En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
bugün size güzel bir rapor hazırlıycam inşallah şöyle okudukça ağzınızın suları aksın :KK70::KK70:
şaka bir yana stresimi sıkıntımı temizliğe boğmak istiyorum bugün veeee

ARA RAPOR -1-
Sabah eşimle oğlanı geçirdim ve yatmadım :) en önemli iş buydu :))
tüm odaların camını açtım. oğlanın yatağını toplayıp örtüsünü serdim.
bizim yatağın nevresimini değiştirdim örtüsünü serdim.
kahvaltı ve üstüne bir parça keyif yaptım.
yatak odası dağınıklık toplandı.
cam içindeki bitkiler sulanıp temizlendi.
cam silindi. (çerçevesini falan silmedim sadece cam kısmını sildim. kış günü çok bile)
toz alındı. tüm oda süpürüldü ve buharlıyla silindi. (halılar da dahil)
sıra çocuk odasında. bitirince gelirim.:KK15:

ARA RAPOR -2-
çocuk odası dağınıklık toplandı.
toz alındı, minik kaktüsçükler sulandı.
camı silindi. tüm oda süpürüldü.
yerler ve halı buharlıyla silindi.

oturma odası dağınıklık toplandı.
koltuk minderleri ve kırlentler kabartılıp düzeltildi.
toz alındı. (camını cumartesi silmiştim ellemedim)
yeler ve halı buharlıyla silindi.

şimdi kahve molası ve ardından banyo ile mutfak gelecek inşallahhhh

ARA RAPOR -3-
banyo dağınıklık toplandı.
klozet, lavabo ayna temizlendi.
sürprizzz (kv'ler bize geliyormuş haberini aldım 8 km kala evin diğer yerleri rezil rüsva)
havalandırma, prizler ve radyatör silindi.
çöpü boşaltılıp yeni poşet takıldı.
yerler süpürülüp silindi.
paspasını kirliye atıp temizini serdim.

koridordaki dağınıklar toplandı.
portmantonun aynası ve diaphone silindi.
yerler süpürüldü ve buharlıyla silindi. (yolluklar dahil)
kv'ler geldi. biraz onlarla oturup rezil durumdaki mutfağa geçtim.

mutfaktaki dağınıklık toplandı. kirliler akıtılıp makineye dizildi.
makineyi çalıştırıp sığmayan bulaşıkları elde yıkadım.
tezgah silindi. masa ve puflar silindi. kombinin altındaki dolap silinip üzerindeki fazlalıklar kaldırıldı.
yerler süpürülüp silindi. halısını zaten kaldırmıştım yıkamaya gidecek diye o yüzden yere yolluk tarzı bir kilim serdim.

salonda 3'lü koltuğun üzeri ütülüklerle yığılıydı.önce onları katlayıp tekli koltuğa aldım.
68 parça ütü yaptım ama bitiremedim. kazandaki su bitince bıraktım. şimdi burdayım.
oğlanı uyutup duruma göre hareket edicem artık
maaşALLAH canım.okudukça temizlik yapasım geldi.
hatta cam silesim geldi yani.
ama bugün de yağmurlu burası.

banyoyu da süper temizlemişsin.

bizim de tekli koltuk gün yüzü görmüyor.
üstünde hep ütülenecekler var.
bir ara boş kaldı hiç eskimemiş,kirlenmemiş garibim.:KK70::KK70::KK70:

ütü de baya yapmışsın,çok imrendim.:)
dün öğlen ayırmıştım ama akşam çocuklara ekstra yemek vs. ile uğraşınca yoruldum.
en azındna yarısı bitecekti.:KK61:

Makineye çamaşırlar atıldı banyo ve tuvalete domestos sıkıldı beklemeye alındı.mis gibi bi kova yer silme suyu hazırlandı bezler yer silme toz alma cam silme üzere ayrıldı sırasını bekliyo halıları fırçalıycam süpürgeden önce ki ne kadar saç varsa arınsın diye .Hadi bakalım gaza geldiniz mi hanımlar .

Makineye çamaşırlar atıldı banyo ve tuvalete domestos sıkıldı beklemeye alındı.mis gibi bi kova yer silme suyu hazırlandı bezler yer silme toz alma cam silme üzere ayrıldı sırasını bekliyo halıları fırçalıycam süpürgeden önce ki ne kadar saç varsa arınsın diye .Hadi bakalım gaza geldiniz mi hanımlar .
ya ben bu domestosun zararlı olduğunu falan okuyorum :(
ben de herşeye domestos kullanan biriyim ama bilemedim :(

maaşALLAH canım.okudukça temizlik yapasım geldi.
hatta cam silesim geldi yani.
ama bugün de yağmurlu burası.

banyoyu da süper temizlemişsin.

bizim de tekli koltuk gün yüzü görmüyor.
üstünde hep ütülenecekler var.
bir ara boş kaldı hiç eskimemiş,kirlenmemiş garibim.:KK70::KK70::KK70:

ütü de baya yapmışsın,çok imrendim.:)
dün öğlen ayırmıştım ama akşam çocuklara ekstra yemek vs. ile uğraşınca yoruldum.
en azındna yarısı bitecekti.:KK61:

devamını yazamadım ama dün gece bitirdim ben ütüleri toplam tam 108 parça çıktı :KK70: çok yoruldum ama değdi. tertemiz şu anda evim:KK36:

ya ben bu domestosun zararlı olduğunu falan okuyorum :KK43:
ben de herşeye domestos kullanan biriyim ama bilemedim :KK43:

hepsi zararlı maalesef canım:KK43: ben de son zamanlarda azaltmaya çalışıyorum kimyasal kullanımını elimden geldiğince. özellikle mutfakta çamaşır suyunu bıraktım. sirke ve karbonatla takılıyorum.

devamını yazamadım ama dün gece bitirdim ben ütüleri toplam tam 108 parça çıktı :KK70: çok yoruldum ama değdi. tertemiz şu anda evim:KK36:

hepsi zararlı maalesef canım:KK43: ben de son zamanlarda azaltmaya çalışıyorum kimyasal kullanımını elimden geldiğince. özellikle mutfakta çamaşır suyunu bıraktım. sirke ve karbonatla takılıyorum.
Öyle temizleniyor mu ki ya benim inanasım gelmiyorr

ya ben bu domestosun zararlı olduğunu falan okuyorum :KK43:
ben de herşeye domestos kullanan biriyim ama bilemedim :KK43:

Tabiki de zararlı olmaz mı hiç.ben sadece klozet ve wc temizliğinde kullanıyorum bide mutfak lavabosuna.onun dışında pek kullanmam.heleki mutfak araç ve gereçlerini kesinlikle yıkamam.ama tuvalet temizliğinde vazgeçemiyorum birde temizlik bezlerini falan da Domestoslu suda bekletirim tertemiz oluyo ne yalan söyleyeyim.

Öyle temizleniyor mu ki ya benim inanasım gelmiyorr

Sirke doğal bir mikrop kırıcı elbette temizliyor ama çamaşır suyu gibi hemen anında temizlemiyor biraz bekletmek gerekiyor

Valla aynen benimde hiç içime sinmiyor sanki temizlenmiyor gibi geçen bi kettleye limon tuzu attım hiç sökülmedi kireci

Limon tuzunu kettle'da birkaç kez kaynatinca temizliyor canım ya. Bir de sirkeyi akşamdan koy kettle'in kirecli yerlerini ortecek kadar hiç kaynatmadan sabaha kadar beklet. Kaynatinca çok daha hızlı temizliyor ama çok kokuyor o zaman. Sabaha kadar beklettiginde bulaşık sungerini degdirdigin gibi çıkıyor kirecler ;)

Evet arkadsşlar geldim.çayımı da koydum ocağa şimdi yazabilirim ev de tertemiz oldu mis gibi.bir makine çamaşır attım makineye.halıları hali fırçasıyla taradım küçük olanları silkeledim.bütğn yerleri elimle sildim.halıları yaydım bu seferde süpürgeye süpürdüm.2 makine çamaşır toplamıştım onları katladım yerlerine yerleştirdim ütüleri ayırdım.bunlar daha üst katta yaptıklarım.dolapların tozunu aldım aynalarını sildim çorap çekmecelerini düzenledim .bşten çamaşırları astım asmadan terası yıkadım.banyoyu domestoslamıştım önceden bu sefer yıkadım yerlerini sildim lavaboyu cifledim bataryaları kuruladım yere paspası serdim havluları değiştim aynasını sildim.merdivenleri sile sile aşağıya indim.bütün halıları fırçaladım süpürdüm.yerleri sildim.salonun tozunu aldım düzelttim.mutfak çekmecelerini yeniden düzenledim ankastre Ocak -fırın davlumbaz ayrıntılı silindi .tezgahı sildim düzenledim.mutfaktan çıkmadan bi su dsha yerleri sildim mis gibi yaptım.yemek yapmadım dünden kalanlarda idare ettik.ara holdeki gömme dolanın içini tekrar düzenledim.temizlik malzemeleri var alt dolapta .düzenleyince bayağı bi yer açıldı.allttaki tuvaleti de temizleyip havlusunu değiştim.çöpleri attım çöp kovasını dezenfekte edip yeni torba geçirdim.bütğn bezleri kovaya atıp kaynar suda beklettim .beyaz kalıp sabunla iyice yıkayıp bu seferde çamaşır suyuna bastım.bir gece de öyle bekleteceğim.iim bittikten sonra banyo tuvalet ve odalara da yumoş extra sıktım.mis gibi oldu evim mis .ellerime sağlık.bugünkü temizlikte bana eşlik eden Arap sabunu -cif -Marc yumoş extra /domestos ve yağ çöz ekibine çok teşekkür ederim .

Burnuma temizlik kokulari geliyo misss gule b gule kirlet YUMURCAK YUMURCAK
iyice tembellestim aksam topladim evi bugun de topladim paspaslari yikafim wc banyo bi makina da oğlumun orgulerini bere yelek vs yikadim o kadar yuzunden de ev süpürdüm mecburen
hiccc iş yapasim yok:KK43::KK43:
mutfagi aksam topladim gunduz de simdi yine göçüyo oyy oy

Burnuma temizlik kokulari geliyo misss gule b gule kirlet YUMURCAK YUMURCAK
iyice tembellestim aksam topladim evi bugun de topladim paspaslari yikafim wc banyo bi makina da oğlumun orgulerini bere yelek vs yikadim o kadar yuzunden de ev süpürdüm mecburen
hiccc iş yapasim yok:KK43::KK43:
mutfagi aksam topladim gunduz de simdi yine göçüyo oyy oy
sağol canım.dönem dönem oluyo böyle sonuçta hiçbirimiz robot değiliz.

Evet arkadsşlar geldim.çayımı da koydum ocağa şimdi yazabilirim ev de tertemiz oldu mis gibi.bir makine çamaşır attım makineye.halıları hali fırçasıyla taradım küçük olanları silkeledim.bütğn yerleri elimle sildim.halıları yaydım bu seferde süpürgeye süpürdüm.2 makine çamaşır toplamıştım onları katladım yerlerine yerleştirdim ütüleri ayırdım.bunlar daha üst katta yaptıklarım.dolapların tozunu aldım aynalarını sildim çorap çekmecelerini düzenledim .bşten çamaşırları astım asmadan terası yıkadım.banyoyu domestoslamıştım önceden bu sefer yıkadım yerlerini sildim lavaboyu cifledim bataryaları kuruladım yere paspası serdim havluları değiştim aynasını sildim.merdivenleri sile sile aşağıya indim.bütün halıları fırçaladım süpürdüm.yerleri sildim.salonun tozunu aldım düzelttim.mutfak çekmecelerini yeniden düzenledim ankastre Ocak -fırın davlumbaz ayrıntılı silindi .tezgahı sildim düzenledim.mutfaktan çıkmadan bi su dsha yerleri sildim mis gibi yaptım.yemek yapmadım dünden kalanlarda idare ettik.ara holdeki gömme dolanın içini tekrar düzenledim.temizlik malzemeleri var alt dolapta .düzenleyince bayağı bi yer açıldı.allttaki tuvaleti de temizleyip havlusunu değiştim.çöpleri attım çöp kovasını dezenfekte edip yeni torba geçirdim.bütğn bezleri kovaya atıp kaynar suda beklettim .beyaz kalıp sabunla iyice yıkayıp bu seferde çamaşır suyuna bastım.bir gece de öyle bekleteceğim.iim bittikten sonra banyo tuvalet ve odalara da yumoş extra sıktım.mis gibi oldu evim mis .ellerime sağlık.bugünkü temizlikte bana eşlik eden Arap sabunu -cif -Marc yumoş extra /domestos ve yağ çöz ekibine çok teşekkür ederim .

ellerine sağlık okurken ben yoruldum :)

ben bugün ortalık topla yemek yap bulaşık yıka topla makineyi çalıştır dışında bir iş yapmadım zira hala sınav kağıdı okuyorum :(

Tabiki de zararlı olmaz mı hiç.ben sadece klozet ve wc temizliğinde kullanıyorum bide mutfak lavabosuna.onun dışında pek kullanmam.heleki mutfak araç ve gereçlerini kesinlikle yıkamam.ama tuvalet temizliğinde vazgeçemiyorum birde temizlik bezlerini falan da Domestoslu suda bekletirim tertemiz oluyo ne yalan söyleyeyim.
mutfak eşyalarına benim de sürmemem lazım
ama ne zaman kirli olsa yıkayınca geçiyormuş gibi geliyor

Back
X