsin söylenir anlarım ama hiçbir zaman evlenince de yapmazsan kocan döver demez bir anne evladına bence çok çirkin bu cümle.

Temizlik vs yaptığı zaman elimden geleni yapıyorum ben de. Ama ailem ve akrabalarım yine de iş yapmıyor diyorlar :KK43: Senin yaptığından is mi olur diyor akrabalar. Halbuki gayet temizim de
Şimdi ev işi sadece temizlik değil önce orada bir anlaşalım. Sofra kurulup kaldırılırken, yemek hazırlanırken, misafir geldiğinde falan oturup bakıyorsan söylenirler ve haklı olurlar bu durumda.

Şimdi ev işi sadece temizlik değil önce orada bir anlaşalım. Sofra kurulup kaldırılırken, yemek hazırlanırken, misafir geldiğinde falan oturup bakıyorsan söylenirler ve haklı olurlar bu durumda.

Sofra kurulurken vs çoğu zaman yardım ediyorum. Ama bulaşık yikamaktan nefret ediyorum mesela. Misafir geldiğinde de yardımcı olmaya çalışıyorum

insan kendine her yasta bakabilmeli,
kendi pisligini temizleyebilmeli,
daha cocuktan ogretmeye calisiyoruz bunu zaten,
ama siniri siz belirleyeceksiniz,

kimisi ister evim bal dok yala olsun,
kimisine de haftalik supur sil yeter,
bunu sizin icin baskasi belirleyemez ki,
bakmayin siz o cok bilmislere,
herkes kendi kapisinin onunu supursun bir zahmet.

bana da akrabalar komsular falan sen ev gecindiremezsin, kocan seni bosar derlerdi :ıslık:
koca beni bosamadi halen, musterek temizlik yapiyoruz,
cocuklar da yapiyor,
kimsenin arkasini toplamaya gelmedim dunyaya, herkes kendi pisligini temizlerse asgari is yuku ile gayet de yasaniyor yani.

Ev isi yapip yapmama gerekliliginden bahsetmiycem herkes bahsetmis zaten. Sadece şuna deginmek istedim.

1. Ev isi yapmadin diye kocan seni dovemez oyle bi hakki yok. Elin adamina hizmetcilik yapmaya evlenmiyosun ha tabiki yine evinin isini sen kendin düşünür yaparsin ama yapmadığın zamanda da dovemez oyle bi dünya yok. Ev isinin kadını erkegi olmaz yapilmamasindan rahatsizlik duyan totosunu kaldırır yapar eşini dovecegine.

2. Bunu normalmiş gibi söyleyen akrabalarla selamı sabahı kes. Zira egitilmezler bu saatten sonra, konussan tesiri olmaz, uğraşmana değmezler, en iyisi hepsine haddini bildirip selamı sabahı kesmek. Bisey dedikleri zaman "sizi ilgilendirmeyen seylere burnunuzu sokmayın isinize bakin" demen yeterli.

3. Okulunu mutlaka bitir meslegini eline al ayaklarının üzerinde dur.

4. Evlenecegin adami ilerde iyi tanı eger ailenle akrabalarınla ayni zihniyetteyse arkana bakmadan kac.

Ev işi yapmaktan başka bir şey bilmeyen insanların bunu meziyet sanmasına hasta oluyorum. Koca bir ömrü ev işiyle geçiren insanlar iki sayfa bir şey okumaya heveslenen insana laf etmeye başlıyorlar hemen. İki tane bardak yerine yarım saat geç kalktı diye ne yabancı dil çalışmamı ne kitap okumamı bölerim. Dövmeyi geçtim, laf edecek adamın da alnını karışlarım. Kadının kadına yaptığını erkekler yapmıyor çoğu zaman, kendi hizmetçi olmuş ya herkes olsun, o olduysa en iyisi en güzeli odur mantığı :işsiz:

Evlenince canin isterse ev isi yapiyorsun, istemezse erteliyorsun. Is yap is yap diye darlayan olmuyor.
Ben de surekli is yapma baskisiyla buyudum ama ev isini stres yapmiyorum. Oldugu kadar. Sonucta kendi evim

Back
X