En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
selam beybiler nasılsınız,

ben bildiğiniz tembel oldum.... eve gidiyorum az tv bakıyorum şeref meselesi tv 2 de o bitincede koltukta uyukluyorum bi bakıyorum sabah olmuş... bahar rehaveti mi dir bu acep.....geçen haftadan beri bu moddayım..... evcağızım aldı başını gidiyor imdaaat....

sabah...
çöplerimi çıkardım
bulaşıklarımı yıkadım

bu akşam yapacaklarım
- kafesleri temizlicem
- süpürüp silicem evi....
- toz alırım
- buzdolabına bir ayar çekmem lazım
- çamaşır yıkanacak asılacak
- mutfak dolapları silineceeek....
- koltuk örtülerini de değiştirsem mi acep... gerçi sigara içen misafirlerim gelecek hiç deymeyecek onlar gidince değiştiririm artık..... 3 gün yatılı misafirim var bu akşam mecbuur temizlik yapıcığiim... mama da yaparsam iyi olur...

hafta sonu herkesler gidincede gene bir süpür sil yaparım camları silerim olur biter inşallah....

şampuanlı su mu baaak baaakkk neler biliyorda bize söylemiyooor..... yazdım bunu azeriin.....tüh sana... :)) hemen bu akşam uyguluyiciğim...

kısacık 2 akşam raporu
salı akşamı yemekten sonra bulaşıkları makineye dizdim
elde yıkanacakları yıkadım
sonra iş yerine getirmek için manolya muhallebi yaptım
sonra ütü yaptım, havalansınlar diye yerleştirmedim

dün akşamda yine yemekten sonra bulaşıkları makineye dizdim çalıştırdım
elde yıkanacakları yıkadım, masayı tezgahı sildim
çöpleri çıkardım,mutfağı süpürdüm
ütülenenleri yerlerine yerleştirdim
koridoru ve oturma odasını süpürdüm
oturma odasının halısını beyaz sabunlu suyla sildim, sonra yumuşatıcı katılmış suyla halı fırçasıyla fırçaladım
mis gibi oldum halım
sonra bir makine çamaşır attım makineye duşumu alıp yattım
sabah işe gelirkende çamaşırları astım
çöpleri attım ve işe geldim

bakalım bu akşama hangi işler beni bekler

Dediğin gibi o düzeni bi tutmayı öğrensek işler zor gelmeyecek aslında düzeni korusak daha az yorulcaz hem bedenen, Hemde kafamızı yormayacaz...

Dediğin gibi o düzeni bi tutmayı öğrensek işler zor gelmeyecek aslında düzeni korusak daha az yorulcaz hem bedenen, Hemde kafamızı yormayacaz...
ev düzenli olunca çocuklar da pek dağıtmıyorlar.
psikolojik bir etki galiba.:))
sürekli yaptığım işler buzdolabı,mutfak dolaplarının içleri,tezgah,ocak,üstü ve duvarları domestosla silme.
mutfak lavabosunun altını sık sık silerim.
dolaplarım hep düzenlidir.
ama zaman zaman evin içi savaş meydanına dönüyor idi diyeyim.:)
son bir aydır daha düzene kavuştuk.
camları vs. ara ara siliyorum.
hepsi tek güne olunca çok yorucu oluyor.

eee sen bildiğin toplusun :))

Azerin kız, ben o teknikleri bulamadım şekerim....

bende bulamadıııım :))

Yaa kızlar benim en büyük derdim ev işi ve temizlik. Çok özeniyorum evi misler gibi olan insanlara ama ben çok dağınığım ve düzenli temizlik yapmayı sanırım bilmiyorum. Çalışıyorum eve geç ve yorgun geliyorum. Elimdeki herşeyi oraya buraya koyuyorum evimin hiç bir düzeni yok. Aslında bir kere temizliğe başlayınca her yeri düzenliyorum ama başlamak sıkıntı ve onu devam ettirmek. Bana da yöntemlerinizi öğretin Nereden başlayayım fikir verin. Artık evime giresim gelmiyor o derece yani...

Canlarım bir önerim olacak sizlere cogumuz benim gibi akşamdan yapacaklarını düşünür yarın olsun şunu yapıcam bunu yapıcam die ama ne hikmetse sabah olur bu düşünceler uçar gider......

Bende diyorum ki yarın ki aklımızdan planladığımız şeyleri buraya yazsak ertesi gunde yaptığımızı yazsak belki birileri okuyacak die mecburi yaparız mesela ben yarın kaç gündür buzdolabımı temizlemek istiyorum ama yok kalıyo bir şekilde şimdi ben buraya yazıyorum yarın o buzdolabı temizlenecek kardeşim.....

hoşgeldiiiin azerin seni hizaya çeker sen merak etme beni bile adam etti o derece yani :))

benim sıralamam....
1- önce evdeki atılcakları eve girer girmez topla bi köşeye (kapıya en yakın köşe bence).... eski gazete bilmemne ambalajları çürümüş sebze meyve vs...
2- salona girerim salonda olmaması gereken ne varsa yerine götürürüm (ki artık salonda olmaması gerekeni salondan hemen götürüyorum bu sorunum ortadan kalktı otomatikman)
3- koltukların örtülerini silkelerim yayarım
4- süpürürüm halısını rulo yaparım
5- hole geçerim holde ıvır zırıvım varsa bazen yerine kaldırırım süpürürüm halısını rulo yaparım
6- mutfak dağınıklığını gideririm süpürürüüm
7- guccuk oda hiiiç yüzüne bile bakmam hatta karşılaşmamak için kapısını bile açmam evlat olsa sevilmez :)) şaka şaka artık kanımız kaynadı birbirimize dağınıklığı toplar süpürür halıyı rulo yaparım
8 - yatak odamada aynını yaparım
bütün ev süpürüldü şimdi sıcak su doldururum viledaya biraz çamaşır suyu biraz yüzey temizleyici bütüüün evi silerim koltuklarıda çekelerim altlarını felam mmmh miss....
9- ev kurusun diye beklerken makinemi çalıştırırım çamaşırlar yıkanır
10- ben varsa bulaşıklara girerim...

azerin ayarımı bozdu benim kapılarıda siler oldum... hiç bilmezdim böyle şeyler ben :))

bunu her hafta muhakkak yaparım....hiiçte gocunmam hafta içi hiç bir şeye dokunmuyorum.... çamaşır bulaşık harici.... bazen onlar bile birikiyo hafta içi....

banyoda her banyo yapışımda temizler çıkarım .....

benim sorunum buzdolabı temizliği, camlar, mutfak dolapları............ıyyyykkk.....birde gardrop düzeni....

ben gene listemi yaptım bakalım yarın kesin rapor yazacak bişi yapalım bak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…