• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev işi mevzusu...

Ne kadar ev işi yaparsam yapayım annem ve akrabaların gözünde tembelim. Kafama estiği zaman ev işi de yapıyorum sarma sarıyorum vs elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum. Ama buna rağmen tembelim. Çok iş yapmam ama yaptığım zamanlar da oluyor. Akrabalar hele. Canım sıkılıyor boş olduğum zaman iş yap demiyorlar. Ama ya tuvalete girince ya da kitap okumaya ders calismaya başlayınca is yap diyorlar. Ben kasıtlı olduğunu düşünmeye başladım artık. Yapmayinca da evlenince de yapmazsın kocan dover diyorlar.
Benim yaşadığımı yaşayan var mı? Ne yaptınız çözüm olarak?
Çok ilginç bi içerik olmuş sanki 1996 yıllarından..

Ev işi öyle çok anneye akrabaya laf bırakmak için yapılmaz. Bu kafadan cikarsaniz biraz daha rahatlarsiniz. Genelde anneler çocuklarına her şeyi öğretmek isterler, ama bu bi zaman sonra ayri yaşayınca ise yarıyor. Temizligine ev düzenini yemegini kendin hallediyor kimseye muhtaç olmuyorsun. Bunları da dil sınavına calismak gibi kazanım olarak görün bence. Ayrıca ben anneme genelde planim anlatırdim söyle calisicagim eve gelince uyurum vs diye ev temizliği gunleri beraber yapalım hadi bende çalışayım sonra derdim ders sınav zamanı yemeğe ilistirmezdi de ogretti onu da. Genel olarak ne yaptığınızı ne ettiğiniz anlatır nasıl yardim edeyim vs derseniz çok ellemezler belki.

Anne, baba hatta kardeşler eyvallah, ortak hane halkıdır ortak sorumluluktur, üstlerine iş yıkılmaz. Ama akraba kısmına koskocaman bir SANA NE? derdim.

Şimdi ev işinden kaçıyorsan ailen haklı o evde yaşıyorsan bir işin ucundan tutmak gerekir ama yok yapıyorum ama yaranamıyorum dersen o öyle gelmiş öyle gider yapcak bir şey yok🤷🏼‍♀️ Akrabaların karışması sinir bozucu sana ne yani ama herkesin öyle akrabaları vardır. Ben de sürekli sofra kurup kaldırırım ortalığı süpürürüm haftada 3 4 kere annemde arkamdan yerleri siler. Ben ütü yapıyorsam annem toz alır. Bulaşık yıkamayı zaten sevdiğim için o iş bende ama annem hiç sen temizlik yapmıyorsun vs demez. Şu yaşıma geldim yemek yapmayı bilmiyorum annem de kızım şu gün kalk şunu yap kocan seni döver demedi demezlerde. Zira ailem beni hizmetçi olarak vermiyor karşı tarafa🤷🏼‍♀️ Hee akrabalara gittiğimde sen evlenecek yaştasın yemek bilmiyorsun çok dediler ben direk x sen yemek yapmayı biliyorsunda ne oldu kıymetin var mı dedim sustu haklısın dedi. Annemde direk ben kızımı mutfağa hiç sokmadım der zaten kimseye kulak asma derslerine odaklan

Ne kadar ev işi yaparsam yapayım annem ve akrabaların gözünde tembelim. Kafama estiği zaman ev işi de yapıyorum sarma sarıyorum vs elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum. Ama buna rağmen tembelim. Çok iş yapmam ama yaptığım zamanlar da oluyor. Akrabalar hele. Canım sıkılıyor boş olduğum zaman iş yap demiyorlar. Ama ya tuvalete girince ya da kitap okumaya ders calismaya başlayınca is yap diyorlar. Ben kasıtlı olduğunu düşünmeye başladım artık. Yapmayinca da evlenince de yapmazsın kocan dover diyorlar.
Benim yaşadığımı yaşayan var mı? Ne yaptınız çözüm olarak?
Aynen öyke akrabaların sana gıcıklığına yapıyorlar
Kocan döver lafından anla işte

Yıllar önce ailemle yaşıyorken annem her gün söylenirdi. Bütün evin işini ben mi yapicm diye. O zamanlar evde bsy yapmazdim. Annem de yarın bir gün evlenir laf ederler diye üzülürdü. Bir iş bilmiyor diye. Anneniz iyi niyetle söylüyordur. Her gün bir isin ucundan tutun yapılacak bsy var mj diye sorun. Sonra gecin ders calisin. Gun 24 saat her seyee vakit var.
Akrabalara da laf düşmez. Onlarla mi yaşıyorsun

Yıllar önce ailemle yaşıyorken annem her gün söylenirdi. Bütün evin işini ben mi yapicm diye. O zamanlar evde bsy yapmazdim. Annem de yarın bir gün evlenir laf ederler diye üzülürdü. Bir iş bilmiyor diye. Anneniz iyi niyetle söylüyordur. Her gün bir isin ucundan tutun yapılacak bsy var mj diye sorun. Sonra gecin ders calisin. Gun 24 saat her seyee vakit var.
Akrabalara da laf düşmez. Onlarla mi yaşıyorsun

Baska sehirdeler. Onların evinde de her gün evi supurur bulaşık yikarim. Camlari sildigim bile oldu. Bazen canım istemeyince yapmam. Bunları Allah rızası için yapıyorum ama yine de tembelim.
Anneme de ara sıra sorarım yapılacak bir sey var mı diye. Hatta ben odama derse gidiyorum çok ihtiyacın olursa çağır diyorum

Baska sehirdeler. Onların evinde de her gün evi supurur bulaşık yikarim. Camlari sildigim bile oldu. Bazen canım istemeyince yapmam. Bunları Allah rızası için yapıyorum ama yine de tembelim.
Anneme de ara sıra sorarım yapılacak bir sey var mı diye. Hatta ben odama derse gidiyorum çok ihtiyacın olursa çağır diyorum
Yoo hicte tembel değilsiniz. Normali bu. Yapacak bir is yokken manyak gibi sürekli elinizde bezle mi dolasacaksiniz ? Yapılacak bir iş olduğunda size ihtiyaç olduğunda yapıyormuşsunuz.

Benzer durum bazen bizde de oluyor, şuan pek olmuyor ama lisedeyken çok çatışırdık bu yüzden; akrabalar işin içinde yok hatta tam tersi beni bilirler bu konuda ama işin başından yeni kalkmış olsam bile annem bazen durduk yere söylenir hiçbir şeye elini atmıyorsun diye :işsiz: e haliyle benim de hevesim iyice kaçıyor, artık hiçbir şey yapasım gelmiyordu içimden; sürekli de bunu söyledim olan hevesimi de kırıyorsun artık hiçbir şey yapasım gelmiyor diye.. o da böyle fark etti sanırım artık eskisi gibi değil neyse ki
Hem ne yani koca dövmesin diye mi evde bi işe el atılıyor, bu düşünce tarzı kötü yani sadece evde birlikte yaşamanın gerektirdikleri bunlar. Umarım sizinkiler de farkına varır:110:

Yoo hicte tembel değilsiniz. Normali bu. Yapacak bir is yokken manyak gibi sürekli elinizde bezle mi dolasacaksiniz ? Yapılacak bir iş olduğunda size ihtiyaç olduğunda yapıyormuşsunuz.

Arada sırada tembellik de yaptığım oluyor. Köyde yer sofrasiyla yemek yiyoruz. Sofrayı kaldırıp siliyorum sonra da evi supuruyorum. Akrabanin çocuğu eline bisküviyi vs alıp bizim yattığımız odaya döküyor. Bende de temizlik takıntısı olduğu için hemen supuruyorum. Ama o akrabaya göre ben tembelim. Benim yerimde olmak istermis benim hiç isim yokmuş. Ev işinden kaçmak için ders çalışıyormuşum. Bunları söyleyince ben suçlu ve yalancı oluyorum maalesef. Annem de beni eziyor çok akraba düşkünü maalesef.
Seneye alese hazırlanıp Tobbda yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Orada 11 ay okul 1 ay tatil. Annem köye gidince oranın yurdunda kalırım. Böyle yapmayı planlıyorum ama hayirlisi

Siz hedeflerinize odaklanın. Ev işi yapmayı hiç sevmem. Yani her zaman mecburiyetten yapmışımdır. Gençlik yıllarımdan beri ailem hep tembel bu kız evlenince ne yapacak acaba derdi. Ama evliliğimin kötü gitme yada bitme sebebi ev işi yapmamak olmadı. Kafana takma kariyerini tamamla sen.

Yaptigin halde ailen ve cevren yapmiyor diyorlarsa yapma.

Gercekten yapma hicbirsey.

Birsey dedikleri zamanda evet yapmiyorum dersin.niye kendini ispat etmek icin ugrasiyorsun.

Sadece derslerine odaklan cok calis guzel bir kariyer hedefle.
Onlara da evlenince yardimci birini alacagini soylersin.

Yaptigin halde ailen ve cevren yapmiyor diyorlarsa yapma.

Gercekten yapma hicbirsey.

Birsey dedikleri zamanda evet yapmiyorum dersin.niye kendini ispat etmek icin ugrasiyorsun.

Sadece derslerine odaklan cok calis guzel bir kariyer hedefle.
Onlara da evlenince yardimci birini alacagini soylersin.

Ev işi yapmayınca annem sizi buyutmusum ama yetistirememisim diyor. Her şey bitti bir ev işi kaldı zaten. Akrabalarla bir olup bana yaptıklarını unutmadım :(

Annen ve akrabaların aşırı cahil. Kocan seni hiç bir bahane ile dövemez. Sen adamın hizmetçisi değil eşi olacaksın. He de geç takma. Ay yapacağım varsa da yapmam bu lafın üzerine

Ev işi yapmayınca annem sizi buyutmusum ama yetistirememisim diyor. Her şey bitti bir ev işi kaldı zaten. Akrabalarla bir olup bana yaptıklarını unutmadım :KK43:
Benim annem de öyle. Ele güne rezil edersin, seni alan adam kapıya koyar, erkek dediğin ev işi yapmaz, bi gün he der iki gün he der sonra kıçına tekmeyi basar... Daha neler neler derdi annem. Ailemin çevresi de bu tip insanlar ile dolu. Mesela bi kuzenim var o favoridir, tam ev kızı, dandik dunduk okullarda okudu ama 7/24 baklava börek açar. Kriter bu yani onlar için.
Bense ülkenin en iyi üniversitelerinden birinden 1.lik ile mezun oldum. Üniversite sınavında derecem var. O üniversitede araştırma görevlisiyim. Annem sağda solda bunlarla hava atar ama asla bana arka çıkmadı, çıkmaz. Nişanlımla beraber yaşıyorum, her işi yapar kendisi. Sarma bile sararız beraber. Temizlik yapar... E tabi annem şokk:skandal::skandal:neyse şimdi annemin evine gittiğimizde nişanlıma bile kötü örnek oluyorlar. Ay o kadın işi bu erkek işi değil, sen otur evladım kadın yapsın... Sınırlı görüşüyorum ben de.

Annen ve akrabaların aşırı cahil. Kocan seni hiç bir bahane ile dövemez. Sen adamın hizmetçisi değil eşi olacaksın. He de geç takma. Ay yapacağım varsa da yapmam bu lafın üzerine

Elimden geleni yapinca tabi ki yapacaksin diyorlar. Yapmayinca en ufak bi hatamda tembel oluyorum :( O kadar yoruldum ki. Şu yaşımda saçlarım beyazlamaya başladı

Back
X