Ev isi yapan erkek yok mu ?

Kimse sevmez zaten önemli olan paylaşmak.

Var var
Ev işini seven insanlar varmış
Cam kapı silmek, evi kaldırıp indirmekle mutlu olan insanlar tanıyorum. Hiç anlayabileceğim birşey değil ama var yani.
Ha bazen benimde sinirlerim tepemde olunca kendimi temizliğe veriyorum. Ev parladıkca rahatlıyor gibi oluyorum. Ama bu senede 1-2 kez anca oluyor.

Uzun süre nasıl basının çaresine bakmış ki o zaman.
Erkek adam yapmaz kafasında ise işiniz zor.
Kendi sevgilim icin demiyorum zaten ev isi yapmazsa ayrilırım evliliğe götürmem. Genelleme yapıyorum yani coğu kahvaltilikla dışarıdan yemekle okul yemekhanesiyle hallediyor. Temizliği yapıyorlar ama sevgilisini sırf temizlik yaomak icin eve cağıran erkekler gördüm.:bicak:
Var var
Ev işini seven insanlar varmış
Cam kapı silmek, evi kaldırıp indirmekle mutlu olan insanlar tanıyorum. Hiç anlayabileceğim birşey değil ama var yani.
Ha bazen benimde sinirlerim tepemde olunca kendimi temizliğe veriyorum. Ev parladıkca rahatlıyor gibi oluyorum. Ama bu senede 1-2 kez anca oluyor.
O insanlardan biri benim annem temizlik programları izleyip izleyip dubleks evi kırklıyor :)
ama adı üstünde bdv..
sadece şikayetler dertler var :KK66:
Üslubumdan dolayı tam anlatamadım ama bu gerçekten benim icin dert :) yani su an erkek arkadaşımla bunun problemini yaşıyoruz abimle kalıyorum doğru düzgün ev isi yapmiyor benden bekliyor hep ya da tanıdığım çoğu erkek bu durumda diyorum acaba türkiye de kadinin geleceği kölelik mi :olamaz:

Tüm erkekler eşlerini hizmetçi gibi mi görüyor ? BDV ye bakıyorum. 3 konudan biri eşim ev islerini beğenmiyor,kvme yardın etmemi istiyor,kendisi hicbir şey yapmıyor yazıyorlar. Benim etrafımda da hep böyle. Kültür/okumuşluk düzeyinden bağımsız olarak daha ev işi yapan erkek görmedim. Artık iliski kriterlerimin başında ev işi yapması geliyor :KK64: Sizin sevgilileriniz/eşleriniz nasıl ? Evlenmeden önce bu durumları konustunuz mu ?
Benim ablam da annem de çalışmıyor. Ama eşleri hizmetçi değil hayat arkadaşı ile evlendiklrri icin ellerinden geldiğince birşeyler yaparlar. Babam mesela süpürge tutmaz ama çamaşır asar toplar. Yazın balkon yıkar, perdeleri o asar. Her pazar ve Tatil günlerinde bayramlarda özene bezene kahvaltı hazırlar/birşeyler pişirir , alışverişleri yapar. Cocukken pek çok seyimizle o ilgilenirdi.
Ablamın kocası ben ne zaman onlara gitsem ablamla birşeyler oynarken çayımı kahvemi getirir,meyve salatası yapar...
hayat BDVden ibaret değil.

Tüm erkekler eşlerini hizmetçi gibi mi görüyor ? BDV ye bakıyorum. 3 konudan biri eşim ev islerini beğenmiyor,kvme yardın etmemi istiyor,kendisi hicbir şey yapmıyor yazıyorlar. Benim etrafımda da hep böyle. Kültür/okumuşluk düzeyinden bağımsız olarak daha ev işi yapan erkek görmedim. Artık iliski kriterlerimin başında ev işi yapması geliyor :KK64: Sizin sevgilileriniz/eşleriniz nasıl ? Evlenmeden önce bu durumları konustunuz mu ?
burası derdi olanların başlığı zaten, burda tabiki de pırlanta gibi kocişini anlatmıycak ki kimse sorunu olan gelecek :dondurma: :dondurma: tabiki bütün erkekler öyle görmüyo.

Biz kadınlar suçluyuz bu durumda.. Erkek cocukları poh pohlandığı için oluyor bütün bunlar. Kadın kendine düşman...
Öyle valla abim bir keresinde çamaşırlarını acelesi olduğu icin kendisi asmak istedi. Benim üniversite mezunu öğretmen annem "sen erkeksin" dedi ve astırmadı. Bulaşık yıkatmadı bir kez olsun oğullarına veya sofrayı kurun toplayın demedi misafirliğe gittigimizde de görüyorum hep kadınlar hizmet ediyor erkekler iceride oturup sohbet ediyor

Olsun zaten zor olan yemek :) Temizlik kücik cocuk yoksa hallediliyor zaten. Galiba ailelerle alakalı annesi ondan beklemediği icin evde yapmıyor sanırım size saygisından da yapıyor :)

Ailesi çok iyi insanlar ama ülkedeki çoğu aileler gibi biraz ataerkiller anladığım kadarıyla. Erkek arkadaşım onlardan bağımsız olarak kendini ataerkil olarak yetiştirmemiş. Dediğiniz gibi her şeyden önce bana saygısından da yapma hevesi var sanırım. Ev işleri konusu açılınca genelde "Hayatımızı birleştireceksek güçlerimizi de birleştirmemiz lazım." gibisinden bilim-kurgu filmlerden alıntı yapar gibi konuşuyor. :KK45:
Ama bunun aksine baş başa olmadığımız (aile içinde olduğumuz durumlarda) ben de ona veya ailesine ufak jestler yapıyorum.

Burası bdv o yüzden görmemişsinizdir. Bizim evde yemek işi eşimde,bulaşık da..çok çok nadir girerim mutfağa. Ayda 2 kere temizliğe abla geliyor,detaylı temizlik için. Onun haricinde ütü, süpürüp silme kimin gözüne batarsa 🙈 ama genelde çamaşır yıkama bana aittir

Ailesi çok iyi insanlar ama ülkedeki çoğu aileler gibi biraz ataerkiller anladığım kadarıyla. Erkek arkadaşım onlardan bağımsız olarak kendini ataerkil olarak yetiştirmemiş. Dediğiniz gibi her şeyden önce bana saygısından da yapma hevesi var sanırım. Ev işleri konusu açılınca genelde "Hayatımızı birleştireceksek güçlerimizi de birleştirmemiz lazım." gibisinden bilim-kurgu filmlerden alıntı yapar gibi konuşuyor. :KK45:
Ama bunun aksine baş başa olmadığımız (aile içinde olduğumuz durumlarda) ben de ona veya ailesine ufak jestler yapıyorum.
Sizinki gibi bir sevgiliye sahip olmak için ne yapmam gerekiyor 4 aenelik erkek arkadasımdan ayrilmayı düsünmemin en büyük sebebi bu :KK12:
Burası bdv o yüzden görmemişsinizdir. Bizim evde yemek işi eşimde,bulaşık da..çok çok nadir girerim mutfağa. Ayda 2 kere temizliğe abla geliyor,detaylı temizlik için. Onun haricinde ütü, süpürüp silme kimin gözüne batarsa 🙈 ama genelde çamaşır yıkama bana aittir
Benim ablam da annem de çalışmıyor. Ama eşleri hizmetçi değil hayat arkadaşı ile evlendiklrri icin ellerinden geldiğince birşeyler yaparlar. Babam mesela süpürge tutmaz ama çamaşır asar toplar. Yazın balkon yıkar, perdeleri o asar. Her pazar ve Tatil günlerinde bayramlarda özene bezene kahvaltı hazırlar/birşeyler pişirir , alışverişleri yapar. Cocukken pek çok seyimizle o ilgilenirdi.
Ablamın kocası ben ne zaman onlara gitsem ablamla birşeyler oynarken çayımı kahvemi getirir,meyve salatası yapar...
hayat BDVden ibaret değil.
Ay ne güzel aslında olması gereken bu ama görmeyince çok ütopik geliyor

Öyle valla abim bir keresinde çamaşırlarını acelesi olduğu icin kendisi asmak istedi. Benim üniversite mezunu öğretmen annem "sen erkeksin" dedi ve astırmadı. Bulaşık yıkatmadı bir kez olsun oğullarına veya sofrayı kurun toplayın demedi misafirliğe gittigimizde de görüyorum hep kadınlar hizmet ediyor erkekler iceride oturup sohbet ediyor
Eski kafalı kadınlardan Kurtulmak tek dileğim...

Benim dedem 75 yasinda babannem yemek yapmazsa kendi yemek yapardi, evlerini birlikte temizler toplarlardi ki hala oyle ama suan halamla oturuyorlar. Bunun yaşla egitimle alakasi yok aslinda 🙄

Babam ayni sekilde yemek yapar, ev işine el atar annem de calisiyor zaten cok iş yapamiyor.

Ben calismiyorum ama eşim yine de her işi benden beklemez kendisi de yapar, kvnin işini hicbir zaman yapmadim oyle bir beklentisi de olmadi eşimin. Kv birsey istiyorsa eşimden istiyor zaten kendi kizlari da var.
Oyle işte...

Asıl sorun evde yapılması gereken bir takım işler var ve kadın çalışıyor olsa bile tüm işler kadının görevi erkek yapıncada karısına yardım ediyor deniyor yardım değil o evdeki işi paylaşmaktır cocuk konusunda da geçerli eş sadece bebegin altını bile alsa tesekur bekler çünkü eşine yardim ediyor çocukgun da tüm sorumlulugu annede

Benim işime asla karışmaz hele beğenmemek gibi luksu yok
Eşim rahat bi insan bırak öyle kalsin aman boşver misafir mi gelecek sanki diyen bi tarzda
Ev işine çok karışmaz arada mutfağa girer yemek hazirlamaya kendi sorumluluklarını yerine getirir iste sofrayı kurma,toplamaya yardim eder ama onun dışında pek elinden gelmez
Yapsada hep noksan ben yine üstünden geçiyorum
Ev işlerinde pek yardımcı olamasada çocuk bakımında evde olduğunda bütün yük üstündedir o yuzden belki de pek sikayet etmiyorum işler için
Ben dışarı çıkmak istediğimde ya da arkadaşlarımla görüştüğümde rahatca istediğim kadar dururum eşim evde bakar ilgilenir çocuklarla
Artılar eksileri götürüyor galiba

Üslubumdan dolayı tam anlatamadım ama bu gerçekten benim icin dert :) yani su an erkek arkadaşımla bunun problemini yaşıyoruz abimle kalıyorum doğru düzgün ev isi yapmiyor benden bekliyor hep ya da tanıdığım çoğu erkek bu durumda diyorum acaba türkiye de kadinin geleceği kölelik mi :olamaz:

yo üslubunuz gayet düzgün.
sizin çevreniz öyle demek ki benim çevremde çok yapan erkek var.

Bdv'de görmemeniz normal tabi .
Yoksa ev işi yapan,m erkeklerde, eşlerinden annesinin ev işlerini yapmasını beklemeyen erkeklerde var. Ben onlardan biriyle evliyim 😅
Çalışmıyorum şuan, eşim beni hayat arkadaşı olarak gördüğü icin her konuda hayatımı kolaylaştırmaya çalışır.
Ailesinin yanına gittiğimizde yapılacak bir iş varsa benden beklemez yine kendi yapar. Ümitsiz olmayın, merhametli ve ev işlerini sadece kadına ait görmeyen biriyle evlenmeniz gerekiyor bunun için.

Sizinki gibi bir sevgiliye sahip olmak için ne yapmam gerekiyor 4 aenelik erkek arkadasımdan ayrilmayı düsünmemin en büyük sebebi bu :KK12:

Biz 4 senelik bir ayrılık yaşadık. O dönem için de hayatıma giren birkaç insan iğrençlik seviyesinde ataerkil düşüncelere sahipti. Ailesinden ne gördülerse aynısını bana yaptırmaya çalıştılar. Kendime olan öz güvenimi bile kaybetmeye başlamıştım. "Kadın dediğin şöyle olur, kadın dediğin böyle olur..." deyip duruyorlardı.
En sonunda aldatıldım zaten. :olamaz: Hem de "istedikleri kadın" profilden çok uzaktaki insanlarla.
Şimdi de iyi ki olmuş diyorum.

Gerçekten büyük bir sorun ama konuşmayı denediniz mi hiç?

Bak güzel kardeşim ev işi yapan erkek vardır elbette ama nadir.

Arada kahvaltı hazırlamayı , yemek yapmayı, yalandan ortalığı toplamayı, ve hatta çocukla ilgilenmeyi ev işi yapmayı sanan kadınlarımız olduğu sürece , erkekler hiç bir halt yapmaz ,üstüne bir de eşim bana çok yardımcı olur adı.

Hiç bir erkek (istisnalar hariç) perdeler yıkanacak, mutfak dolapları inecek ,halılar yıkanmaya verilecek,buzdolabı temizlenecek diye düşünmez.

Kısacası üzerinize aldığınız sürece , çalışın çalışmayın ev işi kadınındır(bu asla benim fikrim değil)

Bir tarafta, daha fazla tasarruf yapacağız, ev bark sahibi olacağız diye, içerde ve dışarda kendini hırpalayan kadınlar var.

Bir tarafta da yardım ediyorum ya işte daha ne istiyorsun diyen erkekler var.

Evlenmeden konuşulması gerek. Veya çok iyi gozlemlemelisiniz. Ev işleri çalisan kadın için hiç de kolay değil. Bir kere yaptım bitti diye bsy de yok. Süreklilik arz eden şeyler.
Eşim evliligin bekarken çok yapmamış ev işi. Evlendiğimizde de anlamazdi. Kavga dövüş öğrendi artık😊😊 En azından evi süpürür çay yapar sabahlari salonu toplar bulaşık kalmışsa onları yerleştirir vs. Yemekten anlamaz o bende.
Evde erkeğin hiçbir şey yapmamaması kadının iste çalışıp her sorumlulugu alması aradaki sevgiyi azaltıyor kadında bıkkınlıga yol açıyor.

Biz 4 senelik bir ayrılık yaşadık. O dönem için de hayatıma giren birkaç insan iğrençlik seviyesinde ataerkil düşüncelere sahipti. Ailesinden ne gördülerse aynısını bana yaptırmaya çalıştılar. Kendime olan öz güvenimi bile kaybetmeye başlamıştım. "Kadın dediğin şöyle olur, kadın dediğin böyle olur..." deyip duruyorlardı.
En sonunda aldatıldım zaten. :olamaz: Hem de "istedikleri kadın" profilden çok uzaktaki insanlarla.
Şimdi de iyi ki olmuş diyorum.

Gerçekten büyük bir sorun ama konuşmayı denediniz mi hiç?
Defalarca hem de ısrarcı. Kendisi tembel bir insan tüm sorunlarimizin temelinde bu yatıyor diğer konularda sorunumuz yok o yüzden beraber yaşayıp test sürüsüne çıkarmayı düşünüyorum 😂 olmazsa olmaz benden kıymetli değil :KK12:

Back
X