• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev işi mevzusu...

Evlenince canin isterse ev isi yapiyorsun, istemezse erteliyorsun. Is yap is yap diye darlayan olmuyor.
Ben de surekli is yapma baskisiyla buyudum ama ev isini stres yapmiyorum. Oldugu kadar. Sonucta kendi evim

Tabiki zaten kendi masim olunca gerekirse temizlikçi bile tutarım. Ki ben daginikliktan pislikten nefret eden birisiyim. Temizim yani. Yemek konusu için ne yapıyorsunuz mesela? Çok fazla yemek yapmayı bilmiyorum

Ev işi ve estetik konuları senın vazgecılmezin
Bu konuları çokça açtın insanlar da hep aynı şeyi söylüyor

kendim için konuşucam ev işinden nefret ederim
Ama kendi odamın temızlıği bana aittir ve yemek yedıkten sonra kendi kullandıgım tabagı vs mutlaka yıkarım

Kendi odamdan mesulum

ha ama sıkıntı yok değil senin ailende kocan seni döver ne demek....
Ben bunun gerçek olduğuna inanmak istemiyorum

Ev işi ve estetik konuları senın vazgecılmezin
Bu konuları çokça açtın insanlar da hep aynı şeyi söylüyor

kendim için konuşucam ev işinden nefret ederim
Ama kendi odamın temızlıği bana aittir ve yemek yedıkten sonra kendi kullandıgım tabagı vs mutlaka yıkarım

Kendi odamdan mesulum

ha ama sıkıntı yok değil senin ailende kocan seni döver ne demek....
Ben bunun gerçek olduğuna inanmak istemiyorum

Ev işini ilk defa açıyorum

Tabiki zaten kendi masim olunca gerekirse temizlikçi bile tutarım. Ki ben daginikliktan pislikten nefret eden birisiyim. Temizim yani. Yemek konusu için ne yapıyorsunuz mesela? Çok fazla yemek yapmayı bilmiyorum
Aman her yer tarif dolu. Instagrama bile girsen kadin yumurta pisirmis altina tarif? yazmislar. Her seyin tarifi var artik. Ogrenirsin

Başka şehre üniversite için gitmeden önce hiç iş yapmadım sayılır.annem sağolsun hiç lafını etmedi sadece benim odama hiç karışmadı dağınıksa da pisse de ben sorumluydum kapısını dahi açmadı aynı şekilde abiminde.akraba konu komşu bana da diyodu hiç iş bilmiyo evlenince hizmetçi lazım vs zerre takmadım.he tabi bulaşık makinesi doldurmak temizlik yaptıgında tozları almak falan yapıyordum ufak tefek.üni hayatında yemeği de öğrendim detaylı temizliği de.şimdi evliyim yaptıgım temizliği evimizin düzenini gören o canım akrabalarımız biz senden beklemiyoduk falan diyo.he he diyip geçiyorum.sen de hiç kafana takma evlendiğin kocanda sana yardım etmek zorunda aynı eve girince bi düzen oturuyo elbet o konuşanlar bu olmasa başka şeyleri de söylemeye devam edicek

Yapmayinca da evlenince de yapmazsın kocan dover diyorlar.

:oha:

evin içinde elbette sorumluluk alın. en azından annenizden yük alamıyorsanız kendi işinizi halledin de annenize yük olmayın ama onun dışında 7 24 elinizde bezle gezecek haliniz yok tabi ki.

yalnız şu karantina döneminde herkes evde olduğu için, birinin aldığı nefes diğerine batar hale geldi. bu dönemde biraz daha sorumluluk alsanız fena olmaz.

Aile evinde iş yapmayan gerçekten prenses gibi yaşayanlar daha mutlu. Ben çok yaptım ama hep yapmamış gibi görüldüm. Sevmem zaten ev işi. Canın isterse yap istemezse yapma. Ben ailenin sırf kız çocuk diye çalıştırılmasına(ev işi de çalıştırma) karşıyım. Kendi odanı toparla, banyodan sonra temiz bırak, yemeğe yardım et yeterli. Demokratik ailede böyle olmalı ama anne oturacak(eğer hasta değilse ve yaşlı değilse)kız iş yapacak hiç doğru değil

Anneniz sizin icin is yapmiyorsun diyorsa bunu onunla cözün mesela her Sabah bugün ne is yapilacak diye sorun ve söyledigi isleri yapin (abartmadan), baskalarina sizin dedikodunuzu yapiyorsa da anne senin yüzünden evde kalicam millet kizini över sen beni kötülüyorsun diyin.
Akrabalara gelince size is yapmiyorsun diyenlerin gözlerinin icine boooos booos bakin, vaktinde cok is yapmaktan böyle oldum diyin….

Kocan dover ne ya :KK70:
Deseydiniz ya sizinkiler oyle mi yapiyor diye.

Allahim biri tembellik mi dedi? Tam bi koalayim , bazen ben bile bu tembellikten rahatsiz oluyorum o derece yani.:deli:
Ama bir is yapmaya kalkisayim atom karincadan bile hizli olurum.

Kusura bakmayın ama ev işi yapmazsan kocan seni döver diyen insanları ciddiye alamadım. Kimse hamarat olmak zorunda değil. İnsanların yaşam alanı temiz olmalı ve düzgün yiyecekler yemelidir. Bu standart işlere yardım ediyorsanız yeter. Ev işlerine yardım ediyorum yazmışsınız o yüzden sizi hizmet bekleyen biri olarak düşünmedim. Normal olanı zaten yapıyormuşsunuz. Daha fazlası elimden gelmiyor deyin ve takmayın.

Evlenince canin isterse ev isi yapiyorsun, istemezse erteliyorsun. Is yap is yap diye darlayan olmuyor.
Ben de surekli is yapma baskisiyla buyudum ama ev isini stres yapmiyorum. Oldugu kadar. Sonucta kendi evim

Benim kocam gibi bi kocan olsaydı görürdüm evlenince is yap diye darlayan olmuyo muymus :D kaynanadan beter :D

Ya konu sahibesi ben ev isi yapmıyorum dememis ki neden öyle yorum yapıyorsunuz. Bana da annem çamaşırları "düzgün" serip katlamadığım için sen nasıl kocana hizmet edeceksin demişti. Hatta isi ilerletip cocuk sahibi olmak istemediğimi söylediğimde "kocan isterse nolucak" demişti. Sanirim fazla koca odaklı yaşıyorlar :deli:
Takmamaya çalışın caniniz istemiyorsa ev işi yapmayın. Çok titiz olucaksiniz ya da akrabalsr daha az söylenecek diye kendinizden ödün vermeyin.

Kendini kimseye begendirmek zorunda degilsin. Ayni evde yasadiginiz icin tum isleri anneye yikmak dogru olmaz. Tabi ki yardim etmek, islerin bir ucundan tutmak gerekir. Ama akrabalar gorecek, begenecek diye 7/24 elinde toz beziyle dolasacak degilsin. Ayrica bilinc altina yanlis sinyal veriyorlar, kadin temizlik yapmiyor diye kocasi dovemez. Hatta kocasi hicbir sart ve kosulda dovemez. Bunu onlar normallestirmis olabilir ama lutfen sen normallestirme.

muhtemelen kendi çocuklarından iyi yerde okuyorsundur. :KK14:
akraba kan yoluyla bulaşan en kötü hastalıktır. :işsiz:

Back
X