• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev işi yapan erkek tamamen hayal ürünü mü??

Bir de atlanan bir konu var. Bu adam her seyi anasina yetistiren biri. Gitmis resmen seni sikayet etmis ve kendini hakli göstermeye çalışıyor. Hadi sen bu adama tatlı dille yaptırsan bile velev ki diyorum ki bence bu adam değişmez. Anası cenesiyle bitirir seni. Bunlar anasiyla bir olup bezdirirler seni.
Hayir 2 kisiyi ilgilendiren bir mesele bu ne alaka ki gidip anasina söylüyor. Bi de ses kaydediyor.
- annee bak bana ne diyoor ! Bana iş yaptiracakmis anne bisey de su gelinee !
aaaa öyle mi yapmış görmemişim. bu ev işi yapmamasından da kötü. arkadan da ses kaydıyla iş çevirmiş. anasına herşeyi yetiştiren erkeklerin evliliği uzun sürmez. bunu çok gördüm

ben daha 15 günlük evliyim ama cicim ayları nedeniyle yapmıyosa(:deli:) eşimde ev işi yapmayı seven biri inşallah böyle gider :D
bence ortada bi ev ve evlilik varsa herşey ortak olmalı
bekar ve koca adamken annesinin oğlum paşam diye peşinde gezip arkasını topladiği erkeklerin evlenince aynı şeyi eşine yaptırmayı düşünmeleri cok normal

Günaydın herkese :) yorumlara tek tek cevap yazamadım hepsini okudum hatta malum arkadaşa da okuttum dün akşam. Önce bi bazıları için bunları bende yaparım dedi yumuşadı,sonra delirdi birden annesine kendisine laf söyletmişim,nasıl lanse etmişsin beni yazık falan dedi. Ki gerçekten az bile yazdım oraya neyse onu söyledim.
Neyse yani sonuç olarak ayrıldık. Ve iki gün önce abartıyo muyum derken şimdi zerre pişmanlık duymuyorum resmen bambaşka bi insan çıktı içinden onu gördüm. (Bu mesajıda okursun inşallah,diğer konumdaki kısa boylu arkdaşta sendin evet)
Hepinize teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Eşlerinize de koca bi maşallah :KK68:

Günaydın herkese :) yorumlara tek tek cevap yazamadım hepsini okudum hatta malum arkadaşa da okuttum dün akşam. Önce bi bazıları için bunları bende yaparım dedi yumuşadı,sonra delirdi birden annesine kendisine laf söyletmişim,nasıl lanse etmişsin beni yazık falan dedi. Ki gerçekten az bile yazdım oraya neyse onu söyledim.
Neyse yani sonuç olarak ayrıldık. Ve iki gün önce abartıyo muyum derken şimdi zerre pişmanlık duymuyorum resmen bambaşka bi insan çıktı içinden onu gördüm. (Bu mesajıda okursun inşallah,diğer konumdaki kısa boylu arkdaşta sendin evet)
Hepinize teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Eşlerinize de koca bi maşallah :KK68:
:D:D:D ay güldürdün :D
hakkında hayırlısı o zaman canım :KK19:

Hayırlı
Hayırlı olsun tatlım hakkınızda :) en doğrusunu yaptın

Ben de sana tam ayrıl diyecektim ki güncellemeyi okudum. İyi yapmışsın. Hayır insanın yardım etmemesini anlarım ama kalkıp da o senin görevin, zevkle yapacaksın bilmem ne gibi küstahça şeyler söylüyorsa pes! Böyle insandan ne yol olur ne kasaba! Allah evleneceği kadına yardım etsin.

Çok sevindim sonuna çünkü olmuyor biliyorum. Benim sayın ex'de ikimiz çalışmamıza rağmen, ev işi kadınındır. Ben karışmam derdi. Evlilikten döndük, eee Allah yüzüne bakınca insanın tabi, çok şükür :dondurma:
Şimdi eşim de pek yapmıyor ama en azından "bonlor erkek işidir. Erkek el sürmez" demiyor.

hayırlısı olsun Rabbim karşına kıymet bilen bi adam çıkarsın.

Insan sevdiği kadın ordan oraya koşturup herşeye yetişmeye çalışırken nasıl rahat rahat ayaklarını uzatıp bunlar senin işin diyebilir. Biz eşimle herşeyi beraber yaparız hatta o benden fazla bile yapar. Hem beraber paylasimda bulunmak çok daha keyifli. Yardım etmek denmemeli zaten ona kendi evinde iş yapmanin adi yardım olmamalı.

Bu konularda erkeğin ailesini, yetişme tarzını öncelikle tanımaya çalışın. Madem ayrılık kararı almışsınız, ilerde barışma ihtimalinize de binaen her zaman annesini annesinin, babasının oğluna karşı tavrını, ev içindeki iş bölümlerini ilşkilerini incelemenizi tavsiye ederim.

Benim düşüncem eğer evin hanımı, çalışmıyorsa ev işlerinden sorumlu olmalı. Hayat müşterek, aileyi ve yuvayı her iki tarafta bir yerden destekleyip ayakta tutmalı. Ama eşlerin ikisi de çalışıyorsa erkek mutlaka ev işlerine yardımcı olmalı. çamaşırları yıkamak sermek katlamak, salonu toparlamak, alışveriş, çocuğun ihtiyaçlarını karşılamak gibi... olaya sadece yemek mutfak yönünden bakarak bakış açınızı daraltmayın.

İleride bunlar kadının görevleri diyen biri ile evlenmeyi düşünürseniz de, ev hanımlığı ve çalışma hayatını aynı anda yürütmek zorunda kalacağınızı aklınızdan çıkarmayın.

Peygamber efendimiz bile eşine yardın ederken
Ev işi kadına özgüdür ayeti inmemişken es dayınız hangi lüksle böyle davranabiliyor
Bencede siz düşünün ...iyi düşünün.
Bu arada eşim arada yardım ediyor sonuçta bizde insaniz halden anlasılması gerek
Böyle bir ayet yok, hadisler var ki yine kadınlara böyle yüklenen bir sorumluluk yok. Lütfen yanlış bilgi vermeyin.

Erkekten iş mi beklenir ayol coraplarini yere atmasinlar yeter bize :halay:

Hakkında hayırlısı olsun. Gözünün açılmasına sevindim. Her ilişki evlilikte bitecek diye bir şey yok önemli olan doğru karar verebilmek. :KK19:

Buraya bu konu ile ilgili konu açıp yine de 'belki değişir' diye evlenip başını yakan nice kızlar var. Üzülüyoruz onlara..

O kısa boylu arkadaş da kendine gözü açılmamış köle gibi kullanacağı, anasına hizmet ettirecek bir kadın bulamaz inşallah. Bekler bekler düşünür ben nerede yanlış yaptım acaba diye.. :KK70:

Ayrılman çok iyi olmuş çok yıpranırdın bu konudan. Yardımcı olmayan erkek çok zor kimse evin kölesi değil evdeki hiçbir işte kadının işi değil. Evde otursan dahi yapmak zorunda değilsin beraber yaşanıyor o evde.
Kendi yapmıcaksa ayarlar bir temizlikci hanım parayla yaptırır. Bunu diyebilir ama senin görevin demesi çok itici.
Bende kocamla bu konuda çok tartıştım he ama o bana dedi kadın gelsin her hafta parasını ben vericem dedi (bende çalışıyorum) ben istemedim beğenmiyorum çünkü yaptıkları işleri bide 3 saat sürmüyor beraber yapınca ne olacak yapıverelim diyorum:) kavga dövüş gidiyoruz işte :)
Ama bana senin görevin deseydi bütün çamaşırlarını çamaşır suyuna bulardım eline verirdim :/

Merhaba kk üyeleri;
Özellikle evli üyelerin yorumlarını daha çok merak ediyorum. Sorum açık aslında,erkek arkadaşımla ilişkimiz evliliğe doğru gidiyor.Geçen gün laf arasında sofrayı kurarken kaldırırken yardım edersin heralde bi cümle kurdum. O günden bugüne uzlaşamıyoruz bu konuda.
Açık açık böyle bi beklenti içine asla girme o senin görevin dedi. Savunması da,işte bütün gün yorulucam,kafam sürekli dolu evde huzurla oturmak istiyorum. Bu arada beyimiz çalışan kadın istiyor onu belirtiyim. Tamam benim işim onunkisine göre daha rahat,onun işi biraz riskli. Ama bende bütün gün işte olucam sonuçta birbirimize yardımcı olmak varken niye tek bi kişiye yıkalım bütün işi diyorum, bu seferde senin bunları zevkle yapmann,evine bakman gerekir diyor. Baya diretmeme rağmen geri adım atmıyor ben öyle bi erkek değilim diyor. Baya iş ayrılığa kadar geldi bende düşünücem dedim.
Şimdi sorum şu;evet düşünceleri beni dehşete düşürdü(benim erkek kardeşim var şimdiden alıştırıyorum onu böyle bi öküz olmasın diye sofrayı biz kurduysak o kaldırır mesela), ondan yardım beklemek çok mu ütopik ,erkeklerin doğası mı böyle yoksa eşeleriniz size yardım ediyor mu? Ve ilerde ben tatlı dille yavaş yavaş bişeylere alıştırabilir miyim?
Merakla bekliyorum yorumlarınızı.

GÜNCEL:Günaydın herkese :) yorumlara tek tek cevap yazamadım hepsini okudum hatta malum arkadaşa da okuttum dün akşam. Önce bi bazıları için bunları bende yaparım dedi yumuşadı,sonra delirdi birden annesine kendisine laf söyletmişim,nasıl lanse etmişsin beni yazık falan dedi. Ki gerçekten az bile yazdım oraya neyse onu söyledim.
Neyse yani sonuç olarak ayrıldık. Ve iki gün önce abartıyo muyum derken şimdi zerre pişmanlık duymuyorumresmen bambaşka bi insan çıktı içinden onu gördüm. (Bu mesajıda okursun inşallah,diğer konumdaki kısa boylu arkdaşta sendin evet)
Helal olsun diyorum sadece!!!!
Türünüz yok denecek kadar az hanımefendi tebrik ediyorum:)

Çook sevindim ayrılmana canım. Ortada şöyle bir durum var erkeklerin bazıları yok ben ev işi yapmam sen yaparsın gibi şeyler söylüyor. Evlendikten sonra zamanla alışıyorlar bir bakmışsın evi süpürmüş kalkıp. Bu konuda da hanımlar örnek vermiş kendi eşlerinden. Amaaa senin kısa boylu bey için böyle bir umut yoktu adam hemen gidip annesine yetiştirmiş. Evlendikten sonra da ne yaşansa gidip annesine yetiştirecekti zaten. O adamı bir işe elini sürmeye ikna edemezdin. Oh çok iyi olmuş ayrıldığın. Tebrik ederim.

Çook sevindim ayrılmana canım. Ortada şöyle bir durum var erkeklerin bazıları yok ben ev işi yapmam sen yaparsın gibi şeyler söylüyor. Evlendikten sonra zamanla alışıyorlar bir bakmışsın evi süpürmüş kalkıp. Bu konuda da hanımlar örnek vermiş kendi eşlerinden. Amaaa senin kısa boylu bey için böyle bir umut yoktu adam hemen gidip annesine yetiştirmiş. Evlendikten sonra da ne yaşansa gidip annesine yetiştirecekti zaten. O adamı bir işe elini sürmeye ikna edemezdin. Oh çok iyi olmuş ayrıldığın. Tebrik ederim.
Tembellikten anlamadığından yapmak istemese yine anlıcam bi nebze. Şu an tek kalıyor evde bütün işi kendi yapıyor mesela. Tamamen erkeklik gururu haline getirmiş,sen dururken ben mi yıkıcam bulaşıkları diyor ciddi ciddi. Burdaki beyfendileri de pasif olmakla,özgüven düşüklüğüyle suçladı. Zihniyeti berbat yani. Artık nasıl bi erkekliği varsa masadan tabak kaldırmakla zarar görücek bilmiyorum.Ay neyse çok doluyum saydırmıyım adamın arkasından şimdi cidden okur falan belki :KK70:ikimizin de hakkısında hayırlı olsun artık ne diyim

Ay iyi yapmışsın o kim ya?
Bir sofra bile toplamayacak?
Benim babam benden bir bardak su istemedi.yeri geldi kahvaltımı hazırladı ben çalıştığım için.yemek bile yapar kendince evi süpürür herseyi yapar.
Ben böyşe bir babanın kızıyım.
Bir maganda bulup kendimi ezdiremem kimse kusura bakmasın.hem işte çalış yorul hem evde..
Ev hanımı olsam neysede.

Back
X