- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #21.721
bende sizi özledim geldim gene.... girince çıkamıyorum işlerim kalıyo :)) ondan az gireyim dedim baktım az giremiyom girmiyeyim biraz dedim, ayarım yok ki :)) siz neler yapıyosunuz azerin neredeee lily de yok ....
Selam canlar
Bir haftadır kolum cok ağrıyor doğru düzgün iş yapamadım sizlere bir bakıyım dedim
Dun fortmantoyu temizledim ayakkabıları ayıkladım
Kucuk tuvaletimi kapattırmıştım içine ıvır zıvır dolduruyordum
Fazlalıkları attım, düzenledim
Kac torba çöp attım
1 makinede ütü yaptım
Iyi yapmışsın canım Azerin arada bir giriyo ama lily uzun bir zamandır girmiyor senin diyet nasıl gidiyo ben yazın verdiğim 10 kiloyu geri aldım maalesef yine bu aralar dikkat etmeye basladım..
evet kızlar yine beni arayan soran yok.
cumartesi günü hiç bi iş yapamadım malesef.
kardeşim ev aldı (görümcecim)
evini yerleştirdik akşam kaçtı hatırlamıorum ama 9 du sanırsam. geldim direk yattım.
pazar günü kalktım.kahvaltıyı hazırladım.mutfağı topladım makineyi çalıştırdım.
balkonu yıkadım domestosladım.2 haftadır yıkamadım kardan dolayı baya batmış.
çamaşır makinesini çalıştı.2 makina onları serdim nevresimleri atmıştım makineye.onlarda serildi.
evi sildim süpürdüm her yeri. tozlarını aldım.
lavabolar domestosladım cifledim güzelcene.
1-2 saat tv keyfi yaptım.
saat 5 gibi kardeşimin evine gittim tekrardan.
oturduk geldi saat 7,50 oldu
ütüye başladım çamaşırlarım kurumuş o yüzden hafta içine kalmasın dedim 9 a geliyordu valla bitirdiğim.
ütülediklerimi kaldırdım dolabıma astım. ve bitti.
canım benimki üstte yazıyor şuan işteyim zatiiiimerhaba hamarat harunlaar
günün raporunu veriyim hemen
*ev havalandırıldı
*yataklar toplandı
*kahvaltı hazırlandı
*bebişler doyuruldu,temizlendi,giydirildi
*sofra toplandı ,bulaşıklar yıkandı
*oğluşun beslenmesi hazırlandı okula gönderildi
*öğle yemeği yapıldı
*ev süpürüldü
*kuruyan çamaşırlar toplandı ,katlandı,yerleştirildi
*oyuncaklar toplandı
*dolaplar düzenlendi
*yıkanan çamaşırlar asıldı
*fırın ,aspiratör temizlendi
*bebiş uyutuldu
*öğle yemeği hazırlandı,toplandı,yıkandı
akşam yemeği yapılcak...başka işim yok bugün
ee sizler neler yaptınız bugün
oo masallah canim yaMerhaba :)
Yoğunluktan ve işleri tam anlamıyla rayına oturtamanın sıkıntısıyla uzun zaman canım bir şey yazmak istemedi.
Ama çok şükür bu haftaya daha zinde, daha evimi tanıyarak ve işlerimi planlamış bir şekilde başlıyorum.
Haftasonu evimizde hiç durmadığımız için bir şey yapamadım dün akşam 20:00 gibi eve geldik, dondurucu da mantı vardı hemen onu pişirdim karnımız açtı bir yandan o pişerken diğer yandan da bugün için tavuk çıkardım terbiyeledim pişmeye hazır bir hale getirip streçleyip dolapta beklemesi için yerleştirdim.
Büyük bir tencerede Mercimek çorbası pişirdim. Geçenlerde kalan Mercimek çorbasını dondurucuya atıp tadında bozulma olup olmadığını kontrol etmiştim hiç bir sıkıntı olmamıştı. Mercimek çorbasını koyu bir haldeyken blender dan geçirdim. Buz dolabı poşetlerine koydum böylelikle dondurucudan çıkardığımda kaynar su ile biraz karıştırdığım olması gereken sıvılıkta ve tatta olacak inşallah.
Bugün için pirinç ısladım ve salı günü içinde barbunya ısladım. Eve gittiğimde eğer o günün yemeği hazır olursa iki ayağım bir pabuca girmeyecek ve ertesi günü de aradan çıkarırsam içim rahat edecek. Ben Balaca'nın temizlikteki düzenini çok seviyorum ve bir gün önceden yemek fikrini onda görünce çok aklıma yattı daha öğreneceğim çooooook şey var :)
Akşam yemeğinden sonra hemen masayı toplayıp bulaşık makinasına yerleştirdim ve çalıştırdım. Sevgilimle çay keyfi yaptık biraz, sonra mutfaktan çıkacakken aklıma bugün için kahvaltıya sucuklu yumurta yapmak geldi sabaha daha rahat zamanım kalsın diye sucukları tavaya doğradım yağını da koydum ve buz dolabında o şekilde beklettim sabah 5 dk kar ettimkalan sucuk ve sosisleri de dilimleyerek buzdolabı kaplarına koydum devir pratiklik devri :) ben mutfakta uğraşırken Eşim de yatak odamızdaki toplanacakları toplamış ve bugün giyeceği kıyafetleri hazırlamış sabah rahat çıkalım diye.
Gece yatmadan makinemi de yerlerine yerleştirdim. Sabahta kahvaltımızı yaptık ve çıktık. Bugün için planım eve gidip önce tavuğu fırına koyup pilavımı kavurduktan sonra Barbunyayı pişmesi için tencereye alacağım ve eşim gelene kadar yaklaşık 30-35 dk en azından 2 odamı süpürüp silip toz alacağım. İnşallah planladığım gibi bir düzen kalıcı hale gelir.
Nasıl özlediysem artık yaz yaz bitiremedim :) Verdiğiniz güzel fikirler için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum :) Keyifli ve huzurlu günler diliyorum
demek yavas yavas minige dolapta yer ayrilmaya basladimerhaba kızlar hafta başı bugün aartık daha erken uyanıyoruz
ve işim daha çabuk bitiyo bugünde bitti sayılır yatak odasından başladım her yeri süpürdüm tozaldım bütün dolaplar silindi dünde içlerini silip düzeltmiştim yerler silindi bulaşık makinasın boşalttım kahvaltı bulaşıkların yerleştirdim murfağı elden' geçirdim ama azyapabildim onu masa sandalya silindi dün oğlumun dolabına karışmamışım şimdi onu bpşaltacam küçükleri ayıracam boş yer açmaya çalşacam kardeşinin kıyafetleri için yemek yaparım akşamada o kadar kızlar kolay gelsin heppinize bu arada yanlış yazıyorum bazen kusura bakmayın kızlar oğlum soğolsun laptopa su döktü biraz bütün tuşlar basmıo yapıncaya kadar idare edin
canim senin oglan okula mi gidiyo hey masallahevi havalandırdım
yatakları topladım
mutfağı topladım
kahvaltı hazırlayıp bebişleri doyurdum
oğlumu okula gönderdim
öğle yemeği yaptım eşime,hazırladım
buzdolabini düzenledim
evi süpürdüm
çamaşır yıkadım astım
kuruyanları topladım katladım
bebişimi yıkadım ,doyurdum uyuttum
akşam yemeği yapcam şimdiii
HERKESE KOLAY GELSİN BAYANLAAAR
eneee gozlerim bayram etti yineselam kızlar,
sabah eşim kahvaltı hazırlarken ben de önce oğlumun kişisel bakımını yaptım
sonra yatağımı ve odamı toparladım
kahvaltıdan sonra masayı topladım, hazırlandım ve çıktım
bugün dersim öğleye kadardı
döndükten sonra önce oğlumla ilgilendim, sonra k.validemle birlikte yemek yedik
onu geçirdim, sonra mutfağı toparladım
ocağı ve tezgahı sildim
yerini süpürüp sildim
salonu toparladım ve kirlileri ayırdım, renklerine göre yıkandı ve kurutuldu
banyoda lavabo ve klozeti temizledim, havlusunu değiştirdim
sonra akşam yemeği hazırlığı, yemek faslı, toparla et
tıpkısının aynısı dolap beygiri gibiyiz
yarın yardımcı ablamız gelecek
ben ütü yaparken, o da evi dip köşe temizler
yarım günde ne yapabilirse yapar artık
öğleden sonra da k.validemle alışverişe çıkmayı planlıyoruz
akşama da muhtemelen anneme yemeğe gideriz
herkese mutlu hafta sonu diliyorum
royemcim nasilsin canimSelam canlar,nasilsiniz.Azerin,araser ,betul,lily ve diger arkadaslar.Topige coktandir gelip okuyamiyorum,hos bir iste yapamiyorum.Bi ara kizim geceleri uyumamaya basladi ve duzenimiz bozuldu haliyle.simdilerde yeni yeni gece uyumalarina basladi derken,hastalik ve dis agrilariyla devam ediyoruz.
Dun gece firsattan istifade oturma odasinda toz alindi,hali silindi,yerler ve cam silindi ve girisi temizledim.Bugun dort makina camasir yikadim,banyoyu temizledim,evi havalandirip yatagi topladim.kizim gene cok huysuz olunca anca bu kararini yapabildim.insallah eski duzenime donmeye ugrasiyorum,hastalik ve cocuk yuzunden elini isten cektimi biriktikce birikiyor.Hadi herkeslere kolay gelsin,yarin guzel bir temizlik ve sonrasi bildirimlerimle gorusuruz insallah..
ay kadinlarin isi ne zor ya kendi isini yap git eltiye yardim ethaftasonu raporu
cumartesi sabah kalkıp hamur kızarttım oğluşuma
kahvaltı faslından sonra bulaşıkları makineye dizip çıktım
odamı havalandırıp topladım,çarşafları silkeleyip yatağımızı kapatım
silip süpürdüm toz aldım,cam kenarlarını ve kapısını sildim
çamaşır odamı topladım
oğlumun dolabını ve kitaplığımızı iç dış sildim düzenledim
süpürdüm sildim toz aldım
cam kenarlarını ve kapısını sildim
oturma odamı topladım
balkonunu yıkadım, cam kenarlarını ve kapısını sildim
koltukları çekerek süpürdüm sildim toz aldım
tv ünitesini çektim altını sildim, çekmecelerini boşaltıp sildim düzenledim
koridoru süpürdüm sildim toz aldım
vestiyeri iç dış sildim düzenledim
tuvalet lavabo temizledim
mutfağımı süpürüp sildim
cumartesi ve pazar olmak üzere toplam 5 makine çamaşır yıkandı onları astım
kuruyanları katladım yerleştirdim
yatak odamı ve mutfağı detaylı temizleyemedim
eltimler taşınıyor cumartesi pazar günleri öğleden sonra ev temizlemeye yardıma gittim
bu akşam ki planım ütü yapmak, banyoyu temizlemek
ooo eskiler dokulmus yavas yavasSelam beybiler,
teee o gün dediğim şeyler anca pazar yapabildim.
Dip köşe sildim süpürdüm
kuşların kafeslerini temizledim -- iki grup kavga ediyo diye araya sert mukavva koymuştum nasıl başarmışlarsa hem alttan hem üstten tünel açmış sıpalar ama şimdi güzel geçiniyolar :)) tabi kırptıkları kartonların tozlarıda pöfff....
büyük iki koli vardı içlerini boşaltıp kolileri attım bir hayli şey attım bu hafta sonu .küçük odaa ıslah olma yolunda....
Bu akşam yapılacaklar kısmetse;
- lahana salatası
- yeşil mercimek yemeği :) --- acıktım galiba aklıma ilk yemek geldi... geçen yapamadım ondan herhalde....
- bu akşam küçük odadadayım
* kolilerden çıkan ıvırzıvırlar tasnif edilecek.... atılcaklar ayrılacak, kitaplar ayrılacak....
* bilgisayar masası hınca hınc kitap dolu onlar toplaranıp toz alınıp yerleştirilecek
* kitaplık boşaltılacak toz alıunıp yerleştirilecek
* bez dolap içindeki karmaşıklık giderilecek.....
* en sonda büyük dolap boşaltılıp silinip tekrar doldurulacak..
* en son zemine ulaşıldığında yer bir süpürülecek
- paramparça izlenecek :)
şimdilik bu kadar....
apla biz boyle yavas yavas dagiliyoruz sonra evi b.k goturunce tekrar toplaniyoruzOoo bakın burda kimler varmış nerdesin kız sen kacak insan bi ara uğrar napıyınuz daer özlemişim senin raporlarını....
niyeyse hep oyle oluyo bu yil koydugun seyi gelecek sene kullanmadan alip atiyosunSelam canlar
Bir haftadır kolum cok ağrıyor doğru düzgün iş yapamadım sizlere bir bakıyım dedim
Dun fortmantoyu temizledim ayakkabıları ayıkladım
Kucuk tuvaletimi kapattırmıştım içine ıvır zıvır dolduruyordum
Fazlalıkları attım, düzenledim
Kac torba çöp attım
1 makinede ütü yaptım
bebem senin avatarin degisti galiba hatirlayamadim bi anevet kızlar yine beni arayan soran yok.
cumartesi günü hiç bi iş yapamadım malesef.
kardeşim ev aldı (görümcecim)
evini yerleştirdik akşam kaçtı hatırlamıorum ama 9 du sanırsam. geldim direk yattım.
pazar günü kalktım.kahvaltıyı hazırladım.mutfağı topladım makineyi çalıştırdım.
balkonu yıkadım domestosladım.2 haftadır yıkamadım kardan dolayı baya batmış.
çamaşır makinesini çalıştı.2 makina onları serdim nevresimleri atmıştım makineye.onlarda serildi.
evi sildim süpürdüm her yeri. tozlarını aldım.
lavabolar domestosladım cifledim güzelcene.
1-2 saat tv keyfi yaptım.
saat 5 gibi kardeşimin evine gittim tekrardan.
oturduk geldi saat 7,50 oldu
ütüye başladım çamaşırlarım kurumuş o yüzden hafta içine kalmasın dedim 9 a geliyordu valla bitirdiğim.
ütülediklerimi kaldırdım dolabıma astım. ve bitti.
aynenÇAmaşır katlama seansı kadar çığlık atmamı gerektirecek bir iş yok evde, annem gelince ona katlatırım çamaşırları da o kadar nefret ediyorum, o kadar soğuyorum hayattan.
ay kadinlarin isi ne zor ya kendi isini yap git eltiye yardim etseviyoz yine de temizliyi ama
ooo eskiler dokulmus yavas yavasnaber betus karusu valla kuslarini hatta guccuk odani bile ozlemisim he kiz 1 senedir bitmedi mi su guccuk odanin temizliyi sen o odayi anca tasinmana yakin adam edersin diye korkuyorum
Gunaydın bacılar
Kımlerın ne ısı var bu sabah?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?