En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
ay kış için yapacaklarım geldi aklıma:) bu sene buzluğumu rahat bırakmak istiyorum onun için kavanoz çalışcam:)
*5 kilo fasulye bunu dondurucuya atıcam (her sene 5 kilo fasulye 5 kilo bezelye koyuyorum martta bitiyo genelde:) 5 kilo fasulyeden 10 poşet falan çıkıyo içinede 5 kilo kadar domates koyarım:)

*20 kilo domatesten lutenitsa yapıcam

*10 tane mısır koycam pizzada çorbada salatada süper lezzetli oluyo geçen sene 15 tane koydum çok geldi

*menemen yapmam lazım

*kapya biberleri bide yeşil biberleri doğrayıp atıyorum buzluğa bu sene en çok bunu yapcam geçen sene aralıkta bitti yaptıklarım:)ikisindedende 5 er kilo yapmştım ama her yemeğe koydum nerdeyse:)

*2 kilo kadar dolma biber koyarım kışın çok pratik oluyo

*patlıcanlı kavanoz sos yapcam bundan bu sene ilk kez yapcam 2 kavanoz falan yaparım heralde

*ımmmmmmm bide kırmızı biber közlemesi yapcam :)

geçen senelerde mısırı kavanozda yaptım hiç memnun kalmadım
salatalık koyyuyodum rendeleyip cacık için memnunum bu sene 1-2 kilodan belki yaparım

patlıcan kızartması sağlıklı olmadığı için koymıcam
kabakda hiç güzel olmuyo onu yapmıcam:)))))

baya varmış yapcaklarım yaptıkça resim atarım:)
canım sen yaptıklarını azerinin diğer topiği olan resimli buzdolabı ve dondurucu hazırlıklarımız bölümüne de yaz istersen iyi olur

farklı tarifleri var lutenitsanın ama benim yaptıgım şu şekeildeydi oran hep yarıya inecek mesela

4 kilo domates 2 kilo kırmızı biber 1 kilo patlıcan yarım kilo havuç yarım su bardağı yağ ve bol sarımsak(ama ben havuçsuz yaptım tatlı tatları tuzlulara pek yakıştırmıyorum)
yada

20 kilo domates 10 kilo kırmızı biber 5 kilo patlıcan 2.5 su bardağı yağ bol sarımsak gibi yapımıda şöyle

ön hazırlık domateslerin kabukları soyulur
kırmızı biberle patlıcan fırında közlenir kabuları soyulur doğranır
domatesler doğranır iri iri doğranabilir en son blendra çekiliyo

yağ tencereye konulur domatesler tencereye konulur sarımsakta içine atılır yaklaşık yarım saat kapağı kapalı pişirilir iyce köpüğü geçince közlenmiş iri iri doğranmış kırmızı biber ve patlıcan içine atılır 15 dk daha pişirilir
ocağın altı kapatılır en zevkli kısım bu blendırdan geçirilir tamamen pürüsüz olcak
en son tuzu atılır içine ben azar azar tadına baka baka attım damak tadına göre

makarnada sos olarak kullanıyorumister tencereye dip sos ister direk makarnanın üstüne
tavukta sota yapacağımda soğanlar biberler kavrulunca salça niyetine koyuyorum ettede kavurma sota falan yaptıgımda ben genelde salçasız yaparım kırmızı et sotesini sirek soğuk üstüne koyuyorum ya canım istedi şimdi....

ayyy tam benlik olmuş bu mesajın mucckkkk....... öpüldün.... birde soğanı nasıl hazırlıyorsun da beş ay nasıl saklıyorsun onun tarifini de verseneeee...

ay kış için yapacaklarım geldi aklıma:) bu sene buzluğumu rahat bırakmak istiyorum onun için kavanoz çalışcam:)
*5 kilo fasulye bunu dondurucuya atıcam (her sene 5 kilo fasulye 5 kilo bezelye koyuyorum martta bitiyo genelde:) 5 kilo fasulyeden 10 poşet falan çıkıyo içinede 5 kilo kadar domates koyarım:)

*10 tane mısır koycam pizzada çorbada salatada süper lezzetli oluyo geçen sene 15 tane koydum çok geldi

*menemen yapmam lazım

*kapya biberleri bide yeşil biberleri doğrayıp atıyorum buzluğa bu sene en çok bunu yapcam geçen sene aralıkta bitti yaptıklarım:)ikisindedende 5 er kilo yapmştım ama her yemeğe koydum nerdeyse:)

*patlıcanlı kavanoz sos yapcam bundan bu sene ilk kez yapcam 2 kavanoz falan yaparım heralde

salatalık koyyuyodum rendeleyip cacık için memnunum bu sene 1-2 kilodan belki yaparım

tarifte at resimde at :) maşallah savaş çıkarsa ben sana gelirim :)

günaydın kızlar,hayırlı cumalar.:)
Bende bayramdan önce aldım yardmci kadın ev badana olmustu ama ne yalan söyleyim üstünden bdaha yaptım hiç begenmedim bide bazı yerleri bana brakti doğuma 2 hafta kala aliyim artık diorum başkasını 2 aydan az kaldı doğumada.
hamile halinle sana mı bıraktı pes yani.
herkesin memnun kaldığı birini bulmaya çalış canım.
çağırdığında peşin peşin söyle iş bırakmamasını ve iyi yapmasını.
sonuçta para veriyorsun,hakkıyla yapması lazım.
ben bu sene 20 kilo domatesle yapcam inşallah:)
20 kilo domates , 10 kilo kırmızı biber 5 kilo patlıcan 2.5 su bardağı sıvı yağ bu sosu güzel yapan sarımsağı:)
tek başına mı yapacaksın canım?
kırmızı biberi közleme işi hariç diğerleri kolay.
havuç ben de koymam galiba.
hem şekerli olunca tokluk hissi olmuyor.

*menemen yapmam lazım

dolma biber dolapta kötü oldu diyenler var.
ben de kararsızım.tuzlu suda salamura koyup kullananlar varmış.
denemek lazım.
patlıcanlı kavanoz sosu nasıl yapıyorsun?
mısırı tüm koyunca nasıl tanelerinden ayırıyorsun?

azerinin kışlık topiğine gidelim en iyisi.konu uzun.:))
Günaydın herkeze bugün erkenden günes yokken bi çok işimi halletmeye karar verdim bitirince rapor ederim.
günaydın canım.
Allah kolaylık versin.

kızlar dün akşam eve gider gitmez işlere koyuldum.:)
yemeğim vardı.

yatak odasından başladım.
pikemi yastıkları vs. makineye attım.
yenisini serdim.
komodinlerin tozunu aldım.
küçüğün yatağını düzelltim.
nevresim,pikeleri yıkanmıştı.katlayıp nevresim çekmecesine yerleştirdim.
sağda solda toplanacak giysi vs. yi toplayıp kirli sepetine attım.

büyük kızımın odasına geçildi.
dolap içleri biraz karışmıştı.
hepsini düzeltildi.
pikesini değişti..yatağını düzelttim.
masası toplandı.yerdeki ıvır zıvırı.

oğlumun odasına geçildi.
pikesini değişti.,yatağı düzeltildi.bol yastıklıdır yatakları.
pijama ve kıyafetlerini kirlileri sepete,temizleri dolaba kondu.
masası toplandı.çöpü döküldü.

küçük kızımın kıyafetlerinin bulunduğu kısmı düzelttim.

salonda her yerin tozunu aldım.
kanepenin üzerindekileri toparlayıp yastıklarını düzelttim.

pike ve açık renkliler asıldı.

evi süpürüp silmek istedim ama eşim istemeyince yapamadım.
bugüne kısmet.

Selam kızlar,

Sıcakların azizliğine uğradık resmen... Ben yerimden kalkamıyorum... Hele yemek hazırlamak işkence... Bu sıcakta ocağın başında durmak wuuu.... Akşam enginarlara başladım bütün malzemeleri hazırladım sabah pişirdim... Açıkta bırakmak zorunda kaldım umarım eve gidene kadar bozulmaz bu sıcakta...

akşam
banyodaki kova ve tabure kireçten renk değiştirmişti ne denesem olmadı ona... tuz ruhu aldım pera marka onunla ovalaya ovalaya yıkadım... ayy sağıma soluma sıçradı kolcağızlarım yandı ama mis gibi oldu... bir ara gene tekrarlamam lazım... banyonun tabanında oraya da el attım süper oldu.....çok durulamadım banyoyu akşam gidince bir durularım birde çamaşır suyuyla yıkarım mis...

sabah ;
kuşlara küvetlerini taktım sen gircem ben gircem kavgası harikaydı yavrucakların :)) peluşlarım benim....
yemlerini ayıkladım yeni bir yöntemle eskiden üfleyerek ayıklıyordum her yere saçılıyordu şimdi elektrik süpürgesinin en düşüğünde alıyorum yenmişlerin kabuklarını ohh kolaylık varmış.... artık ziyan da olmaz yemcikler.
çöplerimi çıkardım

Selam kızlar,

Sıcakların azizliğine uğradık resmen... Ben yerimden kalkamıyorum... Hele yemek hazırlamak işkence... Bu sıcakta ocağın başında durmak wuuu.... Akşam enginarlara başladım bütün malzemeleri hazırladım sabah pişirdim... Açıkta bırakmak zorunda kaldım umarım eve gidene kadar bozulmaz bu sıcakta...

akşam
banyodaki kova ve tabure kireçten renk değiştirmişti ne denesem olmadı ona... tuz ruhu aldım pera marka onunla ovalaya ovalaya yıkadım... ayy sağıma soluma sıçradı kolcağızlarım yandı ama mis gibi oldu... bir ara gene tekrarlamam lazım... banyonun tabanında oraya da el attım süper oldu.....çok durulamadım banyoyu akşam gidince bir durularım birde çamaşır suyuyla yıkarım mis...

sabah ;
kuşlara küvetlerini taktım sen gircem ben gircem kavgası harikaydı yavrucakların :)) peluşlarım benim....
yemlerini ayıkladım yeni bir yöntemle eskiden üfleyerek ayıklıyordum her yere saçılıyordu şimdi elektrik süpürgesinin en düşüğünde alıyorum yenmişlerin kabuklarını ohh kolaylık varmış.... artık ziyan da olmaz yemcikler.
çöplerimi çıkardım
canım öğlen gidebilirsen dolaba koy.
sıcaktan akşama dayanmazlar.

ben de akşam otursam kalkamayacaktım,hiç oturmayayım dedim.:)
evde esiyordu,rüzgar çıkmıştı.

Gunaydin canlar:KK68:
nihayet eltiyi yolcu ettim:rolleyes:
cok yoruldum ya hem ruhen hem bedenen
ustelik evimin icine ettiler evimin her yeri sigara kokuyo kaynim her yerde sigara icmis
su anda tum pencereleri actim evden tiksiniyorum boyle dusuncesiz insanlardan nefret ediyorum
esime de cok kizginim ama su anda onlardan konusup sinirlerimi ziplatmak istemiyorum
sonuc olarak kurtuldum simdilik
gelecek ay yine gelecekler offf

Gunaydin canlar:KK68:
nihayet eltiyi yolcu ettim:rolleyes:
cok yoruldum ya hem ruhen hem bedenen
ustelik evimin icine ettiler evimin her yeri sigara kokuyo kaynim her yerde sigara icmis
su anda tum pencereleri actim evden tiksiniyorum boyle dusuncesiz insanlardan nefret ediyorum
esime de cok kizginim ama su anda onlardan konusup sinirlerimi ziplatmak istemiyorum
sonuc olarak kurtuldum simdilik
gelecek ay yine gelecekler offf

aynen yaaa sigara içmeyen insanın evinde sigara içenlere deli oluyorum...

kizlar esim aradi oglene hazir ol tatile cikiyoruz dedi ayy bu tatil cok iyi gelecek bana

enişte işi biliyo baktı müthiş trip geliyor hemen bir yol bulmuş zeki adam :)

Yapılan isler;
Yatak Bulaşık makinesi calistrildi kalanlar elde yikandi ocak tezgah silindi 1 posta c.makinesi calistirildi bazı beyazlar çamaşır suyunda bekletilip yıkandı akşam yıkadım reyhanlar ayiklanip kurtulmak için serildi Yikanan koltuk örtüleri serildi.

Back
X