- 14 Kasım 2015
- 1.470
- 2.568
- 133
Yetiştirme şekli birazda. Benim erkek kardesim de aynk sekilde ne dersek yapar. Mesela ben uzanıyor olsam su getirir misin desem getirir ya da ben tepsiyi götürüyorum yerini gırgır yap desem yapar. Annem hastayken yerleri silmisligi de var. Bizimkinin tek olayi kibarca rica edeceksin. Ama yok o sizin işiniz bu benim işim demez. Bazen iş bolusuruz o ayri. Bu arada kardesim 20 yaşında. Erkek yetiştireceğiz diye afedersiniz öküz yetistiriyorlar. Ben de çalışıyorum. Üzerime düşeni yaparim tabi ki ama bütün gun biz de evde degiliz biz de yoruluyoruz sadece onlar degil. Evi dip kose yapsin demiyoruz. Ama gunluk rutin seyler bolusulmeli. Hatta dip köşe temizlikte de illa ona da gorev bulunur. Taviz verme. Bütün ömrün geçecek. Evlendikten sonra gözüne çok batar
Bizden güçlüler ama bizden az iş yapıyolar aslında tam tersi olması lazım.Çevremdeki erkekler her işi yapıyor babam dahil.Uzak durun böylelerinden.60 70 yaşına gelip geriye döküp baktığınızda sadece ev işi yapan biri olmak istemeyenler uzak dursun.Hayat ev işi ve temizlikten ibaret değil.Bize biçilen rol bu olamaz.
yarın öbür gün çocuk olduğunda da her şeyi senden bekler böylesi. Çocuk ağlasa ağlatma şunu diye bağıran hep seni suçlayan yaptığını beğenmeyen tiplerden olur. Çevremde çok görüyorum böylesini. Bu konuda ya geri adım atma ya da ayrıl. Sen onun bakıcısı değilsin.