Ev işi yapamıyorum,sürekli üşengeçlik halindeyim

çok teşekkür ederim tweety taktiklerin için bende aynı öyle yapmaya başladım umarım bırakmam Allah yardımcın olsun demişsin amin amin inşallah çok sağol

benim için dediklerin doğruda eşim için söylediklerine katılmıyorum çünkü eşimin beni defalarca uyardığını ve beni karşısına alıp konustuğunu paylaşmıştım burda

konu sahibi gaza gelip butun evi temizlemeye basladi galiba siteye girecek vakit bulamiyor bu yuzden

evet tweety bütün evimi sildim süpürdüm tuvaletimi banyomu çamaşır suyuyla yıkadım o yüzden vakit bulamadım burda bana destek olan bütün arkadaşlrıma tek tek teşekkür ediyorum sayenizde bende artık yavaş yavaş birşeyler yapmaya başladım

belki bi enerji hapı falan verirse..yerinde duramaz....
artık konu açıyomuş temizlik hastasıyım yardım edinnnnn
şaka maka inş. en kısa zamnda kendine gelir

güzel dileklerin için çok teşekkür ediyorum Allahın izniyle düzelmeye başlıyorum sanki

sevgili niltt tavsiyelerin için çok sağol gerçekten işe yaradı

Annen gelince kaç bence. Yazık kadına neye uğradığını şaşırcak.

Büyük gelişme var tebrikler, gözünüz aydın.

Canım durumun varsa 2 haftada bir filan yardımcı al o zman.
bide herşeyi vaktinde yapar biriktirmezsen alışırsın.
günlük 3 ütü varsa gününde bitir.tasarruf için bekleme alışına dek.
yemeği hemen topla, bulaşıklarını yerleştir makineye vs.
zamanla alışabilirsin. eşin sendn soğuyabilir unutma.
erkeklerde takıyr bu konulara.bi akraba bu konuda çok sıkıntılı...
ve sürekli eşini şikayet ediyor.sende bu duruma gelmeden alıştırmaya bak ..

Planlı olmakta yarar var .
Sabah 7:15 de eşime kahvaltı hazırlamak için kalkıyorum
8:30 da çıkıyor ve işim varsa geri yatmıyorum .
Mesela erken saat olduğu için süpürge açamıyorum ama ütümü yapıyorum çamasırımı katlıyorum.
Yapacağım yemeği muhakkak bi gece önce planlarım malzemelerim evde olur yemeği koyarım ocağa
öğlene doğruda süpürür silerim akşama kadar hiçbir işim kalmaz
Genelde tuvalet banyoyu da akşam yatmadan önce yaparım sabaha kadar kurur halısını sererim .
Mutfağım hiç dağılmaz bi bardak bile tezgahta durmaz makineye atarım.
Genelde belli bi düzenim vardır kolay kolay onu bozmam.
öğlene kadar işim bitiyor.
Sadece haftada bir büyük temizlik yaparım dip köşe eşya arkaları ondada belli bi günüm varddır.

Merhaba evliyim canım ben çalışmıyorum dersaneye gidiyorum haftaiçi yemeği iki günlük yapıyorum ders çalıştığım için yemekten sonra bulaşıklar makineye hemen ocak ve tezgahıda silerim buzdolabımıda hergün silerim haftada bir boşaltır yıkarım parçalarını hersabah yatağımı toplar evimi düzeltir çıkarım evden hiç üşenmem kalkar kahvaltıda hazırlarım onuda toplar çıkarım evden 2 günde bir evi süpürürüm haftada 1 de dip köşe kaldırır toz alır siler süpürürüm banyoyuda şöyle yapıyorum klozeti hergün çamaşırsuyu yaparım duşakabini herbanyodan sonra ciflerim banyonun yerlerinide silerim ayda bir cam silerim böyle düzenim zorda olmuyo ütüyü sağolsun genelde eşim hallediyo çamaşırı biriktikçe yıkarım belli çamaşır günüm yoktur eşimin şikayeti yok benimde sende yaparsın üzülme canım

Çok teşekkürler canımm,evet 3 tane canımmm ,ama kızlarıma ALLAHTAN odalarınıı düzenlii tutmayıı öğrettimm ,dolaplarıı kıyılı kıpılıdırr ,çamaşırlarını ben katlarımm amaa onlaraa yerleştiririmm o sorumluğu alsınlar diyee
birde ufaklık kucak hastasııı onuu yere alıştırana kadar çok uğraşıyorumm dikkatinii çekecekk şeylerr önüne koyuyorumm üstümden gidincee doğruu işeee

konu sahibinde kıpırtılar başlamış..
çok sevindimmmmm
devamı gelir inş. canım
kolay gelsinnnn

çok teşekkür ederim tweety taktiklerin için bende aynı öyle yapmaya başladım umarım bırakmam Allah yardımcın olsun demişsin amin amin inşallah çok sağol
rica ederim canim yardimci olabildiysek ne mutlu INSALLAH BIRAKMASSIN CANIM...sende sagol

senden ses cikmadi kac gundur bende sakayla karisik oyle dedim ama meger dogruymus ellerine saglik insALLAH boyle devam edersin...ALLAH GUC KUVVET VERSIN HEPIMIZE...AMIN

Arkadaşlar ben de temizlik yapmaktan hiç hoşlanmıyorum.yani aslında yoruluyorum.ayda bir temizlik yaptırıyorum.ben de her hafta sonu bütün evi siliyorum sadece.idare ediyorum.eşim de arada laf söylüyo ama naapsın pek şikayetçi olmuyo.allahtan yemek yapmayı çok seviyorum.çalışıyorum.akşam 7 de eve gelsem muhakkak yemek yaparım.mutfağı buz gibi tertemiz yapmadan bırakmam.bi kahve yapar, dinlenirim.bazen ekran karşısında ütü yaparım.böyle bi düzenim var,geçinip gidiyoz..

Şu da bir gerçek temizliği sevmek önemli...
insana sevmediği birşeyi yapmaya zorlamak işkence gibidir muhakkak..
ama bu da yemek içmek gibi zorunlu olan birşey.
pislik içinde ne kadar oturulabılır kı?
mikrop kapmak hasta olmak da var bu işin sonunda hele birde bebek varsa Allah korusun.
o yuzden evınızı dağıtmamanız gerekıyor aldığınızı aldığınız yere koyunca ev dağılmıyor zaten.
çok zor gelıyorsa çalısan bayanlar ayda bır 15 gunde bır temızlıkcı tutun.
evde oturan bayanlar eşinizle beraber yapmayı deneyın ınanın cok eğlencelı oluyor :)

ya bende ciddi temizlik yaparım ama bi türlü yaptığım işi beğenmem ne kadar temizlersem temizliyim hep bişeyler eksik dün alt komşuya gittim evi pırıl pırıl e bende aynı temizliği yapıyorum niye evi temiz hissetmiyorum anlamadım gitti

ÖlümlÜ dünya canını fazla sıkma.Hayat temizlik yapmaktan ibaret değil. :)))

Son düzenleme:

maşallah maşallah Allah bağışlasın, sorumluluk vermeniz çok güzel bence. Annem hiç bana yaptırmadı, hatta kuzenlerim eve gelirdi onlar hep yardım ettikleri için, ayıp olmasın diye o zaman bana da sen de sil kızım yap filan derdi aslında meraklıydım ama elim kırılmadı işte o sıralar. Bi odamın tozunu alırdım küçükken bi gün sürerdi şimdi bekar evimi düzenli döndürüyorum kendim ki evlenince zorluk çekmiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…