• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev işi ve yemek derdi

Selam kızlar ,

Daha evleneli 1 sene olmadı fakat ev işi ve yemek olayından çok sıkılmış bikmış durumdayım.

Hafta içi 6.30 da evden çıkıyorum akşam da 18:30-19:00 arası evde oluyorum hem iş yoğunluğu hem trafik derken çok yoruluyorum .

Her cumartesi esimle birlikte detaylı bir temizlik yapıyoruz . Hafta ici pek fazla temizlik yapmıyorum. Ev çabuk tozlaniyor sinir oluyorum .

Çamaşır işini de cumartesi hallediyorum. Haftasonu evde yemiyoruz. hafta ici de genelde 2 günlük yemek yapmaya çalışıyorum ama hiç çeşit yapamıyorum halim olmuyor üşeniyorum.

Sebze bakliyat ağırlıklı şeyler yapmaya çalışıyorum kızartma turu hamur işi yapmamaya çalışıyorum ama o kadar zor geliyor ki soğan doğramak bile :KK48:

ilk aylar da daha hevesle yapıyordum şimdi her gün ne yemek yapıcam diye düşünüyorum .

Niye böyle oldum bilmiyorum eşim yardım etmese halim duman olurdu sanırım :eek:

Siz çalışan arkadaşlar temizlik ve yemek işini nasıl hallediyorsunuz haftada bile kere detaylı temizlik yeterli mi normal mi . yemek konusunu nasil pratik hale getirebilirim

neler önerirsiniz
Gene eşin yardım ediyor canım ne güzel ve dışarda yiyormuşsunuz genellikle bizde öyle bir durumda yok dert etmene bile degmez çünkü bunu sana dert ettiren bir eşin yok daha ne olsun

konumu yine neden taşıdınız anlamıyorum. bir derdim var diye bir forum var fakat derdimizi paylaşamıyoruz hemen konu taşınıyor.

bu bölümde konuyu kim görecekte yazacak .ne alakası var bu bölümün benim derdimle :olamaz:

canım bende sana kendi düzenimi yazayım belki yardımı dokunur ben çocukluyum birde.
ilk öncelikle aldıgını aldıgın yere koymalısın.. ihmal etmeden böylece evin dağınık olmuyor. pis olsa bile dagınık eve tahammülüm yok. evimi tozludur mesela dolaplarım kirlidir ama asla dagınık değildir.
Bebegimin oyuncaklarını uyuyunca toplarım ben bir onlar olur etrafta.
Haftada 1 kere toz alıyorum cuma günleri sabit hiç değişmez. 2 kere alsan da tozlanıyor ne gerek var toz dan kimse ölmemiş ya varsın tozlu olsun. daha sonra tuvalet banyo balkon hallederim.
c . tesi dipbucak makine ypaarım oglumla birlikte =)
hafta içi şipşak makine ile etrafı ölesine alırım. 10 15 dakika sürer
onu uyutur daha sonra vileda işini hallederim
mutfak dolaplarımı açıkca temizleyemiyorum.. ne zmaan denk gelirse ayda 1 2 ayda bir 3 ayda bir.. ne yapayım yetişmiyor.
camları bahar temizliğinde bayram temizliğinde birde kışa geçerken silerim.. onun harici ellemem
kim görecek benim camlarımı ? temiz olunca ne olacak sanki madalyamı verecekler aman ..
perdelerimi yılda 2 kere halılarımı yılda 1 kere yıkatırım.
yemek olayı ; bizim bakıcımız yapıyor o yüzden bu konuda sana tavsiye veremem.
sadece haftalık yemek planı yap ki bugun ne pişirsem derdin olmasın çok faydası oluyor
ben bakcıımıza haftalık yemek planını yazıp veriyorum onları pişiriyor canım
pazar günü sadece kendimize ayırıyoruz bol bol geziyoruz oglumu eglendiriyoruz. hiç birşeye dokunmuyorum.
o gün dışarıda yiyoruz yemekle ugraşmıyorum.
sana diyeceğim lütfen temiz olacağım diye kendini yorma.
yarın çocuk olunca emin ol istesende olamayacaksın
ev işi için kendini kasma.. tabiki evini b..k pislik götürmesin ama toplu olsa yeter.
çamaşır olayını ben hafta içi hallediyorum ben yıkıyorum eşim cocuk uyuturken seriyor bakıcımız katlıyor
ütü yapmıyorum herkes giydiğini ütülüyor :KK53:
bulaşık makinesini yerleştirmesini de sabah işe gitmeden yapıyorum Ve
hep şunu derim
silinecek bir ocak; temizlenecek bir ev, her zaman bulunur
ama evladımın bugünleri asla ama asla gelmeyecek.. sende böyle düşün inan çok rahatlarsın
ne kadar kendini kasarsan o kadar üzerine gelir ev işleri

Back
X